Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jest takie forum kosmetykaaut, ale wolę spytać tutaj.

Featured Replies

Napisano

Zasadniczo potrzeba mi tylko kilka środków, nie muszą być z najwyższej półki za milion baksów ale potrzebne mi dobre-niekoniecznie najtańsze ale o akceptowalnej cenie, przede wszystkim skuteczne.

Mianowicie potrzebny mi:

- środek do konserwacji opon czyli czernidło, żeby ładnie wyglądały, najlepiej dość trwały

- środek do deski rozdzielczej - tu używam Plaka ale jeśli jest coś lepszego najlepiej o przyjemnym zapachu to piszcie co i dlaczego

- środek niepieniący do prania tapicerek - na razie używam Kleen, jak jest coś skuteczniejszego pisać

- coś do konserwacji skór

- coś do silnika i jego komory

- dobry szampon do karoserii (na razie używam koncentratu APP)

- coś do alufelg - nie wiem czy jest sens bawić się w ekstra środki, nie starczy szampon z poprzedniego punktu?

- coś do odświeżenia plastików na zewnątrz - listwy, zderzaki

- coś....o czym powinienem wiedzieć? wink.gif

Właściwie chodzi mi o to by auto po umyciu ładnie wyglądało, nie zamierzam się bawić w full detailing, raz że jest to bardzo pracochłonne, dwa nikt za to nie zapłaci, trzy jestem zbyt leniwy. zlosnik.gif

A zatem czekam na wskazówki jeśli chodzi o Wasze typy auto kosmetyków.

Napisano

> Zasadniczo potrzeba mi tylko kilka środków, nie muszą być z najwyższej półki za milion baksów ale

> potrzebne mi dobre-niekoniecznie najtańsze ale o akceptowalnej cenie, przede wszystkim

> skuteczne.

> Mianowicie potrzebny mi:

> - środek do konserwacji opon czyli czernidło, żeby ładnie wyglądały, najlepiej dość trwały

> - środek do deski rozdzielczej - tu używam Plaka ale jeśli jest coś lepszego najlepiej o przyjemnym

> zapachu to piszcie co i dlaczego

> - środek niepieniący do prania tapicerek - na razie używam Kleen, jak jest coś skuteczniejszego

> pisać

> - coś do konserwacji skór

> - coś do silnika i jego komory

> - dobry szampon do karoserii (na razie używam koncentratu APP)

> - coś do alufelg - nie wiem czy jest sens bawić się w ekstra środki, nie starczy szampon z

> poprzedniego punktu?

> - coś do odświeżenia plastików na zewnątrz - listwy, zderzaki

> - coś....o czym powinienem wiedzieć?

> Właściwie chodzi mi o to by auto po umyciu ładnie wyglądało, nie zamierzam się bawić w full

> detailing, raz że jest to bardzo pracochłonne, dwa nikt za to nie zapłaci, trzy jestem zbyt

> leniwy.

> A zatem czekam na wskazówki jeśli chodzi o Wasze typy auto kosmetyków.

zadałeś tyle pytań, ze moglbym napisać niezly elaborat ale mi się nie chce zlosnik.gif

wiec napisze meguiars = początkujący.

ps. plak, plyn do mycia naczyń i jedna gąbka do wszystkiego to zuo czacha.gif

Napisano
  • Autor

> zadałeś tyle pytań, ze moglbym napisać niezly elaborat ale mi się nie chce

> wiec napisze meguiars = początkujący.

> ps. plak, plyn do mycia naczyń i jedna gąbka do wszystkiego to zuo

"Meguiar's Shampoo Plus nawilża powierzchnię, a jego luksusowa piana delikatnie czyści i odżywia nawet najbardziej delikatne..."

hahaha.gifhahaha.gifzlosnik2.gif jakbym o kremie do rąk czytał zlosnik.gif

Napisano

> - środek do konserwacji opon czyli czernidło, żeby ładnie wyglądały, najlepiej dość trwały

Meg's Endurance Gel

> - środek do deski rozdzielczej - tu używam Plaka ale jeśli jest coś lepszego najlepiej o przyjemnym

Mi się podoba CG NL

Zacznij od jakiegoś APC - też może być Megsa, tapicerkę też nim możesz czyścić.

DG 901

> - coś do alufelg - nie wiem czy jest sens bawić się w ekstra środki, nie starczy szampon z

> poprzedniego punktu?

Może domyjesz je wcześniej marketowym atakiem do felg, nie zapomnij nałożyć na nie na koniec wosk

Może PB Natural Look

> Właściwie chodzi mi o to by auto po umyciu ładnie wyglądało

Wosk by dobrze było nałożyć, żeby to zrobić warto wcześniej auto przelecieć cleanerem (o glinkach czy korekcie nawet nei wspominam). Na koniec kupujesz quick detailer i przelecisz nim auto po każdym myciu - przedłuży działanie wosku i odświeży blask.

Napisano

> "Meguiar's Shampoo Plus nawilża powierzchnię, a jego luksusowa piana delikatnie czyści i odżywia

> nawet najbardziej delikatne..."

