Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W kwietniu w główki słonko grzeje - spam wątek

Featured Replies

Napisano

> Ale te zastane kosci rozruszał troche

No i prawidłowo, bo do tej pory to tylko pieczatki przybijał... wink.gif

Napisano

> No i prawidłowo, bo do tej pory to tylko pieczatki przybijał...

A jak tam GP??

Napisano

> Brudne już...

Pokazal by sie foty po polerce zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Pokazal by sie foty po polerce

Była jedna na IKP, z komórki... wink.gif

Nie miałem okazji i czasu bawić się w inne fotki...

Napisano

> Gratulacje, ja swojej powinienempolerkezapodacbo taka porysowana lekko8h sporo czasu, ale warto.

> A po co to krzeslo???:)

> A do poerki to jakich past uzywales?

> i w jakiej kolejnosci?

Pasty juz kolega Vadero wymienial jakich użył.

A krzeslo mialem po to zeby caly dach do porzadku nawoskowac wink.gif

Napisano

Z wypolerowanego lakieru i czystego auta cieszylem sie moze dobe, po czym zadowolenie zakłócił o taki widok

p1190624.jpg

Wyprzedzajace mnie BMW zasypalo kamykami z pod kół, wpierw był mały odprysk, po 20 minutach kreska na 10cm, a na zdjeciu jest efekt z dzis sick.gifsick.gifsick.gif

Narazie w jednej firmie sie orientowalem koszt szyby i wymiany 500zl

Napisano

> Z wypolerowanego lakieru i czystego auta cieszylem sie moze dobe, po czym zadowolenie zakłócił o

> taki widok

> Wyprzedzajace mnie BMW zasypalo kamykami z pod kół, wpierw był mały odprysk, po 20 minutach kreska

> na 10cm, a na zdjeciu jest efekt z dzis

> Narazie w jednej firmie sie orientowalem koszt szyby i wymiany 500zl

jeśli masz ubezpieczone szyby to ok....a jeśli nie to ubezpiecz i za tydzień zgłoś szkodę...koszt ubezpieczenia to chyba 50zł w pzu

Napisano

> jeśli masz ubezpieczone szyby to ok....a jeśli nie to ubezpiecz i za tydzień zgłoś szkodę...koszt

> ubezpieczenia to chyba 50zł w pzu

JA auto musze miec na srode gotowe, bo wyjezdzam z powrotem do Belgii sick.gif

Napisano

> Z wypolerowanego lakieru i czystego auta cieszylem sie moze dobe, po czym zadowolenie zakłócił o

> taki widok

> Wyprzedzajace mnie BMW zasypalo kamykami z pod kół, wpierw był mały odprysk, po 20 minutach kreska

> na 10cm, a na zdjeciu jest efekt z dzis

> Narazie w jednej firmie sie orientowalem koszt szyby i wymiany 500zl

Dlatego nigdy nie daj się więcej wyprzedzić BMW grinser006.gif

A tak na marginesie, przykra sprawa. Ja ostatnio trzy razy dostałem w szybę, póki co malutkie odpryski i nic się nie dzieje.

Na priv poszły namiary na dobrą i sprawdzoną firmę zajmującą się autoszybami. Jakieś 25 min drogi A4 od Katowic.

Napisano

> taki widok

> Wyprzedzajace mnie BMW zasypalo kamykami z pod kół,

Niestety tak bywa ... jak patrzyłem ostatnio na moja oponę - pod domem ma rozwaloną ulicę i drogowcy zasypali ją prowizorycznie betonem i żwirem z kamyczkami - to miała mnustwo kamyczków powbijanych między protektorem... więc gdzies te kamienie wylecą sick.gif dlatego ubezpieczam szyby ... w każdym aucie je wymieniałem od kamieni... a obecnie mam dwa pajączki - na razie naprawione specjalną żywicą do szyb .... polecam ok.gif

Co do moich strat po świętach to mam rysę która zaczyna się od kierunkowskazu w błotniku i kończy na tylnych drzwiach sick.gif ktoś przeciągną mi w Pruszczu Gdańskim... sick.gif mam nadzieje ze po polerce pastą zniknie bo nie jest głęboka czacha.gif

Napisano

No ja teraz nie ubezpieczalem tego, bo ja auto w Belgii bede rejestrowal.

