Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat 500 Spider & Coupe vs Mini [...]

Featured Replies

Napisano

Mozliwe, ze rodzina 500 zostanie znow powiekszona270747800-sex.gif[...]

Po X-Over czas pokazac pazury Mini w innych segmentachchaja.gif[...]

fiat-500-spider-coupe-1.jpg

Oto 500 Spider i Roadster [...]

fiat-500-spider-coupe-7.jpg

Wymiary ok 4.07m, i na pokladzie BiTurbo 1.4 MultiAir z 200 chaja.gif[...]lizak.gif...

Pozyjemy, zobaczymy czy wizja sie spleniwink.gifzlosnik.gif[...]

Source: jak na ikonka_photo2.gif[...]

Napisano

kabrio niby ladne ale cos mi mowi (patrzac na roadstera), ze po rozlozeniu dachu bedzie tragedia zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A Mini na to...

Cos z tymi mini jestzlosnik.gif, mulher.gif ostatnio cos przebakuje o lizak.gif[...]

mini-countryman_420-420x0.jpg

[...] i musze przyznac, ze mi sie podobazlosnik.gif[...]

W przeciwienstwie do obecnych wersji 500shhh.gif, ale ten Spiderhmm.giflizak.gif[...]

Napisano
  • Autor

> kabrio niby ladne ale cos mi mowi (patrzac na roadstera), ze po rozlozeniu dachu bedzie tragedia

Narazie to szkicehmm.gif (i photoshop[wish]shhh.gif) - zobaczymy001.gif[...]

fiat-500-spider-coupe-4.jpg

fiat-500-spider-coupe-6.jpg

Napisano

> Mozliwe, ze rodzina 500 zostanie znow powiekszona[...]

to juz bylo

nissan-figaro-04.jpg

grinser006.gif

Napisano

> Cos z tymi mini jest, ostatnio cos przebakuje o [...]

> [...] i musze przyznac, ze mi sie podoba[...]

Wiedziałem że musi być ktoś komu się to podoba zlosnik.gif

Przecież by tego nie robili tylko dlatego że mogą hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Wiedziałem że musi być ktoś komu się to podoba

Bo trzeba na to patrzec i patrzespineyes.gif i wmawiac sobie - podoba ci sie, podoba ci siehahaha.gif[...]

> Przecież by tego nie robili tylko dlatego że mogą

No dobra, szczerzezlosnik.gif - podoba mi sie Miniskromny.gif[...]

[Mini-London-2012-Edition-group-front-623x389.jpg

[...] ale, niestety w etapie zycia na ktorym jestesmy obecnielizak.gif - nie przejdziebuu.gif[...]. Alternatywnym roziwazaniem jest Countryman 001.gif - do pieknosci mu dalekozlosnik.gif, ale wymiarowo spelnia wymiary 2+2 waytogo.gif, czyli rozwiazanie praktyczne (bardziej) niz milosc270747800-sex.gif z pieknoscihahaha.gif[...]

car_photo_369484_25.jpg

Ale w porownaniu z innymi pospolitymi Sw lub malymi SUV sie wyroznia na Plus (IMVHO)lizak.gif[...]

Napisano

> Bo trzeba na to patrzec i patrze i wmawiac sobie - podoba ci sie, podoba ci sie[...]

> No dobra, szczerze - podoba mi sie Mini[...]

> [

> [...] ale, niestety w etapie zycia na ktorym jestesmy obecnie - nie przejdzie[...]. Alternatywnym

> roziwazaniem jest Countryman - do pieknosci mu daleko, ale wymiarowo spelnia wymiary 2+2 ,

> czyli rozwiazanie praktyczne (bardziej) niz milosc z pieknosci[...]

> Ale w porownaniu z innymi pospolitymi Sw lub malymi SUV sie wyroznia na Plus (IMVHO)[...]