> jakbym o kremie do rąk czytał

tak, marketingowy bełkot, ale wiekszosc produktów megsa jest latwa i przyjemna.

przy czym nie kupowałbym w sklepie firmowym megsa tylko np. 1 2 3 4 5 6

ale jesli nie megs to moje typy niskobudzetowe dla początkującego:

- środek do konserwacji opon

CAR PRO PERL klik mozna go tez uzywac do wszystkich plastików zewnetrznych

- środek do deski rozdzielczej

natural-look-dressing - fajny zapach, latwa aplikacja.

- coś do silnika i jego komory

mozna zacząc od APC do mycia i oczyszczenia a skonczyć ww CAR PRO PERL

- szampon do karoserii

rise-shine-big-apple tani i dobry, ma fajny zapach

- coś do alufelg - nie wiem czy jest sens bawić się w ekstra środki, nie starczy szampon z poprzedniego punktu?

APC wystarczy lub valetpro-bliberry-wheel-cleaner - jest na prawde skuteczny i oszczedza sporo czasu.

- coś do odświeżenia plastików na zewnątrz - listwy, zderzaki

CAR PRO PERL

- coś....o czym powinienem wiedzieć?

brakuje mi glinki do oczyszczenia lakieru, cleanera i wosku. Wosk od 50zł do 4000zł zlosnik.gif

Napisano

Zainteresuj się Nielsenem jest również chwalony na forum o ktorym piszesz. Sam z Nielsena używam klik z powodzeniem do opon do wnetrza i APC, a do felg czeka na wiosne. Środki bija te niekiedy duużo droższe i bardziej renomowane firmy. Szampon mam Duraglossa i jest bdb ale obecnie szukam tanszej alternatywy

Napisano

pianka z autolanda w sprayu.

jak chcesz coś porzadnego to to - jednoczesnie jest świetne do zderzakow i plastików zewnętrznych.

ja używam ściereczek do kokpitu tez chyba autolanda. ewentualnie polecam psikadlo do kokpitu shella - nie zawiera silikonu i nie łapie kurzu

> - środek niepieniący do prania tapicerek - na razie używam Kleen, jak jest coś skuteczniejszego

> pisać

psikadło do tapicerki shell - bardzo dobre, nie zostawia plam.

do wyboru do koloru - jak chcesz coś naprawdę dobrego to nie może jeden i ten sam środek być do czyszczenia i konserwacji - jednym czyscisz innym konserwujesz.

do plastików używam tego siuwaksu co do opon. a silnik myje aktywną pianą.

ten - dobrze myje i nie niszczy wosku.

> poprzedniego punktu?

ja myję szamponem.

j.w.

Wosk? kup ten - wart każdej wydanej złotówki smile.gif

Napisano

Używam Poorboy's Natural Look i jestem mega zadowolony. Super wydajny, przyjemny migdałowy zapach i efekt jak trzeba.

Zdecydowałbym się na Autoglym Bumper Care

Jako szamponu używam Nielsena i jestem zadowolony bo ma fajny zapach i dobrze się pieni. Czyści myje według mnie ok (nie mam porównania z innymi szamponami). Podobno nie narusza wosku.

Napisano

Nielsen Briliance

Poorboy's Natural Look Dressing

k2 akra

co znaczy dobry?

agresywny?

> poprzedniego punktu?

co do alufelg?

wosk czy środek do czyszczenia?

AUTOGLYM BUMPER CARE

Napisano

Parę osób już wspomniało, ale dodam, że większość z szukanych przez Ciebie produktów, znajdziesz wśród Nielsen'a. waytogo.gif

Powinny Ci pasować, bo pomijając fakt, że wg mnie wiele z ich środków przebija jakością inne drogie detailingowe marki to ich stosunek cena/jakość inne marki po prostu miażdrzy zlosnik.gif

do opon - Nielsen Brillance

do plastików zewnętrznych - Nielsen Super - A - Sheen

do plastików wewnętrznych - Nielsen Finesse

do tapicerki - Nielsen Nap Low Foam

do komory silnika - Nielsen Choice

do alufelg - Nielsen Non Acidic Aluminium Cleaner

do mega zasyfionych alufelg - Nielsen Aluminium Cleaner (zapomnij, że szamponem uda Ci się wyczyścić zaszczurzone felgi, tylko silnie kwasowy środek da radę)

szampon - Nielsen robi dwa niedrogie, ale się nie wypowiem bo ich nie używałem

Poza tym może Ci sie przydać APC (All Purpose Cleaner) - Nielsen Cyclone przydatne do czyszczenia np. opon, wnęk, zawiasów, plastików wewnątrz, komory silnika (w zależności od zastosowania rozcieńczasz go z wodą od 1:10 do 1:30)

Zastanow się też czy nie potrzebujesz czegoś do usuwania smoły i kleju po naklejkach, jeśli tak - Nielsen Tar & Glue Remover

Napisano

> Parę osób już wspomniało, ale dodam, że większość z szukanych przez Ciebie produktów, znajdziesz

> wśród Nielsen'a.

