Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SC Zmiana skrzyni z 5 biegowej na 6 co kupic ?

Featured Replies

Napisano

Witam, potrzebuje sie dowiedziec jakie elelmenty trzeba wymienic (oprocz skrzyni), aby mozna bylo spiac silnik Punto 1,2 8 V z 6 biegowa skrzynia biegow. Zakupilem goła skrzynie biegow ( bez polosi, wybieraka) co nalezy zmienic? A co moze zostac ze starej skrzyni 5 biegowej? Mile widziane zdjecia elementow i w jakich samochodach byly montowane. Domyslam sie ze trzeba wymienic elementy lewarka zmiany biegow (czym sie roznia? bo na allegro oszczedne opisy, a nie chce kupic takiego jak mam).

Napisano

> Witam, potrzebuje sie dowiedziec jakie elelmenty trzeba wymienic (oprocz skrzyni), aby mozna bylo

> spiac silnik Punto 1,2 8 V z 6 biegowa skrzynia biegow. Zakupilem goła skrzynie biegow ( bez

> polosi, wybiraka) co nalezy zmienic? A co moze zostac ze starej skrzyni 5 biegowej? Mile

> widziane zdjecia elementow i w jakich samochodach byly montowane. Domyslam sie ze trzeba

> wymienic elementy lewarka zmiany biegow (czym sie roznia? bo na allegro oszczedne opisy, a nie

> chce kupic takiego jak mam).

Przekładasz półosie z kielichami i wybierak ze swojej 5

Napisano
  • Autor

> Przekładasz półosie z kielichami i wybierak ze swojej 5

Czy mechanizm zmiany biegow od SC jest taki sam jak w punto? Bo mam silnik od punto, a skrzynie od SC 5 biegow i mechanizm zmiany biegow tez od SC (własciwie nie ja mam tylko moj znajomy)

Napisano

> Czy mechanizm zmiany biegow od SC jest taki sam jak w punto? Bo mam silnik od punto, a skrzynie od

> SC 5 biegow i mechanizm zmiany biegow tez od SC (własciwie nie ja mam tylko moj znajomy)

no to jeszcze raz smile.gif

Mamy silnik 1,2 8v spięty ze skrzynia 5 w budzie SC/Punto i chcemy skrzynię zamienić na 6?? Jeśli tak to tak jak wyżej . Chyba ,że skrzynia 5 z vana to może trzeba dokupić kielichy

Napisano

mechanizm z sc da rade załączyć 6 bieg

wszystko pasuje , nic poza skrzynią nie szukaj

Napisano

wpingole się w temat

jaka 6 jest najdłuższa??? i z jakiego autka

jest dłuższa od vanowskiej??? to takie chyba laickie pytanie ale niewiem.gif

Napisano

Skrzynia 6 ze stilo jest najdłuższa ale od vana nie ma dłuższej biglaugh.gif

Napisano

> Skrzynia 6 ze stilo jest najdłuższa ale od vana nie ma dłuższej

bo mam problem żeby economicznie szchumacherem jeździć muszę go trzymać w granicy 90 km/h przy 3tyś obrotów... wszystko spoko gdyby nie to że codziennie pokonuje 2x20 km po ekspresówce S-1 frown.gif

i tak się zastanawiam co by jakiegoś 6 speed nie założyć...

Napisano

> i tak się zastanawiam co by jakiegoś 6 speed nie założyć...

Ekonomicznie wyjdzie tylko 5 eskę założyć bo na 6 stilo też jest przy 100 km/h około 3200 obr/min ok.gif

Napisano

> Ekonomicznie wyjdzie tylko 5 eskę założyć bo na 6 stilo też jest przy 100 km/h około 3200 obr/min

Jak to z tą 5ka jest? Co trzeba wymienić i ile z tym roboty? Trza skrzynię z auta ściągać?

