Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czerwiec daje dni gorące (miejmy nadzieję :-P) - spam wątek

Featured Replies

Napisano

> ja o pękniętej ramce i pokrzywionej tablicy a tu obryw

Moja mnie mucka wkurzyla ostatnio, i powiedzialem ze jej nie umyje niech jezdzi brudna zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Moja mnie mucka wkurzyla ostatnio, i powiedzialem ze jej nie umyje niech jezdzi brudna

Co Ci zrobiła?......., że Insigni szukasz biglaugh.gif ?

Napisano

> Co Ci zrobiła?......., że Insigni szukasz ?

Denerwuje mnie swierszcz ktory siedzi w desce rozdzielczej po stronie pasazera w okolicy PP zlosnik.gif

A Insigni szukam, bo Pezota od Żony bedziemy sprzedawac, i jak Crome bym sprzedal i troche dolozyl to moze kupil Insignie, ale to narazie faza planow.

Napisano

> Denerwuje mnie swierszcz ktory siedzi w desce rozdzielczej po stronie pasazera w okolicy PP

> A Insigni szukam, bo Pezota od Żony bedziemy sprzedawac, i jak Crome bym sprzedal i troche dolozyl

> to moze kupil Insignie, ale to narazie faza planow.

Zastanów się dobrze czy na pewno chcesz Insignie wink.gif (szczególnie taką z początku produkcji) bo może się potem okazać, że mocno zatęsknisz za świerszczem w Czarnej Mambie zlosnik.gif

Napisano

> Denerwuje mnie swierszcz ktory siedzi w desce rozdzielczej po stronie pasazera w okolicy PP

Odkręć te dwie nakrętki na imbusa - nawiew powietrza na górnej części deski rozdzielczej, na środku - wyciągnij go i będziesz miał prosty dostęp w tamte okolice aby rekę wsadzić i pogmerać....

Zawsze możesz tam wepchnąć filc który to zniweluje- pewnikiem kanały wentylacji lub schowek.... W stilaku wepchnołem między kanały wentylacyjne filc i jak ręka odjął ... W Cromie na razie denerwuje mnie stuki które gdzieś dochodzą czasami z przodu jak jade po wertepach... ale stawiam obecnie na klocki hamulcowe bo wystarczy, ze lekko musnę hamulec i zalega kompletna cisza... nie mam czasu się za to zabrać...

Resztę i tak mam wyciszone... ostatnio sufit wyciszyłem gąbkami

Napisano

> A ja dziś wróciłem z pracy, wjechałem do ogrodu parkując przed garażem, zostawiłem na luzie,

> zaciągłem ręczny i poszedłem zamknąć bramę do ogrodu, silnik pracował co by turbo ochłonęło.

> Sprawdziłem skrzynkę pocztową i wracam zgasić cromę. Poszedłem do domu, zjadłem obiad,

> przebrałem się, może minęło jakieś 40min. siadłem na kanapie i słyszę z żoną trzask, myślę

> sobie z żoną pewnie rodzice piętro niżej coś przestawiają. Po chwili wpada ojciec i mówi

> spokojnym głosem: tylko nie przeklinaj i zejdź do samochodu. Zbiegam, patrze a croma

> zaparkowana na drzwiach garażowych !!!! mało szału nie dostałem, ręczny puścił a samochód był

> na luzie.

> Straty to pęknięta ramka tablicy i skrzywiona tablica rej.

> Większej głupoty chyba w życiu nie popełniłem, a ojciec zawsze tłumaczy, że samochód na biegu się

> zostawia, a ja nowe metody wprowadzam chłodzenia po powrocie z pracy.

> Możecie wpisywać jak dużą głupotę popełniłem.

