Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedaz 2005 - podsumowanie roku by p i p p

Featured Replies

Napisano

Chudy rok, kryzys, zalamanie itp. Takie slowa towarzysza podsumowaniom sprzedazy nowek w roku 2005. Fakt, rynek mamy cienki, ale kryzys = koniec z tanimi, popularnymi autami, ktore kupuje sie do jezdzenia. Moze teraz trzeba popatrzec na jakie auta wydaja pieniadze ludzie, ktorzy maja cash mimo rzadow Millera i nie boja sie IV RP marcinkiewiczowych kaczorow.

Wszyscy juz wiedza, ze wygrala Skoda, druga byla Toyota, a dla FIATa ostalo sie najnizsze pudlo. Jednak bardzo ciekawie policzyl Auto Swiat. Wrzucil male vany (Panda van, Fabia van) do statystyk osobowek. Wsrod dostawczakow oczywiscie wygral FIAT, a rynek dostawczakow wcale nie wygladal tak zle. Takze po tych zmianach, FIAT znow krolem. Panda van, Punto van, Seicento van i mamy efekt: 31.088 szt. Skoda z Fabia van nie ma szans.

Takze statystyki sprzedazy 2005 troche inaczej niz Samar:

1. FIAT - 31.088 szt. Panda byla liderem modelowym rok temu. Teraz jest druga. 4324 sztuki Punto i 1436 sztuk Stilo to za malo, zeby powachac chociaz koszulke lidera. Rok 2006 widze dla FIATa kolorowo. Grande Punto i nowe Doblo to powinny byc hity. Porazka to Idea (376) i Croma (194).

2. Skoda - 27.649 szt. Ile modeli potrzeba Polakom? Dwa. Gdyby na rynku byly tylko Fabia i Octavia, wiekszosc bylaby ukontentowana. Jesli jest genialna marka, a geniusz tkwi w prostocie to genialna marka jest...Skoda.

3. Toyota - 25.818 szt. Nie znalazlem firmy, ktora oferuje wiecej modeli. Toyota ma ich 14 i kazdy jakos sie sprzedaje. Nawet cztery MR2 i dwie Previe. Corolla Verso zagarnela klase malych MPV, a RAV4 klase SUV. W klasach B i C Toyota rowniez ma pudlo. Swietne auta, swietna marka, ale moda na nie z pewnoscia popsuje ich jakosc. Jest to pierwsza firma, w ktorej pasjonat znajdzie jakis model dla siebie. Ilu maniakow przyciagnela Toyota? 118-tu kupilo HiLux'a nie liczac OZIego. 22 Celici i 20 LC100.

4. Opel - 24.270 szt. Nudy. 37 Tigr. Dwie Astry wziely klase C.

5. Ford - 18.947 szt. Nudy akt drugi. Fusion o tysiac sztuk bije Fieste, ktora przegrywajac z Getzem i Picanto okazuje sie niewypalem dekady u Forda.

6. Renault - 17.351 szt. Porazka roku 2005. Prawie kazdy z modeli symbolizuje porazke w klasie. Megane, Clio, Laguna, Kangoo. Honoru probuje bronic Scenic, ale i tak przegral z Verso. 45 sztuk Vel Satisa. Clio III cos poprawi? Jest mega nudne wiec moze sladem Skody...

7. Peugeot - 16.786 szt. 206-ka pobila Clio, 307-ka Megane'a, 407-ka polozyla Lagune, Partner dokopal Kangoorowi, 807-ka lepsza od Espace'a, a 607 lepsze od Vel Satisa. Pozycja nie odzwierciedla sukcesow/porazek.

8. Volkswagen - 14.837 szt. Trzy Phaetony, 29 Touaregow. Poczekajcie na dane Porsche, to dopiero szok. Reszta nuda. No, jeszcze 32 garbusy.

9. Citroen - 13.883 szt. Sensacyjny wzrost? Nie! To rok temu byl sensacyjny spadek i gorzej byc nie moglo. Berlingo najpopularniejsza cytryna. C5 bije Lagune. Zreszta Laguna bije sama siebie.

