Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozwiert przepustnicy 1,2v 8v

Featured Replies

Napisano

Który z szanownych kolegów się tym zajmował bo miałbym zlecenie na 1 szt.?

Napisano

> Który z szanownych kolegów się tym zajmował bo miałbym zlecenie na 1 szt.?

Jakby co to na dwie - też bym był chętny grinser006.gif

Napisano

> Który z szanownych kolegów się tym zajmował bo miałbym zlecenie na 1 szt.?

My sie to tego z bzyczkiem przymierzamy, a właściwie to bardziej on niż ja bo on ma lepsze warunki i sprzęt a ja mu bede pomagał i wspierał duchowo

Napisano

A za ile koledzy robią takie rzeczy? Bo mamy u siebie magika który bawił się w takie kwiatki i brał za to koło 130zł. Dowiem się w poniedziałek czy jeszcze się w to bawi i czy ewentualnie podjął by się takiego zadania.

Napisano

zajmowal sie ten: [LiNK]

a byc moze zajmuje sie mprally, ale jak wyczytasz w tym watku, to problemy ze slownoscia byly...

Napisano
  • Autor

> zajmowal sie ten: [LiNK]

> a byc moze zajmuje sie mprally, ale jak wyczytasz w tym watku, to problemy ze slownoscia byly...

Miałem przyjemność z mprally i wiem co oznacza jego słowność i jakość wykonania podziękuje za jego usługi i ogólnie nie polecam.

Napisano

> Miałem przyjemność z mprally i wiem co oznacza jego słowność i jakość wykonania podziękuje za jego

> usługi i ogólnie nie polecam.

Jeśli chodzi o jakość wykonania przepustnic przez gościa odemnie mogę ręczyć. W poniedziałek zrobie kilka fotek i dowiem się czy podjął by się jeszcze. Ogólnie facet bawi się w obróbkę głowic i przygotowanie fiatowskich motorów do sportu - najlepszy przykład to Fiat CC z GSMP który zdobył 2 lata z rzędu tytuł MP.

Napisano

robie teraz sprzecik zeby ciac talerzyki pod katem 5 stopni czyli tak jak w oryginale.. napewno bedzie taniej niz 130zl

Napisano

Ja też jak najbardziej jestem chętny. Czekam na jakieś namiary

Napisano

jak coś to też mogę być chętny. Jeżeli chodzi o przepustnicę od mprally to niestety ale była kaszana, rozwiert może ok, ale talerzyk nie był dopasowany i cały czas działy się cyrki.

Napisano

moze zapytajcie sie szarego...mial robic przejsciowke na ori kolektor 8V do wiekszej przepustnicy z 16V grinser006.gif

jak robi to po piwie dla mnie w sypniewie hehe.gif

Napisano

> robie teraz sprzecik zeby ciac talerzyki pod katem 5 stopni czyli tak jak w oryginale.. napewno

> bedzie taniej niz 130zl

póki co... zrób ten sprzęcik. ja wiem że tanio można zrobić wszystko, ale jak ktoś zainwestował w odpowiedni do tego sprzęt to się liczy. tak jak nie zmienisz gniazd zaworowych młotkiem i śrubokrętem, tak rozwiercanie przepustnicy wiertarką i kamieniem też nie wyjdzie.

Napisano

Dante, urzekła mnie twoja historia...

Sikor, ciekawe skąd miałeś moją przepustnicę, bo jak kojarzę na autokaciku sprzedałem 2 a jakieś 7-8 sztuk poszło do rajdówek i wiem których. Żadna z nich na pewno z Łodzi nie była.

Tutaj foto jak to strasznie "hujowo" pasuje:

[image]dscf1308c.jpg Uploaded with ImageShack.us[/image]

[image]dscf1306i.jpg Uploaded with ImageShack.us[/image]

Gdyby ktoś był zainteresowany, to mam jeszcze 2 klapki. Stan jak na foto:

[image]dscf5148h.jpg Uploaded with ImageShack.us[/image]

Cena dla "centobraci" całe 30zł/szt., tokarz weźnie nie więcej jak 30-40zł, a rozebrać i złożyć to przecież dla każdego właściciela "złośnika" najmniejszy problem... wink.gif

Napisano

nabyłem razem z silnikiem od Dantego i przepustnica była Twojej produkcji. U mnie niestety talerzyk nie był tak dorobiony jak na fotkach. Wyraziłem tylko swoje zdanie.

