Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Typujemy F1 2012 ?

Featured Replies

Napisano

Podobno niedźwiedzie w górach jeszcze śpią, ale w F1 zimowa przerwa dobiega końca. Zgodnie z coroczną tradycją tuż przed startem sezonu powstaje tradycyjne pytanie - "być czy nie być" tzn. czy typujemy wyniki F1 w tym sezonie czy nie smile.gif? Jeśli są jacyś chętni to proszę ręce do góry w tym wątku - chcę oszacować zainteresowanie.

Co do regulaminów - nie planuję na ten sezon wprowadzać zasadniczych zmian regulaminu typowań. Myślę tylko o dwóch nowościach, które są na razie propozycjami i ciekaw jestem waszego zdania o nich:

1. typowanie zdobywcy Pole Postion - za trafienie kto wygra PP dodatkowy 1 punkt.

2. typowanie klasyfikacji końcowej sezonu po pierwszym GP - punktacja normalnie jak za GP.

Na wasze komentarze czekam do poniedziałku 20.GIF

Napisano

No i gitarra, ja się piszę ok.gif

Napisano

wszystko w Twoich rekach*

*- typowanie musi byc zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Jeśli są jacyś chętni to proszę ręce do

> góry w tym wątku - chcę oszacować zainteresowanie.

yaya.gif

> Co do regulaminów - nie planuję na ten sezon wprowadzać zasadniczych zmian regulaminu typowań.

> 1. typowanie zdobywcy Pole Postion - za trafienie kto wygra PP dodatkowy 1 punkt.

Jestem za ok.gif

> 2. typowanie klasyfikacji końcowej sezonu po pierwszym GP - punktacja normalnie jak za GP.

hmm.gif Właściwie.... hmmm , może być ciekawie na podsumowaniu typowań zlosnik.gif .

Napisano

za zlosnik.gif

> Myślę tylko o dwóch nowościach, które są na razie propozycjami i ciekaw jestem waszego zdania

> o nich:

> 1. typowanie zdobywcy Pole Postion - za trafienie kto wygra PP dodatkowy 1 punkt.

> 2. typowanie klasyfikacji końcowej sezonu po pierwszym GP - punktacja normalnie jak za GP.

> Na wasze komentarze czekam do poniedziałku

a moze typowanie pierwszej osemki... tak jak w GP sa to moejsca punktowane? zlosnik.gif wiem ze wiecej roboty ale i ciut wiecej elementow niewiadomych natych pozycjach urozmaicajacych Nasze koncowe wyniki zlosnik.gif

Napisano

Być...

Łapa do góry z mojej strony.

Jezdem za nowościamy...

Napisano

> Jeśli są jacyś chętni to proszę ręce do góry w tym wątku - chcę oszacować zainteresowanie.

> Co do regulaminów - nie planuję na ten sezon wprowadzać zasadniczych zmian regulaminu typowań.

> Myślę tylko o dwóch nowościach, które są na razie propozycjami i ciekaw jestem waszego zdania o nich:

w kwalifikacjach proponuję typowanie pierwszej trójki, PP - 3pkt, 2p - 2pkt i 3p - 1pkt

rozumiem, że po pierwszym GP typujemy zakończenie sezonu - zwykła loteria biglaugh.gif

proponuję typowanie pierwszej dziesiątki wyścigu, tak jak faktycznie:

25-18-15-12-10-8-6-4-2-1

Napisano
ok.gif
Napisano

> Podobno niedźwiedzie w górach jeszcze śpią, ale w F1 zimowa przerwa dobiega końca. Zgodnie z

> coroczną tradycją tuż przed startem sezonu powstaje tradycyjne pytanie - "być czy nie być"

> tzn. czy typujemy wyniki F1 w tym sezonie czy nie ? Jeśli są jacyś chętni to proszę ręce do

> Myślę tylko o dwóch nowościach, które są na razie propozycjami i ciekaw jestem waszego zdania

> o nich:

Obecny ok.gif

pp ok.gif

ale to strzelanie na koniec sezonu to czysta loteria zlosnik.gif

Napisano

> Podobno niedźwiedzie w górach jeszcze śpią, ale w F1 zimowa przerwa dobiega końca. Zgodnie z

> coroczną tradycją tuż przed startem sezonu powstaje tradycyjne pytanie - "być czy nie być"

> tzn. czy typujemy wyniki F1 w tym sezonie czy nie ? Jeśli są jacyś chętni to proszę ręce do

> o nich:

PP za ok.gif

klasyfikacja końcowa - IMO za późno - lepiej by było ze 2 tyg. temu zrobić typowania przed 1 wyścigiem biglaugh.gif takie zakłady w ciemno biglaugh.gif

zasady typowania wyścigu zostawić bez zmian

Napisano

Pewnie, że głosujemy. zlosnik.gif Propozycje zmian ok.gif

Napisano

typowanie chętnie. smile.gif

co do PP dobry pomysł ok.gif

typowanie końcowej stawki, przed sezonem średnio mi się widzi... wink.gif

Napisano

Ja chetnie sie w to bede bawil. food.gif

W zeszlym sezonie zastanawialem sie dlaczego typujemy 6 miejsc. IMO wystarcza 3.

