Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poszukiwania dressauta ciąg dalszy...

Featured Replies

Napisano

Tak więc w związku z pogonieniem poprzedniego wynalazku spod znaku magicznych liter dodających prestiżu u mnie na wiosce pod kościołem,a mianowicie koncernu VAG poszukuję kolejnego nabytku czyli auta spod znaku także trzech literek,ale nieco innych. zlosnik.gifA tak na poważnie,cel jest ściśle określony,poszukuję E46 poliftowego w nadwoziu typu sedan(choć jak będzie pewne komi to też nie pogardzę bo wiem jak trudno o zadbany egzemplarz),posiadający motor o pojemności 3,0d,moc bez znaczenia czy 184kM czy 204kM i tylko wyłącznie ze skrzynią manualną.Budżet od 20-30tys zł,chcąc uniknąć przystanków i nasłuchiwania wierutnych kłamstw swoje poszukiwania ograniczyłem do woj.łódzkiego i innych sąsiednich. zlosnik.gif

Na początek dwie aukcje do oceny,może Wy fachury zobaczycie coś niepokojącego,mam zamiar obejrzeć te przystanki w weekend i po wstępnej selekcji z miernikiem grubości planuję wizytę na ścieżce diagnostycznej w celu powierzchownej oceny stany technicznego.Poniżej linki:

1. http://allegro.pl/bmw-330-d-sedan-2001-lifting-i2098049991.html

2. http://allegro.pl/bmw-330d-zadbany-ks-serwisowa-i2109280300.html

Teraz pytanie do znawców o kilka cennych wskazówek. zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Jeśli auto nie posiada książki serwisowej jesteśmy w stanie ustalić ostatnią wizytę w ASO wraz z przebiegiem jakie auto posiadało w danym momencie?Słyszałem,że jest możliwość zczytania przebiegu z kluczyka auta. icon_eek.gifKi diabeł? zlosnik.gif

Pytanie numer dwa,ile w oryginale powinno być do takiego statku kluczyków? zlosnik.gif

Pytanie numer trzy,czy na szybach rzeczywiście nie ma wybitego rocznika z którego pochodzą i nie idzie tego zweryfikować na podstawie tego co na nich napisane? shocked.gif

Pytanie numer cztery,czy są jakieś newralgiczne miejsca w E46 na które należy zwrócić szczególną uwagę przy kupnie?Tak przy oględzinach nadwozia jak i przy silniku?Bo jeśli chodzi o jednostkę diesla trzylitrową doszły mnie słuchy,że łańcuch oraz pozostałe elementy rozrządu wytrzymują przebiegi rzędu 500tys km,prawda to? icon_eek.gifzlosnik.gifUfffff,chyba dobrnąłem do końca,teraz czas na Wasze konstruktywne odpowiedzi zlosnik.gif a ja będę zmuszony zwiedzać naszą ojczyznę i słuchać wierutnych kłamstw.Pozdro! zlosnik.gif

Napisano

co do przebiegu na serwerze, to jest mozliwosc sprawdzenia tego, o ile serwis wbijal to na serwer, jezeli auto pochodzi z niemiec to informacje powinny byc na serwerze ale jesli przywiezione jest z Wloch lub Francji to juz marne szanse, że bedzie co na serwerze

przebieg jest w kluczyku, zreszta nie tylko dokladniej to zapisany jest w ewsie ( czyli immo/kluczyk) w module swiatel oraz w sterowniku silnika, jednak jak ktos kopie licznik to kopie go we wszystkich tych miejscach, no chyba ze jest srednio madry grinser006.gif

z kluczykami to bywa roznie, zalezy co sobie pierwszy wlasciciel zażyczył, najczesciej jest jeden z pilotem, jeden bez i jeden plastikowy, ale miewalem tez wieksze komplety kluczy

od siebie dodam ze nie wierze ze kupisz ogarnietego 3,0 diesla za niewiele ponad 20tys (tak jak ten z pierwszego linka) tym bardzie ze chcesz sie czepiac grubosci lakieru, z Twoimi wymaganiami nie wiem czy starczy Ci 30tys. noc hyba ze miernika uzywasz to szukania wstawionych cwiartek a nie do szukania niemalowanej sztuki zlosnik.gif chcesz cos wiedziec to pytaj,bo troche moge Ci poopowiadac ok.gif

Napisano

> z kluczykami to bywa roznie, zalezy co sobie pierwszy wlasciciel zażyczył, najczesciej jest jeden z

> pilotem, jeden bez i jeden plastikowy, ale miewalem tez wieksze komplety kluczy

Zazwyczaj to powinny byc dwa z pilotem , i dwa plastikowe jeden z immo i jeden bez - serwisowy. Nie byla to kwestia opcji... wybieranej w salonie

Napisano
  • Autor

Co w przypadku gdy posiadam VIN,a auto zostało sprowadzone ze Szwajcarii? confused.gif

Jest możliwość weryfikacji przebiegu czy tylko moge sobie sprawdzić czy wyposażenie z VIN-u zgadza się z rzeczywistym? confused.gif

Napisano

> Co w przypadku gdy posiadam VIN,a auto zostało sprowadzone ze Szwajcarii?

