Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe I30 ceny.

Featured Replies

Napisano

> Trzeba przyznać, że ceny nowego I30 zostały całkiem dobrze skonfigurowane

> klik

jak dla mnie o 5-6 tys za drogo

Napisano

> klik

Mnie ciekawi jak to wygląda w porównaniu (z podobnie wyposażonymi i z podobnymi silnikami) z innymi autami tego segmentu: astrą IV, focusem III, golfem VI, civiciem IX, aurisem itp. Byłoby to dosyć ciekawe hmm.gif

Napisano

> Mnie ciekawi jak to wygląda w porównaniu (z podobnie wyposażonymi i z podobnymi silnikami) z innymi

> autami tego segmentu: astrą IV, focusem III, golfem VI, civiciem IX, aurisem itp. Byłoby to

> dosyć ciekawe

Mi wyszło, że różnica między Golfem a I30 to z grubsza 4 tysiące zł. I30 ma sporo więcej wyposażenia, ale w większości nie są to elementy, za które byłbym skłonny dopłacić, więc w Golfie ich po prostu nie wybierałem. Brałem pod uwagę silniki zapewniające osiągi w okolicach 10 s. do 100 km/h.

Golf - ca. 71000.

i30 classic plus - 67100

EDIT:

Cenę Golfa należy podwyższyć o 2500 zł (zapomniałem o pięciodrzwiowym nadwoziu, a lakier miał być metalizowany). Tym samym różnica rośnie do 6500 zł. Oczywiście szczegóły wyposażenia różnią się.

Napisano

Wersja 'base' jest tylko po to zeby pokazac się w przedziale poniżej 50k PLN. Najniższą 'sprzedawalną' wersją będzie więc classic za 56k PLN...

Czyli jak poprzednik sprzedawał się bedzie dopiero z 10 tyś upustem crazy.gif

Edit: Nie wiem dlaczego zrobili 'base' za 50.900 a nie za 49.999... wink.gif

Chyba jakaś pomyłka marketerów wink.gif To tylko oznacza, że już na wejściu będą upusty grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Zależy jakie wersje porównujesz, ponieważ w przypadku wersji highline z pakietem luterka różnica się praktycznie zaciera, Trzeba zawrócić uwagę na to, że I30 ma same dychawicze silniki benzynowe bez turbodoładowania,ale za to ksenony w najbogatszej wersji.

Napisano

> Zależy jakie wersje porównujesz,

Zapewne tak. Ja porównałem Golfa w wersji podstawowej + dodatki, które mi pasowały (raczej tańsze i niedużo) z I30 w wersji, która ma to, czego potrzebuję i nie ma tego, co mogę przeboleć.

Napisano

Kupilem i 30cw 4 lata temu i ...rdzewiala klapa tylna bagaznika,dwa razy malowana na gwarancji i znowu wyskoczyly parchy,poprosilem o wymiane na nowa,odmowa przez HMP...malowac dalej...wyleczylem sie z tej marki...autko fajne,ale HMP do klienta wielka d..a !!!

Napisano

> Kupilem i 30cw 4 lata temu i ...

A ja 2 lata temu chciałem kupić używany egzemplarz, ale po jeździe testowej nowym autem mina mi zrzedła i kupiłem używanego Golfa.

Porównywałem żeby sprawdzić jaka jest różnica. Nad 10% można się już zastanawiać.

Napisano

> klik

Po czym wnosisz cfaniaczek.gif?

za 105k masz Accorda w promocjiw wersji lifestyle. Jakbym miał wysupłać ponad 80klocków za wypasionego kompakta Hyundaia (i tak pewnie biedniejszy w wyposażeniu niż Accord) to screwy.gif

Napisano

> Po czym wnosisz ?

> za 105k masz Accorda w promocjiw wersji lifestyle. Jakbym miał wysupłać ponad 80klocków za

> wypasionego kompakta Hyundaia (i tak pewnie biedniejszy w wyposażeniu niż Accord) to

Co to za mega wypas ma Accord?

Napisano

> klik

Mysle ze troche przesadzili.

Ja swojego Comforta z mocniejszym dieslem kupilem za 64 kzl brutto.

Teraz widze ze 10 kzl wiecej. Imho za duzo.

Za ta cene jaka zaplacilem jestem zadowolony, ale jakbym mial zaplacic wiecej to bylaby Astra albo Golf.

Btw, nie wiem czemu ale mi po 2 latach nic nie rdzewieje ok.gif

Napisano

> Po czym wnosisz ?

> za 105k masz Accorda w promocjiw wersji lifestyle. Jakbym miał wysupłać ponad 80klocków za

> wypasionego kompakta Hyundaia (i tak pewnie biedniejszy w wyposażeniu niż Accord) to

Ale zes porownanie dal. Porownuj Accorda z i40.

Napisano

> Ale zes porownanie dal. Porownuj Accorda z i40.

Bo to moje, subiektywne porównanie 20.GIF

Oczywiście to inna klasa, ale ja akurat jakbym zmieniał to coś na bardziej komfortowego, stąd moje takie a nie inne preferencje.

