Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wrzesień spam wątek :)

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> To u nas plus 18 w dzien, w nocy 10, i bez opadow.

Wróciłem właśnie z wypadu do sklepu , na trasie od Piekar poprzez nową część obwodnicy do 88 na Gliwice i do samych Gliwic 4 wypadki sick.gif pogoda ewidentnie zaczyna zbierać żniwo.

Bądźcie ostrożni.

Napisano

No Wy napewno musicie byc ostrozni, ja poki co mam u siebie w miare pogode.

Napisano

> Wróciłem właśnie z wypadu do sklepu , na trasie od Piekar poprzez nową część obwodnicy do 88 na

> Gliwice i do samych Gliwic 4 wypadki pogoda ewidentnie zaczyna zbierać żniwo.

> Bądźcie ostrożni.

no siostra mi dzwonila ze jakies BMW dachowalo na dk88 ale po 18 juz posprzatane bylo

Napisano
  • Autor

> no siostra mi dzwonila ze jakies BMW dachowalo na dk88 ale po 18 juz posprzatane bylo

Zaraz przed wiaduktem na Podmiejskiej (za wiaduktem skręt w prawo na Radzionków) jakaś kobitka skasowała Yarisa, strzał 2 s przed tym jak podjechałem , dość mocny , jakiś koleś jej wymusił z bocznej drogi. Kawałek dalej na 88 spalony Tir (przy zjeździe mniej więcej na trasę Giwice - Tarnowskie Góry) , później jadąc do domu , jakaś kolizja znowu na 88, i gość na skwerku przy skręcie z obwodnicy na Strzelców Bytomskich (wpadł w poślizg i popsuł Focusa)

Dramat.

Napisano

> Zaraz przed wiaduktem na Podmiejskiej (za wiaduktem skręt w prawo na Radzionków) jakaś kobitka

> skasowała Yarisa,

faktycznie, jak skrecalem na NAlkowskiej to widzialem "dyskoteke" busted.gif pod wiaduktem

Napisano

spam zdechł a ja tylko poszedłem wykąpać młodego shocked.gif

Napisano

> spam zdechł a ja tylko poszedłem wykąpać młodego

chyba "małego" biglaugh.gif

Napisano

> chyba "małego"

to później grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> to później

No to mamy pierwszego odważnego który przyznał się, że ma małego biglaugh.gif

Chciałeś spamu..... to masz biglaugh.gif

Napisano

> No to mamy pierwszego odważnego który przyznał się, że ma małego

Mój mały niebawem skończy roczek więc już nie jest taki mały wink.gif

Co do wypadków to rano mały karambolik na obwodnicy 3-miasta i 30 minut w koreczku

Napisano

> spam zdechł a ja tylko poszedłem wykąpać młodego

Krowa i Stilo dostały dzisiaj nowe dywaniki, na razie zamontowane tylko pod nogami kierowcy bo miałem już spore dziury, reszta jak odkurzę samochody. smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Krowa i Stilo dostały dzisiaj nowe dywaniki, na razie zamontowane tylko pod nogami kierowcy bo

> miałem już spore dziury, reszta jak odkurzę samochody.

> Pozdrawiam BAS

Znaczy się w maju 2013? biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

A ja za to będę wymieniał kielich i krzyżak półosi lewej z nadzieją, że ustaną drgania podczas przyśpieszania. Dziś przyjdzie olej do skrzyni Amsoil biglaugh.gif i czas będzie poskładać to do kupy.

Póki co mam amsoila w silniku od jakiegoś tysiąca km, z pewnością wyciszył silnik, przestał popukiwać od czasu do czasu popychacz któregoś z zaworów, po uruchomieniu na zimno silnik szybciej łapie ciśnienie oleju.

Napisano

> Dziś przyjdzie olej do skrzyni Amsoil i czas będzie poskładać to do kupy.

> Póki co mam amsoila w silniku od jakiegoś tysiąca km, z pewnością wyciszył silnik, przestał

> popukiwać od czasu do czasu popychacz któregoś z zaworów, po uruchomieniu na zimno silnik

> szybciej łapie ciśnienie oleju.

