Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regeneracja skory na kierownicy

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Czy ktos juz regenerowal skore takim preparatem? jakiś tekst Jakie wrazenia? Warte to swojej ceny? Dodam, ze moja kierownica jest wytarta oraz ma kilka pekniec od wysuszenia i stania w sloncu. Na dlugo takie cos pomoze? Czy lepiej dac do obszycia?

Napisano

> Witajcie

> Czy ktos juz regenerowal skore takim preparatem? jakiś tekst Jakie wrazenia? Warte to swojej ceny?

> Dodam, ze moja kierownica jest wytarta oraz ma kilka pekniec od wysuszenia i stania w sloncu.

> Na dlugo takie cos pomoze? Czy lepiej dac do obszycia?

Ja bym wolał dać do obszycia

Napisano

jezeli masz wydarcia i zadrapania, to zadnym preparatem ich sie nie pozbedziesz. Na mojej mialem pofaldowany ´lakier jedyne co dalo rade zrobic to zeszlifowac drobnym papierem sciernym i na nowo zaczernic farba do skor, niestety dawnej gladkosci i wygladu nie dalo sie juz uzyskac.

wink.gif

Napisano

Możesz próbować np. renoskórem, ale jaki będzie efekt..?

Ja u mnie odnawiałem w ten sposób - ale tylko przebarwienia - wynik mnie zadowala.

Podobno trwałość to jakieś 0,5 roku.

Koszt niewielki więc chyba możesz spróbować?

Napisano

> Kierownica wyglada tak: https://www.dropbox.com/gallery/7787497/1/kierownica?h=3590e2

> Czyli regeneracja nic nie da?

Kup sobie lakier Renoskor za pare zlotych i sprawdz - bardziej nie zepsujesz (na poczatek polecam na malym fragmencie). Ja z Renoskora zadowolony nie bylem.

> No to pozostaje ponowne obszycie. Ale moze takie obszycie mniej

> wiecej kosztowac?

Obszycie zalezy od firmy i uzytego materialu, mi zrobili w Lagunie II za 200zl z uzyciem skory dokladnie takiej jakiej uzylo Renault (nie do odroznienia od oryginalnej).

Napisano

> Kup sobie lakier Renoskor za pare zlotych i sprawdz - bardziej nie zepsujesz (na poczatek polecam

> na malym fragmencie). Ja z Renoskora zadowolony nie bylem.

> Obszycie zalezy od firmy i uzytego materialu, mi zrobili w Lagunie II za 200zl z uzyciem skory

> dokladnie takiej jakiej uzylo Renault (nie do odroznienia od oryginalnej).

renoskor jest malo trwaly, po pol roku trzeba poprawiac a poza tym po dlugiej trasie ma sie czarne lapy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> po dlugiej trasie ma sie czarne lapy

A to ja dziekuje, wole obszyc zlosnik.gif

Napisano

> A to ja dziekuje, wole obszyc

to zależy od jakości farby, ja ''kolorowałem'' boczki foteli i nie było śladu/różnicy, nigdy nic się nie ubrudziło.

Na kierownicy od potu może być inaczej, ale warto sprawdzić.

Do skóry w aucie używałem kosmetyków stąd http://www.sklep.tarrago.pl/

Napisano

jako że przerabiałem ten temat więc służę radą cool.gif

farby renoskór nie polecam mało trwała, brudzi ręce,następnie kupiłem na bazarze Różyckiego farbę do skóry

RENIA POLSKA UL. Św. Marcina 32 Poznań

tel.(061)851-0130

(trzecia buteleczka od góry) farba

koszt buteleczki 10zł ja musiałem kupić 2 butelki czarną i białą, bo kierownice mam koloru szarego, kierownice umyłem płynem do naczyń gdzie po tym zabiegu całkowicie zlazła poprzednia farba (renoskór) zlosnik.gif, następnie kierownice lekko przetarłem papierem ściernym grubości 1500 a następnie przetarłem ją szmatka nawilżoną w acetonie (tak zaleca instrukcja) następnie naniosłem ową farbę na kierownice iiiii farba nie brudzi czyli nie ściera się,kiera ładnie wygląda , skóra na kierownicy zachowała swoją elastyczność

Napisano

> jako że przerabiałem ten temat więc służę radą

> farby renoskór nie polecam mało trwała, brudzi ręce,następnie kupiłem na bazarze Różyckiego farbę

> do skóry

> RENIA POLSKA UL. Św. Marcina 32 Poznań

> tel.(061)851-0130

> (trzecia buteleczka od góry) farba

> koszt buteleczki 10zł ja musiałem kupić 2 butelki czarną i białą, bo kierownice mam koloru szarego,

> kierownice umyłem płynem do naczyń gdzie po tym zabiegu całkowicie zlazła poprzednia farba

> (renoskór) , następnie kierownice lekko przetarłem papierem ściernym grubości 1500 a

> następnie przetarłem ją szmatka nawilżoną w acetonie (tak zaleca instrukcja) następnie

> naniosłem ową farbę na kierownice iiiii farba nie brudzi czyli nie ściera się,kiera ładnie

> wygląda , skóra na kierownicy zachowała swoją elastyczność

zdjęcie

Napisano

> zdjęcie

brak czasu,ale jak nie zapomnę to w sobote-niedziele wstawię zdjęcie,zapomniałem jeszcze dodać że owe farby są tylko z połyskiem ,a kierownica błyszcząca nie każdemu będzie się podobała

Napisano

o widzę, że poleruje też płytkę aluminiową w gałce od biegów hehe.gif

Napisano
  • Autor

> o widzę, że poleruje też płytkę aluminiową w gałce od biegów

Ocb? confused.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> brak czasu,ale jak nie zapomnę to w sobote-niedziele wstawię zdjęcie,zapomniałem jeszcze dodać że

> owe farby są tylko z połyskiem ,a kierownica błyszcząca nie każdemu będzie się podobała

jest już kolejny weekend, a zdjęcia brak! grinser006.gif

Napisano

> Obszycie zalezy od firmy i uzytego materialu, mi zrobili w Lagunie II za 200zl z uzyciem skory

> dokladnie takiej jakiej uzylo Renault (nie do odroznienia od oryginalnej).

nie wiem jak w Lagunie ale w Clio skóra była gorzej niż gówniana, łuszczyć się zaczynała po 60-70kkm, żałowałem, że była, nawet rozważałem oddanie do obszycia u tapicera sick.gif

Napisano

> jest już kolejny weekend, a zdjęcia brak!

wiem,wiem,i wstyd mi, ale dziś już ciemno jest na focenie, jutro daje sobie ostatni termin

ps. a zaryzykuje i idę zrobić foto zlosnik.gif,

jakiś tekst

jakiś tekst 1

dodam że na kierownicy w miejscu powiedzmy godziny 11-tej ,kierownica była zaczepiona sygnetem lub obrączka przez poprzedniego właściciela i przypominało to zamsz a nie skórę ,ale wyszło nawet ładnie i teraz nie widać prawie wcale tego wytarcia, poprzednio dorobiłem kolor trochę za ciemny a teraz znowuż trochę za jasny zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.