Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa gwarancyjna pojazdu

Featured Replies

Napisano

Pojazd służbowy, dajmy na to X - podczas jazdy gaśnie, traci moc, wskazówki zegarów spadają na 0. Nie muszę mówić, że jest to bardzo niebezpieczne, szczególnie gdzieś na krzyżówkach. Skorzystano z X Assistance, laweta zabrała furę, bo .. no boimy się tym jeździć. Auto pojechało do ASO X. Drugi dzień naprawiają i stwierdzają, że nic nie znajdują. Przejechali nim ponad 150 km i nie widać usterki i każą zabierać auto. Hehehe, ale nie ma odważnego wśród nas, który by wsiadł do tego auta i wrócił nim do firmy zlosnik.gif

Jak sprawę ugryźć, bo problem jest, ewidentnie. Serwis nie potrafi zdiagnozować usterki, usterka nie pojawia się zawsze, co dziwne żadnych informacji w logach w komputerze pokładowym.

Auto ma przejechane 6000 km dopiero.

Celowo nie piszę marki, nie chce zostać pozwany zlosnik.gif

OK, Nissan Pathfinder w dizlu

Napisano

Nie jest to czasem benzynowy ford i nie dzieje sie sprawa w zakręcie ???

Napisano
  • Autor

> Nie jest to czasem benzynowy ford i nie dzieje sie sprawa w zakręcie ???

Dobra, to Nissan Pathfinder w dizlu.

Napisano

Mialem to samo w Fabii 1,4 16V, jechałem sobie normalnie, nagle wszystko zgasło, wskazówki opadły a silnik był napędzany tylko przez koła, zanim zdążyłem cokolwiek zrobić to nagle auto odżyło i pojechało dalej jak gdyby nigdy nic. Dalej jeżdżę nim codziennie bo to służbówka i na razie jest ok.

Napisano

> Pojazd służbowy, dajmy na to X - podczas jazdy gaśnie, traci moc, wskazówki zegarów spadają na 0.

> Nie muszę mówić, że jest to bardzo niebezpieczne, szczególnie gdzieś na krzyżówkach.

> Skorzystano z X Assistance, laweta zabrała furę, bo .. no boimy się tym jeździć. Auto

> pojechało do ASO X. Drugi dzień naprawiają i stwierdzają, że nic nie znajdują. Przejechali nim

> ponad 150 km i nie widać usterki i każą zabierać auto. Hehehe, ale nie ma odważnego wśród nas,

> który by wsiadł do tego auta i wrócił nim do firmy

> Jak sprawę ugryźć, bo problem jest, ewidentnie. Serwis nie potrafi zdiagnozować usterki, usterka

> nie pojawia się zawsze, co dziwne żadnych informacji w logach w komputerze pokładowym.

> Auto ma przejechane 6000 km dopiero.

> Celowo nie piszę marki, nie chce zostać pozwany

> OK, Nissan Pathfinder w dizlu

w outlanderach jest tez cus na rzeczy w upalach jak silnik sie bardzo rozgrzeje w czasie jazdy zaczyna brakowac mocy zaden blad w kompie nie wyskakuje , okazuje sie ze jakis czujnik wyawala ze temp za wysoka i wchodzi w tryb awaryjny , wystarczy uruchomic ponownie i problem znika , w serwisie mowia ze normalka i nic z tym nie zrobia , mi sie zdazylo 1 raz na 40 kkm:P , poczytaj na forum o podobnch przypadkach

Napisano
  • Autor

> w outlanderach jest tez cus na rzeczy w upalach jak silnik sie bardzo rozgrzeje w czasie jazdy

> zaczyna brakowac mocy zaden blad w kompie nie wyskakuje , okazuje sie ze jakis czujnik wyawala

> ze temp za wysoka i wchodzi w tryb awaryjny , wystarczy uruchomic ponownie i problem znika ,

> w serwisie mowia ze normalka i nic z tym nie zrobia , mi sie zdazylo 1 raz na 40 kkm:P ,

> poczytaj na forum o podobnch przypadkach

Fora sa eksploatowane, ale autoryzowani nie umią naprawić i to mnie zniesmacza.