> Jeszcze nie ochłonąłem

to ja myślałem że sam jestem....

kiedyś miałem A3, założyłem sobie nowe lampy ori xenony, i pewnego razu miałem wjechać do garażu (do garażu wjeżdzam z górki podpiwniczenie) i wjechałem przednimi kołąmi ale ciach ręczny pójdę bramę zamknę, wracam i patrze jak się auto stacza do garażu odwróciłem się i bałem wchodzić do garażu i szczęście w nieszczęściu w garazu na ścianie były śmiecie i pudła kartonowe i tak to zamortyzowało że aby zderzak lekko się zarysował a mało biegunki nie dostałem bo bałem się o lampy smile.gif

Napisano

Ten świerszczyk to może climatronik w automacie przestawiający okresowo kierownice powietrza albo mało czynnika w układzie klimatyzacji.

Jak zawór rozprężny nie ma cieczy to też może ćwierkać wink.gif

Spróbuj pobawić się ustawieniami.

Napisano

> Ten świerszczyk to może climatronik w automacie przestawiający okresowo kierownice powietrza albo

> mało czynnika w układzie klimatyzacji.

> Jak zawór rozprężny nie ma cieczy to też może ćwierkać

> Spróbuj pobawić się ustawieniami.

To nie to, tak jak mowie to jest w okolicach PP pasazera z przodu, i slychac to gdy na drodze sa plyty.

Napisano

I siem poduszka otworzy jak pogmerma zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Panowie jak myslicie za ile bym mogl wystawic moja Crome na sprzedaz, bo ceny sa tak rozne ze nie wiem, gdyby przyszlo mi ja sprzedac to nie wiem za ile.

Croma 11. 2007 wersja Emotion w standardzie

-Bixenon

-Blue&me

-Przyciemniane szyby

-roletki w tylnych oknach

-9 poduszek powietrznych

-climatronic 2 strefowy

-podwojna podloga

-ABS, ASR, HH i kontrolę trakcji

-uchwyty na kubki w tylnym podlokietniku

-przedni fotel pasazera skladany w stolik

-17 calowe alumy

-ori alaram

-czujniki parkowania

Przebieg 100tys km.

Napisano

> I siem poduszka otworzy jak pogmerma

Poduszka nie zając - nie wyskoczy hehe.gif

Napisano

> Panowie jak myslicie za ile bym mogl wystawic moja Crome na sprzedaz, bo ceny sa tak rozne ze nie

>

ehhh ale kusisz;) taką ładną Cromę sprzedawać...

Napisano

> ehhh ale kusisz;) taką ładną Cromę sprzedawać...

Czemu kusze?? No mysle nad tym, a pomysl sie narodzil bo Pug pojdzie prawdopodobnie do sprzedania.

Napisano

> Poduszka nie zając - nie wyskoczy

No niby nie, jak mi sie bedzie chcialo to musze odkrecic ten nawiew i zobaczyc co to moze byc.

Napisano

> Czemu kusze?? No mysle nad tym, a pomysl sie narodzil bo Pug pojdzie prawdopodobnie do sprzedania.

kusisz bo chętnie bym przygarnął:) a poważnie chyba tylko od osób z kącika ew. znajomych czy poleconych, którzy znają historię autka i fakt jak o niego dbałeś dostaniesz uczciwą cenę... patrząc na to że za ok 35 tys można już spokojnie kupić Crome po FL z 2008r. to dla klienta "z ogłoszenia" ciężko będzie dostać więcej...

Napisano

No wlasnie o takiej kwocie mysle.Ale zobaczymy jak to sie potoczy wszystko, wpierw musze relingi pomalowac wedlug twojego manuala zlosnik.gifzlosnik.gif Pewnie bedzie tak jak z kazdym poprzednim moim autem, ze wszystko bylo wymienione zrobione, a potem sprzedawalem facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

a nie lepiej kasę z Puga zostawić na "przyszłość" ew. zainwestować itd auto zawsze możesz zmienić a w sumie teraz wiesz co masz i jak sam mówisz jest wszystko porobione smile.gif