10. Honda - 9.762 szt. Zmiana Civica, a tak dobrze sie sprzedawal. 4x S2000, 12 Legendow, 164 HR-V. Czy Accord bije Lagune? biglaugh.gif

11. Nissan - 7.632 szt. Najpiekniejsze jest to, ze Micra pobila Clio. Bo to takie Clio + Twingo by Nissan. Dwie zetki 350, 28 Murano i ogolnie duzo wszystkich terenowek. Najlepiej X-Trail i Pick-up.

12. Seat - 6.244 szt. To w ogole nie jest marka, ale 212 sztuk Alhambry zaskakuje.

13. Chevrolet - 5.893 szt. Postep jak kiedys Daewoo.

14. Kia - 4.117 szt. Taki motoryzacyjny LPR. zlosnik.gif Ale brawo Romki.

15. Hyundai - 3.129 szt. Getz krolem. 20 Terracanow, 24 Coupe, 211 Tucsonow, 110 Santa Fe.

16. Suzuki - 2.742 szt. Grand Vitara jest modelem, na ktorym Suzuki budowalo sprzedaz w tym roku hehe.gif 865 sztuk i braz w SUVach. Najgorzej Jimny, ale...241 sztuk!

17. Audi - 2.514 szt. Nudy bo tylko "A" i cyferka. 3x TT. tongue.gif

18. Volvo - 2.404 szt. Po rowni pochylej....w gore. ok.gif Opiera sie wszystko o baby Volvo.

19. Dacia - 2.403 szt. Najpopularniejszym modelem tej, rumunskiej marki z tradycjami byl Logan. Sprzedano 2403 sztuki tego przestronnego sedana. A ile Clio? Aaa tak, 2316. rotfl.gif

20. Mercedes - 2.400 szt. Alfabet po stuttgarcku: A C E B M. Calkowicie odebral prestiz tej marce fakt, ze dresiarski CLS wyprzedzil w sprzedazy S-klase. Ale PiS i Kaczynski to tez sprawa dre... ludzi.

21. Mitsubishi - 2.174 szt. 190 Pajero serce.gif 60 L200, a liderem Colt. 26 Grandisow.

22. FSO - 2.115 szt. 1367 Matizow i 748 Lanosow. Pomaranczowa rewolucja. Dawniej bylo FSO 1500, a teraz FSO 800. biglaugh.gif

23. BMW - 1.612 szt. 4x Z4, 23 szostki to bez gwiazdy Polsatu 22, 32 siodemki. Drajer lideruje twardo i slusznie. Swietne auto.

24. Subaru - 946 szt. Rzadkie Subaru to Justy - dwie sztuki. Ponad jeden dziennie sprzedaje sie Forester. W Krakowie jeden salon Renault stal sie salonem Subaru. zlosnik.gif

25. Chrysler - 934 szt. Nic milego nie kojarzy mi sie ostatnio z ta marka. frown.gif

26. Alfa Romeo - 501 szt. Idzie na dno.

27. Honker - 362 szt. biglaugh.gif

28. Jeep - 346 szt. 12 Wranglerow, 125 szerokich i 209 bardzo szerokich.

29. Land Rover - 325 szt. Do czego sluzy Range Rover? Ta statystyka powie wszystko: 14 sztuk Range Rovera i 45 sztuk RR Sport. screwy.gif

30. Lexus - 286 szt. Nowy IS i szansa na dalszy wzrost. Chociaz splamil sie Lex dieslem. Czy teraz bedzie Subaru? Dominuje RX, potem GS i IS. 9 sztuk LSa i 5 SC.

31. Lada - 281 szt. W tym 268 to Niva. cool.gif

32. Saab - 261 szt. Coraz wiecej dziewczyn. Rok temu lepszy 9-5, teraz 9-3.

33. Porsche - 258 szt. 187 Cayenne'ow! Przypominam, ze Touaregow bylo 29. 53 911-ki i dzieki Bogu tylko czternastu kreszowcow z Boxsterami.

34. Smart - 253 szt. Cztery roadstery, 100 dla czworga, 149 dla dwojga.

35. Mini - 151 szt. Rok temu 158.

36. Jaguar - 101 szt. X57, S25, XJ16, XK3.

37. Ssangyong - 73 szt. 59 Rextonow. Czesc ma GOPR, czesc TVN Turbo. 5 Rodiusow. 9 Musso Sports w tym jeden MaxArtura. ok.gif

38. Lancia - 68 szt. Odwracaj tabele, Wlosi zawsze na czele. 4x Thesis. Czy haslo "rzadowa Lancia" umrze? frown.gif

39. Mazda - 28 szt. Mazda 3 - 25, Mazda 6 - 3. KPW? zlosnik.gif

A Wy? Co kupicie w tym roku?