> Jest możliwość weryfikacji przebiegu czy tylko moge sobie sprawdzić czy wyposażenie z VIN-u zgadza

> się z rzeczywistym?

Jak juz wczesniej napisano, jezeli przeglady zostaly umieszczone w serwerze to sprawdzisz.

Jezeli jest ksiazka, zawsze mozna sprobowac uzyskac jakies informacje w ostatnim ASO. Ale ogolnie jak zawsze wielka ruleta co sie trafi, trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i czekac. Zawsze mozna sprobowac przytargac cos od wroga, zagryzc zeby zaplacic troche wiecej a do tego wyzsza akcyze. Ale szanse trafienie czegos lepszego sa troszke wieksze.

Napisano

> Co w przypadku gdy posiadam VIN,a auto zostało sprowadzone ze Szwajcarii?

> Jest możliwość weryfikacji przebiegu czy tylko moge sobie sprawdzić czy wyposażenie z VIN-u zgadza

> się z rzeczywistym?

'ze szwajcarii tez powinna byc historia ok.gif zaprawdzic zawsze mozna, a noz widelec, chociaz i na serwery sa sposoby takze tego tez nie mozna brac jako 100% potwierdzenie...

Napisano
  • Autor

> 'ze szwajcarii tez powinna byc historia zaprawdzic zawsze mozna, a noz widelec, chociaz i na

> serwery sa sposoby takze tego tez nie mozna brac jako 100% potwierdzenie...

Masz możliwość lub jakiegoś znajomka,który zweryfikuje padakę z ogłoszenia?Sprawa jest o tyle dziwna,że ostatni przegląd jest w wakacje 2011r,a wtedy ten przystanek miał ponoć na zegarze ok.105tys km. icon_eek.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif Wydaje mi się,że ktoś jeszcze tam na miejscu skręcił budzik,a później pojechał dopiero na jakiś okresowy przegląd do ASO.Szkoda,że nie znam ichniejszego języka,wziąłbym dane z książki serwisowej i osobiście zadzwonił do tamtego ASO. grinser006.gif

Jakbyś mógł coś załatwić to podaje VIN:

WBAER91070KK07355 ok.gif

Napisano

> Jak juz wczesniej napisano, jezeli przeglady zostaly umieszczone w serwerze to sprawdzisz.

> Jezeli jest ksiazka, zawsze mozna sprobowac uzyskac jakies informacje w ostatnim ASO. Ale ogolnie

> jak zawsze wielka ruleta co sie trafi, trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i czekac. Zawsze mozna

> sprobowac przytargac cos od wroga, zagryzc zeby zaplacic troche wiecej a do tego wyzsza

> akcyze. Ale szanse trafienie czegos lepszego sa troszke wieksze.

aso w PL miało historię auta z niemiec, może i do szwajcarskich się dostaną? ASO we Wro takie rzeczy kilka lat temu mailem wysyłało po wpłaceniu na konto 50zł

p.s. dzien dobry wszystkim, bo parę miesięcy nie zaglądałem tu smile.gif

Napisano

> Masz możliwość lub jakiegoś znajomka,który zweryfikuje padakę z ogłoszenia?Sprawa jest o tyle

> dziwna,że ostatni przegląd jest w wakacje 2011r,a wtedy ten przystanek miał ponoć na zegarze

> ok.105tys km. Wydaje mi się,że ktoś jeszcze tam na miejscu skręcił budzik,a później

> pojechał dopiero na jakiś okresowy przegląd do ASO.Szkoda,że nie znam ichniejszego

> języka,wziąłbym dane z książki serwisowej i osobiście zadzwonił do tamtego ASO.

> Jakbyś mógł coś załatwić to podaje VIN:

> WBAER91070KK07355

moge Ci jedynie wyposazenie po vinie rozkodowac, innych mozliwosci na ta chwile nie posiadam

Napisano
  • Autor

> moge Ci jedynie wyposazenie po vinie rozkodowac, innych mozliwosci na ta chwile nie posiadam

Zawsze coś bo w weekend jak będzie ogłoszenie aktualne to być może smyrgnę ją obejrzeć w realu.Będe zobowiązany za wszelką pomoc. smile.gif

Napisano

> Masz możliwość lub jakiegoś znajomka,który zweryfikuje padakę z ogłoszenia?Sprawa jest o tyle

> dziwna,że ostatni przegląd jest w wakacje 2011r,a wtedy ten przystanek miał ponoć na zegarze

> ok.105tys km. Wydaje mi się,że ktoś jeszcze tam na miejscu skręcił budzik,a później

> pojechał dopiero na jakiś okresowy przegląd do ASO.Szkoda,że nie znam ichniejszego

> języka,wziąłbym dane z książki serwisowej i osobiście zadzwonił do tamtego ASO.

