Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak naprawic tak uszkodzona felge?

Featured Replies

Napisano

Tak sie zastanawiam jak moglo dojsc do tak dziwnego uszkodzenia. Kolo przednie i tylnie. zona.gif musiala gdzies wjechac hmm.gif

285751772-zdj%EAcie.JPG

Napisano

> Tak sie zastanawiam jak moglo dojsc do tak dziwnego uszkodzenia.

Klasyka gatunku - krawężnik.

Napisano
  • Autor

> Klasyka gatunku - krawężnik.

Czyli za blisko podjechala/pod zlym katem. hmm.gif

Napisano

> Tak sie zastanawiam jak moglo dojsc do tak dziwnego uszkodzenia. Kolo przednie i tylnie. musiala

> gdzies wjechac

Krawężnik pod odpowiednim kątem...

Albo dojechane do rantu krawężnika.

Swoją drogą opona też oberwała.

Napisano
  • Autor

> Krawężnik pod odpowiednim kątem...

> Albo dojechane do rantu krawężnika.

> Swoją drogą opona też oberwała.

Opona wydaje sie ok.

Napisano
  • Autor

> Krawężnik pod odpowiednim kątem...

> Albo dojechane do rantu krawężnika.

> Swoją drogą opona też oberwała.

A o blokade parkingowa taki duperelek stawiany zeby nikt nei wjechal? Tylko, ze to jest metal.

Napisano

> Tak sie zastanawiam jak moglo dojsc do tak dziwnego uszkodzenia. Kolo przednie i tylnie. musiala

> gdzies wjechac

Mnie to wygląda na róg krawężnika gdzies na zakrecie

Napisano

> gdzies wjechac

no musiała krawężnik zaatakować.

ale naprawa tego jest nieopłacalna.

Jeździć tak i się nie przejmować.

Napisano

> gdzies wjechac

są dwie opcje naprawy

1. nadspawanie ubytku, wyszlifowanie i pomalowanie na nowo felgi

2. uzupełnienie ubytku specjalnym kitem, później wyszlifowanie oraz pomalowanie

Napisano
  • Autor

> są dwie opcje naprawy

> 1. nadspawanie ubytku, wyszlifowanie i pomalowanie na nowo felgi

> 2. uzupełnienie ubytku specjalnym kitem, później wyszlifowanie oraz pomalowanie

Czyli kompleksowa naprawa calej felgi. A ile to teraz kosztuje? Ladny dotz 16 jakies 500zl a renowacja z malowaniem ?

Napisano

> gdzies wjechac

Nie przejmuj sie, uszkodzenie jest mało widoczne, ja też raz pożyczyłem auto bratu i moment i miałem obdartą felgę, swoją drogą jak zobaczyłem jego 17" to mało nie umarłem zlosnik.gif

Naprawa:

Popatrzeć, kupić 6-pak w celu zapomnienia waytogo.gif

Napisano

> Czyli kompleksowa naprawa calej felgi. A ile to teraz kosztuje? Ladny dotz 16 jakies 500zl a

> renowacja z malowaniem ?

samo toczenie to 20-50zł. Do tego porządne malowanie całej felgi około stówka, do tego zdjęcie, założenie, wyważenie...

Znaczy że poczekaj pan na koniec zimy i wtedy będzie można to taniej i za jednym razem zrobić. A może się po zimie okazać, że do dwóch felg to i rabat dadzą grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> samo toczenie to 20-50zł. Do tego porządne malowanie całej felgi około stówka, do tego zdjęcie,

> założenie, wyważenie...

> Znaczy że poczekaj pan na koniec zimy i wtedy będzie można to taniej i za jednym razem zrobić. A

> może się po zimie okazać, że do dwóch felg to i rabat dadzą

Ale Oni to w piecu wypalaja jak w fanach 4 kolek? Tzn piaskowanie, prostowanie naprawianie uszkodzen i malowanie? Cos mi za tanio podales zlosnik.gif

Napisano

> Ale Oni to w piecu wypalaja jak w fanach 4 kolek? Tzn piaskowanie, prostowanie naprawianie

> uszkodzen i malowanie? Cos mi za tanio podales

to jest za pomalowanie proszkowe. Nie wiem jak z lakierem.

