Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwsze auto do 3,5-4k

Featured Replies

Napisano

> jakieś 1000 zeta kosztów trzeba sobie doliczyć za >przywiezienie tego

Zalezy dokad, zreszta duzo przywiezionych czeka waytogo.gif

Napisano

> Zalezy dokad, zreszta duzo przywiezionych czeka

Do których i tak trzeba dołożyć 1200-1300 zł kosztów rejestracyjnych plus ubezpieczenie plus pakiet startowy (rozrząd, płyny itd.) i z 4 tysiaków robi się ponad 6. Akurat o zakupie Megane mogę teraz sporo powiedzieć, bo właśnie 3 dni temu takie kupiłem. Za sprowadzonego 11-latka (2001 rok produkcji czyli po liftingu) dałem 6000 zł. Doliczając do tego wszystkie wspomniane wyżej opłaty stracę jak nic 8 tysiaków z hakiem. I auto wcale ideałem nie jest więc idę o zakład, że za 4 tysiaki, to byłaby już zupełna padaka (ewentualnie jakiś w miarę jeżdżący egzemplarz, ale sprzed liftingu czyli wyprodukowany przed 1999 r.).

Napisano

widziałem kilka zdrowych megane coupe w zakładanej kwocie 4 tys. Szału nie robiły ale nadaje się autko na pierwsze wozidło

Napisano

> widziałem kilka zdrowych megane coupe w zakładanej kwocie 4 tys. Szału nie robiły ale nadaje się

> autko na pierwsze wozidło

Te z początków produkcji pewnie tak kosztują, ale na te po pierwszej modernizacji (czyli Megane IphII) jednak trzeba wydać nieco więcej kasy.

Napisano

> Te z początków produkcji pewnie tak kosztują, ale na te po pierwszej modernizacji (czyli Megane

> IphII) jednak trzeba wydać nieco więcej kasy.

no, ja szukam bratu lekkiego 1.6 lpg, jak dojrzeje wsadze mu 2.0 w tą bude by rodzice nie zauważyli hehe.gif

Napisano

> widziałem kilka zdrowych megane coupe w zakładanej kwocie 4 tys. Szału nie robiły ale nadaje się

> autko na pierwsze wozidło

Kolega ma dosprzedania Megane Copue 2.0 z LPG. Bezwypadkowe z klimą zadbane wystawił cenę 5000zł i nawet nikt nie zadzwonił. zlosnik.gif

Napisano

> Kolega ma dosprzedania Megane Copue 2.0 z LPG. Bezwypadkowe z klimą zadbane wystawił cenę 5000zł i

> nawet nikt nie zadzwonił.

Bo to jest mocno niedocenione auto. Mało kto kojarzy że jest to jedno aut do rajdów/wyścigów. Mało kto wie jak mocne korzenie sportowe ono posiada. Dlatego to jedno z bardziej dostępnych aut do sportu a ma przecież 150 koni a po lekkich modach 170

Napisano

> no, ja szukam bratu lekkiego 1.6 lpg, jak dojrzeje wsadze mu 2.0 w tą bude by rodzice nie zauważyli

zlosnik.gif Jeszcze chciałem zauważyć, że gdy jakiś czas temu zajrzałem na otomoto w poszukiwaniu jakiegoś bieda-pojazdu zlosnik.gif, to też podjarałem się, jak tanio można kupić co niektóre auta. Jednak rzeczywistość nie jest już tak różowa i jeśli chce się kupić jakąś jeszcze w miarę jeżdżącą padlinę, to te najtańsze oferty trzeba z góry odrzucić. Zresztą po co o tym piszę -przecież to oczywista oczywistość. biglaugh.gif

W każdym razie po moich ostatnich doświadczeniach życzę powodzenia koledze, który chce kupić coś na chodzie za cenę 3,5-4 tys.zł. W takiej kwocie to mogę polecić chyba jedynie Fiestę lub Matiza. I to pod warunkiem, że będą mało skorodowane, bo że będą, to więcej jak pewne. oslabiony.gif

Napisano

> Bo to jest mocno niedocenione auto. Mało kto kojarzy że jest to jedno aut do rajdów/wyścigów. Mało

> kto wie jak mocne korzenie sportowe ono posiada. Dlatego to jedno z bardziej dostępnych aut do

> sportu a ma przecież 150 koni a po lekkich modach 170

Właśnie jakiś czas temu przeglądałem alledrogo i zauważyłem, że te auta chodzą już za pół darmo.