> WBAER91070KK07355

Jezeli przeglady byly okresowo robione to ktos musialby miec zaciecie aby non stop cofac licznik przed kazdym przegladem.

A serwis robiony byl tylko w jednym aso?

Jak kupowalem zonie Puga to auto bylo na sprawdzeniu w serwisie. to byl 2010 rok.

W serwisie stwierdzono ze auto bylo w niemcach na przegladzie w 2008 roku z przebiegiem 100tys km i ze w 2010 przebieg 140tys km jest relany. I Wstawiono do bazy przeglad auta z tym przebiegiem. Skasowali kase i wbili pieczatki.

Zastanawiam sie czy mozliwe jest , ze auto pojawilo sie zaraz po zakupie na pierwszym przegladzie, pozniej dlugo dlugo nic. I pozniej w 2011 roku pojawia sie z przebiegiem 105tys km. i ASO wpisuje do bazy deklarowany przebieg cfaniak.gif

Napisano
  • Autor

Jaka powinna być NOMINALNA grubość powłoki lakierniczej w takiej E46? confused.gif

Napisano

> WBAER91070KK07355

VII 2003 - 10,241km

VII 2006 - 28,745km

VI 2009 - 51,576km

II 2010 - 74,732km

same serwisy exploatacyjne, u jednego dealera

pozdr.

Napisano
  • Autor

Zbieram szczęke z podłogi. boje_sie.gifzlosnik.gif

W takim razie pozostaje pomierzyć miernikiem grubości.

Dziękuję Ci stary za weryfikację,jestem Ci winny flaszeczkę,do odebrania przy najbliższej Twojej wizycie u nas w centrum. waytogo.gif

Napisano

> Zbieram szczęke z podłogi.

> W takim razie pozostaje pomierzyć miernikiem grubości.

> Dziękuję Ci stary za weryfikację,jestem Ci winny flaszeczkę,do odebrania przy najbliższej Twojej

> wizycie u nas w centrum.

nie ma za co, ostatnio (no tak z 1,5 roku temu zlosnik.gif) chlopaki z Lodzi tez mi pomogli przy obejrzeniu takiej jednej e39 ok.gif

dodam jeszcze 2 uwagi

w sedanie obejrzyj dokladnie tyl podlogi, zdarzalo sie ze pekala przy kielichu amora

tez szukalem e46 i taniej/w lepszym stanie, szlo znalezc e39 z tego samego rocznika i z takim samym silnikiem

pozdr.

Napisano
  • Autor

> nie ma za co, ostatnio (no tak z 1,5 roku temu ) chlopaki z Lodzi tez mi pomogli przy obejrzeniu

> takiej jednej e39

Pamietam,szkoda,że nic z niej ciekawego nie było. grinser006.gif

> dodam jeszcze 2 uwagi

> w sedanie obejrzyj dokladnie tyl podlogi, zdarzalo sie ze pekala przy kielichu amora

Zwrócę na to uwagę,dzieki za poradę. smile.gif

> tez szukalem e46 i taniej/w lepszym stanie, szlo znalezc e39 z tego samego rocznika i z takim samym

> silnikiem

> pozdr.

to fakt,zobaczymy co z tego wyjdzie. ok.gifPzdr. wink.gif

Napisano

> Zbieram szczęke z podłogi.

> W takim razie pozostaje pomierzyć miernikiem grubości.

> Dziękuję Ci stary za weryfikację,jestem Ci winny flaszeczkę,do odebrania przy najbliższej Twojej

> wizycie u nas w centrum.

No to zaczyna byc interesujaco, ciekaw jestem wrazen z ogledzin samochodu smile.gif

Napisano

> w sedanie obejrzyj dokladnie tyl podlogi, zdarzalo sie ze pekala przy kielichu amora

Bzdura - ma kolega na myśli chyba mocowanie tylnej ramy/wozka/sanek. Naprawe bedzie widac na podłodze bagaznika o ile ktos nie przykrył matą.

