Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cieknący olej

Featured Replies

Napisano

Mechanik zauwazył przy okazji, że cieknie mi lekko olej na połaczeniu silnika ze skrzynią. Oleju ubywa mało - aktualnie na bagnecie jest połowa miedzy maz a min. Auto ma 4 lata i przejechane niecałe 97 kkm. I co z tym fantem zrobić?

Napisano

> Mechanik zauwazył przy okazji, że cieknie mi lekko olej na połaczeniu silnika ze skrzynią. Oleju

> ubywa mało - aktualnie na bagnecie jest połowa miedzy maz a min. Auto ma 4 lata i przejechane

> niecałe 97 kkm. I co z tym fantem zrobić?

Wymienić uszczelniacz na wale. (Jeśli to, to).

Napisano

I co z tym fantem zrobić?

jak to co? dac do naprawy wink.gif

Napisano

> Mechanik zauwazył przy okazji, że cieknie mi lekko olej na połaczeniu silnika ze skrzynią. Oleju

> ubywa mało - aktualnie na bagnecie jest połowa miedzy maz a min. Auto ma 4 lata i przejechane

> niecałe 97 kkm. I co z tym fantem zrobić?

Jeżeli z uszczelniacza i nie leje się litrami to zostawiać do wymiany sprzęgła, jak z michy to można dłubać wcześniej

Napisano
  • Autor

> Jeżeli z uszczelniacza i nie leje się litrami to zostawiać do wymiany sprzęgła, jak z michy to

> można dłubać wcześniej

no własnie - mam propozycje wymiany sprzęgła, bo moze się okazac za kilka - kilkanaście kkm i tak bedzie do wymiany i znowu trzeba bedzie rozbierać silnik, a to robota na cały dzień i odpowiednio kosztuje

Sprzęgło dobrej firmy to trochę ponad 5 stówek

Napisano

> no własnie - mam propozycje wymiany sprzęgła, bo moze się okazac za kilka - kilkanaście kkm i tak

> bedzie do wymiany i znowu trzeba bedzie rozbierać silnik, a to robota na cały dzień i

> odpowiednio kosztuje

> Sprzęgło dobrej firmy to trochę ponad 5 stówek

No to zrób to przy okazji wymiany sprzęgła bo to jedna robota wtedy jest ok.gif

Napisano

> no własnie - mam propozycje wymiany sprzęgła, bo moze się okazac za kilka - kilkanaście kkm i tak

> bedzie do wymiany i znowu trzeba bedzie rozbierać silnik, a to robota na cały dzień i

> odpowiednio kosztuje

> Sprzęgło dobrej firmy to trochę ponad 5 stówek

Jak nie leci szklankami, to czekać do wymiany sprzęgła. Dużo Ci ubywa? Musisz dolewać?

Napisano
  • Autor

> Jak nie leci szklankami, to czekać do wymiany sprzęgła. Dużo Ci ubywa? Musisz dolewać?

w zeszłym roku był wymieniany, teraz jak pisałem poziom jest do połowy miarki

Auto kupione jak miało 2 lata i 66 kkm - poleasingowe z firmy. Wygląda na to, że używał go jakiś manager czy inny pracownik biurowy, a nie zaden handlowiec

Napisano

> w zeszłym roku był wymieniany, teraz jak pisałem poziom jest do połowy miarki

To spokojnie możesz o tym zapomnieć.

Napisano

> w zeszłym roku był wymieniany, teraz jak pisałem poziom jest do połowy miarki

> Auto kupione jak miało 2 lata i 66 kkm - poleasingowe z firmy. Wygląda na to, że używał go jakiś

> manager czy inny pracownik biurowy, a nie zaden handlowiec

Masz plamy oleju pod autem?

Czy tylko obudowa jest zapackana?

Napisano
  • Autor

> Masz plamy oleju pod autem?

nie

> Czy tylko obudowa jest zapackana?

trochę

Napisano

> nie

> trochę

To ja bym tego nie ruszal i zrobil przy jakiejs wiekszej okazjiok.gif

Napisano

> w zeszłym roku był wymieniany,

Ale w zeszłym roku to może być styczeń lub listopad. Chodzi o to, czy wystarczy Ci oleju pomiędzy wymianami (jeśli wymieniasz co rok).

Napisano
  • Autor

> Ale w zeszłym roku to może być styczeń lub listopad. Chodzi o to, czy wystarczy Ci oleju pomiędzy

> wymianami (jeśli wymieniasz co rok).

wymieniany był na pocz. czerwca przy stanie 85 kkm

Napisano

> Ale w zeszłym roku to może być styczeń lub listopad. Chodzi o to, czy wystarczy Ci oleju pomiędzy

> wymianami (jeśli wymieniasz co rok).

ale przeca napisał, że nie zostawia plam tylko ma trochę zapaćkaną obudowę. nie bierzesz pod uwagę "brania" oleju przez silnik?

Mantoon olej temat i zaczekaj aż padnie sprzęgło - wtedy wymienisz uszczelniacz niejako w zestawie.

A skąd propozycja wymiany sprzęgła po 97 kkm? coś nie tak?

Napisano
  • Autor

> ale przeca napisał, że nie zostawia plam tylko ma trochę zapaćkaną obudowę. nie bierzesz pod uwagę

> "brania" oleju przez silnik?

> Mantoon olej temat i zaczekaj aż padnie sprzęgło - wtedy wymienisz uszczelniacz niejako w zestawie.

> A skąd propozycja wymiany sprzęgła po 97 kkm? coś nie tak?

nic się nie dzieje, sprzegło działa prawidłowo i wymaga lekkiego nacisku na pedał, po prostu mówili że "być może" padnie i trzeba bedzie znowu rozbierac silnik

Napisano

> nic się nie dzieje, sprzegło działa prawidłowo i wymaga lekkiego nacisku na pedał, po prostu mówili

> że "być może" padnie i trzeba bedzie znowu rozbierac silnik

no to jak już padnie to wtedy zrób sprzęgło i uszczelniacz. A teraz popuść ciśnienie i zajmij się czymś pożytecznym ok.gif

Napisano
  • Autor

> no to jak już padnie to wtedy zrób sprzęgło i uszczelniacz. A teraz popuść ciśnienie i zajmij się

> czymś pożytecznym

OK, dzieki smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.