Czytałem dużo o tym oleju, sam się nad nim zastanawiałem, ale kupiłem jednak w promocyjnej cenie Castrola. Aż taką poprawę widzisz (a właściwie słyszysz) po zalaniu jego?

A do skrzyni to gdzie i jaki kupiłeś i ile wchodzi?

Napisano

> A do skrzyni to gdzie i jaki kupiłeś i ile wchodzi?

Pepcio chyba mówi o oleju do skrzyni manualnej a Tobie chyba chodzi o płyn hydrauliczny(potocznie zwany olejem) do ASB.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Czytałem dużo o tym oleju, sam się nad nim zastanawiałem, ale kupiłem jednak w promocyjnej cenie

> Castrola. Aż taką poprawę widzisz (a właściwie słyszysz) po zalaniu jego?

> A do skrzyni to gdzie i jaki kupiłeś i ile wchodzi?

Miałem Castrola 5W/40 magnatec profesional, mam tego jeszcze w piwnicy ze 40 litrów. Nie byłem z niego zadowolony, tak jak i wielu użytkowników (wystarczy poszperać w Google), być może do zwykłej spokojnej jazdy się nada, ale w obciążonych silnikach potrafi narobić bałaganu.

Jak chcesz to mogę sprzedać parę litrów w bardzo promocyjnej cenie smile.gif

Amsoil kupiłem porzez Allegro, cena zwykła porównywalna z innymi olejami, jednak mam nadzieję, że jakość dużo wyższa co póki co się sprawdza.

Mam skrzynę manualną, zaleję Amsoila i dam znać czy widać jakiś efekt,

Napisano

> Pepcio chyba mówi o oleju do skrzyni manualnej a Tobie chyba chodzi o płyn hydrauliczny(potocznie

> zwany olejem) do ASB.

> Pozdrawiam BAS

Fakt, różnica jest zasadnicza. Mój błąd.

Napisano

> Fakt, różnica jest zasadnicza. Mój błąd.

Z tym Aisinem to lepiej nie kombinować i zalać TUTELA CAR GI/VI lub inny zgodny z FIAT 9.55550-AV2, tylko nie wiem jaki spełnią taką normę.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Z tym Aisinem to lepiej nie kombinować i zalać TUTELA CAR GI/VI lub inny zgodny z FIAT 9.55550-AV2,

> tylko nie wiem jaki spełnią taką normę.

> Pozdrawiam BAS

Ja mam Amsoil 5w40 w silniku od jakiś 6 tys km .... przedtem miałem Xado 0w40 ... osobiście bardziej podoba mi się praca turbiny/silnika na Amsoil

Do skrzyni manualnej również miałem wlać Amsoil ale nie był dostępny i sobie odpuściłem.... musze go w końcu zakupić i wlać... na razie od jakiś 6 tyś km mam dodatek od Xado 120-stkę ale żanych zmian na - i+ nie zauważyłem więc czas na zmiany smile.gif

Napisano

JA tez kupilem Amisola do silnika, a do skrzyni biegow tutela.

A o to czesci

20120914074419kazu.jpg

20120914085642kazu.jpg

Napisano

no ładna dostawa.

Przymierzam do nowych wycieraczek szyb bo już mam dość tych na b. smugi zostają jak po rocznych najtańszych alca które używam w pandzie a te na b. mają pół roku, choć nie wiem czy ma sens przed zimą ale okres deszczowy przed nami i najbardziej się przydają wiec raczej kupię.

Napisano

Chcialem kupic Championy, bo aktualnie teraz mam i sa bdb, ale nie potrafilem nigdzie dostac, Bas kiedy podawala mi linka.

Napisano

> Chcialem kupic Championy, bo aktualnie teraz mam i sa bdb, ale nie potrafilem nigdzie dostac, Bas

> kiedy podawala mi linka.

Sam nie wiem czy warto wywalać kasę, może na wiosnę zaszaleję i kupię a teraz alca spróbuję na jesień i zimę (ma mocowania też do cromy) wiec zaryzykuję.

