Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drzwi do naprawy czy nie ??

Featured Replies

Napisano

Hej

Jak byście zakwalifikowali taką szkodę- do naprawy czy do wymiany drzwi - zakladajac ze jest to robione bez uzycia tony szpachli czyli zgodnie z sztuka

285665590-2012-01-1211.48.18%28male%29.jpg

Napisano

Wylacznie wymiana. Koszt przezbrojenia bedzie nizszy niz rozebrania i klepania blachy oraz szpachlowania. Lakierowac i tak trzeba.

Napisano

> Hej

> Jak byście zakwalifikowali taką szkodę- do naprawy czy do wymiany drzwi - zakladajac ze jest to

> robione bez uzycia tony szpachli czyli zgodnie z sztuka

wymiana wylacznie

Napisano

> Hej

> Jak byście zakwalifikowali taką szkodę- do naprawy czy do wymiany drzwi - zakladajac ze jest to

szukaj uzywki w takim samym kolorze waytogo.gif

tesciowi do Peugeota znalazlem na allegro, kolor idealnie pasujacy cool.gif

Napisano
  • Autor

> szukaj uzywki w takim samym kolorze

to juz mam ogarnięte

bardziej chodzi mi o to że dzisiaj rzeczoznawca stwierdził że drzwi sie nadaja do naprawy

Napisano

> to juz mam ogarnięte

> bardziej chodzi mi o to że dzisiaj rzeczoznawca stwierdził że drzwi sie nadaja do naprawy

Nie wiem co za rzeczoznawca i czy to ASO czy nie. U mnie w ASO jakiekolwiek szpalchowanie nie wchodzi w gre wiec zawsze wymieniaja. Mialem male uszkodzenie drzwi od razu dali nowe + cieniowanie elemenotw obok.

Napisano

> to juz mam ogarnięte

> bardziej chodzi mi o to że dzisiaj rzeczoznawca stwierdził że drzwi sie nadaja do naprawy

nie zgadzasz sie i powolujesz swojego i tyle

Napisano
  • Autor

> Nie wiem co za rzeczoznawca i czy to ASO czy nie. U mnie w ASO jakiekolwiek szpalchowanie nie

> wchodzi w gre wiec zawsze wymieniaja. Mialem male uszkodzenie drzwi od razu dali nowe +

> cieniowanie elemenotw obok.

rzeczoznawca z ramienia BRE ubezpieczenia

na moje pytanie o cieniowanie przynaleznych do drzwi stwierdzil ze za to niewyplacaja pieniedzy , zostalem zmuszony powiedziec ze chyba nie płacili dotychczas :D

Jutro jade po kosztorys czesci do ASO (bo na rynku nie ma zamiennikow drzwi).

Pojutrze mam mieć oficjalna wycene z ubezpieczalni - no i podejrzewam ze trzeba bedzie wejsc na sciezke wojenna z nimi

Napisano

> Hej

sam sobie odpowiedziałeś - porządna lakiernia powie - tylko nowe drzwi, a ździch bez faktury wysmyczy to na tralala zlosnik.gif "mój" "po znajomości" za 600 złotych zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> rzeczoznawca z ramienia BRE ubezpieczenia

> na moje pytanie o cieniowanie przynaleznych do drzwi stwierdzil ze za to niewyplacaja pieniedzy ,

> zostalem zmuszony powiedziec ze chyba nie płacili dotychczas :D

> Jutro jade po kosztorys czesci do ASO (bo na rynku nie ma zamiennikow drzwi).

> Pojutrze mam mieć oficjalna wycene z ubezpieczalni - no i podejrzewam ze trzeba bedzie wejsc na

> sciezke wojenna z nimi

jak chcesz likwidować gotówkowo to rzeczoznawca zrobi taką wycenę żebyś był zmuszony dostarczyć fv, bo nie zmieścisz się w kwocie porządnej naprawy. Sęk w tym, że dla wielu takie uszkodzenie w niczym nie przeszkadza, biorą kasę i olewają temat, wyciągając ewentualnie wgniot mocną przyssawką.

Jak oddasz do ASO to zrobią zgodnie ze sztuką, a TU zapłaci, bo z ASO nie mają argumentów do polemiki.

Napisano

> Wylacznie wymiana. Koszt przezbrojenia bedzie nizszy niz rozebrania i klepania blachy oraz

> szpachlowania. Lakierowac i tak trzeba.

Na papierze będzie wymiana. W warsztacie spawnie się pręciki w miejscach oczywistych, wyciągnie się , poklepie się , wyrówna się szpachlą i malnie na kolorek. Nikt się z tym brandzlował z wymianą nie będzie.

Napisano

czesc ruchoma podlega wymianie

Napisano

> Na papierze będzie wymiana. W warsztacie spawnie się pręciki w miejscach oczywistych, wyciągnie się

> , poklepie się , wyrówna się szpachlą i malnie na kolorek. Nikt się z tym brandzlował z

> wymianą nie będzie.

