Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini po OLT Express

Featured Replies

Napisano

Ma ktoś jakiś cynk co sie stało z Mini po OLT Express? linka

Sie juz sprzedały czy dopiero będą? Znajoma by chętnie przytuliła takie cudo w dobrej cenie a na stronie Zdunka ani na otomoto nie znalazła.

Napisano

> Ma ktoś jakiś cynk co sie stało z Mini po OLT Express? linka

> Sie juz sprzedały czy dopiero będą? Znajoma by chętnie przytuliła takie cudo w dobrej cenie a na

> stronie Zdunka ani na otomoto nie znalazła.

one są bez klimy icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

A ... to znaczy że jeszcze sie nie sprzedają tylko zaczną jak dealer zdrapie napisy biglaugh.gif , i wstawi klimę icon_eek.gif A jaki jest tam motorek i jaki wypasik?

Napisano

Znajoma by chętnie przytuliła takie cudo w dobrej cenie a na

Niby z jakiego powodu maja byc w "dobrej" cenie?

Napisano

> Znajoma by chętnie przytuliła takie cudo w dobrej cenie a na

> Niby z jakiego powodu maja byc w "dobrej" cenie?

Bo we fakcie tak napisali...

Napisano

> Znajoma by chętnie przytuliła takie cudo w dobrej cenie a na

a moze dlatego że, żeby by po kupnie jakis szczegolnie zyczliwy Polak,-chrzescijanin nie ozbobil ci swiezego nabytku gwozdziem, musialbys na nowo pomalowac to auto ?

Napisano

> a moze dlatego że, żeby by po kupnie jakis szczegolnie zyczliwy Polak,-chrzescijanin nie ozbobil ci

> swiezego nabytku gwozdziem, musialbys na nowo pomalowac to auto ?

a czym one się różnia od innych mini ?

bo chyba nie masz na myśli napisów, które są pewnie z folii hmm.gif

na nowym to nawet ślad nie zostanie po zerwaniu

Napisano

> juz sie klima montuje

pracujesz w amber hmm.gif

Napisano

> a moze dlatego że, żeby by po kupnie jakis szczegolnie zyczliwy Polak,-chrzescijanin nie ozbobil ci

> swiezego nabytku gwozdziem, musialbys na nowo pomalowac to auto ?

facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> pewnie u leasingodawcy

Eeee, oni prawie wszystko mieli w ŚT.

Też trochę bez sensu z pktu widzenia wyprowadzania kasy...

Napisano
  • Autor

Powody są dwa

Pierwszy raczył wyjaśnić wujek. Od siebie dodam że cena którą tam podano na renówki jest dokladnie taka jak na otomoto. Sugeruje to że może i cena ok. 52 tyś za Mini jest trafna. Póki co innej nie znam Jeśli jest to prosze o naprostowanie mojej niewiedzy.

Drugi powód jest taki że to jednak auto "z placu" pewnie zarejestrowane wiec traktowane bardziej jak demo niż nówka. Poza tym ciężko będzie dealerowi znaleźć chętnych na 50 czerwonych Mini. I to w miarę szybko bo czas leci podobnie jak odsetki od kredytu stokowego. Mini to nie Fabia albo inna Octavia i łatwo nie będzie tylu opchnąć jeśli nie będzie dobrej ceny. Nie wiem jak Tobie ale mi się czerwone auta nie podobają - może z wyjątkiem Ferrari biglaugh.gif - wiec propozycję kupna takowego w "normalnej" cenie bym olał.

Napisano

> Powody są dwa

> Pierwszy raczył wyjaśnić wujek. Od siebie dodam że cena którą tam podano na renówki jest dokladnie

> taka jak na otomoto. Sugeruje to że może i cena ok. 52 tyś za Mini jest trafna. Póki co innej

> nie znam Jeśli jest to prosze o naprostowanie mojej niewiedzy.

> Drugi powód jest taki że to jednak auto "z placu" pewnie zarejestrowane wiec traktowane bardziej

> jak demo niż nówka.

Gdyby było zarejestrowane, to g.... byś zobaczył, a nie sprzedaż.

Żeby zarejestrować samochód, to najpierw musiałby zostać sprzedany, a wtedy zbyciem tego sprzętu zajmowałby się SYNDYK, a nie DILER/BMW Polska.

Zanim syndyk cokolwiek z majątku AG ruszy to z pół roku lajtem to potrwa.

> Poza tym ciężko będzie dealerowi znaleźć chętnych na 50 czerwonych Mini.

A to jest jakaś STRASZSZSZSZNA ilość?

Proszcię...

