Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

JAKIE TARCZE WYBRAC na przod STILO 1.9 140Hp??

Featured Replies

Napisano

czy ktos doradzi jakie tarcze na przod (w zasiegu kieszeni) kupic do stilo 1.9 140HP?? niestety zywotnosc oryginalow dobiega konca:) dzienki za porady idea.gif

Napisano

Mikody mam od ponad 2 lat i po mimo ostrego traktowania spisują sie wyśmienicie polecam ok.gif

285821834-8ab6f6c344e441b3.jpg

285821834-a87341310dc53f8c.jpg

post-30129-14352515824948_thumb.jpg

Napisano

> Mikody mam od ponad 2 lat i po mimo ostrego traktowania spisują sie wyśmienicie polecam

proszę podaj przebieg przez te 2 lata i aktualne foto...

Mam te z foto i następne inne kupię... za szybko znikają....chyba..... spy.gif

Napisano

> proszę podaj przebieg przez te 2 lata i aktualne foto...

> Mam te z foto i następne inne kupię... za szybko znikają....chyba.....

zrobiłem na nich około 40 tyś, założony mam juz 2 komplet klocków Ferodo są miękkie i bardzo pylą, ale nic nie piszczy zlosnik.gif jutro moge cyknąć fotkę ok.gif

Napisano

Kurde jak wy smigacie wszyscy , ja to w 40tys juz mam 2gi komplet tarcz i klockow grinser006.gifniewiem.gif

O mikodzie sa rozne opinie , ludzie bardziej zimmermana chwala jesli chodzi o takie nacinane wiercone.

Napisano

> Mikody mam od ponad 2 lat i po mimo ostrego traktowania spisują sie wyś

Również mogę polecić Mikody GT ... Miałem w Stilo z 155 KM i mam je w Cromie która mimo 1,6 tony i 150 KM nie załatwiła ich...

Ale jest jedna zasada... do tych tarcz tylko klocki Ferodo Premier ... A tu tarcze i klocki po 21 tyś km

Napisano

> Kurde jak wy smigacie wszyscy

56k i nie najgorzej, przód tarcze i klocki jak nowe , a tył przyblokowywał się i tarcze zjechały do 9,1mm, więc wymieniłem komplet.

Napisano

> Kurde jak wy smigacie wszyscy , ja to w 40tys juz mam 2gi komplet tarcz i klockow

> O mikodzie sa rozne opinie , ludzie bardziej zimmermana chwala jesli chodzi o takie nacinane

> wiercone.

Większa część przebiegu eksploatacji na autostradach spowodowała 70kkm na jednym zestawie (przód) cfaniaczek.gif i jeszcze hamuje mamba.gif

Zestaw TRW nikomu nie polecam ... jeśli ktoś wymaga coś więcej niż hamowanie w cyklu miejskim.

Napisano

marzec 2010

13ac6baca1063fcbgen.jpg

marzec/kwiecień 2011 - zakładamy drugi kpl klocków- ATE

imag11606231188.jpg

duuza fotka - klikac TU

imag11676224934.jpg

imag11636249348.jpg

imag11626243304.jpg

październik 2011- tył

imag2120.jpg

średnia roczna to 25 kkm

Tarcze mam nadzieje wytrzymają do końca z klockami...

na dziś frezów już nie ma, aktualizacja nastąpi przy przekładce na letnie gumy

Napisano

> marzec 2010

Co to za klocki ?

Napisano

> Co to za klocki ?

nowy zestaw mikoda plus premiery ferrodo, klocki umarły po roku- drugie to ATE

Napisano

> Kurde jak wy smigacie wszyscy , ja to w 40tys juz mam 2gi komplet tarcz i klockow

Dobijam do 60 tys. na zestawie i klocków prawie nie ma, ale tarcze starczą jeszcze

na jeden sezon. TRW zwykłe.

Napisano

> Dobijam do 60 tys. na zestawie i klocków prawie nie ma, ale tarcze starczą jeszcze

> na jeden sezon. TRW zwykłe.

Dziwne, ja mam jeszcze orginaly i przy 240tys sa ok...

nie wiem jak wy to robicie:)

Napisano

> Dziwne, ja mam jeszcze orginaly i przy 240tys sa ok...

> nie wiem jak wy to robicie:)

Tarcz zmieniać nie chciałem, ale mnie ASO zmusiło swego czasu frown.gif

Napisano

> Dziwne, ja mam jeszcze orginaly i przy 240tys sa ok...

> nie wiem jak wy to robicie:)

Normalnie , robisz chipsa i bujasz sie po 150-180km/h (po niemieckiej autostradzie grinser006.gif) od swiatel do swiatel i szybko sie hamulec konczy wpysk.gif

Napisano

> czy ktos doradzi jakie tarcze na przod (w zasiegu kieszeni) kupic do stilo 1.9 140HP??

Widzę, że w odpowiedziach poniżej każdy chwali swoje, więc ja polecę tarcze, na których moje Stilo jeździ 270751858-jezyk.gif

Tarcze UNIONPARTS u mnie mają już ok. 55tys. km, nic im się nie stało i pewnie jeszcze sporo kilometrów jazdy przed nimi ok.gif

A klocki mogę z czystym sumieniem polecić firmy TOMEX. Ok. 10tys. km temu założyłem na przód klocki tego producenta i jestem zadowolony - hamują jak poprzednie Textar'y, zużywają się normalnie i ta cena niecałe 50zł 893goodvibes.gif

Napisano

> nowy zestaw mikoda plus premiery ferrodo, klocki umarły po roku- drugie to ATE

W Brava mam Mikodę + ATE .

Stan klocków po 22km jak na fotce u Liska , ale tarcze mam bardziej zjechane i z przytkanymi otworkami jak u Ciebie zlosnik.gif

Napisano

to i ja dołacze.. Mikody przód normalne z tyłu za to nawiercane i hamuje az miło i cena kupujac bezposrednio od Mikody dosc atrakcyjna..jazda w miare normalna bez szalenstw i nie zawiodły .. klocki TRW i czasem popiskuja ale chyba juz przestało.. bo dosc cicho bylo ..ja polecam..:)

Napisano

> Normalnie , robisz chipsa i bujasz sie po 150-180km/h (po niemieckiej autostradzie ) od swiatel do

> swiatel i szybko sie hamulec konczy

Albo - robisz chipsa i jeździsz jak dotychczas, trzymając zapas

niutonów i koni pod maską, na wszelki wypadek. W tym układzie,

hamulce nie mają prawa się szybciej zużywać ok.gif

Napisano

Przymierzam się powoli do wymiany kompletu: tarcze i klocki przód w moim Stilo 5D (1.9 MultiJet 120 fabrycznych kucyków, 2006r, 192A800). Wykonałem parę telefonów po sklepach w okolicy. No i trochę mam mętlik. W jednym sklepie pracownik poleca tarcze o śr 281mm, a w drugim 284mm yikes.gif Czy ktoś bardziej w temacie, podrzuci link z alledrogo lub informacje jakie dokładnie mają być te tarcze. W poprzedniej bryce Ibiza, podawałem tylko kodzik silnika ASV i bez problemu .... 1 rozmiar 280mm.

Napisano

Bo są tarcze 281 i 284. Tyle że 281 idzie tylko do 1,9 16v i 2,4 20v.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.