Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Raport z przeglądów w GB, czyli spojrzenie z innej strony...

Featured Replies

Napisano

> Mnie również ciągnęło po wymianie na zapas z przodu. A różnica w przebiegu nie była jakaś znaczna.

> Dlatego nie wierzę (i ignoruję takie wypowiedzi), że komuś jedzie wszystko prosto na czterech

> różnych oponach.

Zapraszam na test-drive.

Wprawdzie moj pojazd mial taka konfiguracje tylko jak go kupilem, i kilka miesiecy pozniej juz mial normalne 4 takie same opony, ale spokojnie znajdziemy jakis inny.

> Ponadto jazdę w takiej konfiguracji uznaję za kompletny brak kultury technicznej, co, z kolei,

> promieniuje mi (w podświadomości) na wszystkie pozostałe wypowiedzi tak twierdzących.

> mar00ha

Jesli do mnie piejesz, to nie uwazam sie za ignoranta pod wzledem kultury technicznej. Nie jezdze na 4 roznych oponach na codzien. Raz sie tak zdazylo, bo kupilem auto na 4 roznych oponach, wiec troche pojezdzilem. Tak jak pisalem wcale nie bylo zle.

Napisano

> Imo wszelkie spostrzezenia co do kultury technicznej brytoli mozna pewnie skierowac tu klik

Królowa łaskawie pozwala na cztery różne laczki. Ale ich nie wymaga. Co nie znaczy, że rozsądny człowiek tak będzie jeździł.

mar00ha

Napisano

ile razy w życiu jeździłeś na czterech różnych oponach w tym samym rozmiarze?

Napisano

> ile razy w życiu jeździłeś na czterech różnych oponach w tym samym rozmiarze?

Nigdy. Wystarczył raz, gdy założyłem mniej zużyty zapas w tym samym modelu opony.

mar00ha

Napisano

> Dlatego nie wierzę (i ignoruję takie wypowiedzi), że komuś jedzie wszystko prosto na czterech

> różnych oponach.

Człowieku małej wiary.

Dostałem takie auto w wypożyczalni, przejechałem 1k mil i jeździło prosto. Czy uważasz, że wprost z wypożyczalni powinienem się udać do wulkanizatora i kupić 4 szt. jednakowych opon ?

Napisano

> Nigdy. Wystarczył raz, gdy założyłem mniej zużyty zapas w tym samym modelu opony.

> mar00ha

to po co teoretyzujesz?

Zwłaszcza jako moderator powinieneś się od tego powstrzymać.

Napisano

> Królowa łaskawie pozwala na cztery różne laczki. Ale ich nie wymaga. Co nie znaczy, że rozsądny

> człowiek tak będzie jeździł.

> mar00ha

To jest tak - skonczy Ci sie opona to jedziesz to wulkanizatora i zakladasz to co maja. Wytrze sie jedna to zaklada sie jedna, 3 to wymienia sie 3.

Ci co nie maja kasy na nowe to pakuja uzywki, tez np po jednej sztuce jak wymaga tego sytuacja. Uzywki sa takie - rowniez jakies chinskie hajfaj top model, ze strach sie bac - ale ludzie sie nie przejmuja i na takich jezdza. Taka jest ich natura.

Wulkanizatorzy - hehe smiech na sali - stare maszyny a ci "lepsi" wywazaja do 5-10 gramow aby tylko do 70mph nie bilo BO taki jest limit i nie wolno szybciej jezdzic. Tak uslyszalem jak wrocilem na poprawke hehe 3 raz. sciana.gif

Rozsadny czlowiek zalozy parami a nierozsadny to co bedzie na polce aby tylko auto dalej sie toczylo.

Trzeba jeszcze dodac, ze w UK malo kto lata +50kmh do limitu w miescie i >200kmh na autostradzie.

Napisano

> to po co teoretyzujesz?

Przecież napisałem, że nie teoretyzuję, tylko miałem już nieprzyjemne doświadczenie.

> Zwłaszcza jako moderator powinieneś się od tego powstrzymać.

Jeszcze nie słyszałem, aby moderator musiał się wstrzymywać od opinii w toczącym się temacie.

Uwagi do pracy moderatorów należy zgłaszać administracji, a nie śmiecić w dyskusji.

mar00ha

Napisano

> A pewnie. Nie naprawiaj przewodów hamulcowych! Zrób na złość brytyjskiemu rządowi!