I

> to w miarę szybko bo czas leci podobnie jak odsetki od kredytu stokowego. Mini to nie Fabia

> albo inna Octavia i łatwo nie będzie tylu opchnąć jeśli nie będzie dobrej ceny. Nie wiem jak

> Tobie ale mi się czerwone auta nie podobają - może z wyjątkiem Ferrari - wiec propozycję

> kupna takowego w "normalnej" cenie bym olał.

Ale na Tobie świat się nie kończy i możesz być pewien, że prezentów nikomu nikt robił nie będzie.

Decyzja o znacznym obniżeniu ceny NIE JEST W KOMPETENCJACH DILERA.

Diler to się rozporządzać może swoją marżą, czyli 2-3% ceny cennikowej.

Reszta to wsparcie IMPORTERA.

A wsparcie jest przydzielane na klienta końcowego.

Ergo - jeżeli np AG dostał np rabat na poziomie 25%, to absolutnie nie znaczy, że fizycznie te samochody będą za tyle sprzedane komu innemu.

Przykład prosty - zdarzyło mi się zamówić samochody w f-mie x i ich nie odebrać.

Mimo, że ja kupiłbym te konkretne egzemplarze z rabatem x (np 10%), to nie znaczy, że cokolwiek stanęło na przeszkodzie w opyleniu tychże do innego klienta z poziomem rabatowania y (np 6%).

Napisano

> Eeee, oni prawie wszystko mieli w ŚT.

> Też trochę bez sensu z pktu widzenia wyprowadzania kasy...

Już pisałem na HP. Uważam ze gość był ekonomicznym idiota, a nie cwanym oszustem. Oczywiscie cfaniak w zakresie PR był z niego niezły.

Napisano

> Już pisałem na HP.

Nie czytuję :-)

Napisano

> Już pisałem na HP. Uważam ze gość był ekonomicznym idiota, a nie cwanym oszustem. Oczywiscie

> cfaniak w zakresie PR był z niego niezły.

taki z niego idiota, że przewalił kilka mld brudnych pieniędzy przez konta zanim ktoś się kapnął.

A bo to wiesz czy kapnięcie się nie było celowe?

Czy Ty w ogóle wiesz co piszesz czy czytasz dużo tvn24?

Napisano

> taki z niego idiota, że przewalił kilka mld brudnych pieniędzy przez konta zanim ktoś się kapnął.

> A bo to wiesz czy kapnięcie się nie było celowe?

> Czy Ty w ogóle wiesz co piszesz czy czytasz dużo tvn24?

Tia. I zostawił kilkadziesiąt kilo złota dla zmylki i teraz czeka spokojnie aż go zamkną, a twoje rewelacje to za faktu czy super expresu?

Napisano

> Tia. I zostawił kilkadziesiąt kilo złota dla zmylki i teraz czeka spokojnie aż go zamkną, a twoje

> rewelacje to za faktu czy super expresu?

znikąd.

Ten człowiek to oszust, z długoletnim jak na swój wiek stażem i cholera wie co jeszcze może wyjść podczas czynności operacyjnych.

ja tam nie osądzam po prostu. Pewnie i tak wszystkiego się nie doszukają.

Napisano

> taki z niego idiota, że przewalił kilka mld brudnych pieniędzy przez konta zanim ktoś się kapnął.

> A bo to wiesz czy kapnięcie się nie było celowe?

> Czy Ty w ogóle wiesz co piszesz czy czytasz dużo tvn24?

Przyjacielu...

[ciach]

Zaprawdę, powiadam Ci - chodzą po tym świecie ludzie, którzy przewalili ludzi na grube miliony, żyją jak baronowie, a wierzyciele mogą ich co najwyżej cmoknąć w pompę.

Gdyby pan P. był z tej kasty, to dziś nie pierdziałby w pasiak, tylko żył jak lord cox i śmiał się wszystkim w twarz.

Napisano
  • Autor

> żyją jak baronowie, a wierzyciele mogą ich co najwyżej cmoknąć w pompę.

Wystarczy dać dyla do jeruzalem jak pan art-b albo mieć wsio na matkę , żonę czy kochankę jak pan marcopolo wink.gif Proste jak drut. Z amberem to chyba by nie zadziałało bo o ile sie nie myle to pan szefu tego biznesu jakby tak zrobił to jego mocodawcy by mu upitolili łapę przy samej du... za samą myśl na ten temat.

Tak czy siak bedzie pare fur do wyrwania w niezłych pieniądzach.

Napisano

> Ma ktoś jakiś cynk co sie stało z Mini po OLT Express? linka

> Sie juz sprzedały czy dopiero będą? Znajoma by chętnie przytuliła takie cudo w dobrej cenie a na

a po co Ci to?

golas totalny, klimę muszą dokładać aby to sprzedać...