Co do grubości lakieru to wnęki drzwi 40-60 mikronów, lakier 120-140, niektóre kolory nawet do 170

Napisano

to odemnie jeszcze wyposazenie

Numer podwozia WBAER91070KK07355

Kod typu ER91

Typ 330D (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M57

Pojemność skokowa 3.00

Moc 135

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLACHGEWEBE LEINEN/ANTHRAZIT (E4AT)

Data prod. 2002-06-24

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S210A DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORTS LEATHER STEERING WHEEL Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S295A LT/ALY WHEELS/STAR SPOKE 96 BMW LA wheel, star spoke 96

S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa

S358A CLIMATE COMFORT WINDSCREEN Szyba frontowa klimatyzacji komfort

S415A SUNBLIND FOR REAR WINDOW Roleta przeciwsłoneczna tylna

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S438A WOOD TRIM Wersja z drewna szlachetnego

S465A THROUGH-LOAD SYSTEM System załadunku

S481A SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER Fotel sportowy

S495A 3. HEADREST REAR CENTRE Pas bezp. trzypunkt. i zagł. tył środek

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A RAIN SENSOR Czujnik deszczu

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S692A CD CHANGER I-BUS PREPARATION Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus

S854A LANGUAGE VERSION FRENCH Wersja językowa, francuski

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S881A FRENCH/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOO Instrukcja obsługi, jęz. francuski

S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

Wyposażenie seryjne

S411A WINDOW LIFTS, ELECTRIC Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S550A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy

Napisano
  • Autor

Dzisiaj byłem od rana ją obejrzeć,zmarnowany czas,paliwo,ogólnie szkoda się rozwodzić nad tym szpachlowozem,ale kilka istotnych info,które wkleję również na bezwypadkowe.net. grinser006.gif

Zrzut z ogłoszenia:

bmw1vu.jpg

bmw2x.jpg

http://allegro.pl/bmw-330d-zadbany-ks-serwisowa-i2109280300.html

Po wstępnych oględzinach i po zmierzeniu miernikiem lakieru następujące rzeczy stwierdziliśmy:

-przednia maska nad reflektorami cieniowana,na środku grubość powłoki lakierniczej nominalna ok.140-150mikronów.

-prawy kielich amortyzatora lakierowany,z naszych obserwacji wynika,że ta konkretna sztuka miała solidnego gonga w prawe przednie koło,kielich pod gumą przy łączenie odchodził od fartucha,widoczne pęknięcia na masie gumowej.

-prawy błotnik lakierowany,ok.200-250mikronów

-prawe przednie drzwi grubość powłoki lakierniczej w normie,wygląda,że element wymieniany,ale kupione w kolorze.

-tylne prawe drzwi lakierowane i kitowane,grubość miejscami nawet do 350mikronów.

-prawy tylny błotnik to rzeźba ze szpachli ok.400mikronów

-prawy próg wstawiony,we wnęce tylnego koła przy progu widać pociągniecie gumą miejsca po wstawieniu,widoczne gołym okiem porównując do progu lewego,wnęka drzwiowa w związku z tym lakierowana,oklejone było do krawędzi przed lakierowaniem

-tylna klapa lakierowana,grubość ok.300mikronów

-tylny lewy błotnik lakierowany do przetłoczenia,widać miejsce łączenia(spolerowane,ale we wnęce drzwiowej widoczne odcięcia odcieni srebrnego)

-prawe drzwi tylne i drzwi kierowcy lakierowane,grubość ok.250mikronów

-na koniec elementy nielakierowane,to w sumie tylko dach i lewy przedni błotnik

-silnik pracuje równo i cicho,turbina sucha,przebieg 111tys km oceniając stan zużycia kierownicy,pedałów czy gałki zmiany biegów zdaje się być realny(pokrywa się z tymi wpisami w książce niby).

Straciliśmy tylko czas i pieniądze na podróż(niestety Pan Paweł którego numer jest w ogłoszeniu nie był u siebie na wiosce ponoć i wysłał z samochodem swojego tate- nie ma się co dziwić,ja bym się wstydził wciskać ludziom taki szpachlowóz i ciemnotę.Przez telefon mówił o lakierowanym tylko przednim błotniku i nakładce progowej.Miał farta,że go nie było bo musiałby nas "przeprosić" za fatygowanie się z Łodzi. chaja.gifzlosnik.gif

Poniżej jeszcze link do ogłoszenia tego auta z archiwum allegro z Grudnia zeszłego roku,gdy auto było na Szwajcarskich numerach rejestracyjnych:

http://allegro.pl/bmw-330d-107-tys-km-ze-szwajcarii-i1966599485.html

I Vin auta,jakby ktoś szukał auta w necie:

WBAER91070KK07355

Auto musiało być po niezłym gongu w prawe koło które spowodowało odkształcenie się progu,albo był jeszcze strzał w bok(wymieniony prawy próg).I na taki strzał zasługuje sprzedający,którego niestety nie było na miejscu. crazy.gif

