Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] Auto do 5 tys zł

Featured Replies

Napisano

Witam,

Po wakacjach będę zmuszony zakupić jakieś wozidło.

Wymagania:

Do 5 tys zł. (Proszę darować sobie posty typu: „za takie pieniądze

kupisz tylko gówno” itp.

4/5 drzwi

Kombi, hatchback, sedan-bez różnicy

Obowiązkowo klimatyzacja, wspomaganie

Silnik tylko i wyłącznie benzynowy (bez LPG)

Pojemność do 2.0.

Założenia:

Samochód prosty w budowie z możliwie prostym i niezawodnym silnikiem, najlepiej jak najmłodszy.

Miło by było jakby dawał jakąś przyjemność z jazdy.

Swoich typów chwilowo nie podam bo mam nadzieje, że Wy coś może ciekawego polecicie. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak cos mlodego to IMHO cos po nauce jazdy

Dzięki za propozycję ale raczej odpada. Wiem jak się jeździ elkami i nie chciałbym takiego ujeżdżać.

W moim przypadku młode to od 1998--> zlosnik.gif

Napisano

E36 318is

001.gif

Nie pytaj dlaczego bo się burza rozpęta.

Może być inny silnik niż M42/M44. Do 2l masz jeszcze jedną znośną czterocylindrówkę.

Nadwozie do wyboru do koloru.

jak każde auto za tę kwotę trzeba solidnie obejrzeć.

Ja za swojego dałem 7K rok temu. Ale... to egzemplarz z kilkoma ciekawymi modyfikacjami i dość dopieszczony wink.gif

Napisano

> Lanos ?

"przyjemność z jazdy"

"niezawodny silnik"

rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> E36 318is

> Nie pytaj dlaczego bo się burza rozpęta.

> Może być inny silnik niż M42/M44. Do 2l masz jeszcze jedną znośną czterocylindrówkę.

> Nadwozie do wyboru do koloru.

> jak każde auto za tę kwotę trzeba solidnie obejrzeć.

> Ja za swojego dałem 7K rok temu. Ale... to egzemplarz z kilkoma ciekawymi modyfikacjami i dość

> dopieszczony

Nie zapytam bo jeździłem kolegi e36 ale zwykłym 1.8 u muszę przyznać, że bardzo przyjemnie by mi się jeździło ok.gif. Niestety obawiam się, że do 5 tys ciężko będzie znaleźć coś nie zajeżdżonego....

Napisano

coś z renuara (clio?). opel astra F - proste, tanie w naprawie, jak trafisz na zdrowe blachy to dobre auto. lanos.

vw i toyote bym odpuscil, bo "się cenią".

Napisano

> Dzięki za propozycję ale raczej odpada. Wiem jak się jeździ elkami i nie chciałbym takiego

> ujeżdżać.

> W moim przypadku młode to od 1998--

Ja tez wiem jak sie jezdzi elkami, dlatego polecam, sam prywatnie jezdze ex-elką ok.gif Za 5 tys zł spokojnie kupisz rocznik 2003-2004, full opcje z klimą.

Napisano
  • Autor

> Lanos ?

Propozycja może i dobra ale słyszałem, że silniki całkiem sporo palą no ale tak ogólnie to na plus jeśli chodzi o niezawodność, niestety jakoś do mnie nie przemawia...

Napisano

> Co z klimatyzacją?

To nie jest problem w tych autach. Mniej więcej połowa egzemplarzy jest w taki urządzenie wyposażona. ok.gif

Napisano

> Co z klimatyzacją?

często jest dwustrefowy klimatronik

Napisano

> Propozycja może i dobra ale słyszałem, że silniki całkiem sporo palą

Dobrze słyszałeś.

> no ale tak ogólnie to na plus

> jeśli chodzi o niezawodność,

Różnie z tym bywa.

>niestety jakoś do mnie nie przemawia...

No bo to nudny samochód. Poprawny, standardowy, średnio się prowadzący, średnio ładny, średnio bezpieczny, średnio awaryjny... nudny. wink.gif

Napisano

> Nie zapytam bo jeździłem kolegi e36 ale zwykłym 1.8 u muszę przyznać, że bardzo przyjemnie by mi

> się jeździło . Niestety obawiam się, że do 5 tys ciężko będzie znaleźć coś nie

> zajeżdżonego....

znajdziesz bez problemu, tych aut teraz nikt nie kupuje, cięzko to sprzedać, tylko ja bym się nie pakował w iSa tylko zwykłe 1.6/1.8

Napisano
  • Autor

> coś z renuara (clio?). opel astra F - proste, tanie w naprawie, jak trafisz na zdrowe blachy to

> dobre auto. lanos.

