Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy można coś zrobić żeby sąsiad wywiózł złoma z parkingu ?

Featured Replies

Napisano

Czy Ty w życiu też postępujesz zawsze zgodnie z prawem?Czy tylko tutaj na forum tak rzucasz paragrafami z rękawa i świecisz nieskazitelnością? alien.gif

Na terenie zabudowanym nigdy,ale to nigdy nie przekroczyłeś prędkości 50km/h .Nie wyprzedzasz na podwójnej ciągłej ciągnika tylko grzecznie jedziesz za nim 2km,bo nie można.

Jeszcze można by mnożyć przykłady.Ja wiem przepisy,paragrafy i inne trafy grinser006.gif są po to by je przestrzegać,ale one nie są czasami idealne(życiowe).Nie da się ich stworzyć idealnych(są luki),dlatego czasami rozsądek powinien brać górę nad przepisami.

Cóż z tego,że kolega w wyżej wymienionym przypadku postąpi zgodnie z prawem grinser006.gif i zgłosi problem(napisze "paszkwila") do administracji,SM.Oni rozłożą ręce i powiedzą,że wszystko jest zgodnie z prawem(nic nie możemy zrobić).

Koledze zostaję się jedynie pogodzić z faktem,że takie jest prawo i tyle.

Chociaż czasami mamy rację to trzeba odpuścić,bo przecież jak udowodnić że nie jest się wielbłądem. shhh.gif

Płaćmy podatki,daniny,haracze itp. bo tak trzeba,bo takie jest prawo.Dajmy się 270747800-sex.gif

Każdy ma swój światopogląd i robi co uważa za słuszne.

Pzdr ganja.gif

Napisano

> Czy Ty w życiu też postępujesz zawsze zgodnie z prawem?Czy tylko tutaj na forum tak rzucasz

> paragrafami z rękawa i świecisz nieskazitelnością?

ok.gif

"Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień"

Poza tym niektórzy prawnicy uważają chyba, że nie prawo jest dla ludzi, tylko ludzie dla prawa zlosnik.gif

Napisano

Pomyśl chwilę i odwróć sytuację, gdy to Ciebie ktoś uzna za persona non grata, albo zacznie dysponować Twoim mieniem według własnej, ale nie twojej, woli.

Napisano

> "Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień"

> Poza tym niektórzy prawnicy uważają chyba, że nie prawo jest dla ludzi, tylko ludzie dla prawa

czerwona.gif

Napisano

> Ryzykowna sprawa.

> Wróć na chwilę do pierwszego posta. Jak Nasz Kolega określa urządzenie zaśmiecające okolice jego zamieszkania.

Moja wypowiedź miała charakter bardziej ogólny, na temat udziałowców wspólnoty lub członków spółdzielni.

> Dlaczego sąd - mamy typowy konflikt praw własności.

Oczywiście. Sąd jest od tego, aby rozstrzygnąć czy uchwalane uchwały są zgodne z ustawami.

mar00ha

Napisano

> Ustala zasady użytkowania części wspólnej, które dotyczą wszystkich bez wyjątku.

> "Można parkować wyłącznie auta posiadające ważne badania techniczne" vs "Kowalski nie może parkować swojego rzęcha".

Wystarczy zapisać, że rzęchy (plus ich definicja) nie mogą być parkowane.

Jak się komuś taka uchwała nie podoba, to może iść z nią do sądu.

mar00ha

Napisano

> A kolega to nie powinien czasem przejść badań psychotechnicznych? Ręce opadają jak się to czyta

Czy te badania są niezbędne do publikowania własnych ocen i komentarzy na tym forum?

Uważasz, że otwarte nawoływanie do poszanowania prawa, własności i poszanowania innego człowieka jest objawem, prowadzi do wady, lub choroby psychicznej?

Czy to możliwe, że uległeś lewacko - lewicowej ideologii tak bardzo, że nie jesteś zdolny do myślenia?