Mini jest zrobione tak, aby się podobać. Jak komus to auto nie pasuje, znaczy że ma bardzo stonowany gust i nie lubi różnych udziwnień ok.gif

Ale ten SUV? facepalm%5B1%5D.gif

To jest tak samo podobne do Mini, jak chińskie podróbki samochodów do ich oryginałów sciana.gif

Napisano

Mnie też się podoba. I to coraz bardziej. W ogóle czym jestem starszy podobają mi się bardziej małe autka. Ideałem byłby teraz dla mnie taki Mini, albo Alfa MiTo zlosnik.gif

Trochę mnie zniechęciła do tego auta opinia osoby, którą znam, która miała taki samochód od nowości około 4 lata, z silnikiem 1.6 turbo i samochód sprawiał mnóstwo problemów, pozbyła się go przy przebiegu 70 tys. km z wielką ulgą. Ale myślę, ze to może jakaś jednostkowa wpadka hmm.gif

> [...] ale, niestety w etapie zycia na ktorym jestesmy obecnie - nie przejdzie[...].

Ja tak kombinuję: I tak mamy 2 auta w rodzinie, więc jakby żona jeździła czymś większym (ona lubi takie auta), co też by nam służyło na wyprawy rodzinne, a dla mnie Mini albo MiTo zlosnik.gif

Napisano

> Wiedziałem że musi być ktoś komu się to podoba

Przy oględzinach na żywo sporo zyskuje zlosnik.gif - no i w sumie dość praktyczny jest. ok.gif Tyle, że cenę ma trochę "oryginalnie" skrojoną - gdy skonfigurowałem sobie takiego, jaki by mnie ewentualnie mógł zainteresować, konfigurator pokazał kwotę przekraczającą 170 tysięcy. spineyes.gifrotfl.gif

Napisano

> Bo trzeba na to patrzec i patrze i wmawiac sobie - podoba ci sie, podoba ci sie[...]

Mi też, dokładnie najbardziej ten...

50_46a9af17d6e42.jpg

zlosnik.gif

Napisano

> Alez to jest Made in Japan[...]

no i nie bylo w wersji LHD buu.gif

Napisano

> Mi też, dokładnie najbardziej ten...

kaczy prosze cie facepalm%5B1%5D.gif

forum sie rozjezdza

Napisano
  • Autor

> Mini jest zrobione tak, aby się podobać. Jak komus to auto nie pasuje, znaczy że ma bardzo

> stonowany gust i nie lubi różnych udziwnień

Mini w zasadzie sie wiekszosci podobahmm.gif, ale to auto dla mlodziezy, drugie w rodzinie, kryzys wieku sredniego. idea.gif. Po prostu piaskownica.gif tam nie wstawiszhmm.gif.

Z ciekawosci patrze na 2011 i ... Mini w sprzedazy, pozycja 107.

107.Mini Hatch/Clubman/Cabrio/Coupe - 1,863 sztuk, spadek do 2010 o -18% (2,267 sprzedaznych sztuk w 2010).

Mini Countrymanhmm.gif:

170. Mini Countryman - 428 sztukhmm.gif

> Ale ten SUV?

Czyli jest zapotrzebowanie na to. Oczywiscie to malo bo np najpopularniejsze SUV sa daleko z przdu, ale jednak IMVHO jest to jakas alternatywahmm.gif - drogashhh.gif[...]

16 Ford Territory 13,866 szt

17 Subaru Forester 13,142 sztuk

18 Toyota RAV4 13,125 szt

> To jest tak samo podobne do Mini, jak chińskie podróbki samochodów do ich oryginałów

Alez zapotrzebowanie na takie tez jestzlosnik.gif[...]

Napisano

> Trochę mnie zniechęciła do tego auta opinia osoby, którą znam, która miała taki samochód od nowości

> około 4 lata, z silnikiem 1.6 turbo i samochód sprawiał mnóstwo problemów, pozbyła się go przy

> przebiegu 70 tys. km z wielką ulgą. Ale myślę, ze to może jakaś jednostkowa wpadka

to nie jednostkowa wpadka grinser006.gif

znaczy w zasadzie to wina jednostki - napedowej zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Przy oględzinach na żywo sporo zyskuje [...] konfigurator pokazał kwotę przekraczającą 170 tysięcy.

Bo to BMWzlosnik.gif[...], to czego sie spodziewac? Jak sie service za free skonczy, to pewnie tez rachunki po $2,000 za service sa facepalm%5B1%5D.gif[...]

