Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auta do oceny...

Featured Replies

Napisano

Bardzo proszę auto-oceniaczy o jakiś werdykt na temat niżej przedstawionych delikwentów:

Delikwent 1:

1

Delikwent 2:

2

Delikwent 3:

3

Delikwent 4:

4

Wszystkim którzy się udzielą w wątku wielkie dzięki!

Napisano

> Ponoć! przerażająco dużo palą.

Silnik 3 litry w takim autobusie misi spalić, cudów nie ma. Jak ktoś szuka bo potrzebuje takiego samochodu, to pewnie zdaje sobie z tego sprawę.

Napisano

> Silnik 3 litry w takim autobusie misi spalić, cudów nie ma. Jak ktoś szuka bo potrzebuje takiego

> samochodu, to pewnie zdaje sobie z tego sprawę.

Niekoniecznie, sąsiadka ma odmienne zdanie na ten temat 270751858-jezyk.gif

Zresztą się nie dziwię, bo ledwo toto jedzie, a pali jak autobus MPK spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> Niekoniecznie, sąsiadka ma odmienne zdanie na ten temat

> Zresztą się nie dziwię, bo ledwo toto jedzie, a pali jak autobus MPK

9 litrów ropy przy takich gabarytach to jest dużo? boje_sie.gif auto ma zarabiać smile.gif

Napisano

> 9 litrów ropy przy takich gabarytach to jest dużo? auto ma zarabiać

Poczytaj TE komentarze.

I przy zakupie unikaj tych które palą 12 i więcej zlosnik.gif

Poza tym tanie, duże auto ok.gif

Napisano

> Bardzo proszę auto-oceniaczy o jakiś werdykt na temat niżej przedstawionych delikwentów:

> Delikwent 1:

> 1

> Delikwent 2:

> 2

> Delikwent 3:

> 3

> Delikwent 4:

> 4

> Wszystkim którzy się udzielą w wątku wielkie dzięki!

Do jakich celow chcesz ten samochod ?

Stalem przed podobnym dylematem i wzialem voyagera z manualna skrzynia, silnikiem 2,4 PB + LPG i jestem bardzo zadowolony...

Ostraszyla mnie legendarna awaryjnosc carnivala i blachy podatne na zgnilizne frown.gif

Napisano

W porównaniu z tą konkretną Kijanką to 10x bardziej polecam to:

Mazda MPV 7-osób

Jak znajdziesz wersję benzyna 2.3 Exclusive, nawet za troszke więcej pieniędzy, to będziesz zadowolony. LPG IV gen i jeździsz, i jeździsz.....

Siesle CiTD też dobre (mam taki), ale trzeba uważać i z głowa kupować.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

Rankingi rankingami, a u mnie w firmie mieliśmy Carnivala II 2.9 CRDI i jedyne usterki jakie odnotowaliśmy to:

- pęknięta linka ręcznego

- uszkodzony silnik uchylania tylnej prawej szybki

- rdza na tylnej klapie (pomalowana na gwarancji).

Poza tym nic się w aucie nie działo, mieliśmy od nowości ją do 200 tys km, chodziła super, silnik dawał radę przy 7 osobach zarówno w mieście jak i na autostradzie, tyle, że więcej jak 180 km/h przy 7 osobach nie chciała iść na autobahnie. Zjeździliśmy całą Europę i zawsze można było na tym aucie polegać.

Nie mam pojęcia, skąd się biorą takie negatywne opinie o tym aucie icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> W porównaniu z tą konkretną Kijanką to 10x bardziej polecam to:

> Mazda MPV 7-osób

> Jak znajdziesz wersję benzyna 2.3 Exclusive, nawet za troszke więcej pieniędzy, to będziesz

> zadowolony. LPG IV gen i jeździsz, i jeździsz.....

> Siesle CiTD też dobre (mam taki), ale trzeba uważać i z głowa kupować.

> Pozdrawiam

> Bartek

mówisz że mazda mniej awaryjna? Mi się tam żadne z tych aut nie podobają, ale cóż, jak mus to mus...

Napisano

> mówisz że mazda mniej awaryjna? Mi się tam żadne z tych aut nie podobają, ale cóż, jak mus to

> mus...

Nie miałem nigdy Carnivala. Ale jak >2 lata temu szukałem dla siebie minivana 7-os, to też spotkałem się z opiniami, że to dość awaryjne auto. A ten egzemplarz z ostrzeżeniem na tylnej klapie/szybie widziałem na własne oczy. hehe.gif

Gdy teraz myślę o następcy mojej Mazdy MPV, to chętnie bym się przyjrzał Carnivalowi, ale.... Kia coś nie chce się wziąć za odświeżenie modelu. Wygląda na to, że wolą produkować SUVy (Sportage, Sorrento) - obecnie najmodniejszy rodzaj nadwozia.

Mazda MPV rocznik 2004 to dobry samochód. Teraz kupowałbym go z silnikiem benzynowym, głównie ze wzgledu na zmianę cen paliw. Jeżdżę dużo, więc diesel już się w mojej Maździe opłacił. Wybrałem ON również dlatego, że na silnik benz 2.3 była dużo wyższa akcyza.

Silnik CiTD w Maździe jest dobrze znany. Jak wiesz, na co zwracać uwagę i będziesz o niego dbał, to odwdzięczy się kulturalną jazdą, niezłą mocą oraz bezawaryjnością. Z benzyniakami też nie ma problemów. Nie polecam tego 2.0l, bo jest za słaby jak na 1.800kg auta.

Aha, w MPV wersja Exclusive ma klimatyzację z tyłu (3. rząd siedzeń). Wersja Comfort ma tylko ogrzewanie, a to za mało na lato.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Ponoć! przerażająco dużo palą.

> Dziękuję za uwagę

Trasa 8 litrów miasto 11 litrów do dużo jak na samochód ważący blisko ponad 2 tony? Te wyniki spalania nie są z kosmosu wzięte tylko na własnej skórze sprawdzone. Tylko, że z wyniki spalania są samochodem z automatem, z manualem nie wiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.