Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

12 - 15 tys...

Featured Replies

Napisano

Witajcie

W związku z tym, że Astra potrzebuje następcy, zacząłem poszukiwania samochodu. Wymagania takie jak cena zlosnik.gif Miałoby to być coś po 2001 roku, kompakt, klasa średnia, łatwe do gazowania. Moje typy na razie to Astra G, Vectra B z końcówki produkcji, ale może ktoś podpowie coś ciekawego?

Napisano

> ...ale może ktoś podpowie coś ciekawego?

15 tys. to jest mocna "średnia" wydawana u nas na używany samochód, jest tego zatrzęsienie po giełdach i komisach. Szukaj samochodu w dobrym stanie, nie patrz na markę i nie kieruj się durnymi stereotypami ok.gif.

Napisano
  • Autor

> 15 tys. to jest mocna "średnia" wydawana u nas na używany samochód, jest tego zatrzęsienie po

> giełdach i komisach. Szukaj samochodu w dobrym stanie, nie patrz na markę i nie kieruj się

> durnymi stereotypami .

Właśnie z tym jest kłopot, że w toruńskich komisach w takich cenach nie ma NIC, ewentualnie złomy jakieś. Dawno nie szukałem samochodu i w szoku jestem oglądając te "igiełki". A nie kierując się stereotypami... chyba wyjadę Alfą na ulice zlosnik.gif

Napisano

Mitsubishi SpaceStar 1.6 - w tym przedziale dostaniesz dobrze utrzymane roczniki 2001-2004

Napisano

Laguna II, Citroen C5.

Napisano

> Właśnie z tym jest kłopot, że w toruńskich komisach w takich cenach nie ma NIC, ewentualnie złomy

> jakieś. Dawno nie szukałem samochodu i w szoku jestem oglądając te "igiełki". A nie kierując

> się stereotypami... chyba wyjadę Alfą na ulice

Nie masz jakiegoś znajomego sprowadzacza?

No i nie koncentruj się na jednej marce.

Szukaj po prostu zadbanego auta.

Napisano
  • Autor

> Mitsubishi SpaceStar 1.6 - w tym przedziale dostaniesz dobrze utrzymane roczniki 2001-2004

Ciekawe autko ok.gif A dostępność/ceny części?

Napisano
  • Autor

> Nie masz jakiegoś znajomego sprowadzacza?

Nie za bardzo niewiem.gif

> No i nie koncentruj się na jednej marce.

> Szukaj po prostu zadbanego auta.

W weekend jadę się porozglądać na giełdzie, może coś wpadnie w oko i wzbudzi zainteresowanie smile.gif

Napisano

> Nie za bardzo

> W weekend jadę się porozglądać na giełdzie, może coś wpadnie w oko i wzbudzi zainteresowanie

Na giełdzie bywają sprowadzacze

Teściu przyzwoite Audi A4 TDI z 2000 r. w ten sposób kupił za 20kzł.

Napisano

> Witajcie

> W związku z tym, że Astra potrzebuje następcy, zacząłem poszukiwania samochodu. Wymagania takie jak

> cena Miałoby to być coś po 2001 roku, kompakt, klasa średnia, łatwe do gazowania. Moje typy

> na razie to Astra G, Vectra B z końcówki produkcji, ale może ktoś podpowie coś ciekawego?

A to widział zlosnik.gif

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=285773492&an=0&page=0&vc=1

Napisano
  • Autor

> Na giełdzie bywają sprowadzacze

Z tym się liczę, ale można chyba coś od nich wybrać icon_rolleyes.gif

> Teściu przyzwoite Audi A4 TDI z 2000 r. w ten sposób kupił za 20kzł.

Napisano

> Ciekawe autko A dostępność/ceny części?

eksploatacyjnie znośnie ale nie "za grosze", blacharskie drogie całkowity brak zamiennikow

to bardzo mało awaryjne i trwałe auta - przynajmniej te benzynowe zlosnik.gif

Napisano

Moi rodzice mieli takiego przez 11lat - nie było problemów z niczym (fakt, ze nic szczególnego się nie psuło)

Ceny części raczej "normalne" ... na pewno są marki tańsze w utrzymaniu, ale też droższe

na poczatku jedynie filtr przeciwpyłkowy kosztował majątek (tylko oryginał) ok 300zł - po jakimś czasie pojawiły się zamienniki za 40zł i są dostępne.

