Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H 1,7 CDTI - porady przed kupnem

Featured Replies

Napisano

Witam. Oglądałem dzisiaj astrę jak w temacie z silnikiem Z17DTH o mocy 101 KM. Auto z 2005 roku, sprowadzone w 2008 do Polski z przebiegiem ok. 140 kkm. Auto kupił znajomy mojego kolegi i do tej pory nim jeździ. Teraz ma 185kkm i nosi się z zamiarem sprzedaży bo brakuje na dokończenie chałupy. Samochód bezwypadkowy (podobno grinser006.gif), wszystkie szyby oryginalne oprócz przedniej, którą wymienił jak dostał kamieniem (są zdjęcia szyby na policji, bo było robione z OC ciężarówki) oraz wymieniany w ASO lewy przedni błotnik na oryginalny element po tym jak ktoś mu lekko w niego wjechał. Tarcze z klockami były wymieniane ok. 15kkm temu. Auto posiada alufelgi z letnimi oponami z 2009 roku i zimówki na stalówkach z 2009 lub 2008 roku. Tyle by było mniej więcej z opisu a teraz pytania:

- czy jest możliwość sprawdzenia czy jest sprzęgło dwumasowe oraz dpf?

- jest książka serwisowa z Niemiec, mam dane serwisu, czy jak zadzwonię i podam nr vin to powiedzą mi coś więcej?

- czego się bać, na co uważać i co oglądać przy dokładniejszych oględzinach?

- ile moglibyście dać za takie auto, bo rozstrzał cen na allegro jest spory?

Jakby ktoś miał możliwość coś więcej sprawdzić to podaję nr. vin: W0L0AHL3552168670

Z góry dziękuje za wszystkie rady. Jeśli "M" uważa, że nie ten dział to proszę o przeniesienie.

Napisano

> - czy jest możliwość sprawdzenia czy jest sprzęgło dwumasowe oraz dpf?

Jest możliwość. Dwumasa jest na pewno a DPF sprawdzisz po VIN albo po naklejce z VIN na słupku. Jeśli w kwadraciku jest poniżej 1 np 0,4 to jest DPF

> - jest książka serwisowa z Niemiec, mam dane serwisu, czy jak zadzwonię i podam nr vin to powiedzą

> mi coś więcej?

Tak. Jak napiszesz maila to może dostaniesz nawet kopie faktur

> Jakby ktoś miał możliwość coś więcej sprawdzić to podaję nr. vin

Możesz dostać szczegółowe wyposażenie. Możesz na telefon w GM Polska dostac historię napraw gwarancyjnych jeśli takie były.

Tylko motyla noga nie z takim VINem W O L O AHL3552168670 facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Jest możliwość. Dwumasa jest na pewno a DPF sprawdzisz po VIN albo po naklejce z VIN na słupku.

> Jeśli w kwadraciku jest poniżej 1 np 0,4 to jest DPF

ok.gif

> Tak. Jak napiszesz maila to może dostaniesz nawet kopie faktur

ok.gif

> Możesz dostać szczegółowe wyposażenie. Możesz na telefon w GM Polska dostac historię napraw gwarancyjnych jeśli takie były.

Rozumiem, że chodzi o naprawy w Polsce?

> Tylko motyla noga nie z takim VINem

Już poprawione mlot.gif

Napisano

W Z17DTH ani tym bardziej w 2005 nie było DPFa.

Napisano

> Rozumiem, że chodzi o naprawy w Polsce?

Nie. Tylko i wyłącznie o naprawy gwarancyjne czyli pewnie do 2007 roku. Baza jest ogólnoeuropejska. Jeśłi auto nie było na gwarancji naprawiane to nie będzie w tej bazie. Jeśli było naprawiane to niemieckie na pewno w tej bazie jest.

