Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LR Defender

Featured Replies

Napisano

Panowie i Panie,

otóż latka lecą i człowiek się starzeje old.gif

w związku z tym zmieniają się niektórym priorytety i postrzeganie świata

postanowiłem przymierzyć się do auta którego nie zmienię za 2-3 lata na nowszy model

auta które będzie mi służyć przez kolejnych lat 10-15 jako auto do jazdy na co dzień

na razie nie myślałem zupełnie o off road może kiedyś wink.gifzlosnik.gif jak mi żona pozwoli hehe.gifrotfl.gif

i nie ukrywam że serduszka.gif się w czymś takim

2b36e87aaedf03d9med.jpg

lub wersja 3D

58b61e217cfab66fmed.jpg

podoba mi się wszystko ...

kształty, linie, no normalnie stan nieważkości .... fly.gif

stwierdzam obiektywnie że nie potrafię znaleźć -minusów- posiadania takiego auta

może Wy z wrodzoną sobie inteligencją zlosnik.gif coś wymyślicie panic.gif ??? 20.GIF

Napisano

kopalnią wiedzy na temat LR będzie Landklinika

Napisano
  • Autor

> kopalnią wiedzy na temat LR będzie Landklinika

podziękował 20.GIFok.gif

Napisano

> Panowie i Panie,

> otóż latka lecą i człowiek się starzeje

tym bardziej nalezy sie prezentzlosnik.gif

> w związku z tym zmieniają się niektórym priorytety i postrzeganie świata

> postanowiłem przymierzyć się do auta którego nie zmienię za 2-3 lata na nowszy model

> auta które będzie mi służyć przez kolejnych lat 10-15 jako auto do jazdy na co dzień [...]

to byl wlasnie jeden z argumentow za FJ Cruiserzlosnik.gif

> lub wersja 3D

> podoba mi się wszystko ...

> kształty, linie, no normalnie stan nieważkości ....

> stwierdzam obiektywnie że nie potrafię znaleźć -minusów- posiadania takiego auta [...]

Silnikhmm.gif - moze w EU nie robi roznicy[...]

W 2009 roku byla edycja "60th Anniversary" - w czarnym to to swietnie wygladalowaytogo.gif

13752_defender_110_svx_007-4b77abba77db2.jpg

defender-110-svx-004.jpg

Jesli dobrze pamietam to chyba tylko 1,600-1,800 sztuk wyszlo, Oz dostala jakies 5%hmm.gif[...]

Ale jesli uzywany to szukalbym wlasnie tego ... 001.gif[...] (o ile wersja LHD bylazlosnik.gif[...]

Napisano

> stwierdzam obiektywnie że nie potrafię znaleźć -minusów- posiadania takiego auta

> może Wy z wrodzoną sobie inteligencją coś wymyślicie ???

dopiero jak zaczniesz jeździć to poznasz minusy, na foto dużo fur fajnie wygląda

Co może wkurzać w takim aucie?

Ano...

ACCELERATION 0-62 MPH (0-100 KPH)18.6 s (to sie jeszcze przezyje)

TOP SPEED85.1 mph OR 137 km/h - ale tego to nie wiem, znaczy ze predkosc po trasie to 80 w miare ok?

link

Napisano
  • Autor

> tym bardziej nalezy sie prezent

001.gif

> to byl wlasnie jeden z argumentow za FJ Cruiser

jak dla mnie zbyt nowatorska ta Toyota grinser006.gif

> Silnik - moze w EU nie robi roznicy[...]

> W 2009 roku byla edycja "60th Anniversary" - w czarnym to to swietnie wygladalo

> Jesli dobrze pamietam to chyba tylko 1,600-1,800 sztuk wyszlo, Oz dostala jakies 5%[...]

> Ale jesli uzywany to szukalbym wlasnie tego ... [...] (o ile wersja LHD byla[...]

aj waj pikny serduszka.gif

od jutra zacznę urabiać swoją mulher.gif

Napisano
  • Autor

> dopiero jak zaczniesz jeździć to poznasz minusy, na foto dużo fur fajnie wygląda

> Co może wkurzać w takim aucie?

> Ano...

> ACCELERATION 0-62 MPH (0-100 KPH)18.6 s (to sie jeszcze przezyje)

> TOP SPEED85.1 mph OR 137 km/h - ale tego to nie wiem, znaczy ze predkosc po trasie to 80 w miare

> ok?