Napisano
  • Autor

No to jeszcze pozostaje "problem" LPG w tym autku bo samo ono wydaje się ciekawą alternatywą dla np. Astry ok.gif

Napisano

> No to jeszcze pozostaje "problem" LPG w tym autku bo samo ono wydaje się ciekawą alternatywą dla

> np. Astry

dlatego właśnie polecam ci koniecznie 1.6 - z nim podobno nie ma problemów z LPG

1.8 nie bardzo się do LPG nadaje, a 1.3 jest troche za słaby - tzn daje może radę, ale kosztem wysokich obrotów i zwiększonego hałasu

Napisano
  • Autor

> dlatego właśnie polecam ci koniecznie 1.6 - z nim podobno nie ma problemów z LPG

> 1.8 nie bardzo się do LPG nadaje, a 1.3 jest troche za słaby - tzn daje może radę, ale kosztem

> wysokich obrotów i zwiększonego hałasu

1,6 wydaje się optymalny ok.gif

Napisano
  • Autor

> Laguna II, Citroen C5.

Dopiero teraz zauważyłem smile.gif Opinie na AutoCentrum.pl są raczej skrajne, ciekawe jak jest naprawdę hmm.gif

PS. Ale taka laguna nawet mi się widzi icon_rolleyes.gif

Napisano

> 1,6 wydaje się optymalny

... i tak naprawdę taki jest - samochód się świetnie zbiera, naprawde przyjemnie się tym jeździ. Zawieszenie bardzo dobre, super wybiera i nie czuć ze jedzie się wyższym samochodem. Dużo bajerów których nie znajdziesz w kompaktach (przesuwana tylna kanapa, dobry dostęp do bagażanika, ...)

To co mnie osobiście przeszkadzało to pozycja za kierownicą - za wysoko się siedzi (nie lubie takich vanowatych samochodów), chodziaż dla niektórych to plus. Kolejna wada to sama kierownica - za duża i za cienka (po liftingu poprawili). Przydała by się też dłuższa "piątka", bo przy predkosciach autostradowych silnik ma moim zdaniem troche za wysokie obroty (wada wielu samochodów)

Napisano

> PS. Ale taka laguna nawet mi się widzi

Dobre, bardzo wygodne auto. Przejedź się - polubisz. Choć z tym silnikiem nie licz na osiągi. Ale ten rok za tą cenę - trzeba być bardzo ostrożnym. Choć podobno da się.

Napisano

> Dobre, bardzo wygodne auto. Przejedź się - polubisz. Choć z tym silnikiem nie licz na osiągi. Ale

> ten rok za tą cenę - trzeba być bardzo ostrożnym. Choć podobno da się.

Ta cena jakas dziwna nie jest, bo auto ma cwierc miliona kilometrow na kolach i jest sprowadzone z Niemiec. IMHO cena normalna.

Napisano

> Dopiero teraz zauważyłem Opinie na AutoCentrum.pl są raczej skrajne, ciekawe jak jest naprawdę

> PS. Ale taka laguna nawet mi się widzi

2004 rok to już trzeci rok produkcji Renaty. Bolączki powinny być już usunięte, choć dopiero LII phase II została całkowicie wyleczona z problemów młodości.

Napisano
  • Autor

> Dobre, bardzo wygodne auto. Przejedź się - polubisz. Choć z tym silnikiem nie licz na osiągi. Ale

> ten rok za tą cenę - trzeba być bardzo ostrożnym. Choć podobno da się.

Nawet jedna koło mnie stoi jakiś tekst , podjadę obejrzeć ok.gif

Napisano

> Ta cena jakas dziwna nie jest, bo auto ma cwierc miliona kilometrow na kolach i jest sprowadzone z

> Niemiec. IMHO cena normalna.