> Powinny Ci pasować, bo pomijając fakt, że wg mnie wiele z ich środków przebija jakością inne drogie

> detailingowe marki to ich stosunek cena/jakość inne marki po prostu miażdrzy

> do opon - Nielsen Brillance

> do plastików zewnętrznych - Nielsen Super - A - Sheen

> do plastików wewnętrznych - Nielsen Finesse

> do tapicerki - Nielsen Nap Low Foam

> do komory silnika - Nielsen Choice

> do alufelg - Nielsen Non Acidic Aluminium Cleaner

> do mega zasyfionych alufelg - Nielsen Aluminium Cleaner (zapomnij, że szamponem uda Ci się

> wyczyścić zaszczurzone felgi, tylko silnie kwasowy środek da radę)

> szampon - Nielsen robi dwa niedrogie, ale się nie wypowiem bo ich nie używałem

> Poza tym może Ci sie przydać APC (All Purpose Cleaner) - Nielsen Cyclone przydatne do czyszczenia

> np. opon, wnęk, zawiasów, plastików wewnątrz, komory silnika (w zależności od zastosowania

> rozcieńczasz go z wodą od 1:10 do 1:30)

> Zastanow się też czy nie potrzebujesz czegoś do usuwania smoły i kleju po naklejkach, jeśli tak -

> Nielsen Tar & Glue Remover

Ja mam szampon Nielsena i ogólnie go nie polecam, zostawia zbyt duzo białych śladów, a rozcieńczany jest prawidłowo. Mam też wosk Liquid Gold Plus PTFE i tego mogę polecić jeśli ktoś chce dobry i tani wosk. Mam też APC Nielsena i tego tez moge polecić, ale ja go stosują w nieco wyższym stężeniu niż jest napisane, bo tak to jest trochę slaby.

Napisano

Od tego to chyba wszystko jest lepsze...

Ja używam albo zwykłej gąbki z wodą naprzemiennie z husteczkami dla niemowląt zlosnik.gif

Napisano

A to nie jes tak ze to twarda woda zostawia plamy Bo jak po splukaniu szamponu mozesz miec plamy U mnie tez kieska woda i nawet jeden z lepszych szamponow Duragloss zostawi plamy. Jesli nie wytre do sucha. Ale byc moze akurat szampon Nielsena im sie nie udal .Ale wiekszosc srodkow maja udane i chwalone na kosmetykaaut

Napisano

Większość środków jest bardzo dobra. Auto po myciu wycierałem do sucha i ślady były, a wodę w domu mam dość miękką. Szampon Autolanda nie zostawiał sladów smile.gif

Napisano

Do plastików wnętrza polecam Shella. Nie świeci się jak siakiś Plak czy inny badziew - zostawia matową powierzchnię, na której kurz nie siada. Do tej pory nie znalazłem nic lepszego w niskiej cenie smile.gif

Dobry jest też Anti Fog Shella, ale trzeba koniecznie najpierw te szyby wewnątrz umyć, odtłuścić, bo potem jest płacz, że efekt odwrotny smile.gif

Napisano

Do opon używam PLAK pianka , psikamy na brudną oponę i po chwili pianka znika , a opona jak nówka , tak samo można psikać po listwach , chlapaczach i innych plastikach. ok.gif

Napisano

>

> brakuje mi glinki do oczyszczenia lakieru, cleanera i wosku. Wosk od 50zł do 4000zł

Glinka Temachem będzie odpowiednia. Przy glinkowaniu pamiętać u duuuużej ilości czegoś do poślizgu (atomizer z wodą, z dodatkiem szamponu do karoserii się sprawdza, wcale nie trzeba dedykowanych detailerów).

Wosk? Collinite 476 polecam - jego zaletą jest duuuża trwałość na karoserii. A przy tym jest niedrogi. I pamiętać, że opakowanie 255g starczy na bardzo długo. Na pojedynczą warstwę przeciętnego hatchbacka, zużywa się pojedyncze gramy wosku, a nie pół opakowania.

Ale to wymaga wprawy w aplikowaniu - z czasem się do niej dochodzi.

Napisano

>

> Wosk? Collinite 476 polecam

Albo jeden z Poorboys Nattys .Cena przybliżona. Trochę mniej trwały od Colli. Może być też selant od Autoglyma.

Napisano

> Zasadniczo potrzeba mi tylko kilka środków, nie muszą być z najwyższej półki za milion baksów ale

> potrzebne mi dobre-niekoniecznie najtańsze ale o akceptowalnej cenie, przede wszystkim

> skuteczne.

> pisać

> poprzedniego punktu?

> Właściwie chodzi mi o to by auto po umyciu ładnie wyglądało, nie zamierzam się bawić w full

> detailing, raz że jest to bardzo pracochłonne, dwa nikt za to nie zapłaci, trzy jestem zbyt

> leniwy.

> A zatem czekam na wskazówki jeśli chodzi o Wasze typy auto kosmetyków.

Zobacz ofertę kosmetykow

Autoglym-a

sklep tutaj

http://www.autogloss.pl/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.