Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy warto sie pchac w takie podzespoly?

Featured Replies

Napisano

Seat Leon 1.6 16V 2003 - silnik BCB

koszt to 2250 zł

Tomasetto

Omvl

Diego G3

Bormech

Cena dosyc niska, zaklad, taniajazda - lodz.

Napisano

Zestaw ok, poza reduktorem. Alaska (bo za pewne o nim mowa) jest trochę za słaby do tego silnika. Lepszy byłby np: Zavoli Zeta N.

OMVL Reg Fast to też nie jest szczyt techniki, ale - jak na twór valtekopodobny - porządny kawałek listwy. Klucz do sukcesu to dobry montaż i strojenie.

Napisano

> Seat Leon 1.6 16V 2003 - silnik BCB

> koszt to 2250 zł

> Tomasetto

> Omvl

> Diego G3

> Bormech

> Cena dosyc niska, zaklad, taniajazda - lodz.

Jaka cena takie graty, parownik do 90KM (u ciebie pewnie powyżej 100), wolna małoprecyzyjna dosyć trwała listwa wtryskowa. Dołóż do lepszych gratów bo w przypadku LPG bardzo często się sprawdza zasada "co tanio to drogo". Np. parownik AC R01 i listwa lub pojedyncze Hana.

Pozdr

Napisano

> Lepszy byłby np: Zavoli Zeta N.

czy on ma wbudowany filtr czy trzeba dokupić coś takiego allegro ??

Napisano

> czy on ma wbudowany filtr czy trzeba dokupić coś takiego allegro ??

Trzeba kupic niestety.

Napisano

znajomy monter gazu bardzo chwalił takie listwy allegro

czy Ktoś ma jakieś doświadczenia z Magic'ami??

Napisano

> znajomy monter gazu bardzo chwalił takie listwy allegro

> czy Ktoś ma jakieś doświadczenia z Magic'ami??

Ja mam. U ojca w lancerze 1,6 padły po około 60kkm i założyłem takie same. W sumie nie narzekamy. Teraz w drugim lancerze siostry założyłem takie ale pojedyncze na krótkich wężykach i zobaczymy jak będzie.

Napisano

Dobre w lato jeśli stoją pionowo i dostają czysty gaz (wtedy dłużej żyją bez przeglądu). Niestety leją jak są zimne.

Napisano

> Dobre w lato jeśli stoją pionowo i dostają czysty gaz (wtedy dłużej żyją bez przeglądu). Niestety

> leją jak są zimne.

a jest coś sensownego do 200 zł ?

Napisano

> Ja mam. U ojca w lancerze 1,6 padły po około 60kkm i założyłem takie same. W sumie nie narzekamy.

> Teraz w drugim lancerze siostry założyłem takie ale pojedyncze na krótkich wężykach i

> zobaczymy jak będzie.

trochę OT jakie były objawy padniętych wtrysków? nierówna praca? większe spalanie?

Napisano

> trochę OT jakie były objawy padniętych wtrysków? nierówna praca? większe spalanie?

BArdzo nierówna praca na wolnych obrotach. Poza tym jeden strasznie lał przez co silnik wywalał błędy. A i spalanie było z kosmosu.

Napisano

> a jest coś sensownego do 200 zł ?

Za szt. owszem. Za listwę, nie bardzo.

Napisano

> Za szt. owszem. Za listwę, nie bardzo.

Tylko czy jest sens płacić 200 za wtryskiwacz.

Jeśli listwa za 200 zł też daje radę.

No chyba, że jakiś wybitny silnik.

Napisano

> Tylko czy jest sens płacić 200 za wtryskiwacz.

> Jeśli listwa za 200 zł też daje radę.

> No chyba, że jakiś wybitny silnik.

Ale to nie do końca jest tak jak piszesz - dobra listwa to koszt ok. 400 zł, a listwa do zaakceptowania to koszt ok. 150zł ...

200zł jest za mało na 4 dobre wtryski i za dużo na listwę niższej kategorii.

PS. Przy zakupie tańszej listwy kasę która zostanie można włożyć w lepszy komputer lub reduktor o stabilniejszym ciśnieniu.

Napisano

Miałem do czynienia ze "starymi" magicjetami. Zrobiłem na nich ok. 35 kkm i zmieniłem.

Pod koniec żywota co jakiś czas nie trzymały map, nie mówiąc o klekocie większym spalaniu LPG i zamuleniu auta.

Ogólnie nie zachwyciły mnie.

Napisano

> znajomy monter gazu bardzo chwalił takie listwy allegro

> czy Ktoś ma jakieś doświadczenia z Magic'ami??

Mam. Przejechałem ponad 40 kkm, pewnie to starszy model. Jak dla mnie ok, z jednym wyjątkiem, rozpadają się oringi oporowe do tłoczków - są słabe. Efektem jest zwiekszony skok tłoczka czyli wydatek gazu, a słuchowo klekot jak w dieslu. U mnie objawiało sie to też rozjazdem czasu wtrysku miedzy bankami 1 i 2 (silnik V6).

Jakby dobrac podobne to naprawa pewnie zmiesciła by sie w kilku PLN. Ja kupiłem zestaw naprawczy, ale praktycznie tylko te gumki oporowe wymagaly wymiany po 25 kkm. Wymiana prosta, obeszło sie bez kalibrowania wtryskiwaczy, tylko strojenie Staga i było ok.

Poza tym ok. Mam czas wtrysku na wolnych ok. 3,5 ms i są wystarczająco precyzyjne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.