Napisano

> Gdyby ktoś był zainteresowany, to mam jeszcze 2 klapki.

a na co komu takie klapki?

Napisano

> a na co komu takie klapki?

można grać w "pchełki" na przykład

Napisano

> nabyłem razem z silnikiem od Dantego i przepustnica była Twojej produkcji. U mnie niestety talerzyk

> nie był tak dorobiony jak na fotkach. Wyraziłem tylko swoje zdanie.

Widzialem przepustnice od mprally i jakosc wykonania byla niemal identyczna jak Psychika czyli bardzo dobra ...co do terminów to jest gorzej...

Moze Dante mial przepustnice od mola, ktora byla ode mnie, a zrobiona przez KMS i w niej rzeczywiscie talerzyk byl slabiutko wykonany...Jezeli tak, to chyba bedzie trzeba przeprosic cfaniaczek.gif

Napisano

> a na co komu takie klapki?

Hmmm...zastanówmy się, na co komuś, kto chce sobie zrobić dużą przepustnicę klapka 42mm?! niewiem.gif

Napisano

> Widzialem przepustnice od mprally i jakosc wykonania byla niemal identyczna jak Psychika czyli

> bardzo dobra ...co do terminów to jest gorzej...

> Moze Dante mial przepustnice od mola, ktora byla ode mnie, a zrobiona przez KMS i w niej

> rzeczywiscie talerzyk byl slabiutko wykonany...Jezeli tak, to chyba bedzie trzeba przeprosic

z tego co wiem to moja przepustnica jeździ dalej z moją głowicą i wałkiem w jakims 1.1

p.s. to ładnego bubla pociskacz grinser006.gif ale zapier..... srogo grinser006.gif

Napisano

> Hmmm...zastanówmy się, na co komuś,

> kto chce sobie zrobić dużą przepustnicę klapka 42mm?!

1. talerzyk 42mm do niczego sie nie nadaje, bo na tyle nie da sie wykonac powiekszenia przepustnicy.

2. ja zrobilem okolo 20 przepustnic (~14 sztuk na 41,6mm, z 5 na 44,6mm, jedna do jakiegos SAABa i jedna do 1.1 MPI i moim zdaniem, jak ma byc porzadnie spasowane, to najpierw nalezy powiekszyc gardziel, a dopiero pozniej wykonac talerzyk. moj tokarz dopasowywal talerzyk mikromierzem i nie potrzeba bylo scinac krawedzi na zadne katy - 5 stopni.

BTW, u mnie robienie przepustnicy trwalo minimum 3h. nie licze czasu gdy kazda z nich montowalem u siebie w aucie i sprawdzalem czy dziala ok.

jak ktos tu pisze, ze bedzie robil taniej niz 130zl, to chyba rzeczywiscie kryzys mocno dociaga srube.

Napisano

> 1. talerzyk 42mm do niczego sie nie nadaje, bo na tyle nie da sie wykonac powiekszenia

> przepustnicy.

Nie no, specjalnie zrobiłem ją na 42mm, po to, żeby ktoś sobie zepsuł przepustnicę. sciana.gif

Mój tokarz zawsze najpierw dorabia talerzyk a dopiero później pod niego toczy przepustnicę i podstawkę. I pierwsze słyszę o ścinaniu krawędzi o 5 stopni.

Napisano

> Mój tokarz zawsze najpierw dorabia talerzyk a dopiero później pod niego toczy przepustnicę i

> podstawkę.

wiem, wiem... pisales, ze u Ciebie talerzyk nie wraca do pozycji jak w oryginale. zawsze sie zastanawialem, dlaczego tak robisz (tokarz Ci robi)?

> I pierwsze słyszę o ścinaniu krawędzi o 5 stopni.

nawet w tym watku ktory teraz czytasz masz o tym napisane. ok.gif

Napisano

> wiem, wiem... pisales, ze u Ciebie talerzyk nie wraca do pozycji jak w oryginale. zawsze sie

> zastanawialem, dlaczego tak robisz (tokarz Ci robi)?

powiem szczerze, że nie zastanawiałem się nad tym, ta większa podobno też ma kąt 85st. (tyle chyba ma seryjna?) no ale nigdy tego nie mierzyłem.