VIN: W0L0AHL3552168670

Kod modelu: 0TN35

Kod opakowania: JM53

REG: TUT-PT 103

Data produkcji: 06042005

2AU = FARBA ZEWNĘTRZNA,PATRZ TABELA FARB W PRZEDMOWIE DO KATALOGU MODELU

2J1 = POKRYCIE,WNĘTRZE PODŁOGI,STANDARDOWE

6Y4 = ZAPASOWE KOŁO I OPONA,USUNĄĆ

80I = WNĘTRZE-CZARNY

80X = WYKOŃCZENIE WNĘTRZA NADWOZIA-CZARNY

80Y = WYKOŃCZENIE PŁATU DRZWI,CZARNY

8V2

A51 = PRZEDNIE SIEDZENIE KUBEŁKOWE

A88 = ZAGŁÓWEK,SIEDZENIE PRZEDNIE,AKTYWNY

AH3 = SIEDZENIE PRZEDNIE,KIEROWCY,REGULACJA RĘCZNA

AIT = DO PODUSZKI POWIETRZNEJ DWU-STOPNIOWEJ

AJ0 = ZAGŁÓWEK,TYLNY,TKANINA,DWA

AJT = DOTYCZY WARUNKÓW MONTAŻU SIATKI ZABEZPIECZAJĄCEJ

AY0 = PODUSZKA POWIETRZNA,DACH,PRZÓD

AY5 = ZAGŁOWEK,TYLNY,TKANINA,ŚRODKOWY

B75 = POKRYCIE BAGAŻY,ZESP.

B86 = KOLOR LISTWY BOKU NADWOZIA

BGZ = IDENT.PUNKT EFEKTYWNY CON.

BL5 = WYPRASKA WEWNĘTRZNA DRZWI,SREBRNA

BLB = WYPRASKA KONSOLI PRZYRZĄDÓW,SREBRNA

BOC = WYPRODUKOWANO W BOCHUM

C60 = KLIMATYZACJA

C95 = ŚWIATŁO,SUFITOWE,ZESP.,Z PODWÓJNĄ LAMPKĄ DO CZYTANIA

CT3 = DLA NIEMIEC

CT3

D75 = KLAMKA,ZESP.,ZEWNĘTRZNA

DDG = LUSTERKO,ELEKTRYCZNE,PRAWE-LEWE

DDU = LUSTERKO,ZESP.

DP6 = OBUDOWA

DT4 = POPIELNICZKA I ZAPALNICZKA (PAKIET DLA PALĄCYCH)

DVA = ZESTAW WSKAŹNIKÓW,CZARNY,PIERŚCIENIE CZARNE ZE SREBRNYM WIERZCHOŁKIEM

E4Q = ENJOY

E94 = POKRYWA

ECA = KLUCZYK

FR7 = PRZEŁOŻENIE PRZEKŁADNI GŁÓWNEJ 3.95(FRT)

FX3 = PROGRAM STATECZNOŚCI ELEKTRONICZNEJ

G62 = MOCOWANIE NA 5 ŚRUB

JL9 = ABS

K34 = STEROWANIE TEMPOMATU

K60 = ALTERNATOR,100A

KCL = KANAŁ OGRZEWANIA,TYLNY PASAŻER 2-GA POZYCJA

LHD = KIEROWNICA PO LEWEJ

LPZ = SILNIK WYSOKOPRĘŻNY Z17DTH[LPZ]

