Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeguby- jakiej marki?

Featured Replies

Napisano

Witam .jak to jest z przegubami ,jest jakiś wybór lepsze gorsze jakie firmy?

Może ktoś wie i się podzieli wiedzą niewiem.gif

Autko z podpisu.

Napisano

> ewentulanie moze byc lpr

Lotnicze Pogotowie Ratunkowe? Liga Polskich Rodzin? zlosnik.gif

raczej nie mam zaufania do włoszczyzny

jak już, to wolałbym np. Metelli

Napisano

> Lotnicze Pogotowie Ratunkowe? Liga Polskich Rodzin?

Libanski Przemysl Regeneracji

byles blisko :D

Napisano

> jak już, to wolałbym np. Metelli

miałem w renówce dobre kilka lat i było wsio ok, także może być jak się trafi w dobrej cenie.

Napisano

> Witam .jak to jest z przegubami ,jest jakiś wybór lepsze go gorsze jakie firmy?

Półtora roku temu założyłem (sam) przegub Kamoka za chyba 90 zł.

Działa do tej pory bez zarzutu ok.gif

Mowa o prawym , zewnętrznym .

Napisano

do listy spidana i lobro dorzuc jeszcze GLO to rowniez bardzo dobre przeguby

Napisano

> do listy spidana i lobro dorzuc jeszcze GLO to rowniez bardzo dobre przeguby

No nie wiem... Przegub zewnętrzny do AG GKN (Lobro) koszt ok 250 zł, GLO ok. 80 zł w hurtowni, cena podobna jak dla przegubu Hart, a Hart to wiadomo co... (ceny bez rabatów), chyba nie ma co porównywać: jeśli coś jest 3xdroższe, to nie może być "porównywalne".

@Pawelek_S: Moja rada: jak kupujesz dla siebie i chcesz trochę pojeździć, kup GKN, porządny przegub, osłona z tworzywa (nie z gumy), opaski z grubej nierdzewki, nie jak z puszki po piwie. Jeśli auto na sprzedaż, to nie trzeba szaleć, można kupić coś tańszego... Ale wydaje mi się, że kupujesz dla siebie, bo po co byś się pytał o najlepsze?

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Zgadza sie dla siebie .Jestem zmuszony jezdźić jeszcze co najmniej 20 lat tym autem bo na tyle mam hipotekę na chałupę he he he .

no chyba że stanie się cud i złapie grogu to sobie zmienię furke ,ale puki co to chyba wiecie .Ech ten kraj i te banki.

Dzięki i pozdrawiam.

Napisano

> osłona z tworzywa (nie z gumy),

Ośmielę się nie zgodzić w kwestii osłony smile.gif. Mechanik namówił mnie właśnie na taką..

Nie pamiętam ile czasu upłynęło ,pół roku, może ciut mniej i miałem do wymiany cały przegub.

Przez to że osłona była wykonana z bardziej sztywnego materiału , opaski nie dawały rady jej

porządnie docisnąć ośki i przegubu. Skutkiem czego woda dostała się do środka i przegub powiedział 30.GIF

Napisano

> Mechanik namówił mnie właśnie na taką... ...z bardziej sztywnego materiału , opaski nie dawały rady jej docisnąć...

Sztywna osłona GKN ma w komplecie opaski z bardzo grubej blachy nierdzewnej. Te opaski wymagają dociskania specjalnym przyrządem Hazet-cośtam, albo wspomagania obcęgów imadełkiem (ja tak robiłem). Jesli Twój mechanik użył osłony nn firmy nie wiadomo z czego zrobionej i zwykłych opasek z blaszki i zacisnął ręką, do się nie dziwię, że opaski spadły. Skrytykuj mechanika, ale nie psuj na forum marki GKN, bo w takim kontekście tak to może być odczytane.

Pozdr.

Napisano

> Skrytykuj mechanika,

krytykuję smile.gif

> ale nie psuj na forum marki GKN,

Nie krytykuję konkretnie GKN. Gdy kupiłem i pooglądałem toto ustrojstwo to już mi się wydawało zbyt sztywne w stosunku do oryginalnej osłony.

>bo w takim kontekście tak to może być odczytane.

OK

> Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.