Ja zawsze sprzedawałem po 180zł/szt. + seria do zwrotu. Przy czym jeden z centomaniaków, któremu robiłem, serii mi już nie zwrócił. 45mm (44,6) sprzedawałem po 250zł, tych zrobił mi 3 szt.

Psychik ile u Ciebie taka na 44,6 i na kiedy jesteś w stanie taką wykonać?

Napisano

> Psychik ile u Ciebie taka na 44,6 i na kiedy jesteś w stanie taką wykonać?

od 2 lat nie robie, bo nie jest to dla mnie oplacalne finansowo, tokarz ktory dorabial rure i talerzyk poszedl na emeryture, a dodatkowo od prawie 2 lat nie mam auta w ktorym moglbym sprawdzic taka przepustnice.

Napisano

> wiem, wiem... pisales, ze u Ciebie talerzyk nie wraca do pozycji jak w oryginale. zawsze sie

> zastanawialem, dlaczego tak robisz (tokarz Ci robi)?

> nawet w tym watku ktory teraz czytasz masz o tym napisane.

mozna to skorygowac robiac fasolki na TPS i ladnie wtedy ustawiasz 2-5st waytogo.gif

Napisano

> mozna to skorygowac robiac fasolki na TPS i ladnie wtedy ustawiasz 2-5st

le tam. w TPSie sa tulejki metalowe. jak je wyjmiesz, to mozesz zrobc to samo. zreszta nie chodzi o kat, bo to w zasadzie nie ma znaczenia, jesli nie przekracza 10 stopni, tylko o ilosc powietrza jaka jest dostarczana. okraglym talerzykiem ustawionym pod katem nie zamkniesz okraglego otworu.

Napisano

> le tam. w TPSie sa tulejki metalowe. jak je wyjmiesz, to mozesz zrobc to samo. zreszta nie chodzi o

> kat, bo to w zasadzie nie ma znaczenia, jesli nie przekracza 10 stopni, tylko o ilosc

> powietrza jaka jest dostarczana. okraglym talerzykiem ustawionym pod katem nie zamkniesz

> okraglego otworu.

zgadzam sie...tylko u mnie talerzyk byl szczelny ale kat pow10st wiec pozostala reg na fasolkach ok.gif

Nieszczelny talerzyk rozklepalem na imadle skromny.gif

Napisano
  • Autor

Kupowałem dwie przepustnice od Mp Rally jedną dla kolegi Kuszy która była w miare szczelna i drugą dla siebie.Ta która została u mnie była bardzo źle spasowana i o wolnych można było zapomnieć.Po kilku poprawkach wolne były w ok 1.1/1.2krpm. Potem została sprzedana w komplecie z silnikiem koledze Sikorowi. Ale było mineło...

Reasumując kto się podejmie lub zna takiego? Bardziej stawiam na jakość i termin wykonania niż licytacje kto taniej.

P.S Najbardziej lubie kiedy osoby nie zainteresowane wtrącają się do niepotrzebnych dyskusji dodatkowo jeszcze nic nie wnosząc.

Napisano

Skoro ty Ty z kolegą kupowałeś ode mnie (mało prawdopodobne), to zwróciliście mi tylko jedną seryjną, za dwie duże! Trzeba mieć tupet, żeby wykiwać kogoś na dobre 150zł (nie wiem ile wtedy była warta seryjna przepustnica 1.2 75KM, ale na pewno sporo więcej niż teraz )i jeszcze mieć ale i żale claps.gif

I jeszcze jedna sprawa....jak kupuję od kogoś towar i uważam go za wadliwy, to nie zwracam go, tylko po kilku latach żalę się publicznie jaki to jestem pokrzywdzony....zastanawiające hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Skoro ty Ty z kolegą kupowałeś ode mnie (mało prawdopodobne), to zwróciliście mi tylko jedną

> seryjną, za dwie duże! Trzeba mieć tupet, żeby wykiwać kogoś na dobre 150zł (nie wiem ile

> wtedy była warta seryjna przepustnica 1.2 75KM, ale na pewno sporo więcej niż teraz )i jeszcze

> mieć ale i żale

> I jeszcze jedna sprawa....jak kupuję od kogoś towar i uważam go za wadliwy, to nie zwracam go,

> tylko po kilku latach żalę się publicznie jaki to jestem pokrzywdzony....zastanawiające

Dwa tygodnie to ja czekałem aż znajdziesz paczke którą dostarczyła Ci poczta!W paczce były przepustnice które Ci wysłałem i długo czekałem aż zostaną mi odesłane.