Napisano

> a nie lepiej kasę z Puga zostawić na "przyszłość" ew. zainwestować itd auto zawsze możesz zmienić a

> w sumie teraz wiesz co masz i jak sam mówisz jest wszystko porobione

Na wakacjach przemysle wszystko jeszcze raz.A w Cromie w lipcu bedzie wszystko to co trzeb zrobione, chodzi o sprawy eksploatacyjne.Ale Insignia kusi zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Na wakacjach przemysle wszystko jeszcze raz.A w Cromie w lipcu bedzie wszystko to co trzeb

> zrobione, chodzi o sprawy eksploatacyjne.Ale Insignia kusi

co by nie powiedzie to piękne auto jest:) z resztą mam sentyment do Opla bo to mój pierwszy samochód był:)

Napisano

> Na wakacjach przemysle wszystko jeszcze raz.A w Cromie w lipcu bedzie wszystko to co trzeb

> zrobione, chodzi o sprawy eksploatacyjne.Ale Insignia kusi

Przed Cromą miałem Opla Zafirę i jak przyszło do wymiany bolidu naturalnym kierunkiem było łakome spojrzenie na Insignię kombi, bo to naprawde ładne auto, jednak zostałem delikatnie odwiedzony od Insigni przez osoby, które na codzień zajmują się nimi (szczególnie od egzemplarzy z początku produkcji). Nie mówię, że Croma jest okazem bezawaryjności szczególnie moja ale tak jak piszesz dobrze całą sprwę przemyśl.

Napisano

> spojrzenie na Insignię kombi, bo to naprawde ładne auto, jednak zostałem delikatnie odwiedzony

> od Insigni przez osoby, które na codzień zajmują się nimi (szczególnie od egzemplarzy z

> początku produkcji).

chyba taka jest prawidłowość ze wszystkim obecnie samochodami że pewne rozwiązania testuje się na klientach i eliminuje przy FL-u, chociaż osobiście mam wrażenie że w przypadku Cromy jest odwrotnie - za wyjątkiem nieszczęsnego kolektora pod względem wyposażenia, rozwiązań czy dodatków lepiej prezentują się modele z początków produkcji....

Napisano

Ja mysle nad taka z 2009 roku, jedyne co slyszalem to ze poczatkowe modele mialy problemy z elektryka.

Napisano

Właśnie miałem okazję chwilę pojeździć Fiatem Freemontem 3.6 V6 24v 280KM AT 4X4. W Bielsku puki co traktują go jako następcę Cromy. Moje wrażenia są następujące: autko tak do 3 tyś obrotów jedzie bo jedzie ale później to już naprawdę pięknie idzie, automat zmienia biegi bez żadnych szarpnięć i do oprogramowania skrzyni nie można się doczepić. Jednakże jak się depnie to lepiej nie patrzeć na wir w baku bo tam w zasadzie to tsunami 16-20 l/100 km Pb. W środku z kolei cichutko, wykończenie i spasowanie na dobrym poziomie i dużo miejsca w zasadzie porównywalnie z Cromą. Z wad to na pewno w ver 7 brak rolety bagażnika (i nie można domówić ani samemu zamontować bo inne plastiki bez wycięć) lecz w tej ver są w suficie wloty powietrza dla 2 i 3 rzędu i regulacja klimy natomiast w ver 5 osobowej jest roleta ale już Fiat przyoszczędził i nie ma regulacji klimy dla 2 rzędu wlotów powietrza w suficie, nie wiem jak chcą schłodzić tak duże auto. Z kolei 2 tygodnie temu miałem też okazję jeździć Freemontem 2.0 Multijet II 16v 170KM AT 4x4 i tutaj jestem zawiedziony osiągami silnika bo to jedzie ale frajdy nie ma tak jak w Cromie. Przesiadając się z Freemonta do Cromy to wrażenie jest takie, że Croma to wcale nie takie duże auto wink.gif. Podsumowując wiele osób nie wie do jakiego segmentu przypisać Cromę czy do limuzyn czy vanów (jak dla mnie to limuzyna). Podobny problem jest z Freemontem ni to Suv ni to Van bądź Crossover lecz na pewno nie limuzyna. To takie moje spostrzeżenia odnośnie samochodu, który teoretycznie na chwilę obecną jest następcą Cromy ale chyba tylko w cenniku bo kosztuje tyle ile wcześniej Croma. Na pytanie ile trzeba czekać na nowego to okazuje się, że 5 miesięcy bo w europie jest dużo zamówień, a gdyby nie znaczek Fiata to sprzedaż szła by jeszcze lepiej.