> vw i toyote bym odpuscil, bo "się cenią".

Clio troszkę za małe. Myślałem osobiście o mondeo II, Astra II, e36. mazda 323f itp

Napisano

> Co z klimatyzacją?

Jezdzilem e36 z 1993r. z klimatronikiem shocked.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Dobrze słyszałeś.

> Różnie z tym bywa.

> No bo to nudny samochód. Poprawny, standardowy, średnio się prowadzący, średnio ładny, średnio

> bezpieczny, średnio awaryjny... nudny.

Ostatnie zdanie idealnie oddaje to czego nie chciałem napisać aby nie rozpętać "burzy" zlosnik.gif

Napisano

> często jest dwustrefowy klimatronik

Te z klimą przy okazji są nieźle wyposażone z reguły. Nawet zydel we świniaku się trafi i "duży" komputer palacz.gif

No i najważniejsze: ja sobie tej zimy za 450zł wymieniłem pół przodu po "bliskim spotkaniu..."

Będziesz Miał Wydatki grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> znajdziesz bez problemu, tych aut teraz nikt nie kupuje, cięzko to sprzedać, tylko ja bym się nie

> pakował w iSa tylko zwykłe 1.6/1.8

Też najchętniej bym w is-a się pakował. Te 140hp ładnie jeździ i spalanie w miarę z tego co słyszałem zlosnik.gif. Tylko własnie, na jakie przebiegi liczyć przy kupnie takiej e36?

Napisano

> Clio troszkę za małe. Myślałem osobiście o mondeo II, Astra II, e36. mazda 323f itp

e36 młode? no to było pisać że nastoletnie auta mają być a nie młode.

astry II raczej nie kupisz za 5 tys.

mondeo bez problemu.

Napisano

> To nie jest problem w tych autach. Mniej więcej połowa egzemplarzy jest w taki urządzenie

> wyposażona.

Za 5 tzł? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> e36 młode? no to było pisać że nastoletnie auta mają być a nie młode.

> astry II raczej nie kupisz za 5 tys.

> mondeo bez problemu.

Akurat do e36 pasuje-przyjemność z prowadzenia

Jak w mondeo z rdzą? Przesadnie chyba ich nie je co?

Napisano

> Za 5 tzł?

Ten o ktorym napisalem 2 posty wyzej byl wlasnie do sprzedania za 5 tys (wyjsciowo, pewnie do negocjacji).

1993r. , chyba 2.0 bez gazu, klimatronik, pelna elektryka łącznie z szyberdachem i skóra nawet nie zniszczona zbytnio.

Napisano

> Akurat do e36 pasuje-przyjemność z prowadzenia

za 5 tys, aby ją osiągnąć trzeba bedzie włożyć pewni drugie tyle smile.gif

> Jak w mondeo z rdzą? Przesadnie chyba ich nie je co?

przesadnie nie. dostojnie i zgodnie z wiekiem - ale dość solidnie. widac na ulicach.

Napisano

> Jezdzilem e36 z 1993r. z klimatronikiem

z tego co pamietam to klimatronik był już w E23 w latach 80 w BMW zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Za 5 tzł?

Rozglądałem się w zachodniopomorskim i do takiej kwoty nie ma żadnej e36 z klimą. A jak coś jest to zajechane. Dlatego obawiam się, że będzie na prawdę spory problem z trafieniem w miarę przyzwoitego egzemplarza...

Napisano

> Ostatnie zdanie idealnie oddaje to czego nie chciałem napisać aby nie rozpętać "burzy"

patrzę w podpis, widzę "coś innego" i myślę, że RWD to dobry pomysł dla ciebie wink.gif

Tylko pamiętaj o odpowiedniej fryzurze i odzieniu wierzchnim do dresowozu.

Do ceny BMW zawsze trzeba też doliczyć koszt karnetu na siłkę. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> za 5 tys, aby ją osiągnąć trzeba bedzie włożyć pewni drugie tyle

> przesadnie nie. dostojnie i zgodnie z wiekiem - ale dość solidnie. widac na ulicach.

