Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sukces sprzedaży Cruze

Featured Replies

Napisano

> Chevrolet Cruze na 9 miejscu w rankingu sprzedaży aut na świecie w 2011 r.

> Sprzedano 691 tys. sztuk.

> samochody-ktore-sprzedaja-sie-najlepiej-na-swiecie

Nie dotyczy kraju gdzie mieszkają zakompleksieni ludzie z goframi TDI grinser006.gif

Napisano

> Ke?

W PL statystyczny mieszkaniec patrzy z pogardą na takie marki

Napisano

> W PL statystyczny mieszkaniec patrzy z pogardą na takie marki

Dokładnie sick.gif Osobiście znam kilka osób, które uważają, że nastoletni vw jest lepszy niż nowy Chevy sick.gif Rdza wyłazi, środek jak z taksówki z przebiegiem 500.000 km, silnik pali olej litrami ale grunt, że jest prestiż facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Dokładnie Osobiście znam kilka osób, które uważają, że nastoletni vw jest lepszy niż nowy Chevy

Wystarczy poczytać MK grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Dokładnie Osobiście znam kilka osób, które uważają, że nastoletni vw jest lepszy niż nowy Chevy

> Rdza wyłazi, środek jak z taksówki z przebiegiem 500.000 km, silnik pali olej litrami ale

> grunt, że jest prestiż

i dobrze, że jest dużo takich "geniuszy" , dzięki temu szejvi ma szansę być tańszy.

Napisano

> i dobrze, że jest dużo takich "geniuszy" , dzięki temu szejvi ma szansę być tańszy.

Takich "geniuszy" jest coraz mniej. Chevrolety zaczely się mam wrażenie lepiej sprzedawać też jako używane (pod warunkiem rozsądnej ceny oczywiście).

Nowe też już nie straszą - w ub. tygodniowym "zakupie kontrolowanym" cruze był testowany obok passata i mondeo. I ciekawostka... pod koniec testu więcej publiczonści stanęło przy cruzie niż przy pasku. Mondek wygrał.

Napisano

> Takich "geniuszy" jest coraz mniej. Chevrolety zaczely się mam wrażenie lepiej sprzedawać też jako

> używane (pod warunkiem rozsądnej ceny oczywiście).

> Nowe też już nie straszą - w ub. tygodniowym "zakupie kontrolowanym" cruze był testowany obok

> passata i mondeo. I ciekawostka... pod koniec testu więcej publiczonści stanęło przy cruzie

> niż przy pasku. Mondek wygrał.

Też mam wrażenie że "argument" o daewoo już się prawie wypalił. Poza tym jeździ już troche chevików od prawie 9 lat i ku rozpaczy zenka z mietkiem z pełnoletniego tedeika, nie zgniły, nie rozpadły się, a co gorsza nie specjalnie się chcą psuć. Jak szukałem laczka to sie znajomi patrzyli jak na kosmite, a teraz coraz częściej o niego pytają, chcą zaglądnąć do środka itp. Myślę że dużo w tym zasługi promocji nowej linii modelowej w TV.

Napisano

> Chevrolet Cruze na 9 miejscu w rankingu sprzedaży aut na świecie w 2011 r.

> Sprzedano 691 tys. sztuk.

> samochody-ktore-sprzedaja-sie-najlepiej-na-swiecie

To ma swoje praktyczne plusy jak i minusy,

z jednej strony pojawia się więcej aut do rozszabrowania po kasacji,

ale też dilerzy zaczęli się ciężej targować, albo w ogóle przestali.

Napisano
  • Autor

> A TUTAJ kolejny dowód na to że dużo się zmieniło w postrzeganiu marki w naszym kraju

W I kwartale Chevrolet znalazł się na 10. miejscu w sprzedaży w Polsce.

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=285881808&an=0&page=0&vc=1

Napisano

> W I kwartale Chevrolet znalazł się na 10. miejscu w sprzedaży w Polsce. [...]

Patrze wlasnie na 3/2012 u siebie i ...