Napisano

dzisiaj rano pojechałem nad morze do Niechorza wink.gif

średnie spalanie z komputera 5.9l, średnia prędkość 83km/h, dystans 677km. Szczerze to liczyłem na lepszy wynik ale jakoś moja Croma nie chce zejść niżej, albo taka jazda byłaby bardzo męcząca. Fajnie się patrzyło jak wskazówka paliwa stanęła na połowie baku i przejechany dystans 525km. Jak zatankuje to zobaczy się rzeczywiste spalanie i raczej będzie większe bo przekłamuje mi o około 0.4 litra.

Napisano

> Ta usterka niestety jest nienaprawialna....

a pokaż spalanie AcA smile.gif

i jak się ma wskazanie komputera do wyliczeń pod dystrybutorem ?

Napisano

> dzisiaj rano pojechałem nad morze do Niechorza

> średnie spalanie z komputera 5.9l, średnia prędkość 83km/h, dystans 677km. Szczerze to liczyłem na

> lepszy wynik ale jakoś moja Croma nie chce zejść niżej, albo taka jazda byłaby bardzo męcząca.

> Fajnie się patrzyło jak wskazówka paliwa stanęła na połowie baku i przejechany dystans 525km.

> Jak zatankuje to zobaczy się rzeczywiste spalanie i raczej będzie większe bo przekłamuje mi o

> około 0.4 litra.

Ja po trasie na i z wakacji spaliłem prawie 6,8 , ale z rowerami na tylnej klapie. Duże opory powietrza i nie dało się zejść ze spalaniem.

Rozjazd pomiędzy kompem i tankowaniem masz przez nienajlepsze już wtryski. U mnie po wymienie +/- 0,1 albo prawie wcale (wczoraj tankowałem)

Napisano

Ja mialem dosc wysokie korekcje na 3 i 4 cylindrze, bo pod 4.0 podchodzily, zapodalem preparat do wtryskow i korekcje po miesiacu spadly na 0,8 na tych zlych cylindrach, a na dobrych do +-0,1.

Napisano

> Ja mialem dosc wysokie korekcje na 3 i 4 cylindrze, bo pod 4.0 podchodzily, zapodalem preparat do

> wtryskow i korekcje po miesiacu spadly na 0,8 na tych zlych cylindrach, a na dobrych do +-0,1.

A spalanie się zmieniło po tej operacji?

Napisano

> Ja mialem dosc wysokie korekcje na 3 i 4 cylindrze, bo pod 4.0 podchodzily, zapodalem preparat do

> wtryskow i korekcje po miesiacu spadly na 0,8 na tych zlych cylindrach, a na dobrych do +-0,1.

jaki preparat aplikowałeś ostatecznie?

Napisano

> jaki preparat aplikowałeś ostatecznie?

Niemieckiego producenta tunap 983.

Napisano

> A spalanie się zmieniło po tej operacji?

Ja mialem spalanie w normie, nie mialem duzego spalania przez to.

