Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GP Chin ...

Featured Replies

Napisano

fajne ustawienie na starcie, coś mi się wydaje że będzie ciekawy wyścig cool.gif

Napisano

> Kwalifikacje trwają, a tu cisza - fakt - na razie nudą wieje

> Ale mamy Webbera na 1 w Q2 a Vettela na 11 ...

> W Q1 Mercedesy ładnie, Hamilton, Konayashi i Raikkonen nieźle

Ciekawe ile razy Vettel pokaże palec przebijając się z 11 miejsca?

Napisano

> Gratulacje dla Nico!

Mercedes jest w Q tym, czym byl Red Bull rok temu. Maja podwojny DRS i blyszcza.

Obstawiam, ze w wyscigu Rosberg bedzie poza pierwsza szostka,

nawet jesli nie wyeliminuje go awaria czy inne losowe zdarzenie.

Napisano

> Ciekawe ile razy Vettel pokaże palec przebijając się z 11 miejsca?

To jest akurat w tym wszystkim najwazniejsze. hehe.gif

Napisano

> To jest akurat w tym wszystkim najwazniejsze.

A może bolid ma znowu na deszcz ustawiony?

Napisano

> To jest akurat w tym wszystkim najwazniejsze.

Mnie ciekawi.

Wydaje mi się że klasę kierowca pokazuje nie wtedy kiedy ma bolid deklasujący konkurencję i wymiata w kwalifikacjach a w wyścigu prowadzi od początku do końca, tylko wtedy kiedy nie jest tak różowo jak do tej pory.

Vettel wydaje się sympatycznym dzieciakiem ok.gif

Napisano

> Mnie ciekawi.

> Wydaje mi się że klasę kierowca pokazuje nie wtedy kiedy ma bolid deklasujący konkurencję i wymiata

> w kwalifikacjach a w wyścigu prowadzi od początku do końca, tylko wtedy kiedy nie jest tak

> różowo jak do tej pory.

> Vettel wydaje się sympatycznym dzieciakiem

Pokazanie palca swiadczy o tym jak dobry jest kierowca?

Alonso marudzi caly czas, inni tez gestykuluja jak cos jest nie po ich mysli.

Dla mnie o Velletu swiadczy manewr wyprzedzania w SPA 2011.

Ciary przechodza po plecach.

Napisano

> Gratulacje dla Nico!

ok.gifok.gifok.gif

w koncu, za 111 razem udalo mu sie wywalczyc P1, i to z jaka przewaga. zlosnik.gif

Co mi sie podoba w tym sezonie F1: nieprzewidywalnosc zlosnik.gif

Btw, niech ktos mi w prostych slowach wytlumaczy to co mowili komentatorzy: "mercedes ma dobre tempo kwalifikacyjne, gorzej juz z wyscigowym". Od czego zalezy to drugie? Skoro dalo sie pojechac tak raz, to nie da sie dwa, trzy itd? Kierowca po pewnym czasie przestaje wyrabiac, zuzycie opon? Co o decyduje o tym tempie?? Wlasciwie co decyduje o niemoznosci utrzymania dobrego tempa?

Napisano

> zuzycie opon? Co o decyduje o tym tempie?? Wlasciwie co decyduje o niemoznosci utrzymania

> dobrego tempa?

Powtarzalność... do kosza to i ja raz trafie piłką ale 56 razy pod rząd to już nie zlosnik.gif

Napisano

> Powtarzalność... do kosza to i ja raz trafie piłką ale 56 razy pod żad to już nie

ja to nawet nie wiem jak to jest grinser006.gif

Napisano

> ja to nawet nie wiem jak to jest

Zaraz się zacznie więc się możesz nauczyć waytogo.gif

Napisano

> Zaraz się zacznie więc się możesz nauczyć

No ciekawe ile czasu Mesie pozostana na czele.

EDIT: no to dali ciała facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> No ciekawe ile czasu Mesie pozostana na czele.

> EDIT: no to dali ciała

Nie no znowu .... szkoda mi Szumiego buu.gif

Napisano

> Nie no znowu .... szkoda mi Szumiego

Mercedes dla Schumiego zaczyna byc tym czym dla Kubicy bylo BMW ... wink.gif

No i ci sami obsluzyli tez BUT ... kurde szkoda .. 20s straty do ROS i ma przed soba VET i RAI do lykniecia ... czarno to widze sick.gif

Napisano

alez wszyscy zdemolowali RAI w ciagu jednego okrazenia icon_eek.gif

opony skonczyly mu sie tak nagle ze az nieprawdopodobne ... z 2 miejsca na 12 ... szok ...