Ja oglądam od czasu do czasu. I za naprawdę fajne egzemplarze wołają jakieś 20 kzł. Ale rzeczywiście - jak doliczysz wszystko to też wyjdzie w tych okolicach. Trzeba szukać egzemplarza na którym nie oszczędzano. Jak trafisz na taki to będziesz zadowolony. Bo to auto jest dużo lepsze niż opinia o nim.

Napisano

> Ja oglądam od czasu do czasu. I za naprawdę fajne egzemplarze wołają jakieś 20 kzł. Ale

> rzeczywiście - jak doliczysz wszystko to też wyjdzie w tych okolicach. Trzeba szukać

> egzemplarza na którym nie oszczędzano. Jak trafisz na taki to będziesz zadowolony. Bo to auto

> jest dużo lepsze niż opinia o nim.

To prawda. Sam kupowalem auto w listopadzie (a teraz sprzedaje, taki lajf) i te z dolnego zakresu cenowego byly zwykle slabo doinwestowane lub w kiepskim stanie wizualnym. Ogladalem m.in. Lagune (2003 rok o ile dobrze pamietam), miala niby 120kkm nabite, ale wygladala jak ruina, po prostu ruina (mialem juz LII, ale poliftowa i z innym silnikiem lecz przebieg mniejszy o zaledwie 30kkm, a teraz szukalem hatchbacka 1.8 lub 1.6 do jazdy w miescie - niestety nie znalazlem zadnej, ktora by "cieszyla oko" i nie wzbudzala podejrzen juz na sam widok komory silnika gdzie wisza upaprane olejem przewody i generalnie jest tam chlew). Wychodze z zalozenia, ze szukanie auta w dobrym stanie technicznym jest ciezkie, ale takie sie zdarzaja, prawie w kazdym, ktore ogladalem byl do zrobienia na "dzien dobry" rozrzad, lub komplet hamulcow, lub bylo tuz przed jakism duzym przegladem - zwykle trzeba bylo do ceny doliczyc tyle, ze za sume mozna bylo kupic auto doinwestowane. Laguna II za te cene nie jest niezwykla okazja, ale obstawiam, ze bezposrednie ogledziny gwaltownie zniszcza jej idealny obraz prezentowany przez sprzedawce (samo stwierdzenie, ze pali 8l w miescie juz sugeruje, ze gosc buja w oblokach lub ma duza fantazje, a ciekawe jest czy wymiana rozrzadu jest potwierdzona tylko naklejka czy rowniez jakas faktura).

Napisano

> Nawet jedna koło mnie stoi jakiś tekst , podjadę obejrzeć

Poczytaj sobie przed ogledzinami forum Renault Laguna, bedziesz wiedzial na co zwrocic uwage, co powinna miec, a czego nie i co powinno jak dzialac. Te samochody sa zwykle ladnie wyposazone, ale przy ogledzinach okazjue sie, ze "gadaczka" nie dziala, spryski ksenonow (o ile sa) tez sie "zapiekly", poduchy pod silnikiem wylomotane itp. itd..

Napisano
  • Autor

> Poczytaj sobie przed ogledzinami forum Renault Laguna, bedziesz wiedzial na co zwrocic uwage, co

> powinna miec, a czego nie i co powinno jak dzialac. Te samochody sa zwykle ladnie wyposazone,

> ale przy ogledzinach okazjue sie, ze "gadaczka" nie dziala, spryski ksenonow (o ile sa) tez

> sie "zapiekly", poduchy pod silnikiem wylomotane itp. itd..

Ok, dzięki smile.gif

Napisano

> Witajcie

> W związku z tym, że Astra potrzebuje następcy, zacząłem poszukiwania samochodu. Wymagania takie jak

> cena Miałoby to być coś po 2001 roku, kompakt, klasa średnia, łatwe do gazowania. Moje typy

> na razie to Astra G, Vectra B z końcówki produkcji, ale może ktoś podpowie coś ciekawego?

nie doczytałem wszystkich odpowiedzi, moze ktoś już to napisał

bierz lacetti z giełdy

przynajmniej sam bym ta zrobił jakbym szukał autko w tym momencie

Napisano
  • Autor

> nie doczytałem wszystkich odpowiedzi, moze ktoś już to napisał

> bierz lacetti z giełdy

> przynajmniej sam bym ta zrobił jakbym szukał autko w tym momencie

Było już info - poważnie się zastanawiam ok.gif

Napisano

Od ok. 3 tygodni ujeżdzam taką sama Lagune tylko w innym kolorze. Silnik nie jest rakieta, ale spokojnie daje rade, awalidroga zdecydowanie nie jest.

