Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oslona przeciwszronowa przedniej szby

Featured Replies

Napisano

korzysta ktoś z takowego gadżetu? sprawdza się? hmm.gif

czy przy większym wietrze ta osłona nie chce sama odlecieć? grinser006.gif

przykład tylko to jakaś poważniejsza osłonka także na boczne szyby ok.gif

i tu w uboższej wersji

Napisano

Będzie Ci się chciało wiązać te wszystkie troki codziennie? Kawałek kartonu zadziała tak samo i nie ma obawy, że ktoś Ci go zawinie.

Napisano

Wytnij sobie z grubszej folii. przytrzaskujesz drzwiami i wycieraczkami. Jak do tej pory jeszcze mi nie zwiało ok.gif

Napisano

> korzysta ktoś z takowego gadżetu? sprawdza się?

> czy przy większym wietrze ta osłona nie chce sama odlecieć?

> przykład tylko to jakaś poważniejsza osłonka także na boczne szyby

> i tu w uboższej wersji

Omijaj cienkie materiałowe osłony, bo przy lekkim wietrze nie wytrzymasz nerwowo przy zakładaniu zlosnik.gif

Ja kupiłem za jakieś 10 zł w castoramie taką sztywną wyglądającą jak te srebrne osłony montowane w środku przed słońcem. I jak najbardziej sie sprawdza ok.gif

Napisano

> i tu w uboższej wersji

A nie lepiej odmrażacz w sprayu? Psikasz i za minutę wycieraczkami zgarniasz i szybka czysta. Nic nie trzeba zakładać, kombinować, etc.

Napisano

> A nie lepiej odmrażacz w sprayu? Psikasz i za minutę wycieraczkami zgarniasz i szybka czysta. Nic

> nie trzeba zakładać, kombinować, etc.

Przez taki odmrażacz mało człowieka nie rozjechałem... Po spryskaniu wszystko ładnie schodzi... ale jeśli nie wytrzesz szyby do sucha (wycieraczki nie wystarczą!) to po ruszeniu i kilku metrach jazdy na szybie robi się biała kasza. Nieprzezroczysta warstewka lodu... Alkohol odparowuje, zostaje roztopiona woda.

Napisano

> Wytnij sobie z grubszej folii. przytrzaskujesz drzwiami i wycieraczkami. Jak do tej pory jeszcze mi

> nie zwiało

ok.gif

Napisano

ostatnio widziałem jak moja wszystko wiedząca koleżanka z pracy jarała się czymś takim z grupona za bodajże 29 zł szt. bezsens - gruba folia za grosze wystarczy.

Napisano

> i tu w uboższej wersji

Mam coś takiego jak w 1 Twoim linku. Sprawdza się doskonale. Po zdjęciu, szyba jest sucha i nie ma ani grama lodu.

Przytrzaskuje się takie wystające uszy drzwiami o siedzi. Wiatr tego nie zwieje. Kupiłem w castorami za 16 zł.

Parkuję na prywatnej posesji więc o złodziejach raczej nie ma mowy.

Polecam.

Napisano

ta uboższa wersja ale srebrna z "uszami" wkładanymi za przednie drzwi kosztowała 11.99 zł w Lidlu jak dobrze kojarzę.

Pamiętam, że było spore branie, bo jakaś kobitka niosła tego z 10 sztuk w kierunku kasy.

Napisano
  • Autor

> Mam coś takiego jak w 1 Twoim linku. Sprawdza się doskonale. Po zdjęciu, szyba jest sucha i nie ma

> ani grama lodu.

> Przytrzaskuje się takie wystające uszy drzwiami o siedzi. Wiatr tego nie zwieje. Kupiłem w

> castorami za 16 zł.

> Parkuję na prywatnej posesji więc o złodziejach raczej nie ma mowy.

> Polecam.

boczne tez są czyste?

a nasiąka toto wodą? zastanawiam sie czy:

a) nie przymarza toto do samochodu?

b) czy wilgoc nie włazi po przytrzasnietym materiale do środka

hmm.gif

Napisano

> boczne tez są czyste?

Tylko szyba czołowa jest osłonięta

> a nasiąka toto wodą? zastanawiam sie czy:

> a) nie przymarza toto do samochodu?

Nie przymarza i nie nasiąka. Moja jest taka jak już ktoś wspomniał podobna do lidlowej, pokryta takim sreberkiem z obu stron.

Te odstające uszy przytrzaskujesz drzwiami.

mt3.jpg

> b) czy wilgoc nie włazi po przytrzasnietym materiale do środka

Nie zauważyłem niczego podobnego na razie.

