Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Boczek drzwi!

Featured Replies

Napisano

powiedzcie mi koledzy jak u Was wygladaja boczki drzwi..i te uchwyty za ktore lapiemy zamykajac drzwi...? bo ja mam to straszne..poklejone..i ogolnie malo estetycznie to wyglada..

czy trzeba zaopatrzyc sie w nowe boczki? czy da sie to jakos zrobic zeby wiecej sie z tym nie bawic....? beksa.gif

285367223-moto_0042.jpg

post-137246-14352514222932_thumb.jpg

Napisano

Skąd ten klej? Rzeźba Twoja czy poprzednika?

Wygląda to jakby ktoś zniszczył/wyrwał przy nieumiejętnym demontażu.

Jak dla mnie 2 opcje:

- "nowy" stary boczek pod kolor z portalu na A lub E

- kolejna demolka i porządne klejenie (czarnym klejem ) wraz z maskowaniem uszkodzeń.

Napisano

> Skąd ten klej? Rzeźba Twoja czy poprzednika?

> Wygląda to jakby ktoś zniszczył/wyrwał przy nieumiejętnym demontażu.

> Jak dla mnie 2 opcje:

> - "nowy" stary boczek pod kolor z portalu na A lub E

> - kolejna demolka i porządne klejenie (czarnym klejem ) wraz z maskowaniem uszkodzeń.

A tapicerki nie można przełożyć ? W moim jest uchwyt zamykania drzwi pęknięty i kombinuję nad "nowym" boczkiem. Myślałem, że tapicerkę można przełożyć - nie dość, że dobrego boczku do 3d jest trudno znaleźć to widzę, że po kolorze będę musiał szukać zlosnik.gif

Napisano

Z tego co wylukałem to normalna przypadłość 3D, nie zdziw się jak za jakiś czas wyrwiesz uchwyt z tapicerki i zostanie Ci w rękach hehe.gif

Po prostu 3D ma długie drzwi a jeśli chodzi o uchwyt do zamknięcia to makarony nie cofneli go wogóle do tyłu w stosunku do 5D. Tak więc zamykając takie wrota przykładasz znacznie większą siłe przez co tapicerka nie wytrzymuje.

A wyłamany uchwyt widziałem już u kolegi kubasan ( jeśli przekręciłem nick to przepraszam)

Napisano

> powiedzcie mi koledzy jak u Was wygladaja boczki drzwi..i te uchwyty za ktore lapiemy zamykajac

> drzwi...? bo ja mam to straszne..poklejone..i ogolnie malo estetycznie to wyglada..

> czy trzeba zaopatrzyc sie w nowe boczki? czy da sie to jakos zrobic zeby wiecej sie z tym nie

> bawic....?

jedź do kogoś, kto zajmuje się zgrzewaniem plastików ok.gif

miałem dokładnie ten sam problem. koleś zgrzał porządnie, także potem nie miałem już problemów. tyle tylko, że przy okazji zgrzewania nie zauważył, że przez pęknięcie przypala mi tapicerkę rotfl.gif ostatecznie na usłudze nie zarobił 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A tapicerki nie można przełożyć ?

bardzo ciężko. jest na całej powierzchni podklejana no.gif

Napisano

> Z tego co wylukałem to normalna przypadłość 3D, nie zdziw się jak za jakiś czas wyrwiesz uchwyt z

> tapicerki i zostanie Ci w rękach

beksa.gif

u mnie to samo frown.gif Pokleiłem to troszkę żywicą od środka, a drzwi staram się zamykać za dolną kieszeń lub za ramkę szyby... Kwestia przyzwyczajenia 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Z tego co wylukałem to normalna przypadłość 3D, nie zdziw się jak za jakiś czas wyrwiesz uchwyt z

> tapicerki i zostanie Ci w rękach

W życiu bym na to nie wpadł.... przecież za klamką i pod uchwytem/łokciem są śruby..

Drzwi lekko chodzą /przynajmniej moje/ jak to się może "popsuć" niewiem.gif

Może rozlatują się te w których ktoś już coś wcześniej "grzebał" ?

Napisano

> W życiu bym na to nie wpadł.... przecież za klamką i pod uchwytem/łokciem są śruby..

> Drzwi lekko chodzą /przynajmniej moje/ jak to się może "popsuć"

> Może rozlatują się te w których ktoś już coś wcześniej "grzebał" ?

śruby trzymają, ale pęka plastik i odkleja się od "reszty" tapicerki.

Napisano

Zobacz na alledrogo ile jest boczków z 3D z rączką na wkrętach zlosnik.gif

Napisano

Ja również myślę że mi 100 lat wytrzymają, przecież czuję czy zamykam drzwi, czy wyrywam uchwyt.

Napisano

> Zobacz na alledrogo ile jest boczków z 3D z rączką na wkrętach

Ja do swojego stilona za boczek zapłaciłem 70zł ale do 5d z lewej strony przód.

Niestety musiałem zakupic nowy dlatego iż wygłupiałem się z moja szwagierką ona ciagła za drzwi a ja od sierodka za ten własnie plastikowy uchwyt po kilku sekundach cały ten plastik został mi w rece wraz z nawet sporym kawałkiem tapicerki.

Napisano

ciągniesz jednym uchwytem przedmiot ważący ładnych parę- paręnaście? kilogramów...

czasami wiatr wieje, czasami Ci się spieszy

do tego zmęczenie materiału

rozwalenie tego uchwytu wcale nie jest takie trudne 270751858-jezyk.gif

Napisano

> W życiu bym na to nie wpadł.... przecież za klamką i pod uchwytem/łokciem są śruby..

widocznie da sie.. skoro to nie jednostkowy przypadek kiedy uzytkownik nie ma wiedzy jak zamykac drzwi. Cos fiat musial spartolic, albo nie przewidzial ze stilo bedzie jezdzilo tak dlugo po drogach i bylo policzone na 5 tys trzasniec drzwiami a nie na 50 wink.gif

Napisano
  • Autor

> Skąd ten klej? Rzeźba Twoja czy poprzednika?

> Wygląda to jakby ktoś zniszczył/wyrwał przy nieumiejętnym demontażu.

> Jak dla mnie 2 opcje:

> - "nowy" stary boczek pod kolor z portalu na A lub E

> - kolejna demolka i porządne klejenie (czarnym klejem ) wraz z maskowaniem uszkodzeń.

moja...hehe.gif jak poprzednio kleilem to mialem klej czarny..na bazie poxipolu..a teraz kupilem poxipol..i on jest szary...i tak wyszlo.. oink.gif narazie jest jak jest..potem sie cos wymysli... ok.gif

osobiscie to mi to nie bardzo przeszkadza ten szary klej..screwy.gif jak cos sie da zalatwic na aledrogo to sie kupi a jak nie to trudno icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

a jak myslicie...mozna je zalac od drugiej strony zywica....??

Napisano

ja już kleiłem, skręcałem śrubami, spawałem i to wszystko pomagało na krótką chwilę do czasu aż rączka została mi w ręce... rzuciłem ją w kąt i jak na razie szukam dawcy grinser006.gif po prostu masa drzwi jest zbyt duża na takie gó.....e mocowania, powinna tam być jeszcze jakaś śruba przykręcana do drzwi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.