Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelniacz układu chłodzenia w formie koncentratu

Featured Replies

Napisano

Witam,

czy ktoś z Was stosował ten specyfik

kleen-flo

ojciec chce doraźnie zastosować w swoim aucie, bo już przed długim weekendem nie zdąży udać się do mechanika, wyciek jest niewielki.

Dobre to to??

Napisano

Sprzedajecie wkrotce auto? Jak tak to lej smialo.

Czy wyciek jest duzy? Jak nie to wolalbym wziasc ze soba butle z plynem niz lac te specyfiki.

Napisano

nie ten, ale stos w formie proszku...

po stos jezdziłem jeszcze 2 lata autem i sprzedałem bez efektów ubocznych...

przede wszystkim stos zgodnie z instr

Napisano

> Dobre to to??

na wyciek z reperaturki pompy wodnej nie pomoże.

Napisano

> Sprzedajecie wkrotce auto? ...

Eee, jak mi puściła pompa wlałem 2 opakowania (po pierwszym była poprawa, ale jeszcze ciekło - była za duża dziura). Pompa zmieniona, jeżdżę drugi rok i nic się nie zatkało.

Napisano

Ja stosowałem proszek za 9 złotych ze stacji benzynowej i efekt jak najbardziej pozytywny.

Napisano

> Witam,

> czy ktoś z Was stosował ten specyfik

> kleen-flo

> ojciec chce doraźnie zastosować w swoim aucie, bo już przed długim weekendem nie zdąży udać się do

> mechanika, wyciek jest niewielki.

> Dobre to to??

czego byś nie wsypywał/wlewał to pamiętaj o jednym - układ musi być idealnie odpowietrzony.

środki te zmoczone twardnieją później pod wpływem powietrza - jeśli gdzie w nagrzewnicy, chłodnicy , będzie bąbel powietrzny - to tam też stwardnieje.

pozdr

Napisano

> Sprzedajecie wkrotce auto? Jak tak to lej smialo.

no.gif

Napisano

> Witam,

> czy ktoś z Was stosował ten specyfik

> kleen-flo

> ojciec chce doraźnie zastosować w swoim aucie, bo już przed długim weekendem nie zdąży udać się do

> mechanika, wyciek jest niewielki.

> Dobre to to??

używałem zarówno uszczelniacza w płynie i płukankę Prestone'a nic się nie działo z układem negatywnego.

Uszczelniacz zrobił to co miał, nie było problemów ze stabilnością temperatury silnika idt.

Napisano

Użyłem Liquid Moly i spełnił swoją funkcję.

Napisano

> Użyłem Liquid Moly i spełnił swoją funkcję.

Hmmm... Czy teg orodzaju specyfiki pomogą na "pocenie się" przy trójnikach od LPG?

Pomimo dokładniejszego zaciskania opasek na wężach wciąż widzę, że tam się poci. Płynu nie ubywa dużo, ale raz na 2 tyg robię małe dolewki (rzędu 100-200 ml)

Czy te uszczelniacze są tylko do dziur w chłodnicy czy tez pomogą w miejscach typu rura-wąż-opaska ?

Napisano

> Hmmm... Czy teg orodzaju specyfiki pomogą na "pocenie się" przy trójnikach od LPG?

> Pomimo dokładniejszego zaciskania opasek na wężach wciąż widzę, że tam się poci.

Bo to nie problem w zaciskaniu. Trójniki mają za małą średnicę w stosunku do węży (źle dobrane) i stąd te problemy. Zmień trójniki aby ciasno wchodziły na węże, tedy jak zaciśniesz cybant nie będzie ciekło.

To potwierdza moją opinię, że wszystkie te przeróbki aut na gaz to jedna wielka partyzantka.

Napisano

> Hmmm... Czy teg orodzaju specyfiki pomogą na "pocenie się" przy trójnikach od LPG?

> Pomimo dokładniejszego zaciskania opasek na wężach wciąż widzę, że tam się poci. Płynu nie ubywa

> dużo, ale raz na 2 tyg robię małe dolewki (rzędu 100-200 ml)

> Czy te uszczelniacze są tylko do dziur w chłodnicy czy tez pomogą w miejscach typu rura-wąż-opaska

> ?

poszukaj porządnego, nieplastikowego, trójnika. Pewnie dostałeś tandetny plastik i stąd problem.

Teoretycznie powinno uszczelnić, ale jak nie masz nowego płynu to lepiej zrobić raz a porządnie.

Napisano

Nie ma sensu - wąż kosztuje grosze - lepiej po prostu wymienić na nowy. Stare są twarde, ponadto zbite na zaciskach - dlatego leci.

Napisano

Wklej na silikon i po kłopocie.

Napisano

> poszukaj porządnego, nieplastikowego, trójnika. Pewnie dostałeś tandetny plastik i stąd problem.

> Teoretycznie powinno uszczelnić, ale jak nie masz nowego płynu to lepiej zrobić raz a porządnie.

No jasne, że lepiej porządnie, ale cały ten wątek chyba ma mało wspólnego z robieniem "porządnie" wink.gif

Trójniki są rzeczywiście z tworzywa i pewnie za mała średnica.

Wymiany węży właśnie chciałem uniknąć, zwłaszcza tych od nagrzewnicy, ale wymiana trójników to może być dobry trop, dzięki!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.