Pzdr,Prozaq. ok.gif

Napisano

jak szukasz igly z takim przebiegiem i nie lakierowanej to musisz sie uzbroic w cierpliwosc i dolozyc kasy, no niestety, ale auta sprowadzane z zachodu musza miec jakas wade zeby poszly na eksport, albo jest to duzy przebieg albo dzwon,, zwlaszcza jezeli auto jest sprowadzone jako roczne, dwu czy trzy letnie

Napisano
  • Autor

Oscar ja wszystko rozumiem,ale jak gość mówi przez telefon,że auto jest bezwypadkowe i lakierowane były dwa elementy to dla mnie jest to jawne ku*estwo i gdyby nie fakt,że wysłużył się swoim ojcem to by dostał po japie za nasz stracony czas,paliwo i pieniądze.Ja rozumiem,że auto ma 10 lat i nie szukam igły,rozumiem wstawienie poszycia błotnika czy lakierowanie całego boku,ale o takich rzeczach się jawnie mówi przez telefon,a nie. no.gif Teraz będe pytał co było robione,a jak pomierzę miernikiem i wyjdzie przy oględzinach,że auto to przystanek to będzie bomba i przeprosiny,może to trochę ostudzi "sprzedawców". ok.gif

Napisano

> Oscar ja wszystko rozumiem,ale jak gość mówi przez telefon,że auto jest bezwypadkowe i lakierowane

> były dwa elementy to dla mnie jest to jawne ku*estwo i gdyby nie fakt,że wysłużył się swoim

> ojcem to by dostał po japie za nasz stracony czas,paliwo i pieniądze.Ja rozumiem,że auto ma 10

> lat i nie szukam igły,rozumiem wstawienie poszycia błotnika czy lakierowanie całego boku,ale o

> takich rzeczach się jawnie mówi przez telefon,a nie. Teraz będe pytał co było robione,a jak

> pomierzę miernikiem i wyjdzie przy oględzinach,że auto to przystanek to będzie bomba i

> przeprosiny,może to trochę ostudzi "sprzedawców".

znajomy własnie też zaczyna szukać czegoś takiego, także czekam na dalsze relacje z poszukiwac i jak cos ciekawego zobaczymy to też dam zznac tutaj grinser006.gif

a o takim czymś co powiecie???

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Heh,dzisiaj obejrzałem kolejne dwie sztuki i to co zastałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania.

http://otomoto.pl/bmw-330-C22921538.html

http://otomoto.pl/bmw-330-e46-330-d-sprzedam-zamienie-C22341384.html

W pierwszej znowu kielich z podłużnicą wstawiany czyli standardowa ćwiarteczka,ale miernik na dachu miejscami wskazywał 700um. yikes.gifhehe.gifCo do drugiej to miały być lakierowane tylko drzwi kierowcy i zakurzenie na sąsiednie elementy,a okazało się,że podłużnica lewa była ruszana,do tego lakierowane dwa przednie błotniki z maską,prawe drzwi pasażera,brak bocznej poduszki i kurtyny,a na końcu tak jak i w pierwszej kitowany dach,z tym,że tutaj miejscami już siadało. sick.gif Brak słów,pierwszą mieliśmy po drodze z giełdy Poznań natomiast kierownik tej drugiej musiał b.szybko opuszczać miejsce oględzin wraz ze swoim przystankiem bo sytuacja w kilka chwil stała się b.nerwowa. zlosnik.gif Już brak mi sił aby w Polsce znaleźć za circa 30kplnów zadbane E46 3,0d bez wstawianych ćwiartek. oslabiony.gif

Napisano

> Heh,dzisiaj obejrzałem kolejne dwie sztuki i to co zastałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania.

> http://otomoto.pl/bmw-330-C22921538.html

> http://otomoto.pl/bmw-330-e46-330-d-sprzedam-zamienie-C22341384.html

> W pierwszej znowu kielich z podłużnicą wstawiany czyli standardowa ćwiarteczka,ale miernik na dachu

> miejscami wskazywał 700um. Co do drugiej to miały być lakierowane tylko drzwi kierowcy i

> zakurzenie na sąsiednie elementy,a okazało się,że podłużnica lewa była ruszana,do tego

> lakierowane dwa przednie błotniki z maską,prawe drzwi pasażera,brak bocznej poduszki i

> kurtyny,a na końcu tak jak i w pierwszej kitowany dach,z tym,że tutaj miejscami już siadało.

> Brak słów,pierwszą mieliśmy po drodze z giełdy Poznań natomiast kierownik tej drugiej musiał

> b.szybko opuszczać miejsce oględzin wraz ze swoim przystankiem bo sytuacja w kilka chwil stała

> się b.nerwowa. Już brak mi sił aby w Polsce znaleźć za circa 30kplnów zadbane E46 3,0d bez

> wstawianych ćwiartek.