Napisano

Za Chamiopny warto zaplacic, mialem w matizie, stilo i teraz byly w Cromie wink.gif

Napisano

> Za Chamiopny warto zaplacic, mialem w matizie, stilo i teraz byly w Cromie

hmmm

no to trzeba będzie pomyśleć ale na wiosnę bo jakby mi zimą przymarzły to pupa. a tak przez zimę alca a potem pomyślimy.

Napisano

Mi CHampiony kilka razy zmarzly i dzialaja do teraz smile.gif

Napisano

> Chcialem kupic Championy, bo aktualnie teraz mam i sa bdb, ale nie potrafilem nigdzie dostac, Bas

> kiedy podawala mi linka.

Kupić i Ci wysłać, czy sam zadzwonisz i sobie zamówisz? Gadaj ze Sławkiem Jakubowskim albo Sławkiem Skrzyneckim, powiedz że jesteś znajomym Borysa. Jak poprosisz o Skrzynka a będziesz rozmawiał ze Skrzyneckim to będzie wiedział, że jesteś ode mnie(bo zwykle przekręcam jego nazwisko) i dostaniesz ochrzan.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Mi CHampiony kilka razy zmarzly i dzialaja do teraz

no to dziwne bo ja załatwiłem bosch przez pylące drzewa mimo że zawsze wycieram z płynem, a pandzie mam alca i też stoi na zew. i nic się dzieje choć nie zbierają już dobrze bo 2 lata mam.

Napisano

> Ja mam Amsoil 5w40 w silniku od jakiś 6 tys km .... przedtem miałem Xado 0w40 ... osobiście

> bardziej podoba mi się praca turbiny/silnika na Amsoil

Poczytałem trochę jakiś czas temu o Amsoil , który obecnie jest jednym z niewielu w pełni syntetycznym olejem ( nie na bazach HC ) i spotkałem się z samymi pozytywnymi opiniami , więc stwierdziłem , że warto go przetestować ok.gif

Póki co , na razie czeka w przedpokoju zestaw z promocji AFL 5W40 + płukanka .

Co prawda szkoda mi trochę już teraz zmieniać olej , bo na Motulu zrobiłem dopiero 5 tys. , ale przed zimą na pewno dostanie swoją szansę waytogo.gif

Napisano

> Poczytałem trochę jakiś czas temu o Amsoil , który obecnie jest jednym z niewielu w pełni

> syntetycznym olejem ( nie na bazach HC ) i spotkałem się z samymi pozytywnymi opiniami , więc

> stwierdziłem , że warto go przetestować

> Póki co , na razie czeka w przedpokoju zestaw z promocji AFL 5W40 + płukanka .

> Co prawda szkoda mi trochę już teraz zmieniać olej , bo na Motulu zrobiłem dopiero 5 tys. , ale

> przed zimą na pewno dostanie swoją szansę

Mogę tylko pogratulować wyboru - zwłaszcza na zimę - proszę spojrzeć na temperaturę krzepnięcia (-43) i pompowalność przy -30 (5300) i porównać z innymi 5w40 lub nawet 5w30. Z drugiej strony ten olej można katować na autostradach długotrwała jazdą w okolicach V-max i nie robi to na nim żadnego wrażenia.

Napisano
  • Autor

> JA tez kupilem Amisola do silnika, a do skrzyni biegow tutela.

> A o to czesci

E no nie ma Amsoila do skrzyni to nie ma szpanu biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Mogę tylko pogratulować wyboru - zwłaszcza na zimę - proszę spojrzeć na temperaturę krzepnięcia

> (-43) i pompowalność przy -30 (5300) i porównać z innymi 5w40 lub nawet 5w30. Z drugiej strony

> ten olej można katować na autostradach długotrwała jazdą w okolicach V-max i nie robi to na

> nim żadnego wrażenia.

Nie powiem, ale gdyby nie Kolegi wywody na temat oleju i chwalenie Amsoila pewnie nie kupił bym tego oleju z uwagi na dość egzotyczną markę.

