Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wzór tablicy rejestracyjnej do druku?

Featured Replies

Napisano

Witam,

czy ktoś takowy posiada? szukam, szukam i nie mogę znaleźć... Potrzebuję dorobić tzn wydrukować sobie 3 tablicę na bagażnik rowerowy...

Wiem, że jedni mówią że to legalne, inni że nie, ale tę kwestię pomijamy.

Pomoże ktoś?

Napisano

Za kilka złotych możesz zamówić tablicę na allegro

Napisano
  • Autor

> Za kilka złotych możesz zamówić tablicę na allegro

Tak - wiem, ale we wtorek wyjeżdżam na wakacje, a takie zamówienie nie dotrze do mnie tak szybko, dlatego muszę sam wykombinować - w ostateczności odpalę gimpa i coś wymodzę.

Ciekawe jak to będzie traktowane w innych krajach (chodzi mi szczególnie o Niemcy, przez które będę przejeżdżał)...

Napisano

> Ciekawe jak to będzie traktowane w innych krajach (chodzi mi szczególnie o Niemcy, przez które będę

> przejeżdżał)...

Piszesz w pierszym poście że kwestię legalności pomijasz... więc maźnij poprostu markerem nr rejestracyjny na kartonie, a Niemcami się nie przejmuj zgodnie z własnym założeniem o legalności.

Napisano
  • Autor

> Piszesz w pierszym poście że kwestię legalności pomijasz... więc maźnij poprostu markerem nr

> rejestracyjny na kartonie, a Niemcami się nie przejmuj zgodnie z własnym założeniem o

> legalności.

W pierwszym poście napisałem, że tę kwestię pomijam, odnośnie udostępnienia przez kogoś wzoru. I tak wydrukuję numery - a czy nie można spytać jak to jest rozpatrywane w Niemczech... tak z ciekawości? czyż nie do tego służy forum Kolego?

Napisano

> W pierwszym poście napisałem, że tę kwestię pomijam, odnośnie udostępnienia przez kogoś wzoru. I

> tak wydrukuję numery - a czy nie można spytać jak to jest rozpatrywane w Niemczech... tak z

> ciekawości? czyż nie do tego służy forum Kolego?

niemieckie samochody widuję wyłącznie z oryginalnymi blachami na bagażniku (duplikaty ?) więc chyba się pilnują , ale inne nacje jeżdżą na czymkolwiek

Napisano

> W pierwszym poście napisałem, że tę kwestię pomijam, odnośnie udostępnienia przez kogoś wzoru. I

> tak wydrukuję numery - a czy nie można spytać jak to jest rozpatrywane w Niemczech... tak z

Przepraszam Cię kolego.

Quote:

Witam,

czy ktoś takowy posiada? szukam, szukam i nie mogę znaleźć... Potrzebuję dorobić tzn wydrukować sobie 3 tablicę na bagażnik rowerowy...

Wiem, że jedni mówią że to legalne, inni że nie, ale tę kwestię pomijamy.

Pomoże ktoś?

Widocznie przeczytałem bez zrozumienia. Nie wiem więc jak w Niemczech stanowią przepisy o istocie Twojego tematu.

Napisano

> Witam,

> czy ktoś takowy posiada? szukam, szukam i nie mogę znaleźć... Potrzebuję dorobić tzn wydrukować

> sobie 3 tablicę na bagażnik rowerowy...

> Wiem, że jedni mówią że to legalne, inni że nie, ale tę kwestię pomijamy.

> Pomoże ktoś?

zrob skan tablicy i po krzyku cool.gif

Napisano

> Witam,

> czy ktoś takowy posiada? szukam, szukam i nie mogę znaleźć... Potrzebuję dorobić tzn wydrukować

> Pomoże ktoś?

Kup papier do drukarki przylepny i idz na Xero kolorowe i zxeruj. nikt się nawet nie kapnie że tablica nie jest oryginalna.