No to ladnie ktos Ci Crome potraktowal sick.gif

Napisano

Ja teraz kapelusz mod jazde mam zlosnik.gifzlosnik.gif

Dzieki za namiar.

Napisano

> jeśli masz ubezpieczone szyby to ok....a jeśli nie to ubezpiecz i za tydzień zgłoś szkodę...koszt

Mogę zapytać dlaczego namawiasz kolegę do poświadczenia nieprawdy? chcesz aby miał kłopoty z policial.gifczerwona.gif

Przecież może się okazać że pracownik ubezpieczalni będzie chciał szyby obejrzeć - co wtedy poradzisz koledze?

za takie porady admin.gif

Napisano

Aby ubezpieczyć szyby o ile wiem niezbędne są zdjęcia samochodu dla PZU, nie sądzę, że taki ,,manewr'' przejdzie.

Napisano

> Mogę zapytać dlaczego namawiasz kolegę do poświadczenia nieprawdy? chcesz aby miał kłopoty z

> Przecież może się okazać że pracownik ubezpieczalni będzie chciał szyby obejrzeć - co wtedy

> poradzisz koledze?

> za takie porady

Ja bym takiego czegos nawet nie zrobil wink.gif

Edyta

No i Croma ma nowa szybe, a ja lżejszy o 600zl sick.gif

Napisano

> Ja bym takiego czegos nawet nie zrobil

> Edyta

> No i Croma ma nowa szybe, a ja lżejszy o 600zl

A u mnie się okazało że konsultantka nordglass zamiast umówić mnie do Bytomia umówiła do Gliwic i dalej do piątku z pękniętą będe jezdził

Napisano

> A u mnie się okazało że konsultantka nordglass zamiast umówić mnie do Bytomia umówiła do Gliwic i

> dalej do piątku z pękniętą będe jezdził

No nie gadaj sick.gifsick.gifsick.gif

No ja dzwonie zawsze do zakladu bezposrednio.

Napisano

> No nie gadaj

> No ja dzwonie zawsze do zakladu bezposrednio.

Ale on to robi z ubezpieczenia.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Ale on to robi z ubezpieczenia.

> Pozdrawiam BAS

No to jest wlasnie ten minus,Mi sie cudem udalo zalapac na 13:30 dzis zeby wymienili mi ta szybe.

Napisano

allegro Croma

panowie fachowce, widać coś na zdjęciach? Coś się nie zgadza?

Jakies opinie o tym silniku? Jak to LPG znosi? 99% Crom to diesle, ale kolega chce PG+lpg

Napisano

> allegro Croma

> panowie fachowce, widać coś na zdjęciach? Coś się nie zgadza?

> Jakies opinie o tym silniku? Jak to LPG znosi? 99% Crom to diesle, ale kolega chce PG+lpg

o ten silnik to musisz pytać na forum Opla...

coś mi się nie zgadza... bardzo bogata wersja Emotion, a lampy do zwykłych żarówek H7... co ciekawsze, to panel jest taki jak przy ksenonach - nie posiada przycisków regulacji reflektorów...

hmm.gifhmm.gifhmm.gif

edit

już widać, że raczej jest po dzwonie i dlatego nie zgadzają mi się reflektory... poduszka kolanowa nie wymieniona, a jest po strzale biglaugh.gif

Napisano

> Dziś przy okazji zakupów doszło do niespodziewanego spotkania ze starszą siostrzyczką Ojciec mi

> mówił że jezdzi po Zabrzu krowa w moim kolorze a dopiero dziś ją sam osobiscie spotkałem

Mialbym trzecia taka slicznotke do kompletu..... hehe

Napisano

> już widać, że raczej jest po dzwonie i dlatego nie zgadzają mi się reflektory... poduszka kolanowa

