Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dylematy zakupowe - Peugeot 307

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje Waszej porady, "chłodnego spojrzenia".

Pacjentem jest Peugeot 307 z 2005 roku z silnikiem 1.4 (88KM), realnym przebiegiem 72000 km,

którego byc moze uda mi sie kupić. Ale jest kilka "ale", pojeździłem tym autkiem jakieś 700 km

w ciągu ostatniego tygodnia i w porównaniu do mojego obecnego samochodu, ten peugeot ma spalanie kolosalne - rzędu 8-9 litrów. Komfort do obecnego auta jest niezaprzeczalny (do pełni szczęścia brakuje mu klimy), ale porównując to każde auto jest komfortowe zlosnik.gif

A teraz meritum, jak toto sie gazuje?, jakieś typowe usterki zdarzające sie nagminnie w tym modelu?

Zauważyłem od czasu do czasu falowanie obrotów

Ogólne HELP zlosnik.gif

Napisano

> w ciągu ostatniego tygodnia i w porównaniu do mojego obecnego samochodu, ten peugeot ma spalanie

> kolosalne - rzędu 8-9 litrów.

A jakiego spalania spodziewałeś się po aucie ważącym 1300kg? hehe.gif

Napisano

> Potrzebuje Waszej porady, "chłodnego spojrzenia".

> Pacjentem jest Peugeot 307 z 2005 roku z silnikiem 1.4 (88KM), realnym przebiegiem 72000 km,

> którego byc moze uda mi sie kupić. Ale jest kilka "ale", pojeździłem tym autkiem jakieś 700 km

> w ciągu ostatniego tygodnia i w porównaniu do mojego obecnego samochodu, ten peugeot ma spalanie

> kolosalne - rzędu 8-9 litrów. Komfort do obecnego auta jest niezaprzeczalny (do pełni

> szczęścia brakuje mu klimy), ale porównując to każde auto jest komfortowe

> A teraz meritum, jak toto sie gazuje?, jakieś typowe usterki zdarzające sie nagminnie w tym modelu?

> Zauważyłem od czasu do czasu falowanie obrotów

> Ogólne HELP

Ten silnik jest za slaby do tego autaok.gif

tyle to mi srednio pali 2.0 w C4, a mocy 2 razy wiecej...

Inna sprawa, ze nie kupilbym juz auta bez klimy grinser006.gif

Napisano

> A jakiego spalania spodziewałeś się po aucie ważącym 1300kg?

kolejny post potwierdzający moje doświadczenia. Spalanie bardziej zależy od samochodu a nie od sinika

Napisano

> Potrzebuje Waszej porady, "chłodnego spojrzenia".

> Pacjentem jest Peugeot 307 z 2005 roku z silnikiem 1.4 (88KM), realnym przebiegiem 72000 km,

> którego byc moze uda mi sie kupić. Ale jest kilka "ale", pojeździłem tym autkiem jakieś 700 km

> kolosalne - rzędu 8-9 litrów. Komfort do obecnego auta jest niezaprzeczalny (do pełni

> szczęścia brakuje mu klimy), ale porównując to każde auto jest komfortowe

> A teraz meritum, jak toto sie gazuje?, jakieś typowe usterki zdarzające sie nagminnie w tym modelu?

> Ogólne HELP

Weź pod uwagę, że to raczej bieda wersja. W związku z tym, zwiążesz się z nim na dłużej, bo sprzedać go będzie po prostu ciężko. Więc warto tylko, jeśli cena jaką masz zapłacić, rekompensuje to.

Ja rozumiem, że przesiadka z uno wywołuje entuzjazm (307 to naprawdę wygodne auto w swojej klasie), ale moje chłodne spojrzenie jest właśnie takie jak napisałem powyżej.

Napisano

>(do pełni

> szczęścia brakuje mu klimy),

czyli za pare lat sprzedasz mocno zjezdzajac z cena. Poza tym... kupowac teraz auto bez klimy?

Napisano

polecam to forum -> Klub Peugeota

i dział 30X i silnikow benzynowych.

Ale tak jak koledzy napisali 1.4 jest za słabe do tego auta.

Zapaćkany silnik krokowy do czyszczenia lub wymiany...

pozdr.

M.

Napisano

Mam ten silnik w budzie kombi. Fakt jest troche za slby, na pusto daje jakos rade, ale 5 osob i bagaz juz nie za bardzo. Spalanie z ostatnich 700km mam 7,3. Bywa ze jest to i 8,5 ale jak robie przewaznie dystans dom-praca 5 km. Natomiast w trasie mozna zejs ponizej 6, mi w 3 osoby bagaz i rower na dachu wyszlo 6.2

Wada silnika jest orginalna uszczelka glowicy ktora sie przeciera i potrafi wtedy olejem zawalic rozrzad. Pozatym autko bardzo wygodne.

Teraz jak bym mial takie kupowac to by bylo z 2litry Pb, ale trafil sie pewny 1.4 w dobrej cenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.