Napisano
  • Autor
dobra, a gdzie statystyki z dokładnym podziałem na modele ?? zlosnik.gif
Napisano

> A Wy? Co kupicie w tym roku?

kupować to nie będe, ale jakbym miał wybierać miejskie autko to może na nowego yarisa bym się zdecydował smile.gif

Napisano

Zwycięzcą roku 2006 jest...

Grande Punto winner.gif

Biorę w ciemno, niech tylko ktoś zasponsoruje.. biglaugh.gif

Napisano

> Zwycięzcą roku 2006 jest...

> Grande Punto

> Biorę w ciemno, niech tylko ktoś zasponsoruje..

bank Ci pod zastaw mieszkania wyda taki towar hehe.gif

Napisano

> bank Ci pod zastaw mieszkania wyda taki towar

Z czego tylko później oddawać 270751858-jezyk.gif

Napisano

renault laguna...

latwiej negocjowac wink.gif

Napisano

> Z czego tylko później oddawać

Marcinkiewicz powiedziałby, ze to dobre pytanie zlosnik.gifok.gif

Napisano

> 37. Ssangyong - 73 szt. 59 Rextonow. Czesc ma GOPR, czesc TVN Turbo.

> 5 Rodiusow. 9 Musso Sports w tym jeden MaxArtura.

Jaki moj cfaniaczek.gifbiglaugh.gif

Niech bedzie ze moj wink.gif ale w takim razie zapomniales ze mam jeszcze 34 samochody hehe.gif

Moja kolekcja

Mini: Cooper Cabrio

BMW: 630, 320d, 530d

Chrysler: 300C, Crossfire, PT Cruiser

Fiat: Croma, Idea x2, Panda, Stilo, SC

Lancia: Musa

Mercedes: C180K

Mitsubishi: Lancer Kombi

Opel: Meriva, Astra III x2, Vectra C

Peugeot: 1007

Renault: Laguna II, Magnum

Saab: 9-3 SportSedan

Seat: Alhambra, Ibiza, Altea

Skoda: Octavia II, Fabia

Toyota: Yaris, Avensis x2, Hilux

Volkswagen: Touran, Golf +

Aha zapomnialem dodac ze niedlugo moja kolekcja sie powiekszy 270751858-jezyk.gif

Napisano

> 6. Renault - 17.351 szt. Porazka roku 2005. Prawie kazdy z modeli

> symbolizuje porazke w klasie. Megane, Clio, Laguna, Kangoo.

> Honoru probuje bronic Scenic, ale i tak przegral z Verso. 45

> sztuk Vel Satisa. Clio III cos poprawi? Jest mega nudne ...

> 7. Peugeot - 16.786 szt. 206-ka pobila Clio, 307-ka Megane'a, 407-ka

> polozyla Lagune, Partner dokopal Kangoorowi, 807-ka lepsza od

> Espace'a, a 607 lepsze od Vel Satisa. Pozycja nie odzwierciedla

> najpopularniejsza cytryna. C5 bije Lagune. Zreszta Laguna bije

> sama siebie.

> 4x S2000, 12 Legendow, 164 HR-V. Czy Accord bije Lagune?

> 11. Nissan - 7.632 szt. Najpiekniejsze jest to, ze Micra pobila

> Clio. Bo to takie Clio + Twingo by Nissan. Dwie zetki 350, 28

> przestronnego sedana. A ile Clio? Aaa tak, 2316.

> 24. Subaru - 946 szt. Rzadkie Subaru to Justy - dwie sztuki. Ponad

> jeden dziennie sprzedaje sie Forester. W Krakowie jeden salon

> Renault stal sie salonem Subaru.

Widzę, iż Kolega nie przepada za Renault... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jaki moj

> Niech bedzie ze moj ale w takim razie zapomniales ze mam jeszcze 34

> samochody

Ocenmy... tuk.gifzlosnik.gif

> Moja kolekcja

> Mini: Cooper Cabrio

Super, ale bez dachu to taniej.