Napisano

> a po co Ci to?

> golas totalny, klimę muszą dokładać aby to sprzedać...

A to jest w ofercie mini bez klimy? Czy to była jakaś specjalna wersja pod OLT? Swoją drogą bez sensu auto pod wynajem bez klimatyzacji...

Krawiec

Napisano

> A to jest w ofercie mini bez klimy? Czy to była jakaś specjalna wersja pod OLT? Swoją drogą bez

> sensu auto pod wynajem bez klimatyzacji...

> Krawiec

no jak miały jeździć po 40zł to czego się spodziewać...

bazowe mini na ma klimy

Napisano
  • Autor

> a po co Ci to?

Ale to nie mi. Dla mnie Mini jest za mini

> golas totalny, klimę muszą dokładać aby to sprzedać...

lansik sie liczy, lansik biglaugh.gif a zamiast klimy zimny łokieć

Napisano

> Wystarczy dać dyla do jeruzalem jak pan art-b albo mieć wsio na matkę , żonę czy kochankę jak pan

> marcopolo Proste jak drut.

Mylisz się i to bardzo.

Do metody "na matkę" to poczytaj o skardze pauliańskiej.

Do metody "fly by night" - też się mylisz.

Są metody pozwalające siedzieć na zadzie, cieszyć się życiem i to na niezłym poziomie, kasować ciężki szmal z UPADŁEGO biznesu i być nie do ruszenia przez wierzycieli.

Popytaj kumatych ludzi robiących w windykacji...

>Z amberem to chyba by nie zadziałało bo o ile sie nie myle to pan

> szefu tego biznesu jakby tak zrobił to jego mocodawcy by mu upitolili łapę przy samej du...

> za samą myśl na ten temat.

> Tak czy siak bedzie pare fur do wyrwania w niezłych pieniądzach.

Mylisz się. (znów :-> )

Napisano
  • Autor

> Mylisz się i to bardzo.

> Do metody "na matkę" to poczytaj o skardze pauliańskiej.

Złożyć skargę a dojść z niej do majątku dłużnika to hohoho... albo jeszcze dłużej. Nie wdając sie w detale to całkiem bezpieczna metoda

> Do metody "fly by night" - też się mylisz.

Powiedz to Gąsiorowskiemu albo Przywieczerskiemu. Jeden sobie żyje w Izraelu a drugi to HGW gdzie i co im ktoś zrobi? Przy odrobinie oleju w głowie można sie tak wozić calymi latami z wymiarem sprawiedliwości. Najlepszy przykład to Polański.

> Są metody pozwalające siedzieć na zadzie, cieszyć się życiem i to na niezłym poziomie, kasować

> ciężki szmal z UPADŁEGO biznesu i być nie do ruszenia przez wierzycieli.

> Popytaj kumatych ludzi robiących w windykacji...

Nie muszę . Pracowałem w takiej firmie którą szefowie założyciele wydoili, a na odchodne jeszcze był kredycik na 16 baniek. Teraz mają nowe biznesy , stare też im zostały tylko sie nazwa zmieniła. A windykować nie ma czego Długo by opowiadać...

> Mylisz się. (znów :-> )

Taka renówka po OLT za niecałe 40 klocków wydaje się niezłą okazją. Jeśli sądzisz inaczej to powiedz mi za ile można taką wyrwać.

Odnośnie Mini to nie mam pojęcia o rabatach w tej firmie ale sądzę że jeśli nie będzie dobrej ceny to Zdunek nie opchnie w rozsądnym czasie tego co ma.

Napisano

jeśli nie będzie dobrej ceny

> to Zdunek nie opchnie w rozsądnym czasie tego co ma.

Nie opchnie zdunek, to opchnie fus, czy inny inchcape ok.gif

Napisano

> Złożyć skargę a dojść z niej do majątku dłużnika to hohoho... albo jeszcze dłużej. Nie wdając sie

> w detale to całkiem bezpieczna metoda

Mylisz się.

Szybka i dobra.

Oczywiście jeśli ktoś profesjonalnie do tematu nie podszedł i masz możliwość ruszenia sprawy.

> Powiedz to Gąsiorowskiemu albo Przywieczerskiemu. Jeden sobie żyje w Izraelu a drugi to HGW gdzie i

> co im ktoś zrobi? Przy odrobinie oleju w głowie można sie tak wozić calymi latami z wymiarem

> sprawiedliwości. Najlepszy przykład to Polański.

> Nie muszę . Pracowałem w takiej firmie którą szefowie założyciele wydoili, a na odchodne jeszcze

> był kredycik na 16 baniek. Teraz mają nowe biznesy , stare też im zostały tylko sie nazwa

> zmieniła. A windykować nie ma czego Długo by opowiadać...