Coz poradzic, cierpliwosci zlosnik.gif niestety dolozenie do budzetu 10tys nie gwarantuje, ze ilosc ogladanego szrotu spadnie zlosnik.gif

W sobote rozmawialem z kolega, ktory sprowadza auta. I dowiedzialem sie od niego, ze juz nie oplaca sie sprzedawac aut w Polsce bo sa tak tanie.

Woli kupic auto u wroga, u nas je naprawic wyczyscic i sprzedac tam. Bo cos zarobi. A u nas przyciagaja wlasnie wiekszosc ulepow albo wyeksploatowanych aut i okazuje sie, ze auta u nas tansze niz w niemczech.

Napisano

> Heh,dzisiaj obejrzałem kolejne dwie sztuki i to co zastałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania.

> http://otomoto.pl/bmw-330-C22921538.html

> http://otomoto.pl/bmw-330-e46-330-d-sprzedam-zamienie-C22341384.html

> W pierwszej znowu kielich z podłużnicą wstawiany czyli standardowa ćwiarteczka,ale miernik na dachu

> miejscami wskazywał 700um. Co do drugiej to miały być lakierowane tylko drzwi kierowcy i

> zakurzenie na sąsiednie elementy,a okazało się,że podłużnica lewa była ruszana,do tego

> lakierowane dwa przednie błotniki z maską,prawe drzwi pasażera,brak bocznej poduszki i

> kurtyny,a na końcu tak jak i w pierwszej kitowany dach,z tym,że tutaj miejscami już siadało.

> Brak słów,pierwszą mieliśmy po drodze z giełdy Poznań natomiast kierownik tej drugiej musiał

> b.szybko opuszczać miejsce oględzin wraz ze swoim przystankiem bo sytuacja w kilka chwil stała

> się b.nerwowa. Już brak mi sił aby w Polsce znaleźć za circa 30kplnów zadbane E46 3,0d bez

> wstawianych ćwiartek.

Może nie BMW, ale szukałem teraz auta dla żony i to co ludzie oferują i jak kłamią nie da się poprostu opisać, w ciągu tygodnia obejrzałem ok 20 aut. Jedyne jakie wymagania miałem to żeby nie było po przystanku(mogło być malowane, po stłuczce ale dobrze zrobione), bez rdzy, bez zjedzonego środka, ze wszystkimi działającymi rzeczami w aucie.

Niektóre oględziny trwały 15sek inne max 5 min.. Niektórzy też chcieli uciekać z " placu boju"(mam 195cm i 100kg wagi i jezdzilem szukac z podobnym kolegą)grinser006.gif po przejechaniu wczoraj 600km , gdy już postanowiłem, że nie zmieniam auta - trafilem perełkę 15km od domu zlosnik.gif co prawda mija się troche z założeniami, ale mam już dość oglądania czerepów sciana.gif

dodam, że moja 21 letnia mazda jest w owiele lepszym stanie niż auta z roczników >2000r oferowanych przez sprzedających, a po drugie, że jak kiedykolwiek będę sprzedawał swoje auto- cena będzie jedną z najwyższych jakie są na allegro, ale zanim ktoś je przyjedzie obejrzeć poproszę o obejrzenie wcześniej 2-3 innych egzemplarzy zlosnik.gif

Napisano

> Coz poradzic, cierpliwosci niestety dolozenie do budzetu 10tys nie gwarantuje, ze ilosc ogladanego

> szrotu spadnie

> W sobote rozmawialem z kolega, ktory sprowadza auta. I dowiedzialem sie od niego, ze juz nie oplaca

> sie sprzedawac aut w Polsce bo sa tak tanie.

> Woli kupic auto u wroga, u nas je naprawic wyczyscic i sprzedac tam. Bo cos zarobi. A u nas

> przyciagaja wlasnie wiekszosc ulepow albo wyeksploatowanych aut i okazuje sie, ze auta u nas

> tansze niz w niemczech.

w tym wypadku, z każdym twoim zdaniem w tej wypowiedzi w 100% się zgadzam ok.gifzlosnik.gif

Napisano

widze ze ladnie frown.gif nie lepiej kupic ci auta po za PL? np w UK m oja 330d warta jest okolo 20tys zlotych w gornej polce cenowej... jedynie co musisz zrobic to przekladke i rejestracje ale jezeli chodzi o to ze bedzie auto zrobione z 2 to zapomnij.. co najwyzej jakis moze miec zle pomalowany element lub dwa.. ale nie bedzie mia zadnych wstawek , cwiartek itp..

tutaj auta maja kategorie wbijane pokolizyjne i jedynie jak ktos przywali pod domem w slupek i sie nie przynza to kategori nie dostanie wink.gif - moja miala malowany jeden przedni blotnik wink.gif reszta prawdziwe smile.gif i przebieg rowniez nie jest klamany.