MG1 = RĘCZNA SKRZYNIA BIEGÓW,5 BIEGOWA,TYPU F23

MM3 = UŻYWANY(-A,-E) Z RĘCZNĄ SKRZYNIĄ BIEGÓW

N52 = KOŁO KIEROWNICY,TRZY SZPRYCHY

NC0 = WYPOSAŻENIE,UNIA EUROPEJSKA

NS2 = DLA WSPOMAGANIA KIEROWNICY ZALEŻNEGO OD PRĘDKOŚCI

NT4 = EMISJA SPALIN,EEC 05

OHA = LOKALNY GM W EUROPE OHA

PBE = WYKOŃCZENIE,TABITA/MALTA,STYLIZOWANE

PY3 = KOŁO,JEZDNE,STALOWE,61/2JX16

QGF = OPONY,205/55 R 16-91H

T9W = PŁYTA WYKOŃCZENIA,WEWNĘTRZNA,TABITA

TM7 = AKUMULATOR,60AH

TPX

TR0 = OŚWIETL. WNĘTRZA,DACH,TYŁ,OSTRZEGAWCZE I PODWÓJNE DO CZYTANIA

TSP = LAMPA USTAWIANA,ZESP.,OŚW. WNĘTRZA

U3A

UAG = INFORMACJE GRAFICZNE - MONOCHROMATYCZNY

UCG = RADIO AM/FM STEREO,SZUKANIE,CD,TELEMATIC,TELEFON,ETR,WYCISZANIE,MP3,REGULACJA GŁOŚNOŚCI

UEQ = PRZEŁĄCZNIK WYŁĄCZENIA AKUMULATORA

UJ3

UTG = SYSTEM GŁOŚNIKÓW 7,PODSTAWOWY

V2T = BAGAŻNIK PRZYCZEPNY,BAGAŻNIK,DACH,POWŁOKA PROSZKOWA

V3D = BAGAŻNIK DACHOWY - BEZBARWNY DACH,CZARNY

VFE = ZDERZAK PRZEDNI I TYLNY,LISTWA OCHRONNA,KOLOROWA

W1Y = DLA PRZYPADKU STEROWANIA RADIA NA KIEROWNICY

W4Y

WBE = WYPOSAŻENIE JEDNOSTKI ODBIORNIKA,RADIO

WBF = WYPOSAŻENIE JEDNOSTKI ODBIORNIKA,TELEFON

WTR = TYMCZASOWA NAPRAWA OPONY

XA3 = OPEL

XG3 = DLA NIEMIEC

Z0F = DLA NIEMIEC

Z1F = CZUJNIK,SYSTEM OGRANICZAJĄCY,LEWY

Z1Y = FARBA,DWA POKRYCIA

Jak widać DPFa nie ma

Napisano
  • Autor

A jak ogólnie silnik się sprawuje? Słyszałem, że można jakieś luzy sprawdzić na wirniku pompy, ale nie jestem pewny bo do tej pory jeździłem autami zasilanymi benzyną i nie mam za bardzo pojęcia o silnikach diesla. Czego można się bać przy takim przebiegu, przyjmując że jest oryginalny? Co ile km powinno wymieniać się rozrząd i jaka jest orientacyjna cena części i robocizny w ASO? Jak rozpoznać czy dwumasa się kończy?

Napisano

> A jak ogólnie silnik się sprawuje? Słyszałem, że można jakieś luzy sprawdzić na wirniku pompy, ale

> nie jestem pewny bo do tej pory jeździłem autami zasilanymi benzyną i nie mam za bardzo

> pojęcia o silnikach diesla. Czego można się bać przy takim przebiegu, przyjmując że jest

> oryginalny? Co ile km powinno wymieniać się rozrząd i jaka jest orientacyjna cena części i

> robocizny w ASO? Jak rozpoznać czy dwumasa się kończy?

Silnik dosyć głośny, nie specjalnie ekonomiczny.

Ceny części astronomiczne.

Ja nie polecam. Drugi raz bym 1,7dth nie kupił.

Sama astra H jak dla mnie OK.

Polecam silnik 1,9 120 kM nie pamiętam symbolu.

Zużycie paliwa podobne, a niebo lepsza kultura pracy.

Napisano

ZTCW serwis 1.7 jest tańszy niż 1.9 Ceny części również. Spalanie w mieście 1.9 ok 1- 1,5 litra wieksze niż 1.7 Mam Z19DT 120KM. Średnie spalanie z kompa na dystansie 7 tyś km to 8,6 litra. Gdybym miał wybierać jeszcze raz to wziąłbym 1,7 mimo że ma istotnie mniejszą dynamikę. W 1.9 bardzo często jest DPF.

Napisano

> W 1.9 bardzo często jest DPF.

Który można bardzo łatwo usunąć, a w 1.7 na chwilę obecną jest NIE usuwalny

Napisano

> Który można bardzo łatwo usunąć, a w 1.7 na chwilę obecną jest NIE usuwalny

Zwłaszcza w 1.7 DTH o który pyta autor tematu 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

Rozrząd w Z17DTH wymieniasz co 90 tys.

Wymiana w ASO ok 1,6 tys. części i robocizna (ceny z ubiegłego roku)

ale robiąc poza zmieścisz się w tysiącu razem z częściami.

Jest duże prawdopodobieństwo, że nie masz dwumasy więc nie ma się co bać na zapas.

Jak zrobisz zmianę softu na 130 KM to będziesz miał dynamiką 1,9 120 KM i średnie zużycie ON w granicach 6,1

(wg kompa z przebiegu ponad 50 tys. km)

Napisano

> Rozrząd w Z17DTH wymieniasz co 90 tys.

> Jest duże prawdopodobieństwo, że nie masz dwumasy więc nie ma się co bać na zapas.

