Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Superb do oceny

Featured Replies

Napisano

Witam

zastanawiam się nad takim Superbem - jechałem 1,9 TDI i dawało radę, komfort tez niczego sobie

nie wiem jak ten silnik 2.8 znosi gaz i ogólnie czy to udana konstrukcja

pozdro

KINIO

Napisano

Jeździłem trochę superbem 2,5 TDI V6, 150 KM no i ... nie powala na kolana, ciężka buda, a silnik kotłował 7-8 l ropy w trasie, w tym samym czasie jeździłem też mondeo TDCI 130 KM, w trasie zamykał się 5-5 do 6 l /100, a zbierał się lepiej. 1,9 nie będzie za słaby ?

z podobnym silnikiem co ta skoda miałem audi A6 C6 - 2,6 V6 z LPG , w trasie palił 12-13 , w mieście 15-17 gazu. Upierdliwe było tankowanie co 350 km , pomimo że miałem dużą butlę

Napisano

> Witam

> zastanawiam się nad takim Superbem - jechałem 1,9 TDI i dawało radę, komfort tez niczego sobie

> nie wiem jak ten silnik 2.8 znosi gaz i ogólnie czy to udana konstrukcja

> pozdro

> KINIO

strasznie dużo sprzeczności:

2,8, gaz, cieżka buda i 8 sek do setki - a pozniej zdziwienie na swiatlach ile to szybszych samochodow jezdzi obok nas. dodatkowo jeszcze spalanie 14l gazu na miescie (moja stara toyota 2.2 palila ok 15 na trasie przy normalnej jezdzie

Napisano

> strasznie dużo sprzeczności:

> 2,8, gaz, cieżka buda i 8 sek do setki - a pozniej zdziwienie na swiatlach ile to szybszych

> samochodow jezdzi obok nas. dodatkowo jeszcze spalanie 14l gazu na miescie (moja stara toyota

> 2.2 palila ok 15 na trasie przy normalnej jezdzie

a ile to tych szybszych samochodow na ulicy ma ponizej 8 do paki? 10%?

Napisano

instalacja załozna 10 miesiecy ttemu i sprzedaje auto? dziwne

spalanie zanizone moim zdaniem.

trzebz zobaczyc co jak zalozona instalacja:

bo siedzi tam kme silver który pewnie nie wyrabia-

wtryski MJ - w wiekszosci wypadkow padaja przy przebiegu 10 tys km..

trzeb zajechac do mechanika - podlaczyc sie do instalacji lpg i zpbaczyc jak jest ustawiona, czy nie jezdzi na ubogiej mieszance

bo głowice moga byc uszkodzone

Napisano

> I tak jesteś optymistą bo ja obstawiałbym 2-3%.

I to w folderze sprzed 10 lat wink.gif

Napisano

> a ile to tych szybszych samochodow na ulicy ma ponizej 8 do paki? 10%?

jechalem dokladnie taka skoda, tyle ze bez gazu (no i byla czarna, ale to chyba nie ma znaczenia smile.gif ) - testowalem zarowno ja i moj kolega i zaden z nas nie osiagnal na stoperze 8sek, ja osobiscie nie osiagnalem nawet 8,5 sek, a przeciez wystarczylo rozsadnie depnac i nic wiecej. Przepisywanie wiec danych katalogowych osiaganych w idealnych warunkach wg mija sie z celem, poniewaz taka osoba, ktora kupi ten samochod nagle sie zdziwi na swiatlach, ze samochody z mniejszymi silnikami okaza sie szybsze, a przeciez jego bryka w gazie ma 8sek do stowki. to chcialem przekazac smile.gif

Napisano

> strasznie dużo sprzeczności:

> 2,8, gaz, cieżka buda i 8 sek do setki - a pozniej zdziwienie na swiatlach ile to szybszych

> samochodow jezdzi obok nas

Szybszych jest mało, ale już niewiele wolniejszych cała masa

Napisano

> (...)

> poniewaz taka osoba, ktora kupi ten samochod nagle sie zdziwi na swiatlach, ze samochody z

> mniejszymi silnikami okaza sie szybsze, a przeciez jego bryka w gazie ma 8sek do stowki. to

> chcialem przekazac

A ilu kierowców powyżej 17go roku życia zwraca na to uwagę?

Dynamika jest potrzeba podczas wyprzedzania a sekunda w tę czy w tę przy starcie ze świateł dla większości kierowców nie ma znaczenia. Jak te 193KM rozbujają się na trasie to kierowca będzie zadowolony.

Napisano

Dla czego ktoś sprzedaje auto do którego założył gaz 9 miesięcy temu? Zapytaj jaka to instalacja bo ostatnio jest moda na wkładanie byle czego i później zdziwienie że auto nie jedzie i pali 18.

Napisano

> jechalem dokladnie taka skoda, tyle ze bez gazu (no i byla czarna, ale to chyba nie ma znaczenia )

> - testowalem zarowno ja i moj kolega i zaden z nas nie osiagnal na stoperze 8sek, ja osobiscie

> nie osiagnalem nawet 8,5 sek, a przeciez wystarczylo rozsadnie depnac i nic wiecej.

> Przepisywanie wiec danych katalogowych osiaganych w idealnych warunkach wg mija sie z celem,

> poniewaz taka osoba, ktora kupi ten samochod nagle sie zdziwi na swiatlach, ze samochody z

> mniejszymi silnikami okaza sie szybsze, a przeciez jego bryka w gazie ma 8sek do stowki. to

> chcialem przekazac

Ale ktos kogo interesuja wyscigi ze swiatel nie kupuje Superba. To raczej cos ala limuzyna z elastycznym niewysilonym silnikiem. I na autostradzie ktos w mniejszym samochodzie moze sie zdziwic jak glosno jest przy 140km/h wtedy gdy w skodzie cisza i komfort.

Napisano

> Dla czego ktoś sprzedaje auto do którego założył gaz 9 miesięcy temu?

Są dwie opcje:

- auto jest padliną i lpg ma być haczykiem, na który złapie się klienta,

- nie wyszło i instalacja jest do demontażu.

KME + MJ to niska półka, więc jedna i druga opcja możliwa.

Napisano

> Są dwie opcje:

> - auto jest padliną i lpg ma być haczykiem, na który złapie się klienta,

> - nie wyszło i instalacja jest do demontażu.

> KME + MJ to niska półka, więc jedna i druga opcja możliwa.

Albo komuś trafiła się okazja, ja sprzedałem auto z gazem który miał raptem chyba z 14 miesięcy i 30 kkm najechane.

Sprzedałem bo się to po prostu opłacało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.