> nie wymieniona, a jest po strzale

faktycznie kolanowa poducha otwarta, nie zauważyłem

Napisano

No i z powrotem w Belgii, 12h jazdy, spalanie 6l/100km, Vśr. 115km/h, i zaraz trzeba isc do pracy, a ja 24h na nogach juz sick.gif

No i po pracy 36 godzin bez snu, i dalej jakos funkcjonuje zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

To kilka foto mojej starej szyby

p1190622.jpg

p1190625u.jpg

p1190628b.jpg

Napisano

> No i po pracy 36 godzin bez snu, i dalej jakos funkcjonuje

ja do wczoraj miałem taki sam maraton ale dziś już po 8h snu:)

a tak poza tym wiem że parę osób orientuje się po mapie Katowic wiecie może czy od strony Bielska jest jakiś problem (roboty, zamknięte ulice itd) z dojazdem do ulicy Mickiewicza do tzw. wież Stalexportu i czy znajdę w pobliżu jakieś miejsca parkingowe??

Napisano

> ja do wczoraj miałem taki sam maraton ale dziś już po 8h snu:)

> a tak poza tym wiem że parę osób orientuje się po mapie Katowic wiecie może czy od strony Bielska

> jest jakiś problem (roboty, zamknięte ulice itd) z dojazdem do ulicy Mickiewicza do tzw. wież

> Stalexportu i czy znajdę w pobliżu jakieś miejsca parkingowe??

Jeśli jedziesz z Czechowic trasą bielską do katowic to w Pszczynie masz zawężenie do 1 pasa i się korkuje, natomiast centrum katowic to jeden plac budowy. Pod wieże Stalexportu to najszybciej dojedziesz z A4 na Bocheńskiego potem na światłach w prawo w Gliwicką, przejeżdżasz światła za Cinema City i w lewo w Jana III Sobieskiego jedziesz do końca i z lewej masz wieże wink.gif

Napisano

o Pszczynie wiem niestety:) mogę sie przekonać codziennie...chodziło mi o same Katowice także wielkie dzięki 20.GIF

Napisano

Dzisiaj zamontowałem nową szybę czołową. Oczywiście reklamacja nie uwzględniona bo pan zauważył "ewidentne" uszkodzenie zewnętrzną przyczyną. Ja nie wyczułem nawet mikro śladu po kamieniu, ale pan fachowiec tego nie wziął pod uwage. Z auto szyby 2 szkoda 30% płatności 265zł

Napisano

zmieniał ktoś z was ostatnio filtr paliwa może ?

podajcie jakiś numer albo coś bo już nie wiem jaki mam kupić wink.gif

Napisano

coś takiego jest w książce obsługi w dziale pojemności i dla silnika 1.9 16V wynosi 0.7litra - pytanie co to za płyn i gdzie się go sprawdza/uzupełnia/wymienia ????? Jako zalecane płyny itd, w książce napisane jest: Zwrócić się do ASO Fiat wink.gif

Może ktoś to przerabiał ??

Napisano

> coś takiego jest w książce obsługi w dziale pojemności i dla silnika 1.9 16V wynosi 0.7litra -

> pytanie co to za płyn i gdzie się go sprawdza/uzupełnia/wymienia ????? Jako zalecane płyny

> itd, w książce napisane jest: Zwrócić się do ASO Fiat

> Może ktoś to przerabiał ??

U mnie w instrukcji nie ma nic takiego zlosnik.gifzlosnik.gif

scanan.jpg

Napisano

hmm, w mojej jest (wersja pdf, ściągana z sieci), nie mam wersji książkowej przy sobie teraz aby sprawdzić czy jest tak samo

Foto-GMNVZN86.jpg

Napisano

U mnie w instrukcji nie ma w tabelce:

skrzynia biegow mechaniczna i dyferencjal

uklad elektrohydrauliczny wspomagania sprzęgla

Napisano

ja dzisiaj podkleiłem tą osłonę plastikową od silnika:

Foto-YVRA4ISL.jpg

oraz wykleiłem też bagażnik:

przed:

Foto-BYHXFPAZ.jpg

po:

Foto-QKIFVHKN.jpg

Napisano

> ja dzisiaj podkleiłem tą osłonę plastikową od silnika:

> oraz wykleiłem też bagażnik:

> przed:

> po:

I jak efekty? Jest ciszej?