Niestety, ale jeśli silnik ma oznaczenie Z17DTH i ma 101KM, to koło dwumasowe jest na 100%. Tylko wersja 80KM o oznaczeniu Z17DTL nie posiadała koła dwumasowego.

Napisano

1.7 DTJ i DTR są na sterowniku Denso , DPF jest do usunięcia temat jest już ogarnięty , tylko cena deko wyższa.

Napisano

> Silnik dosyć głośny, nie specjalnie ekonomiczny.

> Ceny części astronomiczne.

Ktore? rozrzad w sumie grosze filtry itp tez smile.gif Jakies przyklady?

Glosny fakt z ekonomicznoscia tak sobie ... na dluzszych trasach lepiej ... jak dojezdzam 3km do roboty to okolo 7.8 w miescie albo i lepiej crazy.gif ale w trasie ponizej 7 zejdziesz

> Ja nie polecam. Drugi raz bym 1,7dth nie kupił.

> Sama astra H jak dla mnie OK.

Astra H jest nudna ... silnik z17dth IMHO jest optymalny w kwesti ekonomicznosci awaryjnosci itp do silnika nie mam zastrzezen ok.gif ale samochod juz mnie nudzi oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Astra H jest nudna ... silnik z17dth IMHO jest optymalny w kwesti ekonomicznosci awaryjnosci itp

> do silnika nie mam zastrzezen ale samochod juz mnie nudzi

Gdzieś czytałem, że "trójki" są w miarę dobrze zabezpieczone przed korozją, prawda to?

Napisano

> Gdzieś czytałem, że "trójki" są w miarę dobrze zabezpieczone przed korozją, prawda to?

W sumie prawda, mam od nowości z 2006 roku, zero oznak rdzy na nadwoziu i podwoziu, aczkolwiek wiele osób narzekało na korozję pod tylną chromowaną listwą, widziałem egzemplarze z rdzą pod lusterkami oraz na zgrzewach maski.

Napisano
  • Autor

> aczkolwiek wiele osób narzekało na korozję pod tylną chromowaną listwą,

ten egzemplarz, który oglądałem ma właśnie pod tą listwą delikatny odprysk lakieru, ale sprzedający mówił, że w kombi to jest standard i nie robi bo później mu ktoś powie, że astra z dwóch była składana.

> widziałem egzemplarze z rdzą pod lusterkami oraz na zgrzewach maski.

tu akurat nie ma żadnych oznak korozji.

Napisano

> ten egzemplarz, który oglądałem ma właśnie pod tą listwą delikatny odprysk lakieru, ale sprzedający

> mówił, że w kombi to jest standard i nie robi bo później mu ktoś powie, że astra z dwóch była

> składana.

> tu akurat nie ma żadnych oznak korozji.

Można ją albo dokręcić, albo dokupić gumowe/plastikowe podkładki, w ASO wiedzą o co chodzi, bo ruda pod tą lista, występuje tak samo często w hatchbackach jak i w kombi.

Napisano

Jeżeli chodzi o rdzę w tym modelu to potwierdzam ,są czasami bomble z na tylnej masce ,pod lusterkami.

Spalanie-wszystko zależy od stylu jazdy ,ale ja uważam ,że auto jest ekonomiczne w mieście spalanie ok 6-6,5 litra w lato zima max 7,5,

trasa udało mi się zejść do 5 litrów ,autostrada (ok140/h )6l.

Wiem że są tacy co pali im w mieście 8-8,5l .

Naco zwrócić uwagę podczs kupna ?

Koło dwumasowe -prawdopodobnie przy takim przebiegu będzie chałasowało lub zacznie.

Ja generalnie polecam silnik 1,7cdti -zero problemów z silnikiem ,z zawieszeniem (mójmiał 230tyś ) ,świetna dynamika podczas wyprzedzania (240N) a masa 1400kg

1,7 cdti (101km )może jest konstrukcją starszą niż 1,9 ale japońska , 1,9 to przecież silnik fiata .

Napisano

> 1,7 cdti (101km )może jest konstrukcją starszą niż 1,9 ale japońska , 1,9 to przecież silnik fiata

> .

Stereotypy rządzą.

Napisano

w lublinie jest magik który usuwa DPF z 1.9 wycina z wydechu oraz zmienia całkowicie oprogramowanie sterownika

Napisano
  • Autor

> Naco zwrócić uwagę podczs kupna ?