Kompakt, dopchany bajerami "na siłe", nie ma raczej sensu (cena rośnie kosmicznie) i jest to sztuka dla sztuki, więc biję się w piersi .

Napisano

> klik

Tiaaaa 90tysi za auto majace 11s do 100km/h no.gif rewelacja facepalm%5B1%5D.gif

Ladne auto i tragiczne a raczej TRAGICZNE silniki no.gif

Napisano

> Tiaaaa 90tysi za auto majace 11s do 100km/h rewelacja

> Ladne auto i tragiczne a raczej TRAGICZNE silniki

Te silniki GDi to siakaś nowość w ofercie Hyundaia? To z wtryskiem bezpośrednim bez doładowania? W sumie to z deka kilka niewiadomych jest w tym modelu odnośnie niezawodności w przyszłości a ceną NA DZISIAJ aspirują do Iszej ligi w Europie/PL. Bez upustów nie ma co tykać zlosnik.gif albo po prostu to auto nie opłaca sie kupować w najdroższych pakietach hmm.gif

Napisano

A nie macie trochę wrażenia, że z tym wciskaniem takich cen za wyposażenia auta, to nas w balona robią ? smile.gif

Napisano

co do cen to pewnie już po kilku miesiącach będą rabaty po 6 tys. pln jak w przypadku aktualnej wersji.

Co do silników to strasznie ubogo. Patrzę na benzyny, bo tylko takie mnie interesują i ledwo dwa silniczki o zbliżonej mocy. No ale pewnie 2.0 w poprzednim modelu się nie sprzedawał więc wyciągnęli wniosek, że Europejczykom wystarczy wybór w zakresie 100-120KM.

Napisano

> Kupilem i 30cw 4 lata temu i ...rdzewiala klapa tylna bagaznika,dwa razy malowana na gwarancji i

> znowu wyskoczyly parchy,poprosilem o wymiane na nowa,odmowa przez HMP...malowac

> dalej...wyleczylem sie z tej marki...autko fajne,ale HMP do klienta wielka d..a !!!

ale co? Przez jakiegoś parcha na klapie wyleczyłeś się z marki? A zawiódł Cię przez te 4 lata chociaż raz, zepsuł się, wyświetla jakieś dziwne kontrolki, rozrząd pada po 30 tys km? zlosnik.gif

Napisano

> ale co? Przez jakiegoś parcha na klapie wyleczyłeś się z marki? A zawiódł Cię przez te 4 lata

> chociaż raz, zepsuł się, wyświetla jakieś dziwne kontrolki, rozrząd pada po 30 tys km?

W 3 letnim autku 3 krotne malowanie klapy ??? i to nie jest tylko moj przyklad,wiele i30 ma klopoty z tylna klapa...czesto padajace laczniki drazka stabilizatora to tez udreka i30...serwis dupa do klienta!!!

Napisano

> co do cen to pewnie już po kilku miesiącach będą rabaty po 6 tys. pln jak w przypadku aktualnej

> wersji.

> Co do silników to strasznie ubogo. Patrzę na benzyny, bo tylko takie mnie interesują i ledwo dwa

> silniczki o zbliżonej mocy. No ale pewnie 2.0 w poprzednim modelu się nie sprzedawał więc

> wyciągnęli wniosek, że Europejczykom wystarczy wybór w zakresie 100-120KM.

100-136 tak gwoli ścisłości zlosnik.gif

Napisano

> 100-136 tak gwoli ścisłości

fakt, doczytałem, że 1.6 GDI to też benzyna zlosnik.gif Więc będzie jakiś w miarę sensowny silnik do tego auta

Napisano

> W 3 letnim autku 3 krotne malowanie klapy ??? i to nie jest tylko moj przyklad,wiele i30 ma

> klopoty z tylna klapa...czesto padajace laczniki drazka stabilizatora to tez udreka

> i30...serwis dupa do klienta!!!

a próbowałeś zmienić serwis?

Napisano

> fakt, doczytałem, że 1.6 GDI to też benzyna Więc będzie jakiś w miarę sensowny silnik do tego

> auta

Jak dołożą jakieś 1.4T, albo 1.6T to wtedy będzie bardziej sensownie ok.gif

Napisano

> co do cen to pewnie już po kilku miesiącach będą rabaty po 6 tys. pln jak w przypadku aktualnej

> wersji.

> Co do silników to strasznie ubogo. Patrzę na benzyny, bo tylko takie mnie interesują i ledwo dwa

> silniczki o zbliżonej mocy. No ale pewnie 2.0 w poprzednim modelu się nie sprzedawał więc

> wyciągnęli wniosek, że Europejczykom wystarczy wybór w zakresie 100-120KM.

Otoz to teraz sa rabaty na np velostera -10k. Wiec tu bedzie podobnie.

Napisano

> fakt, doczytałem, że 1.6 GDI to też benzyna Więc będzie jakiś w miarę sensowny silnik do tego

> auta

Bezposredni wtrysk zmienne fazy rozrzadu ale jak sie depcze to 10 lyka. grinser006.gif

Napisano

> a próbowałeś zmienić serwis?