> BMW: 630, 320d, 530d

6-er jest wirtualnym samochodem. Takim wlasnie dla syna Juszczenki. Diesle...uklony dla silnikow.

> Chrysler: 300C, Crossfire, PT Cruiser

Stoi gosc na przystanku. Wyciaga fajki. Patrzcie, Lucky Strike - amerykanskie. cool.gifno.gif

> Fiat: Croma, Idea x2, Panda, Stilo, SC

Panda i SC OK, reszta do prospektu, nie do jezdzenia.

> Lancia: Musa

Kup sobie indywidualizm, ale tylko dla niekumatych w temacie.

> Mercedes: C180K

18-ka na dyskotece - masz moze papierosa?

> Mitsubishi: Lancer Kombi

Kombi powinno ewoluowac.

> Opel: Meriva, Astra III x2, Vectra C

Meriva super, Astra to oszustwo, a Vectra...dla wygladu czarny GTS, kij, ze kiepskie auto.

> Peugeot: 1007

Partner od slupka B w tyl...

> Renault: Laguna II, Magnum

Jesli ktos marzyl byc manekinem...nie makinenem.

> Saab: 9-3 SportSedan

54-latka z hodowla golebi pocztowych mieszkajaca pod Wieliczka.

> Seat: Alhambra, Ibiza, Altea

Gdyby Seat byl chinski, nazwy nikt by nie wymowil.

> Skoda: Octavia II, Fabia

Kazdy ma w domu noz i widelec.

> Toyota: Yaris, Avensis x2, Hilux

Jedna fajna na 4.

> Volkswagen: Touran, Golf +

Ciezko o lepsze valweje.

> Aha zapomnialem dodac ze niedlugo moja kolekcja sie powiekszy

Wiec Musso jest najlepsze z nich. zlosnik.gif

Napisano

tak sie zastanawiam, czy dla sprzedazy rzedu 2000szt per annum w ogole sie oplaca trzymac przedstawicielstwo w Polsce niewiem.gifzlosnik.gif

Napisano

Myślałem że tylko żartujesz ale jak widzę Ty naprawdę jesteś fanatycznym wrogiem Renault.

W ten oto sposób niestety straciłem szacunek do Twoich ocen.

Szkoda............

...........a tak na marginesie - nikt mi chyba nie zarzuci miłości do marki Renault więc moja ocena zyskuje na obiektywiźmie.

Napisano

Astra III jest za droga, pozatym brak zastrzeżeń zlosnik.gif Merivia piękne autko ok.gif tylko polityka cenowa jest z kosmosu, powinni obniżyć ceny wtedy nie byli by "dopiero" na czwartym miejscu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> dobra, a gdzie statystyki z dokładnym podziałem na modele ??

Ponizej. zlosnik.gif

1. Fabia - 16.789 - Dlaczego wlasnie Fabia? Bo wozek nie miesci sie w Yarisie... Bo to Volkswagen, a nawet lepiej... Bo nie ma nic lepszego jak TDI chociaz wiekszosc bierze HTP... Bo czujnik parkowania w cenie...

2. Panda - 16.239 - A dlaczego Panda? Bo nie potrzebuje tak duzej Fabii...

3. Astry - 10.665 - Dwojka i trojka razem, ale to nie jedyny team work.

4. Octavie - 9.937 - Bogatszy elektorat Fabii.

5. Focusy - 9.728 - W deblu slabo, ale w singlu jest wyzej w rankingu.

6. Corolla - 8.972 - Tylko jedna generacja w sprzedazy. Rzucili sie jak produkcje przeniesli do 3-go swiata.

7. Yaris - 8.218 - Numer 7, a dopiero drugi model klasy B!

8. Corsa - 7.286 - Floty, floty, floty...

9. P206 - 5.586 - Fenomenalny dowod na to, ze auto nie musi byc dobre pod zadnym wzgledem, by byc best sellerem. Oczywiscie design...

10. Seicento - 5.000 - FIAT 600. Wlosi od lat sa tacy sentymentalni.

11. P307 - 4.589 - Sukces niewatpliwy. Przyczyna? Dla mnie nieznana.

12. Punta - 4.324 - W oczekiwaniu na Grande...

13. Civic - 4.268 - Czy Hondzie nie spodobali sie nowi klienci? Szpakowaci panowie cieszacy sie wnukami na rybach? Wraca ciasny, sportowy Civic i ciekawe jak sie to odbije na liczbach. Na pewno skusi sie klientela Seata Leona.

