Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poszukuje ciśnieniomierza do kół..

Featured Replies

Napisano

.. na allegro jest tego zatrzęsienie, ale potrzebuję czegoś sprawdzonego. Możecie coś polecić?

Napisano

> .Możecie coś polecić?

Ja używam samoróbki. Kupujesz manometr fi 160 o zakresie pomiarowym 6 bar, 4 bary lub 2,5 bara, jeśli chcesz mieć pomiar laboratoryjny biglaugh.gif Klasa dokładności 1,6. Do kompletu musisz mieć "choinkę", kawałek zbrojonego węża i końcówkę.

Śmiem twierdzić, że żaden inny manometr o średnicy 50 czy 70mm nie będzie dawał dokładniejszych odczytów.

Tylko że to trzeba poskładać z części, niestety.

Poglądowe foto bez wężyka i "choinki"

286120628-manometr.jpg

post-109606-14352516902732_thumb.jpg

Napisano

> A co to ta "choinka"?

A to inaczej mówiąc przyłącze wężyka widoczne na przykładowym foto:

286120668-przy%B3%B1czemanometru.jpg

Napisano

> .. na allegro jest tego zatrzęsienie, ale potrzebuję czegoś sprawdzonego. Możecie coś polecić?

Wiesz, mam dwa identyczne manometry do sprężarki tej samej firmy i różnią się wskazaniami o 0,2 atmosfery zlosnik.gif

• 2 lata później...
Napisano

> Wiesz, mam dwa identyczne manometry do sprężarki tej samej firmy i różnią się wskazaniami o 0,2

> atmosfery

Jakbys pompowal koła azotem byłoby dokładniej... zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano

Mam z biedronki za 8 zł, wskazuje tak samo jak ten z automatu na BP. Oba dają powtarzalne wyniki, a nie interesuje mnie dokładność laboratoryjna, 0,1-0,2 bar wystarczy.

Napisano

> Duża podziałka, powtarzalność.

> http://centrumkolorow.pl/pl/p/CISNIENIOMIERZ-SAMOCHODOWY-0%2C5-3-BAR-VOREL-82611/9564

Zgadza się. Kiedyś, wiele lat temu wygrał jakiś test w Motorze czy gdzieś indziej. Skuszony tym testem zanabyłem i używam do dzisiaj.

Jestem bardzo zadowolony.

Napisano

szukaj takiego jak na tej aukcji link używam ja , szwagier i sąsiad z garażu, pokazuje idealnie-sprawdzone.

Napisano

> używam ja , szwagier i sąsiad z garażu, pokazuje

> idealnie-sprawdzone.

Dokładnie taki sam kupiłem w sklepie wielkopowierzchniowym i przestał działać po kilku pomiarach... więc ja już tego czegoś nie używam sick.gif

Napisano

> Dokładnie taki sam kupiłem w sklepie wielkopowierzchniowym i przestał działać po kilku pomiarach...

> więc ja już tego czegoś nie używam

Od kilku lat używam tylko tych manometrów i jestem bardzo zadowolony z jakości i dokładności.

EURODAINU

ok.gif

Napisano

Polecam Flaig Druckmessgerät z firmy Flaig Präzision. Perfekcyjny

Napisano

> Zgadza się. Kiedyś, wiele lat temu wygrał jakiś test w Motorze czy gdzieś indziej. Skuszony tym

> testem zanabyłem i używam do dzisiaj.

> Jestem bardzo zadowolony.

tylko ten, co wygral w auto świecie był f-my Kufieta, a nie Vorel.

o, dokladnie taki http://allegro.pl/manometr-kol-samochodowych-rowerowych-3-bar-i4897556009.html

Napisano

> tylko ten, co wygral w auto świecie był f-my Kufieta, a nie Vorel.

> o, dokladnie taki http://allegro.pl/manometr-kol-samochodowych-rowerowych-3-bar-i4897556009.html

Tak zgadza się. Tak jak na zdjęciach. Vorel to pewnie tylko dystrybucja?

Trzeba zapytać sprzedawcy co jest na blacie? Na zdjęciach jest to co ma być.