Tu nie chodzi o serwis,tylko serwis pisal do HMP o zgode na wymiane klapy i Hyundai odmowil,kazal malowac dalej,a gwarancja sie konczyla,zlali mnie poprostu...kazda naprawe,wymiane serwis musi miec zgode HMP i tu jest pyta dla klienta,bo w kazdej chwili mozesz zostac na lodzie...a majac tylko fiacika,klade kluczyk na stole w serwisie i mi robia,wiem bo mam kolejnego nowego fiacika smile.gif

Napisano

> Jak dołożą jakieś 1.4T, albo 1.6T to wtedy będzie bardziej sensownie

Bedzie 1.6T 180Km tylko IMO niepotrzebnie bo cena bedzie z kosmosu.

Napisano

> Bedzie 1.6T 180Km tylko IMO niepotrzebnie bo cena bedzie z kosmosu.

Ale potem będzie mozna tanio używkę kupić grinser006.gif

Napisano

> Bezposredni wtrysk zmienne fazy rozrzadu ale jak sie depcze to 10 lyka.

jeździłeś już? hmm.gif

Napisano

> jeździłeś już?

Velosterem i srednie mi takie pokazal oczywiscie w miescie i palowany, ale on ma ponizej 10s do 100km wiec IMO niezle. Elastyczne to to jest ale zeby jechac trzeba krecic wysoko wiec na powietrzu nie pojedzie.

Napisano

> Tu nie chodzi o serwis,tylko serwis pisal do HMP o zgode na wymiane klapy i Hyundai odmowil,kazal

Gwarancja na naprawiany element liczy się od momentu jego naprawy.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Gwarancja na naprawiany element liczy się od momentu jego naprawy.

Ty takiej udzielasz ?

Napisano

> Velosterem i srednie mi takie pokazal oczywiscie w miescie i palowany, ale on ma ponizej 10s do

> 100km wiec IMO niezle. Elastyczne to to jest ale zeby jechac trzeba krecic wysoko wiec na

> powietrzu nie pojedzie.

jeśli pałowany po mieście, to te 10l uznaję za niezłe spalanie

Napisano

> Ty takiej udzielasz ?

Gwarancji udziela KIA Motors Polska Sp. z o.o. z tytułu niezgodności towaru z umową.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Gwarancji udziela KIA Motors Polska Sp. z o.o. z tytułu niezgodności towaru z umową.

O Boże .....

Totalnie nie masz pojęcia o temacie, a się wypowiadasz.

Gwarancja a odpowiedzialność z tytułu niezgodności z umową to dwie, absolutnie różne instytucje prawne.

KIA Motors Polska Sp. z o.o. raczej nie będzie miała okazji odpowiadać z tytułu niezgodności z umową - bo konsumentowi samochód sprzedaje dealer, a nie KMP.

Doczytaj o gwarancji - kodeks cywilny, art. 577 i nast., o odpowiedzialności z tytułu niezgodności - ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego.

Jak doczytasz, to możesz edytować swojego poprzedniego posta, którym wprowadzasz ewentualnych czytelników w błąd.

Napisano

> Tu nie chodzi o serwis,tylko serwis pisal do HMP o zgode na wymiane klapy i Hyundai odmowil,kazal

> malowac dalej,a gwarancja sie konczyla,zlali mnie poprostu...kazda naprawe,wymiane serwis musi

> miec zgode HMP i tu jest pyta dla klienta,bo w kazdej chwili mozesz zostac na lodzie...a majac

> tylko fiacika,klade kluczyk na stole w serwisie i mi robia,wiem bo mam kolejnego nowego

> fiacika

Ale chyba na perforacje nadwozia gwarancja jest dłuższa niż 3 lata? 10 albo 12 chyba.

Napisano

> klik

Tak, ceny są skonfigurowane adekwatnie do konkurencji.

Gdybym szukał samochodu to rozważałbym ewentualnie i30 z najmocniejszym silnikiem beznzynowym czyli 1.6 135 KM.

Cena za wersję comfort - ok. 71 000 zł - jest porównywalna z konkurencją: Auris 1.6, Civic 1.8 czy Lancer 1.8.

Napisano

> O Boże .....

> Totalnie nie masz pojęcia o temacie, a się wypowiadasz.

> Gwarancja a odpowiedzialność z tytułu niezgodności z umową to dwie, absolutnie różne instytucje

> prawne.

> KIA Motors Polska Sp. z o.o. raczej nie będzie miała okazji odpowiadać z tytułu niezgodności z

> umową - bo konsumentowi samochód sprzedaje dealer, a nie KMP.

> Doczytaj o gwarancji - kodeks cywilny, art. 577 i nast., o odpowiedzialności z tytułu niezgodności

> - ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o

> zmianie Kodeksu cywilnego.

> Jak doczytasz, to możesz edytować swojego poprzedniego posta, którym wprowadzasz ewentualnych

> czytelników w błąd.

Ładnie się rozpisałeś, ale nie powiedziałeś najważniejszego. Tak czy inaczej dealer/sprzedawca/firma KIA (przecież nie wiemy kto widnieje na fakturze) odpowiada za nieprawidłowo wykonaną naprawę.

pozdrawiam,

bromsky

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.