Napisano

ja kupilem przed swietami vw golfa 4 tdi..

ogolnie jeden element malowany ale widac ze dawno dawno temu wink.gif w acuoe bylo palone - ale ladnie poczyscili wink.gif

z napraw to pompa wtryskowa miala spore luzy, i wsyzstkie swiece zarowe , miska olejowa miala korek przekrecony, zamek drzwi nie dzialal poprawnie i byl wyciagniety bezpiecznik by lampki nie zapalaly sie... oraz na liczniku wyswietlacz jest umierajacy.... Doprowadzenie auta do stanu jaki odpowiada moim standradom wyszlo w okolicach 3tys zlotych... ale wiem ze silnik jest igla , i nie powinien robic problemow wink.gif blacha jest ladna z normalnymi wgniotkami itp. auto przeplacone co do cen allegro i rocznika o jakies 2-3tys zl. ale sie oplacalo bo teraz smiga, malo pali i dziala odpowiednio smile.gif

To byl pierwszy strzal VW w ogledzinach... i koles mial pomylke na cenie o 1500zl cena allegro a cena "sklepowa" i niechcial sprzedac lecz musial po zalicytowaniu wink.gif

jak bym kupil w normalnej cenie to auto na dzien dobry przeplacone w okolicy 2tys zlotych...

Ogolnie chcialem napisac ze czasem uda sie cos kupic w miare rozsadnego ale ogolnie trzeba miec troche szczescia.. frown.gif

Napisano

bo szukasz auta którymi jeżdżą albo sprzedają dresy... niestety taka prawda , jedź do niemiec np do Essen i tam kup...tylko pewnie za 20tyś fajnej sztuki nie kupisz.

Btw w Orle stoi 3 z 07-08 nie pamiętam , 2.0 150 ps benzyna , 1 właściciel , kupiona w Polsce za 46 tyś . Pewnie za 42-3 by poszła

Napisano
  • Autor

> Btw w Orle stoi 3 z 07-08 nie pamiętam , 2.0 150 ps benzyna , 1 właściciel , kupiona w Polsce za 46

> tyś . Pewnie za 42-3 by poszła

Szukam E46 z końca produkcji z manualną skrzynią 3,0d.

Napisano

> Szukam E46 z końca produkcji z manualną skrzynią 3,0d.

no to życzę powodzenia .. wcześniej czy później znajdziesz

tylko potem nie płacz , że paliwo drogie wink.gif

Napisano

> no to życzę powodzenia .. wcześniej czy później znajdziesz

> tylko potem nie płacz , że paliwo drogie

Patrzac na ceny w niemczech, to trzeba miec minimum 7tys euro co przy kursie okolo 4.2 daje 29tys zl + 18% akcyzy. Niestety i w tej kwocie trzeba byloby sie naszukac troszke.

A tak przy takich poszukiwaniach, radze odrazu odpuscic handlarzy. Wiedza co maja i tanio dobrego auta nie oddadza.

Inaczej z prywatnymi, nieraz sam nie wie czym jezdzi i na miejscu moze sie okazac ze to ulep. Ale tylko tutaj szukalbym samochodu. Moze trafi sie jakis rodzynek. A moze na forum BMW ktos bedzie chcial sprzedac jakies auto opisywane wczesniej.

Napisano
  • Autor

Heh,w końcu się udało!Znalazłem dziewicę(lakierowany tylko jeden przedni błotnik),reszta w oryginale od pierwszego właściciela w Polsce,który sprowadził ją w całości na kołach ze Szwajcarii. grinser006.gifKombi 2002r. 184kM 213tys km przebieg realny udokumentowany. smile.gifA już zaczynałem się rozglądać za E39,ale w końcu się udało,zdjęcia wkleję najszybciej jak możliwe. smile.gif

C23009808_2.jpg

C23009808_1.jpg

C23009808_5.jpg

Napisano

> Heh,w końcu się udało!Znalazłem dziewicę(lakierowany tylko jeden przedni błotnik),reszta w

> oryginale od pierwszego właściciela w Polsce,który sprowadził ją w całości na kołach ze

> Szwajcarii. Kombi 2002r. 184kM 213tys km przebieg realny udokumentowany. A już zaczynałem się

> rozglądać za E39,ale w końcu się udało,zdjęcia wkleję najszybciej jak możliwe.

gratuluje! zlosnik.gif tfu,tfu,tfu brzydka jak noc listopadowa zlosnik.gif witamy w gronie touring'ow serduszka.gif

Napisano

> Heh,w końcu się udało!Znalazłem dziewicę(lakierowany tylko jeden przedni błotnik),

Gratulacje, ładna!