Napisano

> popatrz jeszcze raz, jest zdarty kawałek gumy w miejscu najgłębszego wydarcia felgi

Takie malutkie wydarcie na rancie może być w jakimś stopniu niebezpieczne?

Napisano

> Takie malutkie wydarcie na rancie może być w jakimś stopniu niebezpieczne?

nie.

Ale strachu można narobić grinser006.gif

Jeśli konstrukcja nienaruszona i nie wyszedł bąbel to nic się nie stało. Jeśli ktoś bardzo bojaźliwy to może sobie zaznaczyć kropką to miejsce i sprawdzić co jakiś czas czy bąbla nie ma.

Napisano

> nie.

Tak też mi się wydaje, ale Ozarek widzi na zdjęciu uszkodzoną oponę.

Napisano

> Tak też mi się wydaje, ale Ozarek widzi na zdjęciu uszkodzoną oponę.

każde uszkodzenie gumy jest potencjalnie niebezpieczne, ja tylko napisałem że opona oberwała bo autor twierdził, że nie.

A uszkodzenie w tym miejscu może, potencjalnie powodować nieszczelność

Napisano
  • Autor

> nie.

> Ale strachu można narobić

> Jeśli konstrukcja nienaruszona i nie wyszedł bąbel to nic się nie stało. Jeśli ktoś bardzo

> bojaźliwy to może sobie zaznaczyć kropką to miejsce i sprawdzić co jakiś czas czy bąbla nie

> ma.

E tam i tak juz sa na wykonczeniu, dadza rade zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> to jest za pomalowanie proszkowe. Nie wiem jak z lakierem.

Poszukam jakiegos warsztatu i moze przy okazji wszytskie odnowei bo po 5 latach z kazdej strony poobcierane.

Napisano

> Czyli kompleksowa naprawa calej felgi. A ile to teraz kosztuje? Ladny dotz 16 jakies 500zl a

> renowacja z malowaniem ?

za całą usługę pewnie ze 100-200 zł z malowaniem

można też się pokusić o naprawę we własnym zakresie, bo z przeszlifowaniem tak małego uszkodzenia ręcznie nie ma problemu, trzeba by tylko później oddać do malowania felgę o ile masz numer koloru ori felgi

Napisano

> Poszukam jakiegos warsztatu i moze przy okazji wszytskie odnowei bo po 5 latach z kazdej strony

> poobcierane.

Sa zakłady któresię specjalizuja w renowacji felg , tam powinni wszystko ładnie zrobić , i jeśli malowanie to tylko proszek , jest dużo mocniejszy od normalnego lakieru

Napisano

> Sa zakłady któresię specjalizuja w renowacji felg , tam powinni wszystko ładnie zrobić , i jeśli

> malowanie to tylko proszek , jest dużo mocniejszy od normalnego lakieru

Śmiem twierdzić że to nieprawda jest

Napisano
  • Autor

> Śmiem twierdzić że to nieprawda jest

To jak maja malować?

Napisano

> To jak maja malować?

Często maluje się zwykłym lakierem po prostu - podkład + dwuwarstwowy metalic na to. Tak bywają malowane również nowe felgi.

Napisano
  • Autor

> Moja jak tak wjechała to musiałem felgę na nowa zmienić.

Ale ja mam wszystkie uszkodzone i u nas robocizna jest tańsza więc będę naprawiać:)

Napisano
  • Autor

> Często maluje się zwykłym lakierem po prostu - podkład + dwuwarstwowy metalic na to. Tak bywają

> malowane również nowe felgi.

Zamiast Metallicu można dać mat? Drugi komplet mam czarny mat to tu dam biały tylko czy Heniek z Mietkiem to ogarna?

Napisano
  • Autor

> za całą usługę pewnie ze 100-200 zł z malowaniem

> można też się pokusić o naprawę we własnym zakresie, bo z przeszlifowaniem tak małego uszkodzenia

> ręcznie nie ma problemu, trzeba by tylko później oddać do malowania felgę o ile masz numer

> koloru ori felgi

Jak za 150 to prawie darmo w porównaniu do nowych.

Napisano

Spokojnie do ogarnięcia. Koszt renowacji kompletu takich felg nie powinien przekroczyc 400zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.