Swojej sie troszke naszukałem, aż znalazłem w Brelinie.

Cena tej z linka trochę zbyt mała. Uwazaj żebys nie zmoczył. Odwiedź strone Tablica .pl, wpisz kujawsko-pom. i kilka lagunek ci wyskoczy. Jak szukalem swojej, to kilka w Toruniu i okolicach było. Jak raz do niej wsiądziesz to zakochasz sie w komforcie jazdy.

Powodzenia w poszukiwaniu.

Napisano

> Witajcie

Sam chce sprzedać Vectre C 2.2 DTI, wystawiłem za ciut ponad 19 000 i od tygodnia zero odzewu.

Jak dojdę z ceną do 15 to dam ci znak smile.gif (ale to może potrwać, nie spieszy mi się, a auto zadbane)

Napisano

Teściowie mają od nowości 2003 rok, sprawdził się o tyle, że kupili ASX z przywiązania do marki, a Space został jako drugie.

Nie zepsuł się ani razu, ma 130 tysi przejechane i oryginalną zawiechę, tłumik...

Wymieniali tylko opony, olej, płyny. Auto jest solidnie wykończone, ale twardymi plastikami, szaro w środku, jak dla mnie głośno - porównując z 5 lat starszą Meganą i Astrą.

Potwornie niewygodne siedzenia, ale to subiektywne odczucie - bardzo twarde, teściowi pasują, mnie plecy bolały po 60 kilometrach.

Napisano

Zapomniałem - silnik 1.6 w zupełności wystarcza, krótka "piątka", auto jeździ praktycznie tylko po mieście krótkie dystanse i wedle kompa pali 7.8 litra - niezły wynik.

Zepsuły się dwie upierdliwe rzeczy - linka od klapki wlewu paliwa, teraz dwie osoby muszą tankować, jedna ciągnie za uchwyt wewnątrz, druga otwiera klapkę:)

Druga rzecz to panel sterowania elektrycznymi szybami, mało części na wtórnym rynku, ASO 400PLN.

Napisano
  • Autor

> Sam chce sprzedać Vectre C 2.2 DTI, wystawiłem za ciut ponad 19 000 i od tygodnia zero odzewu.

> Jak dojdę z ceną do 15 to dam ci znak (ale to może potrwać, nie spieszy mi się, a auto zadbane)

Moje poszukiwania też mogą potrwać, może się więc spotkamy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

A wpadł mi do głowy dziwny pomysł, ale jak już jesteśmy na etapie Laguny to może pomyśleć też o jakiejś Alfie 156? Ale to mi pewnie szybko koś wybije z głowy clown.gif

Napisano

Na autocentrum.pl ludzie piszą o sporych problemach z elektryką w Lagunie i padających czujnikach, które w wymianie są bardzo drogie sick.gif

Napisano
  • Autor

> Na autocentrum.pl ludzie piszą o sporych problemach z elektryką w Lagunie i padających czujnikach,

> które w wymianie są bardzo drogie

No i te problemy troszkę mnie odstraszają od tego ciekawego autka...

Napisano

> No i te problemy troszkę mnie odstraszają od tego ciekawego autka...

astra/vectra lub focus/mondeo. ja tak szukam smile.gif

a może z ciekawych to nissan primiera p12. braciak 3 rok pomyka i jak narazie tylko przepływomierz czyścił. auto z 2003r.

pozd

Napisano

szału nie ma ale śmigać będzie

.. logan

Napisano

> Moje poszukiwania też mogą potrwać, może się więc spotkamy

całkiem możliwe :D

Napisano

> Na autocentrum.pl ludzie piszą o sporych problemach z elektryką w Lagunie i padających czujnikach,

> które w wymianie są bardzo drogie

Nie wszystkie leguny maja to samo. Moja np. nie ma czujników cisnienia powietrza w kołach, które czesto siadają. Nawet jak sa można je deaktywować. Znam osobiscie 5 lagun i moja 6. Żaden z właścicieli nie narzeka. Wszystkie oprócz mojej t0 1,9 dCi i jedna 2.2 dCi. JA o swojej się nie mogę wypowiedziec bo mam ją za krótko, ale ktos 235 tys. nią nakręcil.

