Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy Lacetti

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie,

na początek chciałbym się przywitać ponieważ to mój pierwszy post na forum choć od dawna śledzę Kącik Chevroleta dopiero teraz się zarejestrowałem.

Stałem się szczęśliwym posiadaczem Lacetti Kombi 2.0 TCDI z 2007. Jak na pierwszy pojazd, dla studenta idealny wink.gif Dodam że jeżdżę nim tylko i wyłącznie na trasie dom rodzinny <-> miejsce gdzie studiuje ~600 km i że nie jest to pierwszy Chevrolet bo mamy "Chevroletową" rodzinę 270751858-jezyk.gif

Po zakupie muszę poprawić parę rzeczy i potrzebuje waszej pomocy mianowicie:

1. Nie działa mi podświetlanie wyświetlacza panelu automatycznej klimatyzacji. Dziwne bo pokrętła, przyciski działają, świecą, wyświetlacz też działa ale nie jest podświetlany frown.gif I teraz mam pytanie czy kupić cały nowy panel czy może da się go rozebrać i wymienić żarówki ?

2. Zepsuła mi się zmieniarka CD. Połykała płyty grała ładnie, pewnego dnia przestała czytać płyty. I teraz nie wiem co zrobić czy kupić radio i taki: Interfejs do sterowania kierownicy ? Czy może opłaca się kupić/nowa zmieniarkę ( z tego co wyszperałem na forach to BLAUPUNKT IDC-A09 jest podobna ) ale czy będzie pasować do standardowego radia ?

3. Czy w Dieslach nie było montowanej tej "półeczki podręcznej " pod schowkiem ?

4. Jaki olej lejecie do swoich Diesli Chevroleta ? Zastanawiałem się nad Motul 8100 X-Clean C3, może ktoś jeździ na takim ?

P.S Może ktoś z was do sprzedania Radio ze zmieniarką do Lacetti ? wink.gif

Napisano

> 4. Jaki olej lejecie do swoich Diesli Chevroleta ? Zastanawiałem się nad Motul 8100 X-Clean C3,

> może ktoś jeździ na takim ?

Ja akurat jeżdżę na Total Ineo ECS 5W-30.

Napisano

> Stałem się szczęśliwym posiadaczem Lacetti Kombi 2.0 TCDI

To jakiś swap ? grinser006.gif

Jak coś to VCDI smile.gif Były w ogóle w Lacetti wersje 150 konne tego silnika ?

Napisano
  • Autor

> To jakiś swap ?

> Jak coś to VCDI Były w ogóle w Lacetti wersje 150 konne tego silnika ?

Standart 270751858-jezyk.gif

Napisano

> To jakiś swap ?

> Jak coś to VCDI Były w ogóle w Lacetti wersje 150 konne tego silnika ?

VCDI wersja 150 KM, TCDI wersja 127 KM w VIN-ie rozróżniane są jako R dla 150KM lub J dla 127KM

Napisano
  • Autor

> Trochę pytałem kolegów i dostałem kilka odpowiedzi

Dzięki za link i chyba skłaniam sie ku nowemu radiu i interfejsowi wink.gif

Powiedz mi czy kupiłeś interfejs jeśli tak to w jakiej cenie?

Napisano

> Dzięki za link i chyba skłaniam sie ku nowemu radiu i interfejsowi

> Powiedz mi czy kupiłeś interfejs jeśli tak to w jakiej cenie?

Ja w końcu jeszcze niczego nie kupiłem - raz sytuacja z $, dwa kompletny brak czasu (a trzeba by czegoś poszukać) i tak w końcu wyszło, że jeżdżę z tym, co miałem - czyli zwykłe radyjko i zepsuta zmieniarka grinser006.gif

Napisano

> (...)

> Po zakupie muszę poprawić parę rzeczy i potrzebuje waszej pomocy mianowicie:

> 1. Nie działa mi podświetlanie wyświetlacza panelu automatycznej klimatyzacji. Dziwne bo pokrętła,

> przyciski działają, świecą, wyświetlacz też działa ale nie jest podświetlany I teraz mam

> pytanie czy kupić cały nowy panel czy może da się go rozebrać i wymienić żarówki ?

Tam są żarówki, które czasem się przepalają. U mnie ASO wymieniało którąś z nich chyba ze dwa razy. Chociaż dziwne że nie świecą wszystkie. U mnie przepalały się po jednej co skutkowało przyciemnieniem części wyświetlacza.

> 2. Zepsuła mi się zmieniarka CD. Połykała płyty grała ładnie, pewnego dnia przestała czytać płyty.

> I teraz nie wiem co zrobić czy kupić radio i taki: Interfejs do sterowania kierownicy ? Czy

> może opłaca się kupić/nowa zmieniarkę ( z tego co wyszperałem na forach to BLAUPUNKT IDC-A09

> jest podobna ) ale czy będzie pasować do standardowego radia ?

