Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Check i EPC - edit

Featured Replies

Napisano

Pytanie takie ... ostatnio zdarzyło mi się, że zaświeciło mi się w czasie jazdy równoległe EPC i Check, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu EPC zgasło a Check został, po chyba 10 odpaleniach i zgaszeniach Check również zgasł. Auto zapala i jeździ normalnie. W zeszłym roku miałem podobny objaw, podłączenie pod VAG nie pokazało niczego szczególnego.Wiem, że trzeba by pod VAG ale robote mam od rana do nocy ostatnio sciana.gif i nie ma kiedy podjechać. Co może powodowac taki błąd ? O czujniku stop czytałem icon_rolleyes.gif

Dotyczy Cordoby 6L z 2004 r silnik BBY 1.4 16V 75 KM

EDIT: Tak sobie zagladnąłem na allegro i widzę, że za śmieszne pieniądze mozna kupić kabelek icon_eek.gifklik aukcja

To jest coś warte ? Chodzi o wstępną diagnostykę kompa. Z mechaniki jestem słaby ... za naprawy nie będę się brał w zasadzie ... ale w wyżej opisanym przypadku winien może być czujnik stop. Takie coś bym chyba wymienił alien.gif, kupic/nie kupić ? Jęsli nie to jaki VAG do podstawowej amatorskiej diagnostyki jest wystarczający ? niewiem.gif

Napisano

> Co może powodowac taki błąd ?

> Sonda lambda

Ja mysle ze i tak włacznik stopu do wymiany zlosnik.gif tylko ori bo zamienniki są do du... zlosnik.gif

Napisano

> Pytanie takie ... ostatnio zdarzyło mi się, że zaświeciło mi się w czasie jazdy równoległe EPC i

> Check, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu EPC zgasło a Check został, po chyba 10 odpaleniach i

> zgaszeniach Check również zgasł. Auto zapala i jeździ normalnie. W zeszłym roku miałem podobny

> objaw, podłączenie pod VAG nie pokazało niczego szczególnego.Wiem, że trzeba by pod VAG ale

> robote mam od rana do nocy ostatnio i nie ma kiedy podjechać. Co może powodowac taki błąd ?

> O czujniku stop czytałem

> Dotyczy Cordoby 6L z 2004 r silnik BBY 1.4 16V 75 KM

> EDIT: Tak sobie zagladnąłem na allegro i widzę, że za śmieszne pieniądze mozna kupić kabelek klik

> aukcja

> To jest coś warte ? Chodzi o wstępną diagnostykę kompa. Z mechaniki jestem słaby ... za naprawy nie

> będę się brał w zasadzie ... ale w wyżej opisanym przypadku winien może być czujnik stop.

> Takie coś bym chyba wymienił , kupic/nie kupić ? Jęsli nie to jaki VAG do podstawowej

> amatorskiej diagnostyki jest wystarczający ?

podejrzewam ze włącznik stopu nad pedałem w tych autach to istna plaga...

Napisano

> Pytanie takie ... ostatnio zdarzyło mi się, że zaświeciło mi się w czasie jazdy równoległe EPC i

> Check, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu EPC zgasło a Check został, po chyba 10 odpaleniach i

> zgaszeniach Check również zgasł. Auto zapala i jeździ normalnie. W zeszłym roku miałem podobny

> objaw, podłączenie pod VAG nie pokazało niczego szczególnego.Wiem, że trzeba by pod VAG ale

> robote mam od rana do nocy ostatnio i nie ma kiedy podjechać. Co może powodowac taki błąd ?

> O czujniku stop czytałem

> Dotyczy Cordoby 6L z 2004 r silnik BBY 1.4 16V 75 KM

Z tego co pamiętam, to EPC nie zapala się przy czujniku stopu, przynajmnie w Skodzinie, tylko sam CHECK. EPC ewidentnie wskazuje na układy zasilania albo oczyszczania spalin.

U mnie taki efekt był przy zasyfionej przepustnicy + zdychający czujnik temperatury wody (pokazywał, że jest zimniej - o wiele zimniej - niż jest i silnik dostawał bogatszą mieszankę)

Napisano

> Z tego co pamiętam, to EPC nie zapala się przy czujniku stopu, przynajmnie w Skodzinie, tylko sam

> CHECK. EPC ewidentnie wskazuje na układy zasilania albo oczyszczania spalin.

> U mnie taki efekt był przy zasyfionej przepustnicy + zdychający czujnik temperatury wody

> (pokazywał, że jest zimniej - o wiele zimniej - niż jest i silnik dostawał bogatszą

> mieszankę)

Zapala sie przerabiałem to z 2 miesiące temu , wyłącznik na 2 zestawy styków jeden do świateł a drugi do czegoś innego (w załączniku schemat )

285523057-czujnikstopIbiza.pdf

Napisano
  • Autor

> Zapala sie przerabiałem to z 2 miesiące temu , wyłącznik na 2 zestawy styków jeden do świateł a

> drugi do czegoś innego (w załączniku schemat )

Hmmm ... dziś znowu się zapaliło, ale, żeby było dziwnie to w momencie jak jechałem na luzie hamując do zatrzymania na kostce brukowej. I do tego silnik zgasł oslabiony.gif, ale odpalił bez kłopotu i oczywiście EPC zgasło a został check. I nie ma kiedy podjechać na VAG sciana.gif

Napisano

> Hmmm ... dziś znowu się zapaliło, ale, żeby było dziwnie to w momencie jak jechałem na luzie

> hamując do zatrzymania na kostce brukowej. I do tego silnik zgasł , ale odpalił bez kłopotu i

> oczywiście EPC zgasło a został check. I nie ma kiedy podjechać na VAG

Podjedź, wygląda na czujnik pod pedałem.

Napisano
  • Autor

> Podjedź, wygląda na czujnik pod pedałem.

a pracujesz po 20 ? oslabiony.gif ... mam za....sty niedoczas w robocie sick.gif

Napisano

> Hmmm ... dziś znowu się zapaliło, ale, żeby było dziwnie to w momencie jak jechałem na luzie

> hamując do zatrzymania na kostce brukowej. I do tego silnik zgasł , ale odpalił bez kłopotu i

> oczywiście EPC zgasło a został check. I nie ma kiedy podjechać na VAG

Mh to tez miałem ( błąd- przeciążenie silnika ) czyszczenie przepustnicy pomogło , jak na razie jest ok od 3 tygodni

Napisano

> Zapala sie przerabiałem to z 2 miesiące temu , wyłącznik na 2 zestawy styków jeden do świateł a

> drugi do czegoś innego (w załączniku schemat )

Drugi do kompa (odcinanie paliwa przy hamowaniu, wyłączanie tempomatu)

Napisano
  • Autor

VAG pokazał błąd 17550, dziś została wyczyszczona przepustnica. Czarna była jak węgiel panic.gif. Do domu wróciłem bez komunikatu o błędach biglaugh.gif, zobaczymy co będzie dalej.

Gjees1 ... dzięki 20.GIF

Napisano

To dobra wiadomość. Miejmy nadzieję że to już koniec Twoich problemów waytogo.gif

Pozdro

Napisano

> VAG pokazał błąd 17550, dziś została wyczyszczona przepustnica. Czarna była jak węgiel . Do domu

> wróciłem bez komunikatu o błędach , zobaczymy co będzie dalej.

> Gjees1 ... dzięki

Mówiłem że to to zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mówiłem że to to

dlatego zostało wyczyszczone 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.