Napisano

> Skrzynia 6 ze stilo jest najdłuższa ale od vana nie ma dłuższej

6 Stilo to chyba pierwsze 5 biegów ma krótkich jak w SC Abarth a 6ka jako taki nadbieg na trasę - czyli 5 z Ski prawda?

Napisano

> wpingole się w temat

> jaka 6 jest najdłuższa??? i z jakiego autka

> jest dłuższa od vanowskiej??? to takie chyba laickie pytanie ale

Nie wiem jaka skrzynia (w sensie oznaczen) siedzi w Punto 2 1.2 8V, aczkolwiek przy 100km/h masz na 14tkach kołach 2750RPM.

Napisano

Witajcie jesli mozna spytac to napiszcie co dokupic jak chce wrzucic 6 skrzynie do cc

Napisano

> Witajcie jesli mozna spytac to napiszcie co dokupic jak chce wrzucic 6 skrzynie do cc

nic jesli masz na suchych poloskach obecna 5 tke

wszystko co potrzeba przelozysz ze starej skrzyni

Napisano

taquito, więc 6 nie ma sensu zakładać????

przy założeniu, że sejkiem na trasę jeżdżę i potrzebuję mieć economa i prędkość a zarazem 1-4 trochę żwawsze???

co byś polecił??? Vbieg z es`ki??? vana?

jaki jest sposób wymiany??? dużo grzebania??

Napisano

> taquito, więc 6 nie ma sensu zakładać????

> przy założeniu, że sejkiem na trasę jeżdżę i potrzebuję mieć economa i prędkość a zarazem 1-4

> trochę żwawsze???

> co byś polecił??? Vbieg z es`ki??? vana?

> jaki jest sposób wymiany??? dużo grzebania??

jesli chodzi o eco to 6 nie jest eco bo 6 bieg to tak jak 5 tka w sportingu dla mnie lipa

jak eco to 5 tka skrzynia z punto 2 60/80ps i zamienic 5 tke z eski, wtedy 4 biegi sa krotkie a 5 tka na trase ktore jest jeszcze dluzsza niz 5 tka w oryginalnej kompletnej esce przez inne przelozenia glowne

Napisano

> taquito, więc 6 nie ma sensu zakładać????

> przy założeniu, że sejkiem na trasę jeżdżę i potrzebuję mieć economa i prędkość a zarazem 1-4

> trochę żwawsze???

> co byś polecił??? Vbieg z es`ki??? vana?

> jaki jest sposób wymiany??? dużo grzebania??

Zrzucasz tylko pokrywe skrzyni bez wyciagania skrzyni z auta. Ktos nawet manuala wrzucal kiedys. Mialem to robic w swoim (twoim 270751858-jezyk.gif) ale ze mloda rozwalila seja, to tryby z Ski sprzedalem osobno 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Zrzucasz tylko pokrywe skrzyni bez wyciagania skrzyni z auta. Ktos nawet manuala wrzucal kiedys.

> Mialem to robic w swoim (twoim ) ale ze mloda rozwalila seja, to tryby z Ski sprzedalem osobno

chaja.gif

szkoda... kurde może znajdzie ktoś tego manuala.... bo ja to jestem "lewy".....

Napisano

> Zrzucasz tylko pokrywe skrzyni bez wyciagania skrzyni z auta. Ktos nawet manuala wrzucal kiedys.

> Mialem to robic w swoim (twoim ) ale ze mloda rozwalila seja, to tryby z Ski sprzedalem osobno

Nawet wiem gdzie one sa cfaniaczek.gif

Napisano

> A nie u mnie?

Ja sprzedalem Shoupasowi, a co on dalej z tym zrobil, to nie wiem wink.gif

Napisano

> Ja sprzedalem Shoupasowi, a co on dalej z tym zrobil, to nie wiem

Leza w piwnicy i czekaja na lepsze czasy, jakies 5 minut temu jeszcze je tam widzialem zlosnik.gif

Napisano

> Leza w piwnicy i czekaja na lepsze czasy, jakies 5 minut temu jeszcze je tam widzialem

tzn na 20 kwietnia???

bierzesz je na zlot i przekazujesz kącikowemu koledze AZI_ST ???

Napisano

> tzn na 20 kwietnia???

> bierzesz je na zlot i przekazujesz kącikowemu koledze AZI_ST ???

Dogadamy sie zlosnik.gif

Napisano

> Dogadamy sie

myślę, że tak... palacz.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.