Napisano

Osobiście używam pianki, którą kładzie się pod panele podłogowe. Podstawowa zaleta -nie wpija wody. Maże trochę kłopotu przy zakładaniu na wietrze, ale daje rade.

Napisano

to ja o coś innego zapytam, co robicie po zdjęciu (mokrej/zasnieżonej) osłony z szyby? Bo przecież zostanie na niej śnieg/lód, który się roztopi w aucie. Więc? na wycieraczkę pasażera i tam się suszy czy jak?

Napisano

> Przez taki odmrażacz mało człowieka nie rozjechałem... Po spryskaniu wszystko ładnie schodzi... ale

> jeśli nie wytrzesz szyby do sucha (wycieraczki nie wystarczą!) to po ruszeniu i kilku metrach

> jazdy na szybie robi się biała kasza. Nieprzezroczysta warstewka lodu... Alkohol odparowuje,

> zostaje roztopiona woda.

Ja zazwyczaj zostawiam na chwilę włączone wycieraczki (o ile nie są przymarznięte, bo wtedy i tak są nieprzydatne) i zazwyczaj pomaga.

Napisano

> to ja o coś innego zapytam, co robicie po zdjęciu (mokrej/zasnieżonej) osłony z szyby? Bo przecież

> zostanie na niej śnieg/lód, który się roztopi w aucie. Więc? na wycieraczkę pasażera i tam się

> suszy czy jak?

Strzepuje śnieg składam i do bagażnika

Napisano

> Przez taki odmrażacz mało człowieka nie rozjechałem... Po spryskaniu wszystko ładnie schodzi... ale

> jeśli nie wytrzesz szyby do sucha (wycieraczki nie wystarczą!) to po ruszeniu i kilku metrach

> jazdy na szybie robi się biała kasza. Nieprzezroczysta warstewka lodu... Alkohol odparowuje,

> zostaje roztopiona woda.

Najpierw psikam odmrażaczem, potem włączone wycieraczki + płyn. Szyba jest sucha, nic się nie dzieje ok.gif Warunek - dobry odmrażacz, dobre (!) wycieraczki (wycierające do sucha), dobry płyn.

Napisano

> to ja o coś innego zapytam, co robicie po zdjęciu (mokrej/zasnieżonej) osłony z szyby? Bo przecież

> zostanie na niej śnieg/lód, który się roztopi w aucie. Więc? na wycieraczkę pasażera i tam się

> suszy czy jak?

Zwijam mokrą stroną do wewnatrz i do bagażnika, a w pracy wieszam w szatni nad kaloryferem zlosnik.gif

Napisano

Ja sam sobie uszyłem pokrowiec na szybę z takiego cienkiego materiału ortalionowego. Taki materiał jest słabo nasiąkliwy i wystarczy energicznie "strzepnąć" po zdjęciu i jest niemal sucha. Jak zdarzy się, że oblodzenie jest bardziej intensywne, to pakuję do reklamówki i suszę w pracy w garażu.

Dodam, że jak szyłem, to zostało mi trochę materii i uszyłem takie wąskie długie kondomy na wycieraczki. Super sprawa, gorąco polecam, wreszcie miałem spokój z oblodzonymi przymarzniętymi wycieraczkami. Gdybym nie miał "grzanych" lusterek, to uszyłbym też takie coś na lusterka. waytogo.gif

P.S.

A najlepszym sposobem na skrobanie jest...

...garaż yay.gifyay.gifyay.gif którego jestem szczęśliwym właścicielem od dwóch miesięcy i cały czas nie mogę się nim nacieszyć. slinka.gifslinka.gif001.gif

Nie mogłem się powstrzymać od pochwalenia się! 001.gif

Napisano

> Kawałek kartonu zadziała tak samo i nie

> ma obawy, że ktoś Ci go zawinie.

o ile nie dmuchnie mocniej wiatr, tez stosowałem ale kilka razy miałem odchylone wycieraczki rano i w obawie, że kiedyś mi sie połamią zrezygnowałem...

ale fakt, że działało ok.gif

Napisano

Mam osłonę z takimi zgrubieniami na końcach. Wkłada się ten koniec do środka auta i przytrzaskuje drzwiami (z obu stron). Nie przymarza, łatwo się czyści.

Napisano

Świetna sprawa taka osłona. Polecam produkty Kegel-Błażusiak.

Napisano

> Świetna sprawa taka osłona. Polecam produkty Kegel-Błażusiak.

Dokladnie. Syntetyk, nie przymarza. Zes 16 zlociszy wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.