Spróbuj znaleźć taki sam zestaw jak fabryczny. Czasem są na Allegro za 300-400zł. Ponadto fabryczne sterowanie pasuje do wielu modeli Blaupunkta, więc możesz wybrać coś tej firmy.

> 3. Czy w Dieslach nie było montowanej tej "półeczki podręcznej " pod schowkiem ?

Jakiej półeczki? Ja nie mam żadnej półeczki pod schowkiem.

> 4. Jaki olej lejecie do swoich Diesli Chevroleta ? Zastanawiałem się nad Motul 8100 X-Clean C3,

> może ktoś jeździ na takim ?

Mobil 1, Castrol Edge, Castrol Magnatec - co akurat jest w promocji.

hehe.gif

> P.S Może ktoś z was do sprzedania Radio ze zmieniarką do Lacetti ?

Mogę Ci całe Lacetti sprzedać. hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Tam są żarówki

I o taką odpowiedz mi chodziło teraz wiem że da się to rozebrać i je wymienić a nie 150 zł na panel trzeba wydawać od razu.

> sterowanie pasuje do wielu modeli Blaupunkta

Tak ale podobno w fabrycznych radia chevroleta jest sygnał analogowy, a wszystkie Blaupunkty (nowe) wymagają cyfrowego frown.gif Napisałem do piloty.pl jak mnie nie zaskoczą cena adaptera to kupie u nich i jakieś radio już z Mp3 za 300 zł i będę myślał jak je zamontować do laćka

> Jakiej półeczki? Ja nie mam żadnej półeczki pod schowkiem.

A tej takiej o: bo co przeglądam Diesle na Allegro i wszystkie Lacetti które widziałem gdy kupowałem swojego tego nie miały, a mojego ojca 1.6 SX ma mad.gif

schoweklacetti.jpg

> Mogę Ci całe Lacetti sprzedać.

I co ja zrobię z 4 Lacetti w rodzinie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Napisałem do piloty.pl jak mnie nie zaskoczą cena adaptera to >kupie u nich

> i jakieś radio już z Mp3 za 300 zł i będę myślał jak je zamontować >do laćka

Kup alpine ,bedzie gralo duzo lepiej i dogadamy sie do ceny adaptera bo mam takowy waytogo.gif

Napisano

> I o taką odpowiedz mi chodziło teraz wiem że da się to rozebrać i je wymienić a nie 150 zł na panel

> trzeba wydawać od razu.

Rozebrać i wymieniać. ok.gif

> Tak ale podobno w fabrycznych radia chevroleta jest sygnał analogowy, a wszystkie Blaupunkty (nowe)

> wymagają cyfrowego Napisałem do piloty.pl jak mnie nie zaskoczą cena adaptera to kupie u nich

> i jakieś radio już z Mp3 za 300 zł i będę myślał jak je zamontować do laćka

Od 2009 roku zamiast tego zestawu ze zmieniarką montowali radio MP3 Blaupunkt Alicante. Możesz kupić takie i będzie pasować.

> A tej takiej o: bo co przeglądam Diesle na Allegro i wszystkie Lacetti które widziałem gdy

> kupowałem swojego tego nie miały, a mojego ojca 1.6 SX ma

No to diesle takiej nie mają i nigdy nie miały.

> I co ja zrobię z 4 Lacetti w rodzinie

Będziesz miał na różne okazje. 893goodvibes.gif

Napisano

> A tej takiej o: bo co przeglądam Diesle na Allegro i wszystkie Lacetti które widziałem gdy

> kupowałem swojego tego nie miały, a mojego ojca 1.6 SX ma

> I co ja zrobię z 4 Lacetti w rodzinie

Ta polka taka niezbedna?

Moja tyle, ze sie wozi i kurz w niej zbiera, za nisko zeby chcialo mi sie tam cos klasc i na dodatek pamietac jeszcze, ze cos tam lezy.

Napisano

> Ta polka taka niezbedna?

> Moja tyle, ze sie wozi i kurz w niej zbiera, za nisko zeby chcialo mi sie tam cos klasc i na

> dodatek pamietac jeszcze, ze cos tam lezy.

W dodatku przeszkadza przy wymianie filtra kabinowego. Też nie za bardzo pamiętam, żebym tam coś trzymał. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ta polka taka niezbedna?

Nie niezbędna, ale chciał bym ją mieć zawsze to dodatkowy schowek/półeczka w samochodzie grinser006.gif Niestety nie mogę jej dostać na alledrogo bo sprzedają całe schowki za więcej niż 100 zł, a uważam ze jest to warte mniej niż 50.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.