Nikomu się nie żale tylko wyrażam opinie na temat towaru jaki od Ciebie dostałem.Spartoliłeś robote i koniec tematu.

Napisano

> 1. talerzyk 42mm do niczego sie nie nadaje, bo na tyle nie da sie wykonac powiekszenia

> przepustnicy.

> 2. ja zrobilem okolo 20 przepustnic (~14 sztuk na 41,6mm, z 5 na 44,6mm, jedna do jakiegos SAABa i

> jedna do 1.1 MPI i moim zdaniem, jak ma byc porzadnie spasowane, to najpierw nalezy powiekszyc

> gardziel, a dopiero pozniej wykonac talerzyk. moj tokarz dopasowywal talerzyk mikromierzem i

> nie potrzeba bylo scinac krawedzi na zadne katy - 5 stopni.

> BTW, u mnie robienie przepustnicy trwalo minimum 3h. nie licze czasu gdy kazda z nich montowalem u

> siebie w aucie i sprawdzalem czy dziala ok.

> jak ktos tu pisze, ze bedzie robil taniej niz 130zl, to chyba rzeczywiscie kryzys mocno dociaga

> srube.

1.Dlaczego niby nie da sie na 42mm? Pewnie dlatego ze robiles to na tokarce i wyrywalo scianke. confused.gif

2. Talerzyk musi bys sciety pod katem zeby sie uszczelnil po ciety na tokarce trzeba na srubce regulowac i tu troche lipa sie robi.

a to czy bede robil taniej niz 130zl to moja sprawa widocznie mi sie oplaca wiec nie musisz glupio komentowac.

Napisano

> 1.Dlaczego niby nie da sie na 42mm?

bo nie ma tyle materialu, zeby zrobic tam dziure 42mm. 41,6 - 41,7 to max, jesli przepustnica nie ma sie rozleciec.

> Pewnie dlatego ze robiles to na tokarce i wyrywalo scianke.

nie. [LiNK]

> 2. Talerzyk musi bys sciety pod katem zeby sie uszczelnil po ciety na tokarce trzeba na srubce

> regulowac i tu troche lipa sie robi.

mowisz o tej srubce - wkrecie, ktory ustawia kat minimalny? no to juz napisalem - nie trzeba.

> a to czy bede robil taniej niz 130zl to moja

> sprawa widocznie mi sie oplaca wiec nie musisz

> glupio komentowac.

spoko. po znajomosci, to ja moge nawet za darmo zrobic.

mowilem o "produkcji" i realnej wartosci pracy.

Napisano

> bo nie ma tyle materialu, zeby zrobic tam dziure 42mm. 41,6 - 41,7 to max, jesli przepustnica nie

> ma sie rozleciec.

> nie. [LiNK]

> mowisz o tej srubce - wkrecie, ktory ustawia kat minimalny? no to juz napisalem - nie trzeba.

> spoko. po znajomosci, to ja moge nawet za darmo zrobic.

> mowilem o "produkcji" i realnej wartosci pracy.

Jest jeszcze opcja rozwiercenia i wlozenia rury w srodek grinser006.gif mam taka twojej produkcji zlosnik.gif 44,6 mm

Napisano

> Jest jeszcze opcja rozwiercenia i wlozenia rury w srodek mam taka twojej produkcji 44,6 mm

mialem taka ale poszla w swiat (z poznania ktos ja kupil) i musze przyznac, ze Psychika wykonanie bylo rewelacyjne...szczelna i zero problemow z TPS

szkoda, ze juz nie robi beksa.gif

Napisano

> mialem taka ale poszla w swiat (z poznania ktos ja kupil) i musze przyznac, ze Psychika wykonanie

> bylo rewelacyjne...szczelna i zero problemow z TPS

> szkoda, ze juz nie robi

u siebie uszczelnialem sam bo kupilem ja w czesciach ale nawet przy ponad 1.3 bara nic nie ucieka bokiem wiec wykonanie napewno na wysokim poziomie ok.gif u mnie takze zero problemow z czujnikami

• 1 miesiąc później...
Napisano

Odgrzewam temat żeby nie śmiecić. W końcu udało mi się zrobić talerzyk ścięty pod kontem. Uszczelnia się dobrze. Jak ktoś będzie zainteresowany to proszę pisać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.