Jeździłem kilka lat temu takim 2.0 170KM (po chipie) i ładnie fruwał.

Zresztą sylwetka zawsze bardzo mi się podobała ok.gif

Napisano

Taaa nieskorodowany matiz to jak golf 4 tdi z 90 tysiacami przebiegu hehe.gif Wiesz francuzy nie trzymają ceny sam byłem w szoku, a że buduje zabawkę do rajdów zauważyłem też że części mechaniczne są relatywnie tanie

Napisano

> Właśnie jakiś czas temu przeglądałem alledrogo i zauważyłem, że te auta chodzą już za pół darmo.

> Jeździłem kilka lat temu takim 2.0 170KM (po chipie) i ładnie fruwał.

> Zresztą sylwetka zawsze bardzo mi się podobała

Bo mówię, dobry program, lepszy dolot i mamy 170 koni. Dokładasz lepsze wałki i dochodzi kolejne 10. Wydech jest super zrobiony ale dolot i wałki tragedia. A mówimy o aucie za 5-6 tysięcy plus tysiac na doprowadzenie silnika do ładu i 2.5 tys na mody

Napisano
  • Autor

> W każdym razie po moich ostatnich doświadczeniach życzę powodzenia koledze, który chce kupić coś na

> chodzie za cenę 3,5-4 tys.zł. W takiej kwocie to mogę polecić chyba jedynie Fiestę lub Matiza.

> I to pod warunkiem, że będą mało skorodowane, bo że będą, to więcej jak pewne.

Dlatego nie szukamy nie wiadomo jakich aut z wygórowanym wypasem bo w za taką kasę nie da się kupić nic w miarę zdrowego. Mam jednego matiza na oku, który wygląda całkiem ok na zdjęciach, zobaczymy co będzie na żywo. Na razie ciśnienia nie ma bo serce.gif prawo jazdy dopiero jutro odbierze a moimi boi się drive.gif bo za duże tongue.gif

Napisano

> Megane I FL.

gdzie Ty znajdziesz Megane I jeszcze do tego po lifcie za 3,5-4k? yikes.gif mówimy o jeżdżącym aucie, w db stanie

Napisano

> gdzie Ty znajdziesz Megane I jeszcze do tego po lifcie za 3,5-4k? mówimy o jeżdżącym aucie, w db

> stanie

Też mi się wydaje,że to jakiś fake hmm.gif

"Jedynkę" przed liftem i zarazem w dobrym stanie tak,ale nie polifta w tych pieniądzach.Chyba że mówimy o padlinie,ale to nie otym jest wątek...

Napisano

> Też mi się wydaje,że to jakiś fake

> "Jedynkę" przed liftem i zarazem w dobrym stanie tak,ale nie polifta w tych pieniądzach.Chyba że

> mówimy o padlinie,ale to nie otym jest wątek...

z 7-8 trzeba dać za polfitową, poniżej tej kwoty owszem są takie auta ale albo zajechane albo wymagające remontów zawieszeń itp. itd. Do 3,5-4 to w dobrym stanie można trafić małe miejskie auto typu Matiz

Napisano

> Dlatego nie szukamy nie wiadomo jakich aut z wygórowanym wypasem bo w za taką kasę nie da się kupić

> nic w miarę zdrowego. Mam jednego matiza na oku, który wygląda całkiem ok na zdjęciach,

> zobaczymy co będzie na żywo. Na razie ciśnienia nie ma bo prawo jazdy dopiero jutro odbierze

> a moimi boi się bo za duże

szukać szukać i szukać...

Ja wczoraj upolowałem fajne punto w okolicach Grodziska.

Punto I 1.2MPI (75KM), ABS, el. szybki, wspomaganie... za uwaga..... 2500zł!

photo

Napisano

Jako były właściciel, Cinquecento, Seicento, Punto I i Almery N15 (auta wymienione w wątku) poleciłbym Almerę N15. U mnie Nyska przejechała bezawaryjnie 5 lat i 110 tyś. km. Jednak dla kobiety i młodego kierowcy raczej polecam Punto I lub Seicento - tanie części i blacharka w razie potrzeby wink.gif

Pozdr

• 3 tygodnie później...
Napisano

Pomysl o citroen saxo,blacha w nich jak dzwon,niedwano sprzedalem takie siostry 1997r zero rdzy ,poszla za3900, a jak cos nowszego to lanos,tani,z gazem mozna dostac ,nie rdzewieja tak jak meganki w ktorych progi w autach 10 letnich dziurawe jak sito

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.