Mniej do ogarniania dla podliczajacego wyniki, wiecej w tym sensu i mniej przypadkowosci.

Dodatkowy punkt za PP brzmi fajnie. Potrzebny bylby wlasnie jako dodatek do zawezonych typowan.

Napisano

> w kwalifikacjach proponuję typowanie pierwszej trójki, PP - 3pkt, 2p - 2pkt i 3p - 1pkt

Ja jestem za typowaniem PP, pozostale to sredni pomysl.

> rozumiem, że po pierwszym GP typujemy zakończenie sezonu - zwykła loteria

To tez sredni pomysl.

> proponuję typowanie pierwszej dziesiątki wyścigu, tak jak faktycznie:

> 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1

Kto to zliczy.. No i jesli przyznawac punkty to w odwrotnej kolejnosci.

Trudniej wytypowac 10 miejsce niz 1, chociaz.. to zalezy od sezonu.

Napisano

jestem za ok.gifok.gif

jestem przeciw no.gifno.gif

Napisano
  • Autor

Widzę, że chętnych nie brakuje - to fajnie smile.gif Biorąc pod uwagę Wasze dotychczasowe komentarze wstępnie widzę że:

- typowanie Pole Position - przeważają głosy na tak - wstępnie będzie wprowadzone ok.gif

- typowanie klasyfikacji końcowej sezonu po 1 GP - przeważają głosy na nie, toteż prawdopodobnie nie wprowadzę no.gif

Ktoś z was zasugerował, byśmy typowali pierwszą ósemkę, bo niby dlaczego typujemy akurat pierwszą szóstkę. W sumie to jest celna uwaga i myślę, że to jest do wdrożenia, bo dodatkowy nakład pracy na jedno typowanie to jest góra 5 sekund. Plusem jest to, że pozwoliłoby to uzyskać nieco większe rozproszenie w punktacji sezonu - o ile top 6 z reguły ma w miarę stały skład, o tyle czołowa ósemka już nie. Pomyślę o tym ok.gif

Co do pozostałych propozycji - szaleńcza, zagmatwana punktacja zależnie od wytypowanego miejsca - odpada no.gif

Ograniczenie typowań do trzech pierwszych miejsc - moim zdaniem pomysł nie jest ciekawy, z tego względu że połowa typujących będzie miała tyle samo punktów po każdym GP. To by było zbyt łatwe i by było duuużo ex aequo smile.gif.

Czekam jeszcze na wasze głosy do końca dnia i jutro ruszamy, bo GP się zbliża smile.gif

Napisano

> Ktoś z was zasugerował, byśmy typowali pierwszą ósemkę, bo niby dlaczego typujemy akurat pierwszą

> szóstkę. W sumie to jest celna uwaga i myślę, że to jest do wdrożenia, bo dodatkowy nakład

> pracy na jedno typowanie to jest góra 5 sekund. Plusem jest to, że pozwoliłoby to uzyskać

> nieco większe rozproszenie w punktacji sezonu - o ile top 6 z reguły ma w miarę stały skład, o

> tyle czołowa ósemka już nie. Pomyślę o tym

> Ograniczenie typowań do trzech pierwszych miejsc - moim zdaniem pomysł nie jest ciekawy, z tego

> względu że połowa typujących będzie miała tyle samo punktów po każdym GP. To by było zbyt

> łatwe i by było duuużo ex aequo .

Jesli naklad pracy nie wzrasta dramatycznie przy 8 miejscach,

to moze typujmy juz pierwsza 10-ke, ktora jest punktowana?

Napisano

trochę późno, ale ja też jestem za pierwszą 8ką.

Typowanie jak najbardziej za ok.gif

Napisano

może za prawidłowe wytypowanie PP też potraktować 3 punktami a nie jednym? hmm.gif

Napisano

> może za prawidłowe wytypowanie PP też potraktować 3 punktami a nie jednym?

eeee... jak RBR będzie znów dominował to w 80% przypadków będzie to vettel, więc 3 pkt za darmo biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> eeee... jak RBR będzie znów dominował to w 80% przypadków będzie to vettel, więc 3 pkt za darmo

dokładnie. A druga kwestia - wyścig jest ważniejszy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.