Napisano

Jeździć i jak się znowu zdarzy to reklamować. I tak do skutku. W końcu kiedyś naprawia...

Napisano
  • Autor

> Jeździć i jak się znowu zdarzy to reklamować. I tak do skutku. W końcu kiedyś naprawia...

Boimy sie tym gównem jeździć.

Napisano

No to na moje oko jakas wtyczka , gdzies przestaje plynąc prad i komp rozłacza wszystko.

Napisano
  • Autor

> No to na moje oko jakas wtyczka , gdzies przestaje plynąc prad i komp rozłacza wszystko.

Sami zrobiliśmy przegląd czy nie ma gdzieś durnego problemu, ale wydaje sie, że to problem poważniejszy. ASO nie umi, to co robić, wygląda, że trzeba gadać z ASO Polska.

Napisano

Może kierownik nie umie jeździć? A tak poważnie to co serwis ma zrobić? Sprawdził na kompie, wszystko jest ok, teraz już jeździ. Przecież do środka silnika nie zajrzą.

Napisano
  • Autor

> Może kierownik nie umie jeździć? A tak poważnie to co serwis ma zrobić? Sprawdził na kompie,

> wszystko jest ok, teraz już jeździ. Przecież do środka silnika nie zajrzą.

Kilku kierowników doświadczyło, ja też.

Napisano

> Sami zrobiliśmy przegląd czy nie ma gdzieś durnego problemu, ale wydaje sie, że to problem

> poważniejszy. ASO nie umi, to co robić, wygląda, że trzeba gadać z ASO Polska.

i najlepiej zgraj filmik jak sie ato zachowuje itd zeby nie bylo ze wymyslasz ,

u mnie byl problem ze auto po przegladzie w aso z wymiana filtra paliwa , po prostu nie dalo sie odpalic po kreceniu, wlaczaniu i wylaczaniu zaplonu odpalalo po 2-3 minutach , przy 3 ciej takiej akcji nakrecilem filmik jak sie zachowuje auto , stalem w szczerym polu 270751858-jezyk.gif juz mnie strzelalo w koncu opdalil podjechalem do domu proba odpalenia i znow lipa , auto na lawete i do ASO z filmikiem , 2 dni szukali nic nie znalezli ale tyz problemu nie bylo do dzis jest OK , chba bylo powietrze w filtrze paliwa po jego wymianie , 1- szy ra mi sie do zdazylo wiec bylem lekko zaskoczony

Slij pismo do importera na polske ze wszystkimi vinami i szczegolowym opisem 270751858-jezyk.gif i czekaj na odpowiedz

Napisano
  • Autor

> Slij pismo do importera na polske ze wszystkimi vinami i szczegolowym opisem

Notatka służbowa zostanie napisana

Napisano

> Notatka służbowa zostanie napisana

najlepiej zgraj filmik jak sie auto zachowuje itd zeby nie bylo ze wymyslasz ,

u mnie byl problem ze auto po przegladzie w aso z wymiana filtra paliwa , po prostu nie dalo sie odpalic po kreceniu, wlaczaniu i wylaczaniu zaplonu odpalalo po 2-3 minutach , przy 3 ciej takiej akcji nakrecilem filmik jak sie zachowuje auto , stalem w szczerym polu juz mnie strzelalo w koncu opdalil podjechalem do domu proba odpalenia i znow lipa , auto na lawete i do ASO z filmikiem , 2 dni szukali nic nie znalezli ale tyz problemu nie bylo do dzis jest OK , chba bylo powietrze w filtrze paliwa po jego wymianie , 1- szy ra mi sie do zdazylo wiec bylem lekko zaskoczony

Napisano

> Pojazd służbowy, dajmy na to X - podczas jazdy gaśnie, traci moc, wskazówki zegarów spadają na 0.