> Koło dwumasowe -prawdopodobnie przy takim przebiegu będzie chałasowało lub zacznie.

A jak można stwierdzić czy koło dwumasowe się kończy, bo w egzemplarzu który oglądałem nic nie było słychać przy wciśniętym ani wyciśniętym pedale sprzęgła.

Napisałem maila do serwisu w Niemczech i jak potwierdzi, że był u nich serwisowany i przebieg się będzie zgadzał to się poważniej zastanowię nad zakupem.

Napisano

> w lublinie jest magik który usuwa DPF z 1.9 wycina z wydechu oraz zmienia całkowicie oprogramowanie

> sterownika

kolego, filtry z 1.9 usuwa większość tunerów, a z 1.7 jak widzisz...

Napisano

> ,świetna dynamika podczas wyprzedzania (240N) a masa 1400kg

Gruuuba przesada biglaugh.gif Co najwyżej poprawna ale nie ma szału.

240 Nm z 1.7DTH jest przy 2300 obr co w porównaniu 280 Nm /2000 obr z Z19DT jest słabym wynikiem W ogóle max moment przy 2300 jest wyjątkowo kiepski. Wiekszość kompaktowych diesli ma max moment nie wyżej niż 2000.

> 1,7 cdti (101km )może jest konstrukcją starszą niż 1,9 ale japońska , 1,9 to przecież silnik fiata

I dla tego 1.9 jest to świetna konstrukcja. Zdecydowanie lepsza niż 1.7 z Isuzu. Przecież to Fiat wymyslił CR. Niestety 1.9 jest bardziej paliwożerna ale o zdecydowanie lepszej dynamice niż 1.7 Ceny serwisu silnika są na podobnym poziomie. Jednak serwis auta z 1.9 jest droższy niż 1.7 np z racji tego że są na przykład wieksze i przez to droższe tarcze hamulcowe, klocki i inne elementy które muszą być mocniejsze w aucie z wiekszą mocą. Z 1.7 DTH może być na kołach z oponami 195/65 R 15. Z19DT nie może bo nie da sie założyć 15" kół. A wiec startujemy od 205/55 R 16 co robi istotną różnicę w cenie opon

1.7 DTH to dobry wybór do jazdy miejskiej gdzie nie ma zbyt wielu okazji na pokazanie dynamiki auta . Dlatego bym go wziął teraz zamiast 1.9. Natomiast w trasie jest po prostu słaby i IMHO nie daje takiego poczucia bezpieczeństwa jak 1.9 a różnica w spalaniu sie zaciera

Napisano

> Z19DT nie może bo nie da sie założyć 15" kół. A wiec startujemy od 205/55 R 16 co robi istotną różnicę w cenie opon

Da się. Kumpel ma VC z belgi i ma kapcie 195/65/15, co najlepsze że auto na takich kołach wyjechało z fabryki

Napisano

> Da się.

nono.gif Nie da sie 033102bebe_1_prv.gif

>Kumpel ma VC z belgi i ma kapcie 195/65/15, co najlepsze że auto na takich kołach wyjechało

> z fabryki

To co sie da w VC nie zawsze przejdzie w AH wiec nie ma co za bardzo tego porównywać. AH z silnikiem 1.9 wyjeżdżała z fabryki tylko z tarczami 308 mm a na taką tarczę nie założysz 15" koła

Vectry 1.9 wyjeżdzały z fabryki najczęściej z tarczami 285 mm czyli tylko 5 mm wiekszymi niż Astra H 1.7 100KM i na takie kółko oczywiście koło 15" wejdzie.

Napisano

> Stereotypy rządzą.

Nie Stereotypy tylko np. zobacz jak pracuje silnik 1,7 i 1,9 po przebiegu np 250tyś

Nie oglądałem tego w jednym aucie

Napisano

> A jak można stwierdzić czy koło dwumasowe się kończy, bo w egzemplarzu który oglądałem nic nie było

> słychać przy wciśniętym ani wyciśniętym pedale sprzęgła.

Zobacz podczas wciskania /wyciskania sprzęgła czy nie słychać terkotania ,

podczas zapalania /gaszenia ,

Napisano

> 1.7 DTJ i DTR są na sterowniku Denso , DPF jest do usunięcia temat jest już ogarnięty , tylko cena

> deko wyższa.

