Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylna wycieraczka Lacetti - praca przerywana - jak to zrobić

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie ma ktoś jakiś pomysł lub już coś takiego zrobił? jakiś manual może 270751858-jezyk.gif

W Marea miałem 3 możliwości pracy wycieraczki tył ciągła, spryskiwacz+parę machnięć, przerywana - no a Laćku brakuje mi tej przerywanej jakoś nie bawi mnie jazda i co 15-30 sek włączanie tylnej wycieraczki na jeden przebieg.

Może jakiś dodatkowy knefel albo całkowicie by jakis taki fajny przerywnik na tym programie co idzie niby cały czas?

Napisano

z tego co pamiętam praca przerywana tylnej wycieraczki w lacetti jest ok.gif

Napisano

To ona pracuje ciągle ?

U mnie jest tylko przerywana. ( przy spryskiwaniu standardowo parę machnięć )

Napisano
  • Autor

> To ona pracuje ciągle ?

> U mnie jest tylko przerywana. ( przy spryskiwaniu standardowo parę machnięć )

To u mnie jest ciągła i spryskiwacz hmm to może jakiś przerywacz mam walnięty i tylko go trza wymienić?

Napisano

U mnie też pracuje tylko w trybie ciągłym. Może tryb przerywany to była jedna z opcji ?

Napisano
  • Autor

> U mnie też pracuje tylko w trybie ciągłym. Może tryb przerywany to była jedna z opcji ?

Hmm kombi - ciągła

hb - przerywana?

Napisano

> Hmm kombi - ciągła

> hb - przerywana?

W hb mojej żony też jest przerywana.

Napisano

w lacettim to o ile pamiętam było podobnie jak w aveo rocznik modelowy MY04 była praca ciągła a MY05 dali już przerywaną niestety trzeba wymienić cały silniczek wycieraczki bo tam jet moduł sterujący pracą przerywaną(tak teraz z pamięci mówię) wiem ze na pewno był jakis dodatkowy element.

Napisano

> w lacettim to o ile pamiętam było podobnie jak w aveo rocznik modelowy MY04 była praca ciągła a

> MY05 dali już przerywaną niestety trzeba wymienić cały silniczek wycieraczki bo tam jet moduł

> sterujący pracą przerywaną(tak teraz z pamięci mówię) wiem ze na pewno był jakis dodatkowy

> element.

Mam L HB (calkiem dobrze wyposazonego) z MY05, silnik wycieraczki wymieniony na uzywke z MY07, a praca wycieraczki jest tylko ciagla.

Napisano

> Mam L HB (calkiem dobrze wyposazonego) z MY05, silnik wycieraczki wymieniony na uzywke z MY07, a

> praca wycieraczki jest tylko ciagla.

Czyli na 98% przekaznik do wymiany i bedzie przerywana jak u mnie MY08 zlosnik.gif

Napisano

> Czyli na 98% przekaznik do wymiany i bedzie przerywana jak u mnie MY08

A który to przekaźnik ?

Napisano

> Rear wiper pewnie

Hmm u mnie też jest praca ciągła Lacetti 1.8 CDX z 2005 grinser006.gif cały czas byłem przekonany, że po prostu ten typ tak ma, nie przypuszczałbym że coś mogę mieć uszkodzone. A prawidłowo mniej więcej co ile sekund powinno być machnięcie?

Napisano

> Hmm u mnie też jest praca ciągła Lacetti 1.8 CDX z 2005 cały czas byłem przekonany, że po prostu

> ten typ tak ma, nie przypuszczałbym że coś mogę mieć uszkodzone. A prawidłowo mniej więcej co

> ile sekund powinno być machnięcie?

Mój jest 1,8 CDX ale 2006r i tam jest przerywana. Wycieraczka pracuje z przerwą około 5-8sek.

Napisano

> Hmm u mnie też jest praca ciągła Lacetti 1.8 CDX z 2005 cały czas byłem przekonany, że po prostu

> ten typ tak ma, nie przypuszczałbym że coś mogę mieć uszkodzone. A prawidłowo mniej więcej co

> ile sekund powinno być machnięcie?

niekoniecznie uszkodzone, właśnie przeglądam instrukcje od mojego lacetti i w instrukcji cytuje:

"W pierwszym położeniu wycieraczka działa w sposób ciągły z małą częstotliwością.

W niektórych modelach hatchback wycieraczka pracuje w sposób przerywany."

Napisano

u mnie 2006 1.8 kombi i jest ciągła , wersja prawie full wypas cool.gif , wiec możliwe ze nie we wszystkich była praca przerywana

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.