> link

hmm.gif ciut mauo zlosnik.gif

czy aby na pewno panic.gif

muszę sprawdzić niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> przecież będziesz się lansował a nie ścigał. Do lansu wystarczy

aj waj ... faktycznie 130 icon_eek.gifgrinser006.gif

może jakiś czip zlosnik.gif

hmm na A2 to ciut mało rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Serio ?

> Ja jednak bym zobaczył Mercedesa G

znajomy ma ... odradza blush.gif

i o ile bryła ok.gif to dizajn środka zlosnik.gif MB jakoś mnie odrzuca ooniee.gif

Napisano

> aj waj ... faktycznie 130

> może jakiś czip

> hmm na A2 to ciut mało

Bo to bardziej traktor niz auto 270751858-jezyk.gif sory ze plan zepsulem

Napisano

> znajomy ma ... odradza

> i o ile bryła to dizajn środka MB jakoś mnie odrzuca

MercedesGAMG_3_m.jpg

Mógłbym w takim mieszkać zlosnik.gifoink.gif

Napisano
  • Autor

> Mógłbym w takim mieszkać

uff 270635636-JUMP2.gif to znaczy że somsiadami być nie będziemy grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Bo to bardziej traktor niz auto sory ze plan zepsulem

> Bo to bardziej traktor niz auto sory ze plan zepsulem

ok.gif

obecnie i tak nie rozwijam kosmicznych prędkości zlosnik.gif

czasami przydepnę do 130-140 i to max spineyes.gif

nawet mulher.gif mnie strofuje "no jedź szybciej" hehe.gif

idę na jazdę próbną .... wink.gif zobaczymy

Napisano

> obecnie i tak nie rozwijam kosmicznych prędkości

> czasami przydepnę do 130-140 i to max

> nawet mnie strofuje "no jedź szybciej"

> idę na jazdę próbną .... zobaczymy

to jeszcze jedna rzecz na którą zwróć uwagę bo niektórym to przeszkadza, fotel jest umiejscowiony blisko drzwi żeby łatwo było głowę wychylić i sprawdzać teren, w normalnej jeździe nie koniecznie się to sprawdza wink.gif

Napisano

> ciut mauo

> czy aby na pewno

> muszę sprawdzić

Zależy, jak używasz auta na codzień - na autostradzie słabo sie będzie sprawdzać, poza tym IMO nie jest to wielki problem. I tak na asfalcie trzeba uważać, żeby przypadkiem auta nie przewrócić. zlosnik.gif

Ale obejrzyj to auto na zywo najpierw, bo ono jest dosyć siermiężne wbrew pozorom - i przy przesiadce ze zwykłej osobówki można się mocno zdziwić (mimo obecności paru gadżetów w kabinie tak na prawdę bliżej mu np. do Żuka niż do samochodu osobowego grinser006.gif).

Napisano

> tak na prawdę bliżej mu np. do Żuka niż do samochodu osobowego ).

I to jest podsumowanie claps.gif

Napisano

> Zależy, jak używasz auta na codzień - na autostradzie słabo sie będzie sprawdzać, poza tym IMO nie

> jest to wielki problem. I tak na asfalcie trzeba uważać, żeby przypadkiem auta nie przewrócić.

> Ale obejrzyj to auto na zywo najpierw, bo ono jest dosyć siermiężne wbrew pozorom - i przy

> przesiadce ze zwykłej osobówki można się mocno zdziwić (mimo obecności paru gadżetów w kabinie

ciekawe jak hałas przy takich 90-100km/h hmm.gif

w vitarce do 80km/h jest cicho, ale powyżej już robi się głośno od szumu powietrza no.gif

Napisano

> ciekawe jak hałas przy takich 90-100km/h

Ktoś z rodziny ma krótkiego Defendera z fordowskim dieslem - IMO 90 km/h to maksimum jesli idzie o dlugotrwałą jazdę, powyżej tej prędkości już w zasadzie nie da się rozmawiać ani słuchac radia. zlosnik.gif

