Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rzeszowski-oglądanie

Featured Replies

Napisano

Witam,

wybiera sie ktoś na rzeszowski?

jadę pierwszy raz i pytanie o jakies fajne miejscówki do oglądania.

Napisano

> Witam,

> wybiera sie ktoś na rzeszowski?

> jadę pierwszy raz i pytanie o jakies fajne miejscówki do oglądania.

Forum Autoklubu przeglądałeś??

Napisano
  • Autor

> Forum Autoklubu przeglądałeś??

gdzie tam znalazłeś coś o trasie i punktach "widokowych"?

Napisano

> gdzie tam znalazłeś coś o trasie i punktach "widokowych"?

Szukać nie umisz... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Witam,

> wybiera sie ktoś na rzeszowski?

> jadę pierwszy raz i pytanie o jakies fajne miejscówki do oglądania.

widzisz a ja znam kogoś kto był.

Nawet ze 2 razy cool.gif

Napisano
  • Autor

> widzisz a ja znam kogoś kto był.

> Nawet ze 2 razy

raz w du...e pijany, drugi raz odwołali wam odcinki:)

Napisano

> raz w du...e pijany, drugi raz odwołali wam odcinki:)

Najpierw to się trzeba ustawić na spadaniu gdzie za takim szczytem jest hamowanie do lewego ciasnego zakrętu. i potem w dół po serpentynie obok kościoła. Ciekawie bo jak ktoś przestrzeli hamowanie albo przegnie na odelżonych kołach to się kończy w jabłonkach u gospodarza.

rzeszowski%20012.jpg

Miejsce bezpieczne, fajnie widać. jak zejdziesz w dół to widzisz serpentyny. Jeszcze kawałek dalej jest gdzieś przejście przez wodę ale nie wiem czy dasz radę przejść w przerwie pomiędzy pętlami.

Można sobie to miejsce obejrzeć w wieeeelu klipach na YT gdzie są ratowania.

Napisano

to ja nic więcej nie powiem foch.gif

I zdjęć z dachowania i z drzewa nie wkleję...

Może i pijany, może i odwołali ale cóżem obaczył to moje.

Napisano

> Najpierw to się trzeba ustawić na spadaniu gdzie za takim szczytem jest hamowanie do lewego

> ciasnego zakrętu. i potem w dół po serpentynie obok kościoła. Ciekawie bo jak ktoś przestrzeli

> hamowanie albo przegnie na odelżonych kołach to się kończy w jabłonkach u gospodarza.

> Miejsce bezpieczne, fajnie widać. jak zejdziesz w dół to widzisz serpentyny. Jeszcze kawałek dalej

> jest gdzieś przejście przez wodę ale nie wiem czy dasz radę przejść w przerwie pomiędzy

> pętlami.

> Można sobie to miejsce obejrzeć w wieeeelu klipach na YT gdzie są ratowania.

Ty, ale mógłbys napisać przynajmniej co to za odcinek, bo tak to trochę ciężko się odnaleźć na podstawie Twojego opisu... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> to ja nic więcej nie powiem

I kto tu się ze mnie śmiał??... hehe.gifhehe.gifhehe.gif Mnie przynajmniej nigdy odcinka nie odwołali... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> I zdjęć z dachowania i z drzewa nie wkleję...

> Może i pijany, może i odwołali ale cóżem obaczył to moje.

Mów dokładnie gdzie warto stanąć, a nie jak z babą, że trzeba informacje siłą wyciągać z Ciebie... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ty, ale mógłbys napisać przynajmniej co to za odcinek, bo tak to trochę ciężko się odnaleźć na

> podstawie Twojego opisu...

I tu jest problem numer 1: nie pamiętam.

To tak jak wracasz z imprezy i trafisz na fajną knajpę. Za cholerę tam drugi raz nie dasz rady zabłądzić choćbyś chciał.

To była chyba Lubenia.

Napisano

> To była chyba Lubenia.

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Lubenia ma prawie 26km - dzięki za pomoc... hehe.gifhehe.gifhehe.gif Kurde, pożytek z Ciebie... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Lubenia ma prawie 26km - dzięki za pomoc... Kurde, pożytek z Ciebie...

dlatego nawet go nie pytałem:)

Napisano

> Lubenia ma prawie 26km - dzięki za pomoc... Kurde, pożytek z Ciebie...