> Nie muszę mówić, że jest to bardzo niebezpieczne, szczególnie gdzieś na krzyżówkach.

> Skorzystano z X Assistance, laweta zabrała furę, bo .. no boimy się tym jeździć. Auto

> pojechało do ASO X. Drugi dzień naprawiają i stwierdzają, że nic nie znajdują. Przejechali nim

> ponad 150 km i nie widać usterki i każą zabierać auto. Hehehe, ale nie ma odważnego wśród nas,

> Jak sprawę ugryźć, bo problem jest, ewidentnie. Serwis nie potrafi zdiagnozować usterki, usterka

> nie pojawia się zawsze, co dziwne żadnych informacji w logach w komputerze pokładowym.

2,5 czy 3,0 ?

Napisano

> Kilku kierowników doświadczyło, ja też.

Problem jest częsty, więc zamontować w aucie kamerę lub nawet telefon z dużą kartą pamięci i zarejestrować "problemy". Potem to już szybka piłka, którą ogarnie większość prawników - efekt: wymiana auta na wolne od wad!

Pozdrawiam

Napisano

> Nie jest to czasem benzynowy ford i nie dzieje sie sprawa w zakręcie ???

A to częsta awaria w Fordach? Na czym polega?

Miałem coś podobnego w swoim..

Napisano

> A to częsta awaria w Fordach? Na czym polega?

> Miałem coś podobnego w swoim..

pare razy juz słyszałem sa dwie opcje.

Jedna to usterka czujnika położenia wału ( ścina go koło bo wał ma luz na panewce) , druga wiązka od tego sie przeciera i w zakrecie rozpina.

Napisano

> Problem jest częsty, więc zamontować w aucie kamerę lub nawet telefon z dużą kartą pamięci i

> zarejestrować "problemy". Potem to już szybka piłka, którą ogarnie większość prawników -

> efekt: wymiana auta na wolne od wad!

> Pozdrawiam

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> pare razy juz słyszałem sa dwie opcje.

> Jedna to usterka czujnika położenia wału ( ścina go koło bo wał ma luz na panewce) , druga wiązka

> od tego sie przeciera i w zakrecie rozpina.

U mnie to prawdopodobnie był przeciek ze zbiorniczka płynu od spryskiwaczy

do skrzynki z elektroniką i bezpiecznikami. Pomogło jak ją wymienili na gwarancji.

Ale zaufanie do auta i marki straciłem bezpowrotnie - to było decydującym powodem sprzedaży RS-a.

Napisano

swieca.gifswieca.gifswieca.gif

Prawdziwie i szczerze!

Które ASO?

Tak z głowy nie powiem, które zajmowało się w okolicy WRO moimi Nyskami i robiło to sensnie, ale rzuć nazwę, może coś mi powie.

Napisano
  • Autor

> Prawdziwie i szczerze!

> Które ASO?

> Tak z głowy nie powiem, które zajmowało się w okolicy WRO moimi Nyskami i robiło to sensnie, ale

> rzuć nazwę, może coś mi powie.

Nie mam wyboru i auto jest w jedynym ASO we WRO.

Napisano

> Boimy sie tym gównem jeździć.

Daj mi ja pojeżdzę i zobacze hehe.gif

Napisano

> Nie mam wyboru i auto jest w jedynym ASO we WRO.

Dziwne, bo ja widzę dwa :-)

Impwar Bielany - tam robiłem swoje.

Jak w każdym ASO Nyski niestety nie powalający poziom kompetencji, no i - rownież niestety - współpraca z NCSE :-(

"No ale kaszkaj jest zajebisty"*

*standardowa odpowiedź Nyski na KAŻDE (dokładnie KAŻDE) trudne pytanie.

Napisano
  • Autor

> Dziwne, bo ja widzę dwa :-)

> Impwar Bielany - tam robiłem swoje.