Napisano

> I jak efekty? Jest ciszej?

jeżeli chodzi o silnik, to wydaje mi się że pracuje troszkę ciszej

bagażnik - nie wiem jeszcze, dopiero w trasię to ocenię czy coś się zmieniło

Napisano

> To kilka foto mojej starej szyby

cromy maja jakies kiepskie szyby hehehe

ja w 2 lata wymieniłem 2.

niestety hestia zmądrzała i obecnie jest 100 zł za nową szybę. w zeszłym roku free ( oczywiście z ubezpieczenia ).

Ale dal potomnych , może sie przydać .

Jeżeli szkoda idzie przez NordGlass - od razu powiedzcie że nie znajdą szyby do wersji FL.

U mnie za pierwszym razem przysłali szybe ale nie taka, pózniej okazało się że nie ma wcale do mojej crowy w ofercie i trzeba było zamawiać w ASO.

I przez taką mała niedociągłość przejechałem ponad 2k km na wczasy i z powrotem. wink.gif

Napisano

w PZU pierwsza szkoda bez opłat, druga w ciągu roku odpłatność 30% ceny usługi. Niezgadzam się co do NordGlass 2 x w Grudniu i tydzień temu zgłaszałem szkode i zawsze czekała prawidłowa szyba do FL

Napisano

> ja dzisiaj podkleiłem tą osłonę plastikową od silnika:

> oraz wykleiłem też bagażnik:

> przed:

> po:

Najwięcej daje oklejenie nadkoli z tyłu w bagażniku oraz całego sufitu...

Napisano

heheh pewnie po moich przypadkach z czerwca - zrobili zamowienia:)

Napisano

> Najwięcej daje oklejenie nadkoli z tyłu w bagażniku oraz całego sufitu...

Rozwiń proszę !

Napisano

> Najwięcej daje oklejenie nadkoli z tyłu w bagażniku oraz całego sufitu...

być może, nie sprzeczam się, ale nadkola/bagażnik są osłonięte i bez demontażu się nie obędzie, a mnie raziła trochę ta goła blacha w bagażniku wink.gif

Napisano

> być może, nie sprzeczam się, ale nadkola/bagażnik są osłonięte i bez demontażu się nie obędzie, a

> mnie raziła trochę ta goła blacha w bagażniku

Niestety trzeba zdjąć osłony ale wygłuszenie tyłu nie jest najlepsze... widać również że się różni ( jest inne niż to u kolegi przed oklejeniem )... ja mam takie jak na dole

285908629-2055092433a.JPG

post-15502-14352516174195_thumb.jpg

Napisano

> Rozwiń proszę !

W Cromie jest bardzo duża przestrzeń pusta między dochodzi podsufitówką a dachem - przestrzeń ta jest wykorzystana dla aut z szyberdachem ale u nas działa jak puszka rezonatora. W dodatku sufit od góry jest twardy i plastykowy .... Są tam dwie łatki bitumiczne przyklejone do metalowego dachu ale warto wepchnąć trochę gąbki lub i filcu.. który będzie izolował termicznie latem ( zaoszczędzimy na klimie ) i zimą ( nie będzie się tak wychładzał ) i będzie jeszcze ciszej...

Napisano

jak za 3 letnia Crome zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> jak za 3 letnia Crome

Trans Auto w Zabrzu miał coś ponad 65k zł cene.

2 lata ją już sprzedają biglaugh.gif

Napisano

> Trans Auto w Zabrzu miał coś ponad 65k zł cene.

> 2 lata ją już sprzedają

Tutaj jeszcze jedna zlosnik.gif

Napisano

> Tutaj jeszcze jedna

To kiedy był lift w Krowie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.