Z drugiej strony dość "trudno" sie tym jeździ po nierównym asfalcie - dopuki asfalt jest gładki, jest OK, gorzej, gdy zaczynają się koleiny, nierówności, itd., wtedy trzeba zwolnić. Mam wrażenie, że np. Wrangler, mimo że ogólnie też jest to wóz drabiniasty, na asfalcie prowadzi się przewidywalniej. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> to jeszcze jedna rzecz na którą zwróć uwagę bo niektórym to przeszkadza, fotel jest umiejscowiony

> blisko drzwi żeby łatwo było głowę wychylić i sprawdzać teren, w normalnej jeździe nie

> koniecznie się to sprawdza

ok.gif cenna uwaga 893goodvibes.gifgrinser006.gif

Napisano

> kopalnią wiedzy na temat LR będzie Landklinika

True smile.gif

Napisano

> podziękował

Mnie mógł bezpośrednio zapytać zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> cenna uwaga

Zgadza się, fotel jest bliżej niż w Discovery smile.gif

Napisano
  • Autor

> Zależy, jak używasz auta na codzień - na autostradzie słabo sie będzie sprawdzać, poza tym IMO nie

> jest to wielki problem. I tak na asfalcie trzeba uważać, żeby przypadkiem auta nie przewrócić.

od paru m-cu jeżdżę Partnerem Tepee w wersji osobowej na A2 max 130 893goodvibes.gif

szum wiatru jak przy takim wysokim aucie jest do zaakceptowania

w mieście bardzo dobrze mi się jeździ Kioskiem drive.gif

> Ale obejrzyj to auto na zywo najpierw,

na mam w planach jazdę próbną w salonie LR wink.gif

> bo ono jest dosyć siermiężne wbrew pozorom - i przy

> przesiadce ze zwykłej osobówki można się mocno zdziwić (mimo obecności paru gadżetów w kabinie

może być coś gorszego od Peugeota Partnera wink.gifzlosnik.gif

dlatego też rozglądam się za wersjami "zrobionymi" lub lepiej wyposażonymi ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ktoś z rodziny ma krótkiego Defendera z fordowskim dieslem - IMO 90 km/h to maksimum jesli idzie o

> dlugotrwałą jazdę, powyżej tej prędkości już w zasadzie nie da się rozmawiać ani słuchac

> radia.

blush.gifcrazy.gif ... noszz proszę Cię ...

trochę to niepocieszające

> Z drugiej strony dość "trudno" sie tym jeździ po nierównym asfalcie - dopuki asfalt jest gładki,

> jest OK, gorzej, gdy zaczynają się koleiny, nierówności, itd., wtedy trzeba zwolnić.

panic.gif no to teraz mnie wystraszyłeś powaga grinser006.gif

>Mam wrażenie, że np. Wrangler, mimo że ogólnie też jest to wóz drabiniasty, na asfalcie prowadzi

> się przewidywalniej.

hmm.gif zobaczę co mają w ofercie 893goodvibes.gif

Napisano

> może być coś gorszego od Peugeota Partnera

> dlatego też rozglądam się za wersjami "zrobionymi" lub lepiej wyposażonymi

icon_eek.gif partner przy defie będzie jak limuzyna

jeździłem trochę Igen i to auto wiele nie odbiega od przeciętnego kompakta

a def to jednak rasowa terenówka z jej wszystkimi wadami

już patrząc na to auto widać że nie może być dobrze - pionowa szyba, baloniaste opony,

stosunkowo niewielki rozstaw kół przy tak wysokim aucie (prawie 2m) całkowita szer to niecałe 180cm spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> partner przy defie będzie jak limuzyna

aj waj panic.gif

> jeździłem trochę Igen i to auto wiele nie odbiega od przeciętnego kompakta

> a def to jednak rasowa terenówka z jej wszystkimi wadami

> już patrząc na to auto widać że nie może być dobrze - pionowa szyba, baloniaste opony,

> stosunkowo niewielki rozstaw kół przy tak wysokim aucie (prawie 2m) całkowita szer to niecałe 180cm

i to som grinser006.gif argumenty panie

dzięki 20.GIF na pewno będę brał to pod uwagę ok.gif

Napisano

tak po prawdzie to def jest chyba najbardziej spartańską terenówką obecnie oferowaną w EU ?

nie licząc niszowych produkcji typu santana czy nasz honker grinser006.gif

Napisano

> ... noszz proszę Cię ...