6:42

nie musisz dziękować.

Napisano

> dlatego nawet go nie pytałem:)

był jeszcze jeden taki fajny odcinek gdzie zaraz za startem na łące sobie można było grilla rozpalić i z odległości kilkudziesięciu metrów od drogi widać praktycznie kilometr odcinka, same zakręty.

Ale nie wiem czy w tym roku to leci. Zaraz wytropię.

Napisano

Oes o którym mowa to Lubenia / Przylasek. Spadanie i serpentyny (jechane tylko w sobotę) są koło kościoła w centrum Lubeni, watersplash ledwo kilkaset metrów dalej i to wg mnie najfajniejsze miejsca na tym odcinku i chyba całym rajdzie. Łatwy dojazd od strony miejscowości Babica. Przeglądnij gazetę Magazyn Rajdowy WRC tam są opisy ciekawych miejsc. Generalnie na każdym oesie są jakieś miejsca na których coś się dzieje. Rzeszowski to mój ulubiony rajd, niestety w tym roku z powodu uroczystości rodzinnej muszę odpuścić... oslabiony.gif

Napisano

> gdzie tam znalazłeś coś o trasie i punktach "widokowych"?

nawet ktos osy wrzucil z cywila krecone zlosnik.gif

Napisano

> Ale nie wiem czy w tym roku to leci. Zaraz wytropię.

JEST!

W tym roku to się oes Żarnowa nazywa i leci w drugą stronę.

mapa oesu

czyli trzeba od mety oesu przejść kilkaset metrów, ustawić na łące grilla i leżeć cały dzień oglądając rajdówki przelatujące po niesamowicie wąskiej dróżce przy rzece. cool.gif

Napisano

> JEST!

> W tym roku to się oes Żarnowa nazywa i leci w drugą stronę.

> mapa oesu

> czyli trzeba od mety oesu przejść kilkaset metrów, ustawić na łące grilla i leżeć cały dzień

> oglądając rajdówki przelatujące po niesamowicie wąskiej dróżce przy rzece.

to jest ten os z serpentyna kolo kosiola ??

powiem szczerze bylem tydzien temu na wszystkich osach i na Zarnowcu na sto procent nie ma serpentyny kolo kosciola zlosnik.gif

Napisano

> to jest ten os z serpentyna kolo kosiola ??

> powiem szczerze bylem tydzien temu na wszystkich osach i na Zarnowcu na sto procent nie ma

> serpentyny kolo kosciola

nie. obok kościoła to Lubenia. Na onboardzie nawet zaznaczyłem moment wink.gif

Ta druga miejscówka z łąką na grilla to Żarnowa.

Napisano

> nie. obok kościoła to Lubenia. Na onboardzie nawet zaznaczyłem moment

zlosnik.gif

> Ta druga miejscówka z łąką na grilla to Żarnowa.

na zarnowej gdyby nie domy to by byl miod oes do ogladania zlosnik.gif

Napisano

> na zarnowej gdyby nie domy to by byl miod oes do ogladania

no tak. Można by sobie na pagórku przysiąść. Ale pod koniec oesu (jak ja tam byłem to był początek oesu bo w drugą stronę szedł) z drugiej strony, od łąki i rzeczki nie ma domów. Widać ładny kawał oesu. A słychać jeszcze dalej devil.gif

Aż mam gęsią skórkę jak sobie przypomnę jak te dokręcone S2000 tam chodziły.

Dróżka ledwo na szerokość samochodu, rów i płot po jednej stronie, skarpa po drugiej, ciasne winkle, hopy, podbicia, spadania... ech... serduszka.gif

Właściwie na Rzeszowskim to gdzie by nie pójść tam będzie fajnie. Najwyżej można się przespacerować kilkaset metrów dalej jak się znudzi. To jest chyba najtrudniejszy rajd w sezonie.