Teraz jak będą reklamacje rozumie, że możemy śmaiło fv za naprawę wysyłać ?? grinser006.gif20.GIF

Napisano

> E no nie ma Amsoila do skrzyni to nie ma szpanu

wpysk.gif

Napisano

> Póki co , na razie czeka w przedpokoju zestaw z promocji AFL 5W40 + płukanka .

Dokładnie taki zestawik zaaplikowałem mojej krówce i jestem zadowolony... naprawdę dobry olej... więc polecam

Napisano

> Mogę tylko pogratulować wyboru - zwłaszcza na zimę - proszę spojrzeć na temperaturę krzepnięcia

> (-43) i pompowalność przy -30 (5300) i porównać z innymi 5w40 lub nawet 5w30.

Nie ma co przesadzać... temperatura w 3-wśi spada do -26/ -28 C na kilka dni w roku - raczej na nocy a to i tak daleko do -40 .... ja trzymam auto w garażu podziemnym i tam poniżej +8 żadko spada.... a nawet jak zostawie na kilka dni u Ojca pod chmurką to również nic sie nie dzieje... Olej Xado 0w40 w mojej ocenie powodował stuki zaworów po uruchomieniu auta a Amsoli tego nie robi... turbina pracuje ciszej... nie wiem co z EGR-em bo nie zaglądałem tam ale jak na Polską zimę to dobry olej

Napisano

> (-43) i pompowalność przy -30 (5300) i porównać z innymi 5w40 lub nawet 5w30.

Na pewno będzie pod tym względem lepszy od Motula 8100 X-Cess , który w testach "butelkowych" przy -33oC wypadł słabiutko , a wg. producenta ma punkt zamarzania -39 smirk.gif

Napisano

sobota z dzieciakiem czyli wózkowanie, spacery i pierwsze słowo gu gu młodgo smile.gif

Napisano

No to czekac, az zacznie mowic tata,mama wink.gif

Napisano

> No to czekac, az zacznie mowic tata,mama

jeszcze sporo wody upłynie ale serducho się cieszy i człowiek z bananem chodzi na gębie

Napisano

> jeszcze sporo wody upłynie ale serducho się cieszy i człowiek z bananem chodzi na gębie

I wazne zeby dziecko zdrowo roslo wink.gif

Ja wlasnie koncze robic formata kompa, a w next weekend relingi bede malowal.

Napisano

> I wazne zeby dziecko zdrowo roslo

> Ja wlasnie koncze robic formata kompa, a w next weekend relingi bede malowal.

no u mnie relingi są dziwnie wypiaskowane ale odpuszczam temat, malowanie ale felg mnie czeka bo zima blisko a ranty stalówek które kupiłem ruda zajęła całkiem

Napisano

U mnie farba odchodzi, miejscami wlasnie jakby ktos piaskiem przejechal po nich sick.gif

Napisano

a tak po za tym croma brudna że aż mi żal, ale panda do kompletu tak samo ufajdana - po prostu brak czasu a jak znajdzie się chwila to pogoda, to już ciemno a to się nie chce najczęściej oslabiony.gif

Napisano

Moja Croma tez ubrudzona, ale umyje ja jak wyjedzie w sobote od mechanika, wtedy wymyje nawoskuje.

Napisano

za tydzień chrzciny młodego wiec muszę umyć chociaż cromę

Napisano

> za tydzień chrzciny młodego wiec muszę umyć chociaż cromę

Szykuje sie imprezka rodzinna zlosnik.gif

Napisano

a tam imprezka, najbliżsi i tyle, 15 osób i niedziela wyjęta z dni odpoczynku i muszę jeszcze wódkę weselną odnaleźć bo gdzieś schowałem przed sobą żeby nie wypić swiety.gif

Napisano

My tez mamy schowana ale w lodowce, ja nie pije, to nie musze chowac zlosnik.gif

Napisano

> My tez mamy schowana ale w lodowce, ja nie pije, to nie musze chowac

no to szczęściarz z Ciebie, ale żeby nie zabrzmiało że "pije" hehe.gif

Napisano

> no to szczęściarz z Ciebie, ale żeby nie zabrzmiało że "pije"

Od 4 dni nikt nic w Spam watku nie napisal facepalm%5B1%5D.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.