Napisano

>> a może z ciekawych to nissan primiera p12. braciak 3 rok pomyka i jak narazie tylko przepływomierz

> czyścił. auto z 2003r.

> pozd

Nissan to bliźniacze konstrukcyjnie auto z Laguną, tak wyczytałem w necie szukając samochodu. Z uwagi na swoją kontrowersyjną sylwetke mogą być problemy z odsprzedażą.

Napisano

> A wpadł mi do głowy dziwny pomysł, ale jak już jesteśmy na etapie Laguny to może pomyśleć też o

> jakiejś Alfie 156? Ale to mi pewnie szybko koś wybije z głowy

Tak się składa, że jedno i drugie mam w domu zlosnik.gif

Laguna rocznik 2005 1.9 dCi, Alfa rocznik 2000 2.5 V6.

To pierwsze w domu od około 3 lat, przebieg ~170k, do tej pory padł tylko siłownik sprzęgła. Auto bardzo wygodne i ciche. Dla mnie ogromną wadą jest deska rozdzielcza zamontowana chyba na jakichś chińskich pseudo kołeczkach, każde dotknięcie owocuje pięknym skrzypieniem. Ogromna zaleta - nie chyta się rdza zlosnik.gif

To drugie w domu od 1,5 roku, przebieg ~225k, do tej pory padły rzeczy typowo eksploatacyjne, no może oprócz cieknącej maglownicy i biodegradowalnej chłodnicy. Auto również wygodne, ciche i szybkie devil.gif Środek o wiele wiele solidniej wykonany niż w Lagunie! Sporo mniejsza od Renault. Do 15tys kupisz wersję z poliftowym wnętrzem ok.gif Z typowo psujących się rzeczy to zawieszenie (wielowahaczowe), ale zrobisz raz na lepszych częściach i masz spokój na długo. Poza tym nic mi nie przychodzi do głowy. Najlepiej szukać diesla, benzyny TS są raczej średnie. Osobiście celowałbym w kombi z 2.4 JTD.

Ogromna wada - rdza, szczególnie narażone są progi i podłoga.

Napisano

> Zepsuły się dwie upierdliwe rzeczy - linka od klapki wlewu paliwa, teraz dwie osoby muszą tankować,

> jedna ciągnie za uchwyt wewnątrz, druga otwiera klapkę:)

to raczej nie linka a taka mała blaszka sprężynująca przy samej klapce - lubi sobie pęknąć smile.gif

Napisano
  • Autor

No i stało się... wybrałem samochód, którego zupełnie nie brałem pod uwagę ze względu na wiek, przebieg, ale mieszczący się w budżecie zlosnik.gif Dziś w moim garażu zagości Audi A6 1,8T, rocznik 98 panic.gif autko od osoby prywatnej, po wymianie zawieszenia, hamulców i rozrządu i co najważniejsze - bezwypadkowe smile.gif

Wszystkim wam dziękuję za wszelkie porady i podpowiedzi pub2.gif

Napisano

> No i stało się... wybrałem samochód, którego zupełnie nie brałem pod uwagę ze względu na wiek,

> przebieg, ale mieszczący się w budżecie Dziś w moim garażu zagości Audi A6 1,8T, rocznik 98

> autko od osoby prywatnej, po wymianie zawieszenia, hamulców i rozrządu i co najważniejsze -

> bezwypadkowe

> Wszystkim wam dziękuję za wszelkie porady i podpowiedzi

Lymuzyna ... możliwe, że jeszcze z czasów, gdy produkowano porządnie ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Lymuzyna ... możliwe, że jeszcze z czasów, gdy produkowano porządnie

Też na to liczę smile.gif poza tym, co będę opowiadał - zakochałem się serduszka.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.