Napisano

Jako że Lubenię znam prawie jak własną kieszeń trochę więcej napiszę o tym oesie. Tak jak już pisałem kultowe miejsca tego oesu to woda i przejazd koło kościoła, ale po kolei: od startu prawie same szybsze łuki, bliżej Lubeni ostre spadanie. które zaczyna się od skrzyzowania, do którego dojedziesz od Strony Mokrej w kierunku Pogorzały. Dalej masz centrum Lubeni (miejsca 2 i 3 w informatorze na stronie rajdu) czyli taki kjs z przejazdem przez wodę. Ciekawostka: sklep nieopodal watersplasha na czas rajdu zostaje zamknięty, a innego na próżno szukać więc piwo trzeba kupić wcześniej grinser006.gif Dalej w Stronie Suchej i w między miejscami 7 - 8 (na polanie można namiot rozbić na noc, zwykle bywa troche ludzi) - 9 trochę szybkich łuków po pagórkowatym terenie, miejsce 9 wygląda groźnie ale w sumie nic ciekawego się tam nie dzieje.

Drugiego dnia oes Przylasek to Lubenia w trochę zmienionej konfiguracji. Podobno w sobote ma padać więc zaraz za startem jest taki zakręt na którym klika lat temu gdy padało wypadło kilka załóg, potem spadanie do Lubeni zakończone lewym niewidocznym zakrętem za szczytem, gdzie na suchym wiele się dzieje, a co dopiero na mokrym zlosnik.gif Od razu za tym zakrętem serpentyny koło kościoła i kawałek dalej watersplash. Dziękuję za uwagę cool.gif

Napisano
  • Autor

wreszcie ktoś kompetentny i trzezwy;)

jedziemy tylko na sobotę więc chyba najlepszym rozwiązaniem będzie partia koło kościoła z zakrętem na spadaniu. oby za mocno nie padało.

Napisano

Na sobotę zdecydowanie spadanie do Lubeni, też planowałem tam być. Emocje gwarantowane

a początek oesu

Nie wiem jak tam nawigacja poprowadzi ale jak chodzi o dojazd to najlepiej z Rzeszowa kierować się na Boguchwałę, Czudec, Babicę (droga E371) i w Babicy odbić na Lubenię (jeśli mi się wiochy nie mylą to koło stacji Orlen)

miłej zabawy ok.gif

Napisano
  • Autor

> Na sobotę zdecydowanie spadanie do Lubeni, też planowałem tam być. Emocje gwarantowane

> klik 1

> klik 2

jak sie stoi na tym spadaniu to widać coś jeszcze czy tylko te dw zakrety?

> a początek oesu tutaj

magnetyczny rów:)

> Nie wiem jak tam nawigacja poprowadzi ale jak chodzi o dojazd to najlepiej z Rzeszowa kierować się

> na Boguchwałę, Czudec, Babicę (droga E371) i w Babicy odbić na Lubenię (jeśli mi się wiochy

> nie mylą to koło stacji Orlen)

> miłej zabawy

jakoś trafimy na miejsce:)

dzieki za info

Napisano

> jak sie stoi na tym spadaniu to widać coś jeszcze czy tylko te dw zakrety?

tylko to i "aż" to. 1/3 załóg ma w tym miejscu "ciepło", sporo wycieczek w zielone, urwane lusterka o jabłonki, hamowanie na blokach. Ciekawie, bardzo ciekawie.

Ale 50m w dół masz serpentyny przy kościele jak ci się znudzi.

Napisano

> tylko to i "aż" to. 1/3 załóg ma w tym miejscu "ciepło", sporo wycieczek w zielone, urwane lusterka

> o jabłonki, hamowanie na blokach. Ciekawie, bardzo ciekawie.

Jak zabezpieczaliśmy to miejsce to na odprawie powiedziano nam, że obstawiamy najbardziej hardkorowe miejsce całego rajdu więc nie ma co kombinować że mało widać itp grinser006.gif

Napisano
  • Autor

jesteś w stanie zaznaczyc na jakiejś mapce albo podać numer punktu z mapce z wrc-a tego miejsce gdzie Longota wypakował?bo tam chyba bedzie sie sporo działo.da sie tam jakoś dojechać/dojść?

sory ,że tak męczęale nigdy tam nie byłem a skoro już jade to fajnie by było coś zobaczyć.

dzieki

Napisano

strona 11

To jest punkt 8, tyle że tam jest zdjęcie następnego zakrętu czyli pierwszej patelni, która od miejsca o które pytasz znajduję się jakieś 50 metrów

Dojazd tak jak pisałem wcześniej, z Babicy na kierunek Lubenia i dojeżdżasz pod sam kościół lub drogą przez Budziwój i Siedliska oznaczoną jako dojazdówka na mapie rajdu