Widzisz - sztuką jest akcja, że JEST z czego windykować.

Jest sprawna, działająca firma, z majątkiem, a jest NIE-DO-RUSZENIA-PALUSZKIEM.

> Taka renówka po OLT za niecałe 40 klocków wydaje się niezłą okazją. Jeśli sądzisz inaczej to

> powiedz mi za ile można taką wyrwać.

W Reno poziomy rabatowania potrafią naprawdę zadziwiać.

Jak ktoś to kiedyś zgrabnie ujął - jak na targu arabskim.

Nie chce mi się zgłębiać tematu, ale rzuć proszę jaki % rabat jest od ceny katalogowej (musisz dobrze poszukać, bo w Reno na stronach ceny katalogowe ciężko znaleźć, tak przysypane rabatami i promocjami są :-) )

> Odnośnie Mini to nie mam pojęcia o rabatach w tej firmie ale sądzę że jeśli nie będzie dobrej ceny

> to Zdunek nie opchnie w rozsądnym czasie tego co ma.

Ale dlaczego myślisz, że jest to wyłączny problem dilera?

Napisano

> Nie opchnie zdunek, to opchnie fus, czy inny inchcape

Dokładnie.

Napisano
  • Autor

> Nie chce mi się zgłębiać tematu, ale rzuć proszę jaki % rabat jest od ceny katalogowej tak przysypane rabatami

> i promocjami są :-) )

25% daja a Zdunek jeszcze dodatkowo 1,5 tysia niżej

> Ale dlaczego myślisz, że jest to wyłączny problem dilera?

Tak mi sie obiło o uszy że kredyt stokowy go ciśnie. Może nie wyłączny problem ale jemu najbardziej zależy.

Napisano

> Poza tym ciężko będzie dealerowi znaleźć chętnych na 50 czerwonych Mini. I

> to w miarę szybko bo czas leci podobnie jak odsetki od kredytu stokowego. Mini to nie Fabia

> albo inna Octavia i łatwo nie będzie tylu opchnąć jeśli nie będzie dobrej ceny. Nie wiem jak

> Tobie ale mi się czerwone auta nie podobają - może z wyjątkiem Ferrari - wiec propozycję

> kupna takowego w "normalnej" cenie bym olał.

Lekki offtopic - jakbym kupował nówke to byłbym sklonny zaplacic za kolor wlasnie czerwony, bialy lub czarny. Za te moge doplacic. A np. jakby mi ktos wciskal srebrny to bym chcial taniej za brzydki kolor zlosnik.gif Wiec jak widzisz sa ludzie ktorzy chetnie by wzieli czerwony.

Napisano
  • Autor

> W Reno poziomy rabatowania potrafią naprawdę zadziwiać.

> Jak ktoś to kiedyś zgrabnie ujął - jak na targu arabskim.

> Nie chce mi się zgłębiać tematu, ale rzuć proszę jaki % rabat jest od ceny katalogowej

No rzuciłem tym procentem. Czekam cierpliwie na odpowiedź...

Napisano

> No rzuciłem tym procentem. Czekam cierpliwie na odpowiedź...

Nie śledzę :-)

Przyzwoity poziom rabatowania, aczkolwiek jak na renault nie jest to szczyt możliwości.

Na TCe jest - podobno - przyzwoita marża.

Z tym kredytem stokowym to nie tak do końca.

W RPL na tego typu dilach łapę kładzie centrala - diler to ma z tego opłatę za PDI.

Napisano

> Proszcię:

> http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Auta-po-OLT-Express-do-kupienia-w-internecie-n61569.html

Quote:

Oferowanych jest
25
kuponów rabatowych o wartości

No to to jest jakiś SIOK W MAJTACH?

Proszcię...

Przy 3-letnim cyklu wymian tyle kupuje flota 75 sztuk - takie łapią się na określenie MAŁA flota.

25 sztuk MIESIĘCZNIE to są ilości istotne.

A są floty, które wymieniają 250 samochodów kwartalnie...

Napisano

> Są metody pozwalające siedzieć na zadzie, cieszyć się życiem

Kolega wie dużo o życiu.... zlosnik.gif Aby sie cieszyć życiem trzeba robić to co każą ci co pociągają za sznureczki.... a marionetki są od tego aby podskakiwały tak jak im zagrają wink.gif

PS..

Co do tych aut to od początku roku zastanawiałem się po ki stoją pod terminalem odlotów w Gdańsku... i to na parkingu który jest tak drogi za "24h" .... nie widziałem ich w 3-wsi na ulicach .... Tak więc trochę się zużyły od tego stania wink.gif ale robiły image suuuuuper firmy z kapitalnym kapitałem alien.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.