Wyrażałem moje opinie na temat. Czy mógłbyś wskazać, gdzie w tej dyskusji potraktowałem interlokultora w taki sposób jak ty mnie?

p.s. Wybrałeś fragmenty wypowiedzi dokonując manipulowania informacją, co z punktu widzenia etyki jest niemoralne. Być może dokonałeś takiego uproszczenia by ocenić mnie własną, codzienną skalą.

zlosnik.gif

Napisano

> Wystarczy zapisać, że rzęchy (plus ich definicja) nie mogą być parkowane.

> Jak się komuś taka uchwała nie podoba, to może iść z nią do sądu.

> mar00ha

Tylko jak napisać taką definicję?

Napisano

Moje zdanie w tym temacie jest proste.

Jeżeli złom ma tablice i OC to nie jest złomem. W kazdej chwili moze napompować koła, wsadzić akumulator pokręcić z 15min , odpalić i odjechać.

Poza tym - jest to jego samochód, może ma do niego sentyment, może ma taki kaprys, że jak rano wstaje lubi na niego zerknąć z okna.

Na tej samej zasadzie kazdy inny samochód na waszym parkingu można nazwać rzęchem, bo nie ma jednoznacznej definicji tego określenia.

Napisano

dziadek jest ewidentnie niesprawny i nie powinien już prowadzić samochodu, a Ty go jeszcze bronisz?

Napisano

a jak nazwać tych [...] co potrafią gnębić uczciwego obywatela za to, że się bronił przed napastnikiem i go zabił lub zranił?

Napisano

> dziadek jest ewidentnie niesprawny i nie powinien już prowadzić samochodu, a Ty go jeszcze bronisz?

Tak. Ma prawo decydowania o rzeczy, do której posiada prawo własności. Wiesz w ogóle co to takiego?

Poza tym jego prawo własności nie ma nic do możliwości i uprawnień do prowadzenia pojazdu. Ogarniasz?

Wyrażone przez Ciebie stwierdzenie jest nieuzasadnione. Nie widziałeś człowieka. Nie znasz przypadku.

Szanuj ludzi. Szanuj ich prawa i własność. Myśl. To nie boli, a wręcz ma kolosalną przyszłość.

Domyślam się, że Twoje dotychczasowe wypowiedzi wynikają z małego doświadczenia życiowego i młodego wieku.

p.s.

Wiesz co to takiego cekaem?

PAX

Napisano

Odpłynąłeś wink.gif

Kolego wracamy z orbity na ziemię i do tematu.

Napisano

Nie znam całej sytuacji i powodów trzymania grata przez tego właściciela.Na początek poszedłbym i pogadał z nim.Po co mu to jak i tak nim nie jeździ.Tak dyplomatycznie na razie grinser006.gif

Znając życie to nie płaci OC.

Nie wiem czyj jest teren na,którym parkuje,ale zapewne nie jego własnością.

Ja nie trzymam grata i nie zajmuję miejsca parkingowego(wiecznie).

Jeśli ma taki kaprys to zawsze może wynająć,wykupić garaż i tam go chomikować.

Poza tym piszemy o jasnej sytuacji,a nie o "Co by było gdyby..." smirk.gif

Napisano

> Nie znam całej sytuacji i powodów trzymania grata przez tego właściciela.Na początek poszedłbym i

> pogadał z nim.Po co mu to jak i tak nim nie jeździ.Tak dyplomatycznie na razie .

Pogadać to zawsze można, o pogodzie na przykład. Natomiast nie jest absolutnie Twoją sprawą po co komu auto i co z nim robi.

> Znając życie to nie płaci OC.

Stwierdzenie nieuprawnione. Nadużycie.

> Nie wiem czyj jest teren na,którym parkuje,ale zapewne nie jego własnością.

Jeśli również nie jest Twoją własnością proponowane przez Ciebie postępowanie jest nieuprawnione.

> Jeśli ma taki kaprys to zawsze może wynająć,wykupić garaż i tam go chomikować.

Każdy, kto ma problem z parkowaniem, Ty również, jak i autor wątku, możecie kupić / wynająć miejsce parkingowe / garaż zamiast napadać na sąsiada i rozporządzać jego mieniem. Dociera do mózgownicy?

> Poza tym piszemy o jasnej sytuacji,a nie o "Co by było gdyby..."