Jak po rajdzie będziecie głodni to w Czudcu jest bar - melina w którym sprzedają dobre zapiekanki food.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

bardzo dziekuje za info. 20.GIF

na AK zawsze mozna liczyć:)

miłego oglądania.

pzdr

Napisano
Jutro na trasach Rajdu Rzeszowskiego odbędzie się 5 runda RPP. W związku z brakiem na zapoznaniu z trasą Os 3/6 Przylasek elementów ograniczających cięcia - zawartych w Książce Drogowej - dla zapewnienia warunków bezpieczeństwa OS3 będzie przejazdem bez pomiaru czasu. Na zapoznaniu z trasą OS 3/6 Przylasek elementy ograniczające cięcia zostały usunięte niezależnie od organizatora przez nieznanych sprawców.
Napisano
W ogóle trzeba przyznać, że gruuuubych akcji na tym rajdzie nie brakowało tak samo jak i konkretnych dzwonów... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif
Napisano

> W ogóle trzeba przyznać, że gruuuubych akcji na tym rajdzie nie brakowało tak samo jak i

> konkretnych dzwonów...

oj dzialo sie dzialo

Napisano

> oj dzialo sie dzialo

No Aleks też nie odstawał pod tym względem. Nie to, żebym wykrakał, ale po prologu powiedziałem, że jak tak będzie szedł przez cały rajd to niekoniecznie dobrze się to skończy.... oslabiony.gifoslabiony.gifoslabiony.gif

Napisano

> No Aleks też nie odstawał pod tym względem. Nie to, żebym wykrakał, ale po prologu powiedziałem, że

> jak tak będzie szedł przez cały rajd to niekoniecznie dobrze się to skończy....

no niestety, a do tego momentu szlo mu naprawdę rewelacyjnie sick.gif

Napisano
  • Autor

> No Aleks też nie odstawał pod tym względem. Nie to, żebym wykrakał, ale po prologu powiedziałem, że

> jak tak będzie szedł przez cały rajd to niekoniecznie dobrze się to skończy....

orientujesz sie co z ałogą,bo yebnięcie było niemałe?

Napisano

> orientujesz sie co z ałogą,bo yebnięcie było niemałe?

Z tego co mówili chłopaki na serwisie to nic im się nie stało. Na początku słyszeliśmy, że grubo walneli, ale mijaliśmy się z lawetą wieczorem i źle Clio nie wyglądało ... do momentu jak zobaczyłem filmik...

Napisano

> no niestety, a do tego momentu szlo mu naprawdę rewelacyjnie

Młody dobrze idzie, ale zdecydowanie ktoś mu musi trochę pod czapkę nawsadzać zanim zrobić sobie i komuś krzywdę... oslabiony.gifoslabiony.gifoslabiony.gif

Napisano

> orientujesz sie co z ałogą,bo yebnięcie było niemałe?

cali, zdrowi ok.gif

Napisano

> Młody dobrze idzie, ale zdecydowanie ktoś mu musi trochę pod czapkę nawsadzać zanim zrobić sobie i

> komuś krzywdę...

ja tam sie nie znam, nie jest mi dane jezdzic. Małolat ma wylaczony w mozgu obszar odpowiedzialny za strach i jak idzie to pelna bomba, ale Grzesiek chyba powinien go czesciej studzic i hamowac zlosnik.gif

Napisano

> ja tam sie nie znam, nie jest mi dane jezdzic. Małolat ma wylaczony w mozgu obszar odpowiedzialny

> za strach i jak idzie to pelna bomba, ale Grzesiek chyba powinien go czesciej studzic i

> hamowac

Dobrze idzie, ale za często dzwoni.

Napisano

Zauważyliście, że w Wiadomościach od zakończenia rajdu, codziennie podają informację, że trzeci był Bębenek, drugi Grzyb a wygrał Kajtek hehe.gif

Sponsorem oczywiście był Orlen i zawsze o zwycięzcy wspominali na szarym końcu...

We wtorek chyba nie było informacji a dziś znowu info o kolejności w Wiadomościach sportowych + krótka relacja po sporcie, tym razem ze zwycięzcą - Kajtkiem. Lotos się obudził i rzucił trochę kasy za materiał grinser006.gif

Czasem to się nie szło doczekać albo w ogóle nie było informacji, że się rajd odbył. A teraz to 4 dni po rajdzie informują cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.