> Jak w każdym ASO Nyski niestety nie powalający poziom kompetencji, no i - rownież niestety -

> współpraca z NCSE :-(

> "No ale kaszkaj jest zajebisty"*

> *standardowa odpowiedź Nyski na KAŻDE (dokładnie KAŻDE) trudne pytanie.

Jeden właściciel - 2 ASO - dla mnie to wsio rawno. No i auto jest na Bielanach.

Napisano

jesli usterka u nich nie wystepuje to co maja zrobic ?? zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> Jeden właściciel - 2 ASO - dla mnie to wsio rawno. No i auto jest na Bielanach.

allle Ty marudzisz....

Zara.

Napisano

> allle Ty marudzisz....

> Zara.

Pan Krzysztof Ruszczak

Telefon przez centralę, nie wiem, czy wolno mi tak publicznie :-)

Gość wyglądał na całkiem sensownego, przyjmij za dobrą monetę to, co mówi i zastosuj się.

Napisano

> jesli usterka u nich nie wystepuje to co maja zrobic ??

No jak co?

Wymienić furę na nową (jak to powiedziano niżej...)...

Napisano
  • Autor

> Pan Krzysztof Ruszczak

> Telefon przez centralę, nie wiem, czy wolno mi tak publicznie :-)

> Gość wyglądał na całkiem sensownego, przyjmij za dobrą monetę to, co mówi i zastosuj się.

OK. Mam nadzieję, że jakoś to sie uda naprawić.

Napisano

> OK. Mam nadzieję, że jakoś to sie uda naprawić.

Spoko.

Usterka po prostu trudno diagnozowalna.

Trochę wytrwałości, może przypną Ci pod OBD rejestrator i coś z tego wyjdzie.

Napisano

icon_rolleyes.gif> 2,5

stawiam ze cos jest z instalacją, np kostka niedopięta, lub zasilanie gdzies gubi. Przy tym przebiegu raczej nie stawiałbym na uszkodzenie wewnętrzne ktoregos z elementow silnika

Napisano

no moze nie konkretnie o to auto chodzi ale jezdzilem innym z takim samym problemem poprostu gaslo kiedy chcialo to na zakrecie, to na rondzie ale to nie regula na prostej tez itp. itd. tylko racja jest to bardzo niebezpieczne bo wiadomo po zgasnieciu silnika brak wspomagania kierownicy i hamulcy czlowiek zaskoczony wiec roznie to moze byc, komputer nie pokazywal nic wszystko wporzadku a jak na zlosc auto bedac w warsztacie chodzilo jak zloto kazali jezdzic az sie calkiem rozwali ale wez i jezdzij wstepnie jak ktos wczesniej wspominal czujnik polozenia walu co do czego okazalo sie ze uszkodzeniu ulegl EGR nie wiem czy owy Nissan posiada cos takiego ale moze warto sie tym zaintereowac jesliposiada

Napisano

> jesli usterka u nich nie wystepuje to co maja zrobic ??

Wymienić EGRa zlosnik.gif

Napisano

Generalnie z Nissanem nie powalczysz. My w firmie mamy Navarę 2,5 dizel i 1000 km po przeglądzie w ASO poleciał łańcuch rozrządu. Po kilkunastu pismach i mailach Szanowny Nissan odpisał, że nie są w stanie określić trwałości łańcucha a jego zużycie winien sprawdzać kierowca na słuch. Pitu, pitu i popłynęliśmy coś koło 11 czy 12 tysięcy netto za naprawę.

Koleżanka ma też Navarę i na jakąś tam skromną część czekała ponad 2 miesiące- i nie pomogły pisma wynajętego prawnika- czas w Nissanie biegnie swoim specyficznym torem. Kupiłeś to już dziękujemy.

Z resztą teraz jest moda na obsługę klienta w stylu kopniak w żyć i Panu/Pani dziękujęmy. Uprzejmości kończą się po przelewie za auto i pożegnanie szyderczym uśmieszkiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.