Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

likwidacja szkody - szybka reakcja ubezpieczyciela

Featured Replies

Napisano

Przyznam, że pierwszy raz jestem pozytywnie zaskoczony szybkością reakcji ubezpieczyciela. Dziś około 18 był u mnie likwidator (rzeczoznawca), który oglądał moje auto uszkodzone przez posiadacza OC w Warcie. Po 20 minutach oględzin zostawił mi protokół. Poprosił o wypełnienie i przesłanie pocztą lub mailem do Warty. Poinformował mnie, że otrzymam kosztorys do 7 dni o przesłania do Warty wypełnionego dokumentu. Kosztorys wypełniłem przed chwilą, wrzuciłem na skaner i puściłem mailem do Warty o 20:55. Szkoda, że nie siedzę przed lustrem, bo musiałem mieć niezłego karpia shocked.gif kiedy to kosztorys naprawy dostałem o... 21:03! Tak tak, 8 minut! Jestem zaskoczony... yikes.gif

ps. proponowana kwota pokrywa koszt naprawy określony przez mojego blacharza/lakiernika zlosnik.gif Zostaje 50 zł na flaszkę 20.GIF

Czy to wyjątek czy coś się zmieniło na rynku likwidacji szkód ubezpieczeniowych?

Napisano

> Czy to wyjątek czy coś się zmieniło na rynku likwidacji szkód ubezpieczeniowych?

to nie wyjatek

tak sa zalatwiane sprawy u normalnego ubezpieczyciela gdy nikt nic nie kombinuje i nie stara sie przy okazji zarobic

problemy zaczynaja sie gdy ubezpieczony zaczyna kombinowac zeby mu zostalo albo cos w tym stylu

Napisano

> to nie wyjatek

> tak sa zalatwiane sprawy u normalnego ubezpieczyciela gdy nikt nic nie kombinuje i nie stara sie

> przy okazji zarobic

> problemy zaczynaja sie gdy ubezpieczony zaczyna kombinowac zeby mu zostalo albo cos w tym stylu

ehhhh....

ja mam inne zdanie, gdyby takie postepowanie jak opisal kolega bylo zasada, to mialbym duzo mniej pracy ...

powiem nawet, ze z uwagi na agresywna ekspansje tzw. smiecio-ubezpieczycieli, firmy, ktore uprzednio nazwalbym uczciwymi, zaczynaja takze stosowac rozne dziwne praktyki, aby tylko poszkodowanego 270747800-sex.gif

Napisano

a ja jestem zaskoczony.

Nadal bujam się z bieżącym zdarzeniem z OC sprawcy w Interrisk. Ubezpieczyciel nie uznał tego że wartość naprawy nie przekroczyła wartości samochodu i stanął na stanowisku że jest szkoda całkowita i wypłacił różnicę przed zdarzeniem - wrak.

Poprzednie - nigdy nie udałoby się za gotówkowe odszkodowanie naprawić samochodu w technologii producenta, jedynie w technologii garażowej. Jak się udało to wybierałem technologię garażową za gotówkę żeby właśnie się nie bujać. Teraz się tak nie dało i musiałem naprawiać bezgotówkowo.

Daawno temu w PZU z 10 lat temu to z AC rzeczywiście było tak jak piszesz. Kosztorys dostałem nawet mniej niż w 8 min bo gość robił przy mnie. Podjechałem z autem do oddziału gdzie mieli stanowiska oględzinowe. Nawet podnośniki tam mieli! Potem kosztorys, bezgotówkowo w ASO i samochód jak nowy.

Niestety teraz narobiło się pełno dziwnych firm, kryzysy, oszczędności, i teraz mam problemy chociaż jestem poszkodowanym.

Napisano

Auto na firme ?

Ale na kase i tak pewnie poczekasz ustawowe 30 dni 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Daawno temu w PZU z 10 lat temu to z AC rzeczywiście było tak jak piszesz. Kosztorys dostałem nawet

> mniej niż w 8 min bo gość robił przy mnie. Podjechałem z autem do oddziału gdzie mieli

> stanowiska oględzinowe. Nawet podnośniki tam mieli! Potem kosztorys, bezgotówkowo w ASO i

> samochód jak nowy.