Monitoruje temat i na razie nie znam/nie słyszałem o f-mie, która od A-Z ogarnie ten temat - może zapodaj jakiś namiar.

Napisano

> Nie Stereotypy tylko np. zobacz jak pracuje silnik 1,7 i 1,9 po przebiegu np 250tyś

> Nie oglądałem tego w jednym aucie

Nie wiem jak pracuje 1.7 po 400 tyś ale 1.9 radzi sobie całkiem dobrze. Auto które jeździło na taryfie i zostalo sprzedane w dobrym stanie.

Napisano

> Nie da sie

facepalm%5B1%5D.gif

Masz racje, coś mi się pokręciło z VC

Napisano
  • Autor

> Zobacz podczas wciskania /wyciskania sprzęgła czy nie słychać terkotania, podczas zapalania /gaszenia ,

Podczas wciskania i wyciskania sprzęgła nic nie słychać, tak samo przy odpalaniu i gaszeniu auto nie ma żadnych niepokojących objawów.

Napisałem w piątek maila do serwisu w Niemczech w celu potwierdzenia autentyczności książki i dzisiaj dostałem odpowiedź że wpisy się zgadzają z ich bazą. Kopii faktur niestety nie przesłali, ale może ich trochę pomęczę i podeślą.

Dzwoniła również pani z Opla i powiedziała, że auto miało jedną naprawę gwarancyjną, ale nie mogła powiedzieć jaką bo miała to zakodowane.

Napisano

> Napisałem w piątek maila do serwisu w Niemczech

Pisałeś po niemiecku czy po "google niemiecku "?

Mi na tekst angielski i "google" niemiecki wcale nie odpowiedzieli. Natomiast na prośbę po niemiecku pisaną przez kogoś kto mieszka za Odrą i tym językiem posługuje na codzień nie było problemu. Podobnie jak na info przez telefon.

Z drugiej strony jeśli wpisy sie zgadzają z tym co mówią Niemcy to mimo że nie masz twardych dowodów w ręku to można przypuszczać z duzym prawdopodobieństwem że auto ma autentyczny przebieg.

Pani z Opla może mieć zakodowaną naprawe gwarancyjną ale ma też kiedy i przy jakim przebiegu była robiona. Jeśli masz kod tej naprawy to sie go odkoduje smile.gif

Napisano

> Pani z Opla może mieć zakodowaną naprawe gwarancyjną ale ma też kiedy i przy jakim przebiegu była

> robiona. Jeśli masz kod tej naprawy to sie go odkoduje

Mnie nie chcieli podać przebiegu mailowo, tylko osobiste stawiennictwo z dokumentami jest akceptowane.

Napisano

> Mnie nie chcieli podać przebiegu mailowo, tylko osobiste stawiennictwo z dokumentami jest

> akceptowane.

Chyba nie w Biurze Olewania Klienta GM Polska ? W ASO to tak jest że nie chca gadać ale że GM stosuje takie praktyki to pierwsze słyszę. Ale ja juz ze 2 lata do nich nie dzwoniłem wiec nie wykluczone że sie coś zmieniło.

No i nie dotyczy to maili tylko rozmowy przez telefon.

Napisano

> Chyba nie w Biurze Olewania Klienta GM Polska ?

Oto odpowiedź:

Quote:

Szanowny Panie,

niestety dzialajac zgodnie z procedurami, nie mozemy przekazac szczegolowych informacji odnosnie historii napraw i serwisowania samochodu. Ma to zwiazek z tym, iz nie jestesmy w stanie zweryfikowac autentycznosci dokumentacji potwierdzajacej wlasnosc samochodu.

Nie mniej jednak, chcialabym potwierdzic, iz w systemie widnieje 6 napraw gwarancyjnych, gdzie pierwsza z nich jest wykonanie akcji serwisowej o numerze 08-P-027, dotyczacej regeneracji filtra DPF. Kampania ta zostala zamknieta 16tego stycznia 2009 roku.

Aby uzyskac szczegolowe informacje odnosnie reszty napraw oraz przebiegu, jaki samochod wykazywal w danych okresie, nalezy skontaktowac sie z Autoryzowanym Serwisem, ktory dokonywal napraw gwarancyjnych w Panskim samochodzie.

