Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

padnięta skrzynia biegów, zagwozdka

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

u żony w Ibizie padła skrzynia biegów.

są firmy naprawiająco- handlujące skrzyniami, czy macie jakieś z nimi doświadczenia? która możecie polecić?

kupowanie skrzyni na allegro to trochę loteria w sumie jest.

Napisano

> Witajcie,

> u żony w Ibizie padła skrzynia biegów.

> są firmy naprawiająco- handlujące skrzyniami, czy macie jakieś z nimi doświadczenia? która możecie

> polecić?

> kupowanie skrzyni na allegro to trochę loteria w sumie jest.

Jeśli skrzynia ma dolne wybieranie. To standard naprawa nieopłacalna a znalezienie używki w dobrym stanie będzie problemem

Napisano

Nie powiem, że polecam w 100% bo miałem z nimi "przygody" ze skrzynią do T5. Jednak specjalizują się, mają pojęcie, mają trochę skrzyń i dużo robią. No i finalnie jest sukces. Skrzynia chodzi i szło się dogadać.

Klikać tutaj w niebieskie literki.

Napisano

> Witajcie,

> są firmy naprawiająco- handlujące skrzyniami, czy macie jakieś z nimi doświadczenia? która możecie

> polecić?

Mam dobre doświadczenia z jedną z firm z Łodzi - specjalizują się we Fiatach więc w sumie to nie dla Ciebie oferta, ale ogólny sposób załatwienia sprawy jest OK. Transakcja odbyła się na zasadzie pozostawienia starej skrzyni w rozliczeniu. Facet dał gwarancję (chyba 3 miesiące) na sprzęt więc powinieneś poszukać zakładu specjalizującego się w VAG-ach, z dobrymi referencjami i nie powinno być problemu.

P.S.

Skrzynia cieka do tej pory bez problemu u kolejnego właściciela samochodu. Cena transakcji była około 20% wyższa niż średnia z allegro.

Napisano

Jeśli dobrze pamiętam to w swojej ibizie skrzynie naprawiałem tu - specjalizacja VAG. Po naprawie jeździłem jakieś 2 lata. Za naprawę zapłaciłem ok 800zł z wymianą oleju.

Napisano

Co tam dokładnie padło???

Jeżeli nity w różnicowym (zakładam, że to silnik 1.4 16V lub SDI) to rób remont tej. Zmieścisz się w cenie jaką oferują za wymianę skrzyni na naprawioną a będziesz wiedział co w trawie piszczy.

Napisano

Ze swojego doświadczenia powiem Ci żebyś szukał używanej skrzyni od prywatnej osoby, najlepiej od kogoś kto rozbiera jakiegoś anglika na części. Wbrew pozorom jest mniejsze ryzyko zakupu padliny.

Zakup ze szrotu, lub od dużej firmy to loteria, często nawet nie sprawdzają lub nie mają jak sprawdzić czy skrzynia jest sprawna bo auto do rozbiórki jest uszkodzone i nie jeździ. A wszystko w domysle mają jako "sprawne".

To pisałem ja, kiedyś szukający skrzyni, a później handlujący skrzyniami itp. wink.gif

Napisano

Skąd jestes bo mam firme od vw w rzeszowie naprawiają to co nienaprawialne

Napisano

> Skąd jestes bo mam firme od vw w rzeszowie naprawiają to co nienaprawialne

Która to firma kolego? Kiedyś szukałem i w Rzeszowie była pustynia pod tym względem...

Napisano

> Witajcie,

> polecić?

Benzyna czy diesel ? mam skrzynię do klekota jak coś ok.gif

Napisano
  • Autor

> Benzyna czy diesel ? mam skrzynię do klekota jak coś

benzyna, 1,4MPI skrzynia DCJ

Napisano

> Która to firma kolego? Kiedyś szukałem i w Rzeszowie była pustynia pod tym względem...

http://leja.rze.pl/

Robią skrzynie dla aso czasami, nie chwalą się tym zbytno bo obłożenie duże.

Specjalizacja: grupa vw a i chyba kiedyś skrzynie z chayenne widziałem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.