Napisano

Trza by rozruszac kuncik, narzekamy ze nie spamujemy zlosnik.gifzlosnik.gif

Weekend uwazam za otwarty od 2h i 9minut zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Trza by rozruszac kuncik, narzekamy ze nie spamujemy

> Weekend uwazam za otwarty od 2h i 9minut

a ja dalej w robocie smile.gif, pocieszam się że kiełbasek i piwa mam wystarczająco (dla jednej osoby oczyywiście) 20sztuk powinno wystarczyć grinser006.gif

Napisano

> Trza by rozruszac kuncik, narzekamy ze nie spamujemy

> Weekend uwazam za otwarty od 2h i 9minut

jak od 2h jak ok 3h i 15 min biglaugh.gif

Napisano

> jak od 2h jak ok 3h i 15 min

To Ty zlosnik.gifzlosnik.gif

Jo w piatki pracuja tylko 6,5h zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> a ja dalej w robocie ,

To o kiery konczysz zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> To o kiery konczysz

do 18 się męczyłem, a teraz zimne pifko żywiec,tyskie,kasztelan,tatra do wyboru do koloru 270635636-JUMP2.gif , kiełbaska czeka na lepszą pogodę co by na ruszcie upiec slinka.gif

Napisano

> do 18 się męczyłem, a teraz zimne pifko żywiec,tyskie,kasztelan,tatra do wyboru do koloru ,

> kiełbaska czeka na lepszą pogodę co by na ruszcie upiec

ja odnalazłem Bursztynową komnatę...

wczoraj o sychym pysku siedziałem, dzisiaj mnie nosi, już się miałem do sklepu wybrać a małżonka mówi że w piwnicy jest jedno duże piwo biglaugh.gif

które właściwie już kończę, więc PEPCIO kaman z tym "pilznerem" ze stonki biglaugh.gif

Napisano

> które właściwie już kończę, więc PEPCIO kaman z tym "pilznerem" ze stonki

Tym bardziej ze pelno swiadkow jest ze wygrales zaklad o piffoooo zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> do 18 się męczyłem, a teraz zimne pifko żywiec,tyskie,kasztelan,tatra do wyboru do koloru ,

> kiełbaska czeka na lepszą pogodę co by na ruszcie upiec

I tak caly tydzien do 18??

Napisano

> I tak caly tydzien do 18??

A no , ale przyszły tydzień do 15.30 i tak na zmianę buu.gif

ale zimne pifko poprawia samopoczucie

Napisano

> A no , ale przyszły tydzień do 15.30 i tak na zmianę

> ale zimne pifko poprawia samopoczucie

To gdzie kolega pracuje, ze takie zmiany, jesli mozna wiedziec.

Napisano

> To gdzie kolega pracuje, ze takie zmiany, jesli mozna wiedziec.

fabryka guzików biglaugh.gif

Napisano

> To gdzie kolega pracuje, ze takie zmiany, jesli mozna wiedziec.

W "usługach" smile.gif

A ostatnio namierzył mnie wóz z kamerami: http://www.super-nowa.pl/art.php?i=23584 i croma będzie w google smile.gif

Napisano

> W "usługach"

ok.gif

A mnie teraz czeka jazda na lotnisko, bo znajomi przylatuja znajomi, i jutro rano na podboju Paryżu jedziemy z nimi.

Napisano

> A mnie teraz czeka jazda na lotnisko, bo znajomi przylatuja znajomi, i jutro rano na podboju Paryżu

> jedziemy z nimi.

super, pozazdrościć można

Napisano

> super, pozazdrościć można

Tylko w tym problem, ze wczoraj chyba z klima przesadzilem, bo zawsze na LO jezdze i dzis mnie zaczyna cos łapac sick.gif

Napisano

> A mnie teraz czeka jazda na lotnisko, bo znajomi przylatuja znajomi, i jutro rano na podboju Paryżu

> jedziemy z nimi.

kolega....

Napisano

> kolega....

Bys bajtla nie miol, to bys tez mogl przyleciec zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Bys bajtla nie miol, to bys tez mogl przyleciec

Halina z małym Marianem zostaje w domu :>

a my w miasto biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.