Small Car Segment Winners:

1 Mazda3 (3,818 -17.8%)

2 Toyota Corolla (3,120 -14.5%)

3 Holden Cruze (2,880 - 13.4%) - 13.4% calego segmentuok.gif

I Top 10 za 03/2012

1 Mazda3 3,818 3.9%

2 Toyota Hilux 3,561 3.6%

3 Holden Commodore 3,187 3.3%

4 Toyota Corolla 3,120 3.2%

5 Holden Cruze 2,880 3.0% - 3% calej sprzedazy w 4/12

6 Nissan Navara 2,494 2.6%

7 Toyota Camry 2,341 2.4%

8 Hyundai i30 2,251 2.3%

9 Toyota Prado 1,776 1.8%

10 Nissan X-Trail 1,769 1.8%

11 Toyota Yaris 1,753 1.8%

holden_sri_v_94746904104580753.jpg

I Cruze na trzecim miejscu w autach malych i piatym w ogolenej tabelihmm.gif

Jego fenomen jest jednak ciekawyhmm.gif, ani nie zbiera zlych opinii, ani bardzo dobrych, ani nie jest piekny001.gif, ani tez wyjatkowo brzydkihmm.gif[...]

... a jednak kazdego miesiaca jest jak wysoko w wynikach sprzedazyhmm.gif. IMVHO GM stworzylo toczydelko, ktore jest po prostu dobre do codizennego uzytkowania, wbrew temu co czytam na AK, nie jest to ogrrrroooooooomna przepasc miedzy Cruze a ulubionym EU Golf-em palacz.gif, a wrecz przeciwnie.zlosnik.gif. Wystarczy popatrzyc na statystyki NRMA (naszego ADAC), zeby zobaczyc, ze:

1. Cruze jest tanszy w utrzymaniupalacz.gif

2. Cruze stoi wyzej w bezawaryjnoscizlosnik.gif

3. Cruze jest Made in Oz (w 48% przynajmniejwink.gif)

9_600.jpg

Ale coz, Daewoo Nubira tez kiedys byla zlem na AK, w walceold.gif z jedynym wtedy sluszna marka - Fiatwink.gif. Teraz, Fiat zostal zastapiony Herr Pasnikie-m i wlaka dalej trwazlosnik.gifwink.gif[...]

11_600.jpg

Napisano

> Jego fenomen jest jednak ciekawy, ani nie zbiera zlych opinii, ani bardzo dobrych, ani nie jest

> piekny, ani tez wyjatkowo brzydki[...]

> ... a jednak kazdego miesiaca jest jak wysoko w wynikach sprzedazy. IMVHO GM stworzylo toczydelko,

> ktore jest po prostu dobre do codizennego uzytkowania, wbrew temu co czytam na AK, nie jest to

> ogrrrroooooooomna przepasc miedzy Cruze a ulubionym EU Golf-em , a wrecz przeciwnie..

> Wystarczy popatrzyc na statystyki NRMA (naszego ADAC), zeby zobaczyc, ze:

> 1. Cruze jest tanszy w utrzymaniu

> 2. Cruze stoi wyzej w bezawaryjnosci

> 3. Cruze jest Made in Oz (w 48% przynajmniej)

> Ale coz, Daewoo Nubira tez kiedys byla zlem na AK, w walce z jedynym wtedy sluszna marka - Fiat.

> Teraz, Fiat zostal zastapiony Herr Pasnikie-m i wlaka dalej trwa[...]

Być może takie było zamierzenie GM-u, ale wygląda na to, że stworzyli prawdziwe "światowe" auto. Jego główne zalety i brak zasadniczych wad przy przystępnej cenie sprawiają, że podoba się i dobrze sprzedaje nie tylko w EU i USA. Jeździłem trochę Astrą J, Insignią i innymi podobnymi autami - Cruze wcale od nich nie odstaje na minus, a jest sporo tańszy, więc czemu miałby się nie sprzedawać. Klient nie jest głupi, więc dając mu porządny wóz za dobrze pieniądze GM musiał odnieść sukces. Podobna sytuacja może być z nowym Aveo/Sonikiem. Obu modelom wypada życzyć jak najlepiej, bo ich sukces w EU może się przełożyć na uruchomienie produkcji w Gliwicach.

Napisano

> Być może takie było zamierzenie GM-u, ale wygląda na to, że stworzyli prawdziwe "światowe" auto.

> Jego główne zalety i brak zasadniczych wad przy przystępnej cenie sprawiają, że podoba się i

> dobrze sprzedaje nie tylko w EU i USA. [...]

Glownych zalet w zasadzie tez brakhmm.gif, cena hmm.gif - u mnie standardowo wszystko chodzi po $20k, lub jak wiekszosc woli $19,990 - (sugerowana cena detaliczna), wiec Focus/Corolla/Mazda 3/ i30/Civic/etc.