Jesteś pewien?

Napisano

> Pogadać to zawsze można, o pogodzie na przykład. Natomiast nie jest absolutnie Twoją sprawą po co

> komu auto i co z nim robi.

Cały czas słońce to zbytnio bym nie pogadał o pogodzie swiety.gif

Z tego wynika, że nie ma się co przejmować gratami co stoją,kapie z nich olej i inne płyny które mogą zanieczyścić środowisko. ok.gif

> Stwierdzenie nieuprawnione. Nadużycie.

blagam.gif

> Jeśli również nie jest Twoją własnością proponowane przez Ciebie postępowanie jest nieuprawnione.

blagam.gif

> Każdy, kto ma problem z parkowaniem, Ty również, jak i autor wątku, możecie kupić / wynająć miejsce

> parkingowe / garaż zamiast napadać na sąsiada i rozporządzać jego mieniem.

Ja nie mam smile.gif

Ja na nikogo nie napadłem icon_eek.gif.Nadużycie grinser006.gif

Jakieś zboczenie zawodowe?

Mam urazę do prawników,adwokatów,radców itp. "papug" zlosnik.gif

> Dociera do

> mózgownicy?

Nie spinaj się 20.GIF

> Jesteś pewien?

A to o mnie mowa w tym wątku? confused.gif

Napisano

> Z tego wynika, że nie ma się co przejmować gratami co stoją,kapie z nich olej i inne płyny które

> mogą zanieczyścić środowisko.

Nie zrozumiałeś jednak.

Wróć jeszcze raz do opisu w pierwszym wątku o tutaj .

Napisano

> Z tego wynika, że nie ma się co przejmować gratami co stoją,kapie z nich olej i inne płyny które

> mogą zanieczyścić środowisko.

zlosnik.gif

> Ja nie mam

> Ja na nikogo nie napadłem .Nadużycie

> Jakieś zboczenie zawodowe?

> Mam urazę do prawników,adwokatów,radców itp. "papug"

> Nie spinaj się

> A to o mnie mowa w tym wątku?

ok.gif

Wiesz, chyba z tamtym kolegą się nie pogada. On się nauczył paragrafów i całe życie by w nie ujął. 270751858-jezyk.gif A w imię demokracji i wolności pozwoliłby na absolutnie wszystko yikes.gif

Ja tam odpuszczam wątek... 30.GIF

na zakończenie wrak przed komisariatem rotfl.gif

Napisano

> slyszeli w odniesieniu do SWEJ wlasnosci.

> wlasnosc innych to wlasnosc niczyja przeciez

i widok z okna psuje, nie mówiąc o zdzieraniu butów...

Napisano

> Wiesz, chyba z tamtym kolegą się nie pogada. On się nauczył paragrafów i całe życie by w nie ujął.

> A w imię demokracji i wolności pozwoliłby na absolutnie wszystko

> Ja tam odpuszczam wątek...

> na zakończenie wrak przed komisariatem

Postaram się najprościej jak można i bez paragrafów również forumowych smile.gif

Piszesz głupoty zlosnik.gif

p.s. Chyba nie rozumiesz znaczenia słów, które używasz.

Napisano

> Moje zdanie w tym temacie jest proste.

Równie dobrze, że wymagana rejestracja i OC wspólnota może uchwalić, że kobiety wejść na teren mogą tylko w miniówkach.

> Jeżeli złom ma tablice i OC to nie jest złomem.

Czyli wystarczy, że złodzieje benzyny zakoszą komuś rejestrację - i już można jego auto odholować?

Napisano

> Równie dobrze, że wymagana rejestracja i OC wspólnota może uchwalić, że kobiety wejść na teren mogą

> tylko w miniówkach.

Dlaczego tak sądzisz?

Napisano
  • Autor

Dziękuję za konstruktywne opinie.

Wygląda na to, że dopóki złomek nie zgnije na tyle, że zacznie zagrażać środowisku (cieknące płyny itd.),

to sąsiedzi, straż miejska czy policja nie mają prawnych narzędzi żeby zmusić sąsiada do zezłomowania pojazdu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.