14. Berlingo - 4.267 - To auto zdobylo tytul vana roku 10 lat temu! Jestem zdumiony iloscia, ale promocje Citroena sa silniejsze niz lep na muchy.

15. Megane - 3.997 - 5 gwiazdek? Do 4 gwiazdek zabraklo 3 sztuk.

16. Avensis - 3.995 - Lider pelnej klasy sredniej. Model nie zasluguje na to. Marka zrobila swoje.

17. Mondeo - 3.874 - Lubia sie z Avensisem, zawsze bardzo, bardzo blisko siebie.

18. Partner - 3.800 - Jesli polaczymy z Berlingo to mamy pozycje nr 8 i ponad 8 tys. sztuk.

19. Golf - 3.705 - Pokaz mi pozycje Golfa, a powiem ci co masz za rynek...

20. Passaty - 3.688 - Nowy mi sie podoba, jakbym go nie lubil to mi sie podoba.

21. Kangoo - 3.666 - Co to sie podzialo z tym reno?

22. Thalia - 3.528 - -"-

23. Aveo - 3.486 - Nagroda dla znalazcy cywilnego Chevy'ego. Wszystko to "L".

24. C3 - 3.162

25. Micra - 2.646 - Koncze ranking na aucie, ktore bym chetnie kupil.

I cwiartka za nami.

Napisano
  • Autor

> Widzę, iż Kolega nie przepada za Renault...

Dlaczego ja? 13675 ludzi bo tyle Renault stracilo klientow w tym roku. Chociaz uczciwie przyznam, ze nie lubie gdy ktos buduje marke na gwiazdkach, dziwnym wygladzie i prospektach. COTY dla Clio to akt litosci od dziennikarzy jakiego doswiadczyla rowniez Panda.

Ciekawe ile renowek w tym roku we Francji...splonelo...? hmm.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 23. Aveo - 3.486 - Nagroda dla znalazcy cywilnego Chevy'ego. Wszystko

> to "L".

oj więcej ich widziałem cywilnych niż eLek... wink.gif

Napisano
  • Autor

> Myślałem że tylko żartujesz ale jak widzę Ty naprawdę jesteś

> fanatycznym wrogiem Renault.

Do fanatyzmu mi daleko, za malo krzywd mnie spotkalo od Renault. A zlosliwosc buduje na rzeczowych argumentach. Filozofia firmy stoi na przeciwnym biegunie w stosunku do mojej. Brak jakosci, brak ergonomii, brak samochodow terenowych w ofercie, brak samochodu RWD sprawia, ze moze to nie jest Seat, ktory nie nadaje sie nawet na karykature marki samochodowej, ale mozna Renault porownac do wody w fontannie posrodku nowej galerii handlowej.

> W ten oto sposób niestety straciłem szacunek do Twoich ocen.

To nie sa oceny, a komentarze. Ocena? Prosze: dCi80 pali 5,2 na dotarciu i padlo wspomaganie w firmowym Kangoo, a na -20st.C zachowal sie jak niedzwiedz i zapadl w zimowy sen.

> Szkoda............

> ...........a tak na marginesie - nikt mi chyba nie zarzuci miłości do

> marki Renault więc moja ocena zyskuje na obiektywiźmie.

Rynek pokazal obiektywnie co jest warte Renault. Mnozace sie opinie w prasie, internecie czy na ulicy spowodowaly to co pokazuja liczby. W tym roku mozemy sie klocic o kazdy model, ale widac jak na dloni, ze Renault przegralo na kazdym, jednym froncie i nie ma sie co pastwic (zart biglaugh.gif) nad nim. Ciekawe jak sie przyjmie Clio III.

Pozdrawiam!

Napisano

Zgoda - sam pisałem niejednokrotnie o tandeciarstwie tej firmy.

Są niezliczone powody żeby nie lubić Reno.

Nie jest natomiast prawdą że firma jest "najgorsza". Znam wiele innych które na polskim rynku znacznie bardziej "jeżdżą" po kliencie.