A jednak dochodzi lokalny patriotyzm i Cruze jakos sie sie trzyma, ale IMVHO, ze zasadniczo Cruze NIE MA wiekszych wadidea.gif

Napisano

Cruze jest tym, czym powinna była być Corolla - idealnym samochodem - wystarczająco dużym i tanim dla młodej rodziny.

Napisano

> Cruze jest tym, czym powinna była być Corolla - idealnym samochodem - wystarczająco dużym i tanim

> dla młodej rodziny.

Nie w naszych warunkachhmm.gif? Widziales jakas rodzine 2+2 w Cruzehmm.gif? Bo ja nie001.gif[...]

No chyba, ze przez rodzine mamy 2+0idea.gif[...]

IMVHO ceny benzyny daj w chaja.gif i tak wiekszosc ludzi codziennie jak widzisz - jedzie sztuk: jedna d...alizak.gif, i nagle ci ludzie odkryli, ze moze jako drugie auto juz im SUV numer dwa nie potrzebny, tylko cos mniejszegohmm.gif, koszt zakupu mniejszy, koszt utrzymania mniejszy, i to psycholagoczne przedswiadczenie, ze male autkozlosnik.gif[...]

W EU sytuacja bedzie inna - ale specjalnie mowie o "nas", bo ciezko mi zrozumiec sukces Cruza 001.gif[...]

Osobiscie wybral bym Mazda 3waytogo.gif a nie Cruze -hmm.gif, potem popatrzyl bym na i30, potem Focus, i dopiero Cruze. [Ale to moze, tylko ja - bo wyniki sprzedazy mowia, ze lud po Mazda 3 patrzy na Cruzehmm.gif

Napisano

> Osobiscie wybral bym Mazda 3 a nie Cruze -, potem popatrzyl bym na i30, potem Focus, i dopiero

> Cruze. [Ale to moze, tylko ja - bo wyniki sprzedazy mowia, ze lud po Mazda 3 patrzy na Cruze

Mazda to ford wiec po co przeplacac. W EU jest wyjatkowo droga na tle konkurencji i silnikowo w latach 90tych na dodatek tylko 3 do wyboru. W focus do wyboru do koloru. Na dodatek koreanscy bracia ruszaja z ofensywa.

Dlatego tez cruze to bardzo dobra alternatywa. Tani a rownie dobry.

Napisano

Znów o marce dobrze mówią...

(widać spece od PR GM Poland wreszcie pracują na swoje pensje)

Motodziennik

Napisano

> Mazda to ford wiec po co przeplacac.[...]

> Dlatego tez cruze to bardzo dobra alternatywa. Tani a rownie dobry.

Ale tak jak Golf pewnie bedzie wyznacznikiem klasy w EU (nie Derrr Pasnikhahaha.gif - ach nie moge sobie odmowicwink.gif) - tak u mnie wyznacznikiem jest Mazda 3.

Ja tu widze jeszcze jedna dobra rzecz, niewiem.gif, czy w EU bedzie podobnie, ale utrata wartosci jest TAKA SAMA jak leader w klasiepalacz.gif

cruzev.jpg

Napisano

> Znów o marce dobrze mówią...

> (widać spece od PR GM Poland wreszcie pracują na swoje pensje)

> Motodziennik

W koncu przestaje sie kojarzyc z Daewoo. I bardzo dobrze zlosnik.gif

Napisano

> Ale tak jak Golf pewnie bedzie wyznacznikiem klasy w EU (nie Derrr Pasnik - ach nie moge sobie

> odmowic) - tak u mnie wyznacznikiem jest Mazda 3.

> Ja tu widze jeszcze jedna dobra rzecz, , czy w EU bedzie podobnie, ale utrata wartosci jest TAKA

> SAMA jak leader w klasie

W EU bedzie na pewno gorzej niz Mazda 3. Ale widze, ze trzyma cene w porownaniu do takiego np lacetti czy epici.

Napisano

> W Polsce tak, bo u nas Mazda się ceni.

> W Europie zachodniej niekoniecznie.

Wynika to chyba z zaufania do marki. Kiedys 323 to bylo cos. Teraz 3 rozczarowuje. Ale za to cruze dobrze trzyma wartosc.

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Na pierwszym miejscu Skoda masakruje wszystkich

Sprzedając głównie flotom 270751858-jezyk.gif

Napisano

oj - ale jakbym miał różnicę 300$ między silnikiem 2.0 a 1.8 to jednak wybrałbym mazdę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.