Zdaje sobie sprawę z tego, że za tą kwotę będzie ciężko ze znalezieniem czegoś ok.gif Liczę, że z AK ktoś może akurat będzie chciał sprzedać coś w tych $$ palacz.gif Tą którą jeździłem była w stanie średnim ale nie ukrywam, że jeździło mi się fajnie drink.gif

Napisano

> Też najchętniej bym w is-a się pakował. Te 140hp ładnie jeździ i spalanie w miarę z tego co

> słyszałem . Tylko własnie, na jakie przebiegi liczyć przy kupnie takiej e36?

ale ja piszę że bym się nie pakował - to jednak delikatniejszy silnik i ciężko o auto w dobrym stanie z tym konkretnym silnikiem. 6 garów - 2.0 jest bez sensu i dużo pali a większe są droższe i dużo palą. IMO do normalnej jazdy 1.6/1.8 wystarczy. Co do przebiegów to E36 jest jednym z ostatnich porządnych BMW gdzie nie ma co się przejmować przebiegiem - trzeba patrzeć a stan przy zakupie. Niestety IMo jest brzydkie, zdecydowanie wole E30 ale niestety już idą ceny w górę. A myślałeś o E34? 518i?

http://otomoto.pl/bmw-518-e34-klima-piekna-skora-webasco-C23539364.html

Napisano

> Też najchętniej bym w is-a się pakował. Te 140hp ładnie jeździ i spalanie w miarę z tego co

> słyszałem . Tylko własnie, na jakie przebiegi liczyć przy kupnie takiej e36?

Nie patrz na to. Patrz na stan. Zwłaszcza w BMW. Mój ma prawie 200k i jakoś nie widać po nim zużycia. był kiedyś kupiony od Turka z magicznym przebiegiem 150k rotfl.gif

Więc nie wiem ile ma na prawdę.

Napisano
  • Autor

> patrzę w podpis, widzę "coś innego" i myślę, że RWD to dobry pomysł dla ciebie

> Tylko pamiętaj o odpowiedniej fryzurze i odzieniu wierzchnim do dresowozu.

> Do ceny BMW zawsze trzeba też doliczyć koszt karnetu na siłkę.

Na siłkę chodzę, w dresach też się czasami zdarzy więc chyba pasuje idealnie hehe.gif RWD w tych pieniądzach to tylko e36 ale na mojej liście raczej dalszej pozycji ze względu na zbyt mało $$

Napisano

> e36 młode? no to było pisać że nastoletnie auta mają być a nie młode.

Ostatnie roczniki łapią się w widełkach wieku. ok.gif

Napisano

> Za 5 tzł?

trafiają się.

Śledzę na bieżąco temat bo sam chcę kupić coś w tych okolicach a z zakupu młodszego francuza już zrezygnowałem.

Tylko ja mam trudniej bo chcę kombi palacz.gif

Napisano

> Ostatnie roczniki łapią się w widełkach wieku.

jakich widełkach?

za 5 tys ostatniego rocznika nie kupi.

Napisano
  • Autor

> Nie patrz na to. Patrz na stan. Zwłaszcza w BMW. Mój ma prawie 200k i jakoś nie widać po nim

> zużycia. był kiedyś kupiony od Turka z magicznym przebiegiem 150k

> Więc nie wiem ile ma na prawdę.

No to tutaj sprawa rozwiązana, na przebieg nie patrzymy. Mega osiągów nie będę potrzebował, te mam w Saabie. Chodzi o coś mniej awaryjnego po prostu. Myślę, że 1.8 zwykły wystarczy ok.gif

Napisano

> Ten o ktorym napisalem 2 posty wyzej byl wlasnie do sprzedania za 5 tys (wyjsciowo, pewnie do

> negocjacji).

> 1993r. , chyba 2.0 bez gazu, klimatronik, pelna elektryka łącznie z szyberdachem i skóra nawet nie

> zniszczona zbytnio.

tylko ten 2.0 R6... sick.gif

Napisano
  • Autor

> jakich widełkach?

> za 5 tys ostatniego rocznika nie kupi.

