Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paliwa zimowe

Featured Replies

Napisano

.

> A, no i przypadek przymarznięcia ręcznego, ale to chyba nie od paliwa, jak myślisz?

Myślę,że jesteś niezłym ignorantem, zadając mi takie pytanie.

> A wiesz, przykłady pojazdów 0,5 (pół) dniowych z przebiegiem 7 (siedem) km, które po odpaleniu

> przejeżdżały 2-3 metry i stop-maszyna też mogę Ci dać (na linii zalewa się letni napęd, co

> samo w sobie jest idiotyzmem, w obliczu tego, że samochód często się stokuje)... Tylko o czym

> to ma świadczyć?

jw,

ps, nie wiem co chciałeś przekazać tym przykładem.

> Wiesz - masz prawo wierzyć w co-tam-Ci się podoba, ale pozwól, że ja oprę się na moim

> doświadczeniu.

Fakty są takie, że dzięki księgowym z BP Polska, przy temperaturze -25 zrobił się problem, i to jest prawdziwa rzeczywistość.

Napisano

> Leję je od 5 lat. NIGDY nie było problemów.

> Oczywiście leję to paliwo to normalnych aut z silnikiem diesla na pompie wtryskowej, a nie do

> żadnego wynalazku typu HDIDCICRDPFPD

Też leję ale praktycznie od początku istnienia czyli cirka 10 lat, wczoraj też zalałem i akurat trafiłem na świeżą dostawę 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> Fakty są takie, że dzięki księgowym z BP Polska, przy temperaturze -25 zrobił się problem, i to

> jest prawdziwa rzeczywistość.

Na poznańskich stacjach BP sprzedają ropę do -20 facepalm%5B1%5D.gif

Dziadostwo i tyle.

Napisano

> Też leję ale praktycznie od początku istnienia czyli cirka 10 lat, wczoraj też zalałem i akurat

> trafiłem na świeżą dostawę

Zapominacie też o jednej sprawiem z czasem wprowadzono nakaz stosowania ileśtam procent biokomponentów, w ON też chyba są i czy to one właśnie w mrozy nie dokładają problemów?

Napisano

> Zapominacie też o jednej sprawiem z czasem wprowadzono nakaz stosowania ileśtam procent

> biokomponentów, w ON też chyba są i czy to one właśnie w mrozy nie dokładają problemów?

Nie, jest stosowna informacja na stacji i nawet z tym dodatkami nigdy nie miałem problemów

Napisano

> Nie, jest stosowna informacja na stacji i nawet z tym dodatkami nigdy nie miałem problemów

Ja też nei mam problemów i mi odpala, ale same takie dodatki ,w przypadku diesla to są chyba estry , to raczej NIE poprawiają sytuacji w duże mrozy hmm.gif

Napisano

> Ja też nei mam problemów i mi odpala, ale same takie dodatki ,w przypadku diesla to są chyba estry

> , to raczej NIE poprawiają sytuacji w duże mrozy

Ale na to nie mamy już wpływu

Napisano

Od jakiegoś czasu tankuję właśnie tam.

Powód - duży obrót. Nie zdążą sfałszować, a paliwo nie zdąży zgnić jak te wszystkie wipałery i inne altimejty po stówie za litr gdzie dostawa była w zeszłe wakacjezlosnik.gif.

Tak sobie napisałem jak Kol. Sibuj - mogę chyba raz na jakiś czas??zlosnik.gif

Napisano

> Czy w okresie zimowym, tzn gdy temp spadnie poniżej -10 tankujecie zwykłe paliwo tzn chodzi mi o

> noPB95 albo zwykłego ON czy inne lepsze typu: Verva, Vpower, Ultimate?

Opowiedz masz na zdjęciu !!! heheheh

dscf0246k.jpg

Napisano
  • Autor

> Opowiedz masz na zdjęciu !!! heheheh

Gdzie tak było? cool.gif

Napisano

> Opowiedz masz na zdjęciu !!! heheheh

icon_eek.gif

To możliwe? zlosnik.gif

Napisano

> To możliwe?

Vervę tankuje dużo mniej osób więc w zbiornikach stacji może zalegać jej letnia wersja.

Napisano

> Vervę tankuje dużo mniej osób więc w zbiornikach stacji może zalegać jej letnia wersja.

domyślam się, ale myślałem, że na większości orlenów to bujda i mało prawdopodobne wink.gif

Napisano

> Vervę tankuje dużo mniej osób więc w zbiornikach stacji może zalegać jej letnia wersja.

Nie tylko Verve .... spotkało mnie to samo kilka lat temu z ON Shella V-power przy -26C.... na paliwie z Auchanu bez problemu zapaliłem JTD-fiata przejechałem 40 km a po zatankowaniu tego wynalazku po 100 metrach czacha.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.