> trochę to niepocieszające

W tej kategorii aut to norma IMO - mam krótkiego Wranglera JK z hardtopem, mam też Suzuki Jimny - tu i tu prędkość przelotowa to max. 90 km/h, ale tak czy inaczej trzeba być ostrożnym zlosnik.gif Mocne hamowanie z takiej prędkości czy jakieś gwałtowne manewry to nie jest domena tego typu aut.

Co nie znaczy, że takim autem na codzień jeździć sie nie da - jeśli ktos lubi i ma taki kaprys, to większego problemu nie widzę. zlosnik.gif

Napisano

> dlatego też rozglądam się za wersjami "zrobionymi" lub lepiej wyposażonymi

IMHO Partner nawet w wersji dostawczej wciąż będzie duuuużo lepiej wyciszony zlosnik.gif - nie mówiąc o tym, że będzie się lepiej prowadził. Defender specjalnie komfortowy nie jest - wystarczy popatrzeć, jak sa upchnięte przednie fotele i jaki szeroki odstęp jest między nimi, siedzi się praktycznie przyklejając się bokiem do drzwi. Nawet w topowych konfiguracjach ze skórzaną tapicerką wnętrze wciąż jest mocno spartańskie i wypada gorzej niż w większości współczesnych dostawczaków.

To jest samochód użytkowy - i nawet jeśli wyposazono go w ładne alufelgi, bajeranckie akcesoria czy fajną tapicerkę, to dalej pozostanie to auto użytkowe. Jakąś sugestią co do charakteru tego pojazdu może być już wygląd karoserii: blacha jest pofalowana i widać zgrzewy, ktorych nikt nie próbował ukryć. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> od paru m-cu jeżdżę Partnerem Tepee

no to jeździsz mega-wygodnym, mega-wyciszonym, mega-przyspieszającym i mega-dobrze prowadzącym się autem w porównaniu z LR zlosnik.gif

miałem okazję jeździć LR używanym jako auto na codzień i moim zdaniem, jest to wyjątkowo zły pomysł... a już pomysł wyruszania tym w trasę - panic.gif

Napisano
  • Autor

> IMHO Partner nawet w wersji dostawczej wciąż będzie duuuużo lepiej wyciszony - nie mówiąc o tym,

> że będzie się lepiej prowadził. Defender specjalnie komfortowy nie jest - wystarczy popatrzeć,

> jak sa upchnięte przednie fotele i jaki szeroki odstęp jest między nimi, siedzi się

> praktycznie przyklejając się bokiem do drzwi. Nawet w topowych konfiguracjach ze skórzaną

> tapicerką wnętrze wciąż jest mocno spartańskie i wypada gorzej niż w większości współczesnych

> dostawczaków.

panic.gif zaczyna się horror

> To jest samochód użytkowy - i nawet jeśli wyposazono go w ładne alufelgi, bajeranckie akcesoria czy

> fajną tapicerkę, to dalej pozostanie to auto użytkowe. Jakąś sugestią co do charakteru tego

> pojazdu może być już wygląd karoserii: blacha jest pofalowana i widać zgrzewy, ktorych nikt

> nie próbował ukryć.

jego użytkowość nie przeszkadza mi tak strasznie ...pytanie jak bardzo ta użytkowość jest wyeksponowana zlosnik.gif

auto mi się podoba ... ok.gif jego osiągi jetem wstanie zaakceptować ok.gif

"albo mnie kochaj albo nienawidź" zlosnik.gif

a jak użytkowość będzie nie do zaakceptowania pomimo całej mojej miłości to wtedy będę musiał poszukać sobie innego obiektu

westchnień i pragnień serduszka.gif

Napisano
  • Autor

> no to jeździsz mega-wygodnym, mega-wyciszonym, mega-przyspieszającym i mega-dobrze prowadzącym się

> autem w porównaniu z LR

blush.gif ...

może jestem naiwny ale liczyłem na to będzie lepiej jak wydam te 100 kilkadziesiąt klocków zlosnik.gifhehe.gif

a jak na razie roztaczacie Towarzysze jakieś apokaliptyczne wizje dotyczące LRD drive.gif

> miałem okazję jeździć LR używanym jako auto na codzień i moim zdaniem, jest to wyjątkowo zły