Wiele jest tak samo lub bardziej niepoważnych, wiele samochodów jest lepszych od Reno ale jest też wiele gorszych.

Jak pamiętasz ja osobiście zawsze życzyłem żeby Renówka zajęła należne jej ostatnie miejsce w rankingu sprzedaży samochodówzlosnik.gif.

.....i to taka klamerka spinająca moją wypowiedźzlosnik.gif.

Napisano

Mnie najbardziej dziwi wysoka pozycja Astry.

Jako że znam użytkowniczkę Astry trzy i znam jej samochód twierdzę że to tan..................

.............ma pewne wadyzlosnik.gif.

Co do "dwójki" - bardzo fajny, za drogi samochódzlosnik.gif.

Napisano

> Do fanatyzmu mi daleko, za malo krzywd mnie spotkalo od Renault. A

> zlosliwosc buduje na rzeczowych argumentach. Filozofia firmy

> stoi na przeciwnym biegunie w stosunku do mojej. Brak jakosci,

> brak ergonomii, brak samochodow terenowych w ofercie, brak

> samochodu RWD sprawia, ze moze to nie jest Seat, ktory nie

> nadaje sie nawet na karykature marki samochodowej, ale mozna

> Renault porownac do wody w fontannie posrodku nowej galerii

> handlowej.

> To nie sa oceny, a komentarze. Ocena? Prosze: dCi80 pali 5,2 na

> dotarciu i padlo wspomaganie w firmowym Kangoo, a na -20st.C

> zachowal sie jak niedzwiedz i zapadl w zimowy sen.

> Rynek pokazal obiektywnie co jest warte Renault. Mnozace sie opinie w

> prasie, internecie czy na ulicy spowodowaly to co pokazuja

> liczby. W tym roku mozemy sie klocic o kazdy model, ale widac

> jak na dloni, ze Renault przegralo na kazdym, jednym froncie i

> nie ma sie co pastwic (zart ) nad nim. Ciekawe jak sie przyjmie

> Clio III.

> Pozdrawiam!

Nie ma to jak budowac opinię na podstawie jednego modelu/przypadku. Brak w ofercie RWD? A którz go ma? BMW/Mercedes/Honda i to w jednym modelu.

Samochody terenowe -> Nissan w którym Renault ma pakiet wiekszościowy.

Jako, że dane mi jest jeździć dwoma renówkami stwierdzam, że zarówno w jakości, ergonomi i co dziwne awaryjności biją na głowę inne "poważniejsze" marki...

BTW: Moje Clio pali 7.2 i odpala bez problemu przy -34...

Napisano
  • Autor

> Nie ma to jak budowac opinię na podstawie jednego modelu/przypadku.

W ogole nie biore pod uwage tego Kangoo. Nic nie zmienia w mojej opinii. Samochod jest zbyt przewidywalny, zeby go przezywac i nie szokuje nic. Francuska norma.

> Brak w ofercie RWD? A którz go ma? BMW/Mercedes/Honda i to w

> jednym modelu.

Toyota, Honda, Nissan, Hyundai, Suzuki, Mercedes, Mitsubishi, BMW, Chrysler, Jeep, Lexus, Porsche, Smart, Jaguar, Ssangyong. Naliczylem 15 marek.

> Samochody terenowe

Jesli Nissan to Renault to doskonale. Zreszta wlasnie Nissan ma wzrost sprzedazy o ponad 9%.

> Jako, że dane mi jest jeździć dwoma renówkami

> stwierdzam, że zarówno w jakości, ergonomi i co dziwne

> awaryjności biją na głowę inne "poważniejsze" marki...

Tylko, ze to jest wypowiedz typu "widzialem na lawecie Volvo jadac FIATem, on stoi, ja jade, FIAT lepszy i mniej awaryjny". Ten watek dotyczy statystyk i rynku. Wiekszy odesetek wadliwych Renault sprawil, ze przy takim dostepie do informacji, ludzie zaczeli sie bac tych samochodow. Takie jest moje odczucie. Nie chodzi tylko o Kangoo w firmie czy o Lagune sasiada (tak czesto nie widuje sie lawet pod domem), a o zbior wszystkich informacji, o ktorych mowilem.

> BTW: Moje Clio pali 7.2 i odpala bez problemu przy -34...

ok.gif Dobry aku i olej.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.