Ponizej informacje kontaktowe do ww dealera:

Auto-Żoliborz Ząbki

ul. Radzymińska 334

05-091 Ząbki k/Warszawy

Tel.: +48 22 355 20 20

Napisano

A na telefon próbowałeś? Ja kilka razy próbowałem i za każdym razem nie było kłopotu. Oczywiście to nie to samo co mail ale często wystarczy do zweryfikowania przebiegu.

Poza tym ja sprawdzałem zawsze auta zagraniczne. Może to ma znaczenie.

Z polskimi zawsze była gadka o ochronie danych osobowych i koniec pieśni. Nawet w przypadku aut z poleasingowych

Napisano

> Poza tym ja sprawdzałem zawsze auta zagraniczne.

Pytałem w GM o dwie astry z zagranicy: Holandia i Niemcy - miły Pan powiedział, że samochód przeszedł n-napraw gwarancyjnych, przy przebiegach x, y, z, ale niestety nie może powiedzieć czego dotyczyły naprawy. poza tym że mam się nie przejmować zlosnik.gif

Napisano

Pewnie dużo zależy od humoru osoby z drugiej strony słuchawki. Ja dostałem kilka razy info co i kiedy było robione. Raz dowiedziałem sie nawet że w sprawdzanym aucie na gwarancji wyminili turbo po ok 70 tyś. Ale oczywiście nic na maila. To baza danych do użytku GM i nie ma obowiązku by ją udostępniać

Napisano

> Z polskimi zawsze była gadka o ochronie danych osobowych i koniec pieśni.

Potwierdzam. Aczkolwiek już jako właściciel poprosiłem o to samo i nie było problemu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pisałeś po niemiecku czy po "google niemiecku "?

Pisałem po niemiecku z polskiego maila.

> Podobnie jak na info przez telefon.

Mam plan do nich zadzwonić i zagadać czy jest możliwość żeby przesłali kopie faktur.

> Pani z Opla może mieć zakodowaną naprawe gwarancyjną ale ma też kiedy i przy jakim przebiegu była robiona. Jeśli masz kod tej naprawy to sie go odkoduje

Kodu nie mam, bo się nie zapytałem facepalm%5B1%5D.gif a co do przebiegu to mówiła to mówiła że rok po kupnie jak była naprawa gwarancyjna auto miało mniej niż 50kkm.

Napisano
  • Autor

No i stało się ooniee.gif ..... auto dzisiaj zakupione. Jak znajdę chwilę czasu to zrobię kilka fotek i wrzucę. Mam nadzieję, że za często nie będę musiał tutaj tworzyć nowych tematów grinser006.gif

Napisano

> No i stało się ..... auto dzisiaj zakupione. Jak znajdę chwilę czasu to zrobię kilka fotek i

> wrzucę. Mam nadzieję, że za często nie będę musiał tutaj tworzyć nowych tematów

Zapraszamy na astra-h.pl smile.gif

• 6 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

No i została podjęta decyzja o sprzedaży astry frown.gif Na razie wylądowała na naszej giełdzie, lecz niedługo poleci na allegro. Autem zrobiłem ok. 8 kkm, głównie po trasach i nic się złego nie działo. Uważam że te 100 koników wystarcza do spokojnej jazdy po trasie i nawet jak trzeba kogoś szybciej wyprzedzić to też daje radę. Jak pójdzie to zostanę tylko z efką, ale w planach jest zakup astry "j" skromny.gif

Napisano
  • Autor

> A czemu sprzedana po pół roku

Jeszcze nie sprzedana, na razie wystawiona na sprzedaż. Nie mam parcia żeby sprzedać, także mogę się bawić w sprzedawanie wink.gif Poza tym jest to mój drugi samochód i przez okres zimowy będzie mało jeżdżona bo efka z silnikiem benzynowym dużo szybciej się rozgrzewa. Jeśli się nie sprzeda do końca roku to zostanie. Olej i wszystkie filtry wymienione 4kkm temu, do wymiany rozrządu jeszcze ponad 20kkm.

Napisano

To czemu sprzedajesz w takim razie??? confused.gifconfused.gif

Napisano
  • Autor

> To czemu sprzedajesz w takim razie???

Bo bardziej mi się podoba następna wersja astry i jak by się ta sprzedała to miałbym pretekst żeby szukać nowej palacz.gif

edit. efka ma już swoje lata, nie wiem ile jeszcze ze mną pobędzie, dlatego chciałbym kupić młodszy samochód na dłuższy okres czasu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.