> pomysł... a już pomysł wyruszania tym w trasę -

kuźwa to po uj kupują to ludzie do miasta niewiem.gif skoro wg Was komfort podróżowania tym samochodem jest podobny do wozu drabiniastego hmm.gif

Napisano

Jazdę LRD przyrównaj raczej do jazdy Lublinem z ładnymi siedzeniami, niż do współczesnego auta, którym jest Partner / Berlingo waytogo.gif

Napisano

> zaczyna się horror

> jego użytkowość nie przeszkadza mi tak strasznie ...pytanie jak bardzo ta użytkowość jest

> wyeksponowana

> auto mi się podoba ... jego osiągi jetem wstanie zaakceptować

> "albo mnie kochaj albo nienawidź"

Przejedź się - sam to najlepiej ocenisz. ok.gif Albo Ci przejdzie, albo nie. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ...

> może jestem naiwny ale liczyłem na to będzie lepiej jak wydam te 100 kilkadziesiąt klocków

> a jak na razie roztaczacie Towarzysze jakieś apokaliptyczne wizje dotyczące LRD

> kuźwa to po uj kupują to ludzie do miasta skoro wg Was komfort podróżowania tym samochodem jest

> podobny do wozu drabiniastego

Najlepiej będzie, jak się czymś takim przejedziesz... bo na razie to po prostu spodobało Ci się to auto i chcesz je mieć, bo tak zlosnik.gif

Ja tak miałem z Nissanem Pathfinderem - nigdy nim nie jeździłem ale strasznie mi się podobał zlosnik.gif

Pojechałem do salonu, gotowy wpłacać zaliczkę, ale jednak postanowiłem się nim najpierw przejechać. hehe.gif

I co się okazało? Po godzinie samochód już mi się nie podobał - w środku ciasno i nisko, niezbyt duży bagażnik, komfort taki sobie (a ja myślałem że dziur nie będę czuł w ogóle), prowadzenie słabe, a spalanie/osiągi - straszne. No to kupiłem Forestera zlosnik.gif

Więc najpierw się przejedź, może Ci miłość przejdzie. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jazdę LRD przyrównaj raczej do jazdy Lublinem z ładnymi siedzeniami, niż do współczesnego auta,

> którym jest Partner / Berlingo

kuźwa jest aż tak tragicznie

Powoziłem kiedyś czymś takim:

img_2456.jpg

i pamiętam to do tej pory chociaż wolałbym wyprzeć ze świadomości tamte wspomnienia zlosnik.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> Najlepiej będzie, jak się czymś takim przejedziesz... bo na razie to po prostu spodobało Ci się to

> auto i chcesz je mieć, bo tak

BO TAK ok.gif033102bebe_1_prv.gif

> Ja tak miałem z Nissanem Pathfinderem - nigdy nim nie jeździłem ale strasznie mi się podobał

> Pojechałem do salonu, gotowy wpłacać zaliczkę, ale jednak postanowiłem się nim najpierw przejechać.

ok.gif jazda próbna zamówiona grinser006.gif

> I co się okazało? Po godzinie samochód już mi się nie podobał - w środku ciasno i nisko, niezbyt

> duży bagażnik, komfort taki sobie (a ja myślałem że dziur nie będę czuł w ogóle)

eeee też tak myślę grinser006.gif

> prowadzenie słabe, a spalanie/osiągi - straszne. No to kupiłem Forestera

ok.gif

> Więc najpierw się przejedź, może Ci miłość przejdzie.

sciana.gif życie to sztuka wyborów zlosnik2.gif

Napisano

> kuźwa jest aż tak tragicznie

No komfortu raczej brak (w takim powszechnym rozumieniu), prowadzenie po czarnym też raczej Cię nie zachwyci - ale tak ma być, bo to nie ma być komfortowy samochód i nie ma się prowadzić dobrze po czarnym smile.gif

> Powoziłem kiedyś czymś takim:

Współczuję smile.gif Lublin jest "o pięterko" wyżej w rankingu smile.gif

> i pamiętam to do tej pory chociaż wolałbym wyprzeć ze świadomości tamte wspomnienia

Nie dziwię się smile.gif

Napisano
  • Autor

> No komfortu raczej brak (w takim powszechnym rozumieniu), prowadzenie po czarnym też raczej Cię nie