Napisano

> Witam,

> Pomoże ktoś?

Masz umieścić NUMER, a nie replikę tablicy.

Robiąc skany/kopie/inne pierdy narażasz się na zarzut fałszerstwa tablicy (jak trafisz nawiedzonego).

Odpalasz edytor, odpowiednia wielkość fontu, print i ognia.

Żeby nie spłynęło wrzuć w dwustronny laminat ewłala.

Ewentualnie wyklej odpowiedzniej wielkości literami numer w miejscu do tego przeznaczonym na bagażniku.

Napisano

> Odpalasz edytor, odpowiednia wielkość fontu, print i ognia.

> Żeby nie spłynęło wrzuć w dwustronny laminat ewłala.

> Ewentualnie wyklej odpowiedzniej wielkości literami numer w miejscu do tego przeznaczonym na

> bagażniku.

Ja wydrukowałem litery i cyfry na drukarce atramentowej i zwykłym papierze, wygrzałem gorącym powietrzem, wyciąłem i po naklejeniu popsikałem lakierem bezbarwnym

Napisano

> Ja wydrukowałem litery i cyfry na drukarce atramentowej i zwykłym papierze, wygrzałem gorącym

> powietrzem, wyciąłem i po naklejeniu popsikałem lakierem bezbarwnym

Ja nie wiem po co kombinować jak za 20 zł można mieć tablicę

Napisano

> Ja nie wiem po co kombinować jak za 20 zł można mieć tablicę

własna konstrukcja bardziej cieszy smile.gif

Napisano

> Ja nie wiem po co kombinować jak za 20 zł można mieć tablicę

Po to że musiał by czekać z tydzień na taka tablicę a potrzebuje do wtorku.

Napisano

> Po to że musiał by czekać z tydzień na taka tablicę a potrzebuje do wtorku.

Wiem, że potrzebuje ją do wtorku.

Spójrz komu odpisywałem

Napisano

Nie wiem jak w Niemczech, ale w PL widziałem dorobioną tablicę na bagażniku rowerowym zamontowaną na ramce z napisem "TABLICA INFORMACYJNA". Zawsze jakiś dupochron grinser006.gifok.gif

Napisano

> Masz umieścić NUMER, a nie replikę tablicy.

No właśnie, a czy nasz wspaniałomyślny Ustawodawca przewidział jakieś rozwiązanie dla tak banalnego problemu ??

Bo rozumiem, że komplet tablic ma znajdować się na samochodzie, czyli nie wolno przekładać tablicy z tylnej ramki do ramki bagażnika rowerowego na haku ??

A z drugiej strony tablica ma być widoczna.

Czy jak zwykle Ustawodawca zrobił Szach Mat i patrzy w jaki sposób ludzie kombinują ???

Napisano

Podeślij numer rej na priva i mail twój

Wyślę ci JPG do druku.

Napisano

> Czy jak zwykle Ustawodawca zrobił Szach Mat i patrzy w jaki sposób ludzie kombinują ???

Trafiłeś w sedno.

Napisano

> Tak - wiem, ale we wtorek wyjeżdżam na wakacje, a takie zamówienie nie dotrze do mnie tak szybko,

> dlatego muszę sam wykombinować - w ostateczności odpalę gimpa i coś wymodzę.

> Ciekawe jak to będzie traktowane w innych krajach (chodzi mi szczególnie o Niemcy, przez które będę

> przejeżdżał)...

A ja się tak zapytam tylko - wczoraj się dowiedziałeś o wyjeździe?

O takie rzeczy (tym bardziej jeśli w grę wchodzi wyjazd zagraniczny) dba się jakiś czas przed wyjazdem z uwzględnieniem legalności, żeby nie wpaść w błoto.

Nie zycze Ci źle, ale jak już chcesz tak kombinować to tę drukowana i zalaminowaną tablicę 'schowaj' pod bagażnik, a właściwa do niego przykreć. Może się nie czepią.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.