Napisano

> alez wszyscy zdemolowali RAI w ciagu jednego okrazenia

> opony skonczyly mu sie tak nagle ze az nieprawdopodobne ... z 2 miejsca na 12 ... szok ...

to może zaraz się powtórzyć dla innych co pojechali na 2 pit stopy

Napisano

> to może zaraz się powtórzyć dla innych co pojechali na 2 pit stopy

ależ dziś dużo walki na ostatnich 15 okrazeniach ... HAM dał rade yay.gifyay.gifyay.gif

Napisano

> alez wszyscy zdemolowali RAI w ciagu jednego okrazenia

> opony skonczyly mu sie tak nagle ze az nieprawdopodobne ... z 2 miejsca na 12 ... szok ...

Bardziej prawdopodobne, że RAI zapadł w sen na tym okrążeniu, tylko to trochę dziwne, bo z reguły spał na początku wyścigu zlosnik.gif

Napisano

> Bardziej prawdopodobne, że RAI zapadł w sen na tym okrążeniu, tylko to trochę dziwne, bo z reguły

> spał na początku wyścigu

może mu cukier spadł hehe cool.gif brawa dla BUTa i HAMa za walkę z Redbulami

Napisano

Ogólnie było ciekawie. Ciekawe czy jak pozamiatają tor to te odpady z opon zmieszczą się na jedną ciężarówkę. Chyba nie...

Napisano
  • Autor

> Ogólnie było ciekawie. Ciekawe czy jak pozamiatają tor to te odpady z opon zmieszczą się na jedną

> ciężarówkę. Chyba nie...

IMO, opony trochę za bardzo rządzą na torze. Nie powinno być tak, że nagle opony kończą się i bolid nie jedzie.

Napisano

> IMO, opony trochę za bardzo rządzą na torze. Nie powinno być tak, że nagle opony kończą się i bolid

> nie jedzie.

Ponoc tak gwaltowne skonczenie sie opon zostalo wymuszone na producencie, w ramach uatrakcyjnienia widowiska, a wyszla z tego lekka klapa. Widowiskowo stracil na tym Raikonen.

Napisano

Widowiskowo stracil na tym Raikonen.

to tylko strategia, maci były 3 razy w pitstopie, a jednak potrafiły ładnie finiszować, twierdze, że gdyby Raikonnen zmienił opony w okolicach 38-42okrążenia to byłby w punktach

Napisano

> Ponoc tak gwaltowne skonczenie sie opon zostalo wymuszone na producencie, w ramach uatrakcyjnienia

> widowiska, a wyszla z tego lekka klapa. Widowiskowo stracil na tym Raikonen.

eee tam wymaganie - to tylko "jakość Pirelli" wink.gif .

To było skonstruowane tak jak mówisz i założenie nie było głupie, tylko że IMO trochę przesadzili.

Ciekawostką jest dla mnie też to, że Pirelli poszło na taki układ - teraz ludziom, jeśli nie wiedzą o tym warunku jaki mieli w umowie, Pirelli będzie się kojarzyć z oponami na chwilę, bo "Bridgestone na dłużej starczały".

Napisano

> IMO, opony trochę za bardzo rządzą na torze. Nie powinno być tak, że nagle opony kończą się i bolid

> nie jedzie.

Zgadzam się, ale z drugiej strony jest to jeden z elementów gry - wszyscy jeżdżą na tych samych gumach i ten kto potrafi nimi zarządzać (i zmieniać w odpowiednim czasie) jest wyżej w klasyfikacji ok.gif

Kimi i Lotus tym razem przeszarżowali.

Napisano

> eee tam wymaganie - to tylko "jakość Pirelli" .

dla mnie super. Muszą bardziej ryzykować w taktyce, bo jak przesadzą to będzie klops ok.gif

Napisano

> No ciekawe ile czasu Mesie pozostana na czele.

Szok. W poprzednich GP totalna klapa, a tym razem prowadzenie od poczatku do konca.

Swietne tempo przez caly wyscig mimo dlugich stintow. icon_eek.gif

Napisano

> Szok. W poprzednich GP totalna klapa, a tym razem prowadzenie od poczatku do konca.

> Swietne tempo przez caly wyscig mimo dlugich stintow.

zxobaczymy co dalej. Tu im pomagała pogoda. Przyznali się, że jeśli jest wyższa niż 23 stopni, to mają duże problemy z oponami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.