Kiedyś też tak likwidowałem. Dziś jednak przedstawiciel firmy ubezpieczeniowej przyjechał do mnie pod dom. Mogłem wysłać ten protokół jutro czy za tydzień, traf chciał, że zrobiłem to od ręki a tu ping zlosnik.gif odbicie piłeczki, po 8 minutach mam kosztorys z danymi z oględzin, które było prowadzone 3 godziny wcześniej. Trzeba nadmienić, że kosztorys przesłała inna osoba niż rzeczoznawca, który u mnie był, po numerze kierunkowym widać, że nawet z innego miasta, więc komunikację wewnętrzną mają na naprawdę dobrym poziomie...

Napisano
  • Autor

> Auto na firme ?

Nie.

> Ale na kase i tak pewnie poczekasz ustawowe 30 dni

Jakże typowa, złośliwa i zupełnie zbędna uwaga smile.gif

Napisano

> Nie.

No to juz troche dziwne. Myslalem, ze boja sie roszczen o utracone korzysci ....

> Jakże typowa, złośliwa i zupełnie zbędna uwaga

Zyciowa ...

Kiedys nawet mialem wyrok z klauzula wykonalnosci, a pewien ubezpieczyciel nie raczyl zaplacic pieniazkow. Pomogl mu w tym komornik zlosnik.gif

Napisano

> Czy to wyjątek czy coś się zmieniło na rynku likwidacji szkód ubezpieczeniowych?

W czerwcu minie rok jak prowadzona jest sprawa likwidacji szkody na moim maluchu po orzeczeniu winy sprawcy przez sad. Ani kasy, ani ruchu. Do sprawy zaprzagniety szef likwidatorow. PTU.

Napisano

ja tez jestem w trakcie likwidacji szkody całkowitej z OC sprawcy w Warcie... jak na razie był rzeczoznawca wczoraj. szkoda zgłoszona w ubiegły piątek...auto do kasacji. przy oględzinach nie byłem, ale podobno auto idzie na jakąś 3 dniową licytację czy coś takiego...

szczerze to jestem przerażony, bo oponie o Warcie na necie są właściwie same negatywne...

Napisano

< Do sprawy zaprzagniety szef likwidatorow. PTU.

PTU to chyba największy dziad jaki moze być. Miałem nieprzyjemność likwidować szkodę z OC sprawcy. Wszystko pod górę. Np. na akceptację kosztorysu ASO przysyłali dokładnie 14 dni od oględzin (dzwonione było kilka razy czy już jest zrobiony, odpowiadali, ze maja na to dwa tygodnie i jeszcze go nie mają). Jak się okazało, data akceptacji kosztorysu była z 3 (trzech!) dni po oględzinach.

Napisano

Kosztorys kosztorysem. Pieniądze dostaniesz ustawowego 30 dnia smile.gif

Napisano

> PTU to chyba największy dziad jaki moze być.

No ja likwidowałem ostatnio. Na oświadczenie. Likwidator przyjechał do mnie po 4 dniach, kosztorys był na następny dzień (kwota w miarę przyzwoita). Ale pieniądze dokładnie 30 dnia od zgłoszenia. Problemów nie robili żadnych więc w sumie nie narzekam.

Napisano

W PZU. Dzwona miałem w piątek. W piatek tez zgłosiłem szkodę. W poniedziałek przyjechal rzeczoznawca. W piatek miałem kase na koncie zlosnik.gif

Więc się da.

Napisano

> ja tez jestem w trakcie likwidacji szkody całkowitej z OC sprawcy w Warcie...

Bravo poszło się cieszyć?

> szczerze to jestem przerażony, bo opinie o Warcie na necie są właściwie same negatywne...

fak, a ja tam kupiłem ubezpieczenie alien.gif

Napisano

> Bravo poszło się cieszyć?

nie, Seicento sick.gif

Napisano

> szczerze to jestem przerażony, bo oponie o Warcie na necie są właściwie same negatywne...

Przez kilka lat auta z rodziny były ubezpieczone w Warcie - kilka razy zdarzyło mi się likwidować szkodę -

złego słowa nie powiem, bo zawsze byłem zadowolony z obsługi. waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.