Napisano

> to nie jednostkowa wpadka

> znaczy w zasadzie to wina jednostki - napedowej

Tak, czytałem na AK o problemach z tym silnikiem. On był wkładany też do Citroenów ZTCP hmm.gif

Ale to auto ogólnie było usterkowe. Również zawieszenie, również elektronika (np. nie dawał się otworzyć po umyciu i tym podobne atrakcje)

Napisano
  • Autor

> Mi też, dokładnie najbardziej ten...

Masz jeszcze troche do 40tkizlosnik.gif, pracuje z 3 co to maja, jeden kupil sobie na 40ce urodziny, drugi twierdzil, ze zona.gif chcialahahaha.gif (ale on co dzien jezdzi), trzeci spineyes.gif tez 40ke przekroczylzlosnik.gif[...]

Generalnie, na miejskie auto jest fajnewaytogo.gif[...]

Napisano

> A kto by chcial po zlej stronie jezdzic?

anglicy, japonczycy, pol azji, jakies ozilandy i afryka stale jezdza po zlej stronie biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

[...]która miała taki samochód od nowości

> około 4 lata, z silnikiem 1.6 turbo i samochód sprawiał mnóstwo problemów,[...] Ale myślę, ze to może jakaś jednostkowa wpadka

Mowisz o Minihmm.gif? Gdzie mi sie wyczytalo na forum BMW, ze jest problem z nimihmm.gif[...]

> Ja tak kombinuję: I tak mamy 2 auta w rodzinie, więc jakby żona jeździła czymś większym (ona lubi

> takie auta), co też by nam służyło na wyprawy rodzinne, a dla mnie Mini albo MiTo

A piaskownica.gif?zlosnik.gif -

Napisano
  • Autor

> anglicy, japonczycy, pol azji, jakies ozilandy i afryka stale jezdza po zlej stronie

hmm.gif - "pol azji" - moze sie okazac, ze w 2050 LHD bedzie mniejszosciazlosnik.gif, chociaz z motryzacja Made in China to watpliwe....

A, przynajmniej smieciarki u mnie maja LHDhahaha.gif

387253-truck.jpg

4547087599_524987dde0_z.jpg

Napisano

> A, przynajmniej smieciarki u mnie maja LHD

bez sensu 0.o ta ciezarowa ma 2 kierownice zlosnik.gif

Napisano

> [...]która miała taki samochód od nowości

> Mowisz o Mini? Gdzie mi sie wyczytalo na forum BMW, ze jest problem z nimi[...]

Tak, o Mini.

> A ? -

pytasz o dzieci? Teraz mamy z żoną dwa auta klasy C i jedno dziecko. Mieścimy się z dzieckiem bez problemu zarówno do jednego jak i drugiego auta. Nawet przy dwójce dzieci, żona mogła by jeździć czymś np. klasy D. Jej by to nie przeszkadzało, bo ona lubi większe auta. Byłby to też samochód na wspólne wyjazdy. A ja bym jeździł czymś mniejszym, np. takim Mini. I tak mniej więcej 90% czasu jeżdżę sam i nie wykorzystuję miejsca w samochodzie. Dlaczego więc nie jeździć czymś co by mi sprawiało większą frajdę zlosnik.gif

Napisano

> anglicy, japonczycy, pol azji, jakies ozilandy i afryka stale jezdza po zlej stronie

mało tego, niektórzy z nich jeżdżą do góry nogami zlosnik.gifzlosnik.gif ( kołami )

Napisano

> - "pol azji" - moze sie okazac, ze w 2050 LHD bedzie mniejszoscia, chociaz z motryzacja Made in

> China to watpliwe....

> A, przynajmniej smieciarki u mnie maja LHD

ale to nie jest LHD ani RHD tylko BHD biglaugh.gif

Napisano

> Narazie to szkice (i photoshop[wish]) - zobaczymy[...]

Nowa wersja Alfy Brera?

alfa_romeo_brera-5-1600x1200.jpg

fiat-500-spider-coupe-6.jpg

Napisano

> mi sie z bentleyem kojarzy:

Znając połączenie chryslera z Fiatem, podobieństwo do crossfire'a wydaje się być nieprzypadkowe yikes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.