Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ducato 2.2 vs. 2.3 D

Featured Replies

Napisano

Szef dorosl do decyzji zakupu dostawczaka i na horyzoncie pojawil sie Ducato 2.2 ok z 235 tys nalotu

ponoc jest to jednostka fordowska o nienajbardziej pochlebnej opini albo urban legends ??

Czy lepiej szukac 2.3 PSA-FIAT ??

Napisano

Jak się znajdzie 2.3 to raczej tego bym polecał, kolega ma 2.2, w którym przy 190 kkm wymieniono na gwarancji 3/4 silnika bo zdechł zlosnik.gif

Napisano

2.3 z kolei to tylko Fiat, PSA tam nie maczalo raczek..

Napisano
  • Autor

> 2.3 z kolei to tylko Fiat, PSA tam nie maczalo raczek..

teraz doczytuje wlasnie i chyba bardziej iveco zlosnik.gif

Napisano

2,2 jest ok pod warunkiem że przed zakupem sprawdzisz stan wtryskiwaczy i jeżeli kupisz to wymień od razu jeżeli będą lały bo jak nie to dziura w tłoku i cały silnik do wymiany

Napisano

> Szef dorosl do decyzji zakupu dostawczaka i na horyzoncie pojawil sie Ducato 2.2 ok z 235 tys

> nalotu

> ponoc jest to jednostka fordowska o nienajbardziej pochlebnej opini albo urban legends ??

> Czy lepiej szukac 2.3 PSA-FIAT ??

Z tych 2 tylko i wyłącznie 2.3 MJ.

Mamy 2 takie.

Silnik fiatowski, pancerny, mało pali ok.gif

Jedyna awaria w jednym i drugim, to przepustnica elektroniczna siada.

Wymiana w ASO ok. 1500zł, na taką ponoć bez wad.

Olej co 45.000km, nie trzeba dolewać między wymianami.

Odnośnie 2.2: silnik Forda, klekocze, nie jedzie, pali tyle co 2.3 i w każdym! wypala się tłok (mniej więcej w tym przedziale wg. mojej wiedzy: 120-180kkm), problemy z elektroniką, EGRem i inne.

Remont lub wymiana silnika: ok. 10kzł

Napisano

> Z tych 2 tylko i wyłącznie 2.3 MJ.

> Mamy 2 takie.

> Silnik fiatowski,

w woli ścisłośći to silnik Ivecowski wink.gif

Napisano

> Jak się znajdzie 2.3 to raczej tego bym polecał, kolega ma 2.2, w którym przy 190 kkm wymieniono na

> gwarancji 3/4 silnika bo zdechł

Potwierdzam.

U mnie po 180km: turbina, sprzegło, listwa i coś tam jeszcze, poszedł na handel.

Napisano

Znajomy piekarz miał Ducato z silnikiem 2.2 i ciągle coś mu się psuło, przez co pieczywo nie miało transportu. biglaugh.gif

Napisano

mamy w firmie od nowosci Ducato z 2.3MJ. Nie wiem ile ma przebiegu ale troche sie w nim psuje niestety i nie wiem czy kupilibysmy kolejne Ducato po doswiadczeniach z tym. Jednak silnik mechanicznie jest ok a calkowity brak turbodziury w tym wynalazku do dzis mnie fascynuje. Ciagnie dran od samego dolu bez absolutnie zadnych protestow.

Napisano

> mamy w firmie od nowosci Ducato z 2.3MJ. Nie wiem ile ma przebiegu ale troche sie w nim psuje

> niestety i nie wiem czy kupilibysmy kolejne Ducato po doswiadczeniach z tym.

Kupcie Sprintera/Craftera to zobaczycie co znaczą AWARIE i jakiego kalibru mogą być grinser006.gif

Choć w aktualnie produkowanych ponoć sporo już poprawili.

Napisano

> mamy w firmie od nowosci Ducato z 2.3MJ. Nie wiem ile ma przebiegu ale troche sie w nim psuje

> niestety i nie wiem czy kupilibysmy kolejne Ducato po doswiadczeniach z tym. Jednak silnik

> mechanicznie jest ok a calkowity brak turbodziury w tym wynalazku do dzis mnie fascynuje.

> Ciagnie dran od samego dolu bez absolutnie zadnych protestow.

3.0 jest zdecydowanie lepsza i w dodatku nie pali więcej (przy założeniu że jeździmy z podobnymi prędkościami)

mam dwóch klientów którym sprzedałem furgony w wersji maxi z silnikami 176PS - jeden na poj. kole z tyłu, drugi na bliźniaku i oba palą w trasie 9-10l, natomiast w warunkach autostradowych przy prędkościach ok 140km/h 13l/100

Napisano

Powielam , tylko 2.3 z Iveco. Fiat obecnie wycofał z oferty 2.2 mają jakiś własny 2.0

Napisano

Spotkany na CB mobil miał Boxera 3.0 naleciane miał 700kkm i żadnych większych remontów tylko skrzynia wymieniana już 3 razy była wink.gif Iveco raczej to nie dotyczy bo inna skrzynia zlosnik.gif

Tak co 250kkm siadała mu skrzynia shocked.gif

Narazie mam 150kkm wiec jeśli przy 250kkm ma mi paść to już powoli zaczynam odkładać z pieniędzy które ten pojazd zarabia zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.