Załóżmy, że patrząc na e36 z rocznikiem możemy zejść do powiedzmy 1996 zlosnik.gif Nad e34 bym się zastanowił gdyby nie fakt, iż samochodem będzie również jeździć moja serce.gif której zupełnie się ona nie podoba palacz.gif

Napisano

> Rozglądałem się w zachodniopomorskim i do takiej kwoty nie ma żadnej e36 z klimą. A jak coś jest to

> zajechane. Dlatego obawiam się, że będzie na prawdę spory problem z trafieniem w miarę

> przyzwoitego egzemplarza...

W każdym modelu który sobie upatrzysz będzie ten sam problem. Niezależnie czy Fiat, Ford, Francuz czy inny Fałwej. Musisz albo pójść na pewne kompromisy (poobijane, etc.) albo dołożyć palacz.gif

Napisano
  • Autor

> W każdym modelu który sobie upatrzysz będzie ten sam problem. Niezależnie czy Fiat, Ford, Francuz

> czy inny Fałwej. Musisz albo pójść na pewne kompromisy (poobijane, etc.) albo dołożyć

Uwierz mi, że na prawdę jestem w stanie pójść na kompromis. Akurat to czy będzie poobijane mi nie przeszkadza. Wolałbym aby buda była w miarę zdrowa (chociaż bez rdzy pewnie się nie obejdzie). Prawda jest taka, że kupie to co będzie w najlepszym stanie. Jak znajdę Renault Megane to też wezmę jeśli zobaczę, że przyzwoicie wygląda i jest w miarę zdrowa ok.gif

Napisano

> Czytasz to co wrzucasz?

> Quote:

> silnik uszkodzony-zagubione papiery

aaa rzeczywiście. Tak czy siak za 5kzł się kupi 518i - a czemu 518i? Bo ze wszystkich E34 najłatwiej o takie niedorżnięte zlosnik.gif

Napisano

> jakich widełkach?

> za 5 tys ostatniego rocznika nie kupi.

http://otomoto.pl/bmw-316-C24059175.html

http://otomoto.pl/bmw-316-klima-wspomaganie-stan-bdb-C22683337.html

http://otomoto.pl/bmw-316-super-autko-z-klimom-C24459436.html

Nawet nie patrzę na opisy bo tego typu auta i tak trzeba obejrzeć.

Specjalnie wybrałem różne wersje nadwozia wink.gif

Napisano
  • Autor

> aaa rzeczywiście. Tak czy siak za 5kzł się kupi 518i - a czemu 518i? Bo ze wszystkich E34

> najłatwiej o takie niedorżnięte

Obstawiam, że 518 nie jedzie zupełnie ok.gif ale akurat tutaj nie byłoby to problemem. Prawa, że e34 mało awaryjne i długowieczne?

Napisano

> Obstawiam, że 518 nie jedzie zupełnie ale akurat tutaj nie byłoby to problemem.

2.0 R6 129 koni nie jedzie zupełnie. 1.8 to tu trzeba chyba pchać. grinser006.gif

> Prawa, że e34 mało

> awaryjne i długowieczne?

Mało powiedziane.

Zapytaj kolegi kojdus.

Co on wyprawiał z tą beemką... facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> http://otomoto.pl/bmw-316-C24059175.html

> http://otomoto.pl/bmw-316-klima-wspomaganie-stan-bdb-C22683337.html

> http://otomoto.pl/bmw-316-super-autko-z-klimom-C24459436.html

> Nawet nie patrzę na opisy bo tego typu auta i tak trzeba obejrzeć.

> Specjalnie wybrałem różne wersje nadwozia

Obawiam się tylko egzemplarzy młodych gniewnych zlosnik.gif Zresztą piszę tak jakbym miał ok 30tki hehe.gif

Napisano

> http://otomoto.pl/bmw-316-C24059175.html

> http://otomoto.pl/bmw-316-klima-wspomaganie-stan-bdb-C22683337.html

> http://otomoto.pl/bmw-316-super-autko-z-klimom-C24459436.html

> Nawet nie patrzę na opisy bo tego typu auta i tak trzeba obejrzeć.

> Specjalnie wybrałem różne wersje nadwozia

to nie jest ostatni rocznik smile.gif ale jakbym takiego auta szukał, to ze wzgledu na blachy i znajomość konstrukcji przez warsztaty bmw byloby jednym z faworytów pewnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.