> mar00ha

Zardzewiały nalot masz na przewodach po 3-4 latach eksploatacji auta. Wymieniałeś kiedys w swoim aucie przewody hamulcowe? zlosnik.gif

Napisano

> Zardzewiały nalot masz na przewodach po 3-4 latach eksploatacji auta. Wymieniałeś kiedys w swoim

> aucie przewody hamulcowe?

no nie wiem - przewody w nowoczesnych autach są w gumowym oplocie, czy innej "izolacji" wink.gif

Napisano

> no nie wiem - przewody w nowoczesnych autach są w gumowym oplocie, czy innej "izolacji"

tak, ale ta izolacja po kilku latach odlata i robi się rdzawy nalot

Napisano

> Zardzewiały nalot masz na przewodach po 3-4 latach eksploatacji auta. Wymieniałeś kiedys w swoim

> aucie przewody hamulcowe?

Hmm - mam dwa czterolatki i oba maja przewody wyglądające jakby wczoraj wyjechały z fabryki.

Napisano

> no nie wiem - przewody w nowoczesnych autach są w gumowym oplocie, czy innej "izolacji"

Ty to chyba najbardziej powinieneś wiedziec jak wyglądają przewody. Jak nie pamiętasz, bo co innego skupiło uwagę w GP, to idź i sprawdź zlosnik.gif

Napisano

> Hmm - mam dwa czterolatki i oba maja przewody wyglądające jakby wczoraj wyjechały z fabryki.

Musi Lexus

Napisano

> Zardzewiały nalot masz na przewodach po 3-4 latach eksploatacji auta.

Chyba we Fiacie. A ja Fiata nie mam. W ostatnich trzech moich autach nie zauważyłem na przewodach hamulcowych żadnej rdzy.

> Wymieniałeś kiedys w swoim aucie przewody hamulcowe?

Tak. Tymi ręcami! W Trabancie 601.

mar00ha

Napisano

> Hmm - mam dwa czterolatki i oba maja przewody wyglądające jakby wczoraj wyjechały z fabryki.

A masz u siebie śnieg i sól?

Napisano

> A masz u siebie śnieg i sól?

staryyy śnieg i sól to im hamerykanom z rąk jedzom skromny.gif

Napisano

> A masz u siebie śnieg i sól?

Akurat w moich okolicach NASA prowadzi badania nad przyspieszoną korozja - sól z oceanu + wilgoć + wysokie temperatury powodują ze wszystko koroduje w błyskawicznym tempie. W PL masz sól na drogach tylko przez chwile, tu masz non stop. Do tego dochodzą wysokie temperatury przyspieszajace proces.

Z opowieści ludzi starszych wynika ze w latach 50'tych samochody wytrzymywaly tu max kilka lat bez potężnej korozji. Ludzie w desperacji myli je paliwem lotniczym (kerozyna) z nadzieja ze w ten sposób uda się je zabezpieczyć przed rdzewieniem.

Napisano

> staryyy śnieg i sól to im hamerykanom z rąk jedzom

Nie ma to jak merytoryczna wypowiedz.

Napisano

> Akurat w moich okolicach NASA prowadzi badania nad przyspieszoną korozja - sól z oceanu + wilgoć +

> wysokie temperatury powodują ze wszystko koroduje w błyskawicznym tempie.

jak dobrze że mój MB jest z L.A. zlosnik.gif

Napisano

> Akurat w moich okolicach NASA prowadzi badania nad przyspieszoną korozja - sól z oceanu + wilgoć +

> wysokie temperatury powodują ze wszystko koroduje w błyskawicznym tempie. W PL masz sól na

> drogach tylko przez chwile, tu masz non stop. Do tego dochodzą wysokie temperatury

> przyspieszajace proces.

> Z opowieści ludzi starszych wynika ze w latach 50'tych samochody wytrzymywaly tu max kilka lat bez

> potężnej korozji. Ludzie w desperacji myli je paliwem lotniczym (kerozyna) z nadzieja ze w ten

> sposób uda się je zabezpieczyć przed rdzewieniem.

Czyli coś takiego, jak w Mombasie, gdzie fotele się w domach rozpadały, bo sprężyny w nich pękały od rdzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.