> zachwyci - ale tak ma być, bo to nie ma być komfortowy samochód i nie ma się prowadzić dobrze

> po czarnym

no to zupełnie nie rozumiem tego podejścia ... icon_rolleyes.gifspineyes.gif

może źle się zakochałem rotfl.gifniewiem.gif

> Współczuję Lublin jest "o pięterko" wyżej w rankingu

> Nie dziwię się

zlosnik.gif najlepiej sex oink.gif270747800-sex.gif tam wychodził jak się koce rozłożyło zlosnik.gif

Napisano

> kuźwa to po uj kupują to ludzie do miasta skoro wg Was komfort podróżowania tym samochodem jest

> podobny do wozu drabiniastego

lans grinser006.gif

pod robotą stoi czasem taki krótki, widzę że mało jeździ icon_rolleyes.gif

choć nawet czasem bywał brudny z błota

inna sprawa że idzie się przyzwyczaić w pewnym stopniu

mnie się vitarą jeździ zupełnie fajnie po mieście, tak do 100km tez nie ma tragedii

ale już jechać 200-300km oslabiony.gif

Napisano

> inna sprawa że idzie się przyzwyczaić w pewnym stopniu

> mnie się vitarą jeździ zupełnie fajnie po mieście, tak do 100km tez nie ma tragedii

> ale już jechać 200-300km

Mnie się już zdarzyło np. zrobić Jimnym prawie 800 km po polskich drogach w jeden dzień hehe.gif - i w sumie źle nie było. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> lans

yay.gifzlosnik.gif

> pod robotą stoi czasem taki krótki, widzę że mało jeździ

> choć nawet czasem bywał brudny z błota

> inna sprawa że idzie się przyzwyczaić w pewnym stopniu

> mnie się vitarą jeździ zupełnie fajnie po mieście, tak do 100km tez nie ma tragedii

> ale już jechać 200-300km

no nie ....zamierzam jeździć trasy 700 km bo takie mi się trafiają w weekend blush.gif

jeżdzę z psem/psami na szkolenie ...[ inne takie ]

ale nic chciałbym aby dupa mi odpadła passed_out.gif po takim weekendzie

bo jak to moja Pani powiedziała co prawda nie moja stylistyka ale jak zarobisz to se kup hehe.gifzlosnik.gif

i jak ja się jej potem wytłumaczę że niewygodny i taki jakiś spineyes.gif dziwny ten LRD zlosnik.gif

Napisano

> Jazdę LRD przyrównaj raczej do jazdy Lublinem z ładnymi siedzeniami, niż do współczesnego auta,

> którym jest Partner / Berlingo

Lublin oferuje kierowcy chyba trochę więcej miejsca.

Znalazłem w sieci takie cuś: yikes.gifyikes.gifyikes.gif

Defender_interior_features_D5862609.jpg

Napisano

> no nie ....zamierzam jeździć trasy 700 km bo takie mi się trafiają w weekend

> jeżdzę z psem/psami na szkolenie ...[ inne takie ]

> ale nic chciałbym aby dupa mi odpadła po takim weekendzie

> bo jak to moja Pani powiedziała co prawda nie moja stylistyka ale jak zarobisz to se kup

> i jak ja się jej potem wytłumaczę że niewygodny i taki jakiś dziwny ten LRD

to odpuść sobie takie auto IMO

ew jako drugie w domu, a na trasy jakaś popierdółka (coś klasy C/D)

u mnie do jazdy jest foka, a suka do zabawy i kręcenia wokół komina cool.gif

Napisano
  • Autor

> to odpuść sobie takie auto IMO

beksa.gif ... najgorsze będzie jak się mocno rozczaruje

> ew jako drugie w domu, a na trasy jakaś popierdółka (coś klasy C/D)

własnie chciałbym tego uniknąć

> u mnie do jazdy jest foka, a suka do zabawy i kręcenia wokół komina

pozbyć się Toyoty, Peżota .... i mieć jeden zlosnik.gif

na co mi trzy screwy.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> pozbyć się Toyoty, Peżota .... i mieć jeden

> na co mi trzy

Po wieloletnich doświadczeniach w kombinowaniu z samochodem, stwierdzam że nie da się mieć jednego auta do wszystkiego zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.