A jak zapragne zabrac swoje stare czesci ?

Napisano

> to juz mam ogarnięte

No bo się nadają tylko Ty masz prawo się z tym niezgodzić.

Naprawić można poprzez wypchnięcie. podklepanie, trochę szpachli -- to zrobi zwykły blacharz, a można też spróbować poprzez taką firmę http://trotek.pl/index.html pytanie tylko ile to będzie kosztować.

Możesz z ciekawości podesłać im foty to wtedy określą czy da radę i ile może to kosztować, jak się dowiesz to daj znać ok.gif

Napisano

> A jak zapragne zabrac swoje stare czesci ? \

Bardzo proszę ,są w bagażniku.

Napisano

> Bardzo proszę ,są w bagażniku.

latwo sie pisze na forum. Znacznie ciezej wychodzi jak nagle szepnio musi sie wytlumaczyc dlaczego w magiczny sposob podczas wymiany klockow hamulcowych zmienily mi sie ramki tab.rej. nono.gif

Napisano

> Na papierze będzie wymiana. W warsztacie spawnie się pręciki w miejscach oczywistych, wyciągnie się

> , poklepie się , wyrówna się szpachlą i malnie na kolorek. Nikt się z tym brandzlował z

> wymianą nie będzie.

wiele TU, niszczy poszycie wycinając kawałek w takiej sytuacji i drzwi się już nie da naprawić tylko na papierze zlosnik.gif

Napisano

> latwo sie pisze na forum. Znacznie ciezej wychodzi jak nagle szepnio musi sie wytlumaczyc dlaczego

> w magiczny sposob podczas wymiany klockow hamulcowych zmienily mi sie ramki tab.rej.

Widzisz, nie chdzi o to aby się narobic, ale by zarobic.

Tanio kupic, drogo sprzedac.

Napisano

> bez uzycia tony szpachli czyli zgodnie z sztuka

Zgodnie z powyższymi to wymiana.

Najmniej kłopotliwe jest oddanie do ASO i niech się ASO z nimi (TU) męczy/odwołuje klotnia.gif No ale jak by to powiedział @Sibui Na nowy akumulator nie zostanie grinser006.gif

Napisano

> rzeczoznawca z ramienia BRE ubezpieczenia

> na moje pytanie o cieniowanie przynaleznych do drzwi stwierdzil ze za to niewyplacaja pieniedzy ,

> zostalem zmuszony powiedziec ze chyba nie płacili dotychczas :D

> Jutro jade po kosztorys czesci do ASO (bo na rynku nie ma zamiennikow drzwi).

> Pojutrze mam mieć oficjalna wycene z ubezpieczalni - no i podejrzewam ze trzeba bedzie wejsc na

> sciezke wojenna z nimi

Rob bezgotowkowo w ASO. Wiesz gdzies ta taniosc musi wyjsc. Najtansze ubezpieczenie to na czyms musza oszczedzac. Auto ma byc przywrocone do stanu sprzed uszkodzenia. Walcz o swoje!

Napisano

> Widzisz, nie chdzi o to aby się narobic, ale by zarobic.

> Tanio kupic, drogo sprzedac.

krótki bisnes i ryzykowny, w morde można dostać

Napisano
  • Autor

> Zgodnie z powyższymi to wymiana.

> Najmniej kłopotliwe jest oddanie do ASO i niech się ASO z nimi (TU) męczy/odwołuje No ale jak by

> to powiedział @Sibui Na nowy akumulator nie zostanie

> Rob bezgotowkowo w ASO. Wiesz gdzies ta taniosc musi wyjsc. Najtansze ubezpieczenie to na czyms

> musza oszczedzac. Auto ma byc przywrocone do stanu sprzed uszkodzenia. Walcz o swoje!

Nie bede robić w ASO - ale napewno nie dam sie zrobic na szaro

Napisano

> Nie bede robić w ASO - ale napewno nie dam sie zrobic na szaro

ja postawiłem sprawę w ten sposób: albo zapłacą mi przelewem tyle co wycena ASO, albo zapłacą ASO tyle co ich faktura PLUS koszt transportu samochodu do/z naprawy PLUS koszt wynajęcia samochodu zastępczego odpowiadacjącego uszkodzonemu na czas naprawy - dostałem przelew zlosnik.gif ale musiałem napisać oświadczenie, że więcej roszczeń mieć nie mam zlosnik.gif

zrobiłem dwoje drzwi w metaliku za 1000 zł u ździcha zlosnik.gif w ASO z fakturą i gwarancją, czyli wymiana na nowe, naprawa kosztowałaby 6.900 zł zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

no właśnie chce aby to było zrobione porządnie - a nie u zdzicha, ale rownież ASO nie jest idealnym miejscem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.