Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poliuretan po raz enty...

Featured Replies

Napisano

Pany, czym smarujecie poliuretany???

Zrobiło się ciepło i zaczęło trzeszczeć i skrzypieć i pomimo wydechu full przelot słyszę to i mnie to strasznie wkurza... confused.gif

Dodam że żółty strongflex, wahacze tył i przód, stabilizator...

Napisano

Ja bym posmarował pastą miedzianą i powinno być ok. W ostateczności olejem przepalonym pomazać troszkę

Napisano

> Pany, czym smarujecie poliuretany???

> Zrobiło się ciepło i zaczęło trzeszczeć i skrzypieć i pomimo wydechu full przelot słyszę to i mnie

> to strasznie wkurza...

> Dodam że żółty strongflex, wahacze tył i przód, stabilizator...

kalamitki do smarowania smarem zrobił?? Jak tak nasmarować. Jak nie, wyciaganac i nasmarowac na bogato smarem

Napisano
  • Autor

> kalamitki do smarowania smarem zrobił?? Jak tak nasmarować. Jak nie, wyciaganac i nasmarowac na

> bogato smarem

Nie zrobił z lenistwa... grinser006.gif

Wydre jutro wszystko, i potraktuje ŁT 43 i będzie dobrze?? zlosnik.gif

Napisano

> Nie zrobił z lenistwa...

> Wydre jutro wszystko, i potraktuje ŁT 43 i będzie dobrze??

będzie. Ja swoje w clio na bogato nasmarowałem

Napisano

Z grafitowym smarem to może nie być dobry pomysł. Pod wpływem temperatury i czasu smar "paruje" i zostaje z niego tylko grafit który "zakleja" to co powinno być posmarowane...

Napisano

z tego co kojarzę sa chyba jakieś specjalne smary właśnie do POLI na bazie sylikonu

Napisano

grafit raczej nic nie zaklei bo sam w sobie ma właściwości smarne

Napisano

> kalamitki do smarowania smarem zrobił?? Jak tak nasmarować. Jak nie, wyciaganac i nasmarowac na

> bogato smarem

czyli jak beda kalamitki to smarowane beda zewnetrzne strony poliuretanu i to wystarczy?

Napisano

> czyli jak beda kalamitki to smarowane beda zewnetrzne strony poliuretanu i to wystarczy?

niby tak. Widziałem ostatnio ciekawy patent z wielkiej brytani.

nawiercili poliuretani zrobili rowek na tokarce z obydwu stron tuleji. kalamitka smaruje jakby i od srodka i od zewnatrz

• 1 miesiąc później...
Napisano

Odkopuje. Czyli mam nie przewiercac tulei? Czyli ten pisk wydobywa sie z tarcia miedzy wahaczem a tuleja poli? Nie miedzy tuleja poli a tuleja metalowa? Ma ktos foto jak to wyglada?

Napisano

> Odkopuje. Czyli mam nie przewiercac tulei? Czyli ten pisk wydobywa sie z tarcia miedzy wahaczem a

> tuleja poli? Nie miedzy tuleja poli a tuleja metalowa? Ma ktos foto jak to wyglada?

różnie zależy od producenta . cięzko powiedzieć gdzie trze bo np w hondach koledze trze tuleja o śrubę

Napisano

Teraz nowy smar, i rowkowanie lepsze, więc będzie lepiej wink.gif

Poza tym na bogato zapodać składając a później .... no cóż......

Pozostało przyjąć to na klatę, albo kalamitki, choć imho nie trzeba, chyba że ktoś regularnie upala.

• 1 rok później...
  • 6 miesięcy później...
Napisano

a żem się dokopał.....czytałem rożnie opinie i trochę zdurniałem....chce kupić poliuretan,auto na co dzień...zawieszenie weitec plus 2x rozporki i właśnie dodatkowo chce dac poli.ale czy żółty czy czerwony...nie chciałbym ta sztywnością zaszkodzić budzie,by nie popękała...szaleństwa raczej będą na torze niż na naszych cudownych drogach....

Napisano

> a żem się dokopał.....czytałem rożnie opinie i trochę zdurniałem....chce kupić poliuretan,auto na

> co dzień...zawieszenie weitec plus 2x rozporki i właśnie dodatkowo chce dac poli.ale czy żółty

> czy czerwony...nie chciałbym ta sztywnością zaszkodzić budzie,by nie popękała...szaleństwa

> raczej będą na torze niż na naszych cudownych drogach....

czerwony ok.gif

Napisano

> a żem się dokopał.....czytałem rożnie opinie i trochę zdurniałem....chce kupić poliuretan,auto na

> co dzień...zawieszenie weitec plus 2x rozporki i właśnie dodatkowo chce dac poli.ale czy żółty

> czy czerwony...nie chciałbym ta sztywnością zaszkodzić budzie,by nie popękała...szaleństwa

> raczej będą na torze niż na naszych cudownych drogach....

Jak koledzy piszą, choć i na żółtym to się aż tak nie przekłada, a na dziury nie ma lekarstwa.

A smar optymalny to np. Milllers Red lub inny syntetyk z Mils'a o dobrej adhezji.

Ja np mam najpierwszejsze z pierwszych, zupełnie gładkie, prostszy odlew, i cisza, popiszczało chwilkę, i jest igła od już 7 lat

Napisano

dzięki.... paczka z gratami u mnie do wczoraj wink.gif