Aż dziw bierze, że w radomskim zagłębiu przystanków znalazłeś ładne auto... a z drugiej strony sam parę lat temu kupiłem samochód z Gniezna i było ok.gif

Napisano

Mam rozumieć, że już ją kupiłeś waytogo.gif Czyli można gratulować grinser006.gif Jak będziesz miał chwilę, to napisz o niej coś więcej, poszukuję takiego samochodu, może nie na "gwałt" ale jednak zlosnik.gif

Napisano

ale brzydka wink.gif - gratuluje i niech sie sprawuje dobrze - a wierze ze bedzie bo sam takim padalcem pomykam i jestem zadowolony wink.gif

jak bedziesz chcial xenony to pisz dam ci pare wskazowek wink.gif

Napisano

> Heh,w końcu się udało!Znalazłem dziewicę(lakierowany tylko jeden przedni błotnik),reszta w

> oryginale od pierwszego właściciela w Polsce,który sprowadził ją w całości na kołach ze

> Szwajcarii. Kombi 2002r. 184kM 213tys km przebieg realny udokumentowany. A już zaczynałem się

> rozglądać za E39,ale w końcu się udało,zdjęcia wkleję najszybciej jak możliwe.

fajny emeryt zlosnik.gif

ale bez zenona... grinser006.gif

dobrze że chociaż grzane zydle są oink.gif

Napisano

wielkie gratsy, jedno z moich niespelnionych marzen - zazdraszczam slinka.gif

niech sie sprawuje bezproblemowo 20.GIF

Napisano

> dobrze że chociaż grzane zydle są

ale nie w swiniaku sick.gifgrinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Pierwsze tuningi już na aucie,nie mogłem znieść tych przyciemnionych kierunków szprejem na błotnikach i teraz jest już ori: grinser006.gif

zdjcie0068l.jpg

i zapodałem ori Petexa na podłogę bo welur średnio się nadaje na takie pogody jak teraz. zlosnik.gifTeraz pora poszukać nowego felunku na lato,mam już pare typów:

Rondell 0204

dsc02514r.jpg

lub styling 72:

2197322333.jpg

Które lepiej będą stroić znawcy? grinser006.gif

Napisano

> Pierwsze tuningi już na aucie,nie mogłem znieść tych przyciemnionych kierunków szprejem na

> błotnikach i teraz jest już ori:

I bardzo dobrze claps.gif

> poszukać nowego felunku na lato,mam już pare typów:

> Rondell 0204

> lub styling 72:

> Które lepiej będą stroić znawcy?

Ooo, to do mnie zlosnik.gif

Zdecydowanie 72.

Napisano

rondell ok.gif

Napisano

te rondle ciekawe sa, ja bym sie na nie skusil ok.gif

Napisano

> Pierwsze tuningi już na aucie,nie mogłem znieść tych przyciemnionych kierunków szprejem na

> błotnikach i teraz jest już ori:

> i zapodałem ori Petexa na podłogę bo welur średnio się nadaje na takie pogody jak teraz. Teraz pora

> poszukać nowego felunku na lato,mam już pare typów:

> Rondell 0204

> lub styling 72:

> Które lepiej będą stroić znawcy?

kup sobie jeszcze jakies srebne zarowki do tego wink.gif i bedzie lepiej.. przednie mam i tylne z philipsa a boczne jakies dziwne ale migaja i sa srebne wink.gif zero przebarwien pomaranczowego alien.gif

co do przednich kierunkow to ciezko znalesc przednie dymione wink.gif do wersji po liftingowej wink.gif

I jak bedziesz mial mozliwosc to zakladaj bi xenony wink.gif mozesz kupic np z M3 wink.gif pasuje wink.gif tylko szkla przelozyc trzeba oraz srodeczi do szkiel wink.gif reszta pasi jak ulal wink.gif (wiecej info jak bedziesz chcial to dam wink.gif )

kgs5ezvnquc7nctnahkc.jpg

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Jako,że nowe buciki od dłuższego czasu już na aucie lecz ciągle nie było czasu pofocić oficjalne chwalę się 18" w wersji na lato 2012. grinser006.gif

Model to oryginalny BBS dedykowany dla Z4 więc parametry idealne dla E46:

przód 8x18 ET47

tył 8,5x18 ET50

Oponki wszystkie 225/40R18 choć tylne mogłyby być nieco szersze choć już teraz na koleinach trzeba mocno trzymać ster. smile.gif

Jak Wam się widzi? smile.gif

p5020096.jpg

p5020094n.jpg

Wiem wiem zdała by się jakaś gleba,po mału drobnymi krokami do przodu,w planach zawieszenie m-pakiet na eibach pro-kit. zlosnik.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.