Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Panowie jaki kupic AKU do mojego 1.4 16v w miarę rozsodna cena.A nie wiemm jaki jest rozrusznik.

Napisano

Ja zawsze robię tak:

Do malucha kupowałem najtańszy w markecie za 120zł 36Ah

Do seja 1,1 kupowałem najtańszy w makiecie za 140zł 45Ah

Do 1,4 16V kupiłbym najtańszy w makecie 50Ah za 160zł

Nie zdarzyło mi się, żeby najtańszy akumulator marketowy nie działał przynajmniej 3 lata. Tylko zawsze biorę miernik za 5zł i biore ten co ma najwyższe napięcie.

Napisano

Ja Ci odradzam kupowanie najtańszych na Allegro - kupiłem - przyszła paczka - sprawdziłem miernikiem napięcie i gęstość elektrolitu.Wszystko OK.Po pół roku w zimie aku padł (wszystkie cele na czerwono).Odesłałem w ramach gwarancji a tam ''Pan'' powiedział,że nie widzi problemu bo wszystko jest OK screwy.gifMorał taki,że aku jest na gwarancji i leży w piwnicy bo do niczego się nie nadaje.Także najtańsze na Allegro odradzam.

Napisano

tez odradzam marketowe albo jakieś niesprawdzone z allegro. najlepiej kupić w normalnym sklepie który na bieżąco to sprzedaje a nie jakieś leżakowane wciska...

Napisano

> Panowie jaki kupic AKU do mojego 1.4 16v w miarę rozsodna cena.A nie wiemm jaki jest rozrusznik.

masz 1.4 16v i żałujesz parę zl na aku.....choć mam 1.1 mpi kupiłem za 200zl i już 2 rok latam....w zimę pali bez żadnego problemu grinser006.gif

Napisano

a ja jestem zadowolony z aku z allegro - mam w stilo JTD już 3 rok i zima mi nie straszna (czasami stał tydzień lub dwa na mrozie i odpalał zawsze za pierwszym razem). A wiadomo w JTD potrzeba dużego prądu rozruchowego.

Napisano

polecam Centra standard 44Ah, mam już 6 lat i żadnych problemów

Napisano

> masz 1.4 16v i żałujesz parę zl na aku.....choć mam 1.1 mpi kupiłem za 200zl i już 2 rok latam....w

> zimę pali bez żadnego problemu

Już ? Raczej dopiero smile.gif

Napisano
  • Autor

> masz 1.4 16v i żałujesz parę zl na aku.....choć mam 1.1 mpi kupiłem za 200zl i już 2 rok latam....w

> zimę pali bez żadnego problemu

Nie żałuje tylko szukam czegos w rozsodnych pieniondzach nie mówie o 150pln za aku tylko cos koło 200-250pln bo są droższe tylko jaki polecicie,marka i ampero godz.

Napisano

> Nie żałuje tylko szukam czegos w rozsodnych pieniondzach nie mówie o 150pln za aku tylko cos koło

> 200-250pln bo są droższe tylko jaki polecicie,marka i ampero godz.

Centra futura 60ah śmigała mi w uno w 899 potem w 1.2, potem w 1.2t, potem w 1.4t, potem znowu w 1.2t a teraz śmiga w marei 20v i ma się świetnie, nie wiem ile to lat ale 5 na pewno.

Dodam, że zarżnąłem ją xxxxx razy do cna i nic jej nie zaszkodziło.

Napisano

> Centra futura 60ah śmigała mi w uno w 899 potem w 1.2, potem w 1.2t, potem w 1.4t, potem znowu w

> 1.2t a teraz śmiga w marei 20v i ma się świetnie, nie wiem ile to lat ale 5 na pewno.

> Dodam, że zarżnąłem ją xxxxx razy do cna i nic jej nie zaszkodziło.

Moja centra również długo trzymała napewno więcej niz 5 lat, raz jak posypał mi się szczotki to 20 km przejechałem na nim. To ostatnie 200m nie miał sily nawet mrugnąć kierunkiem po naładowaniu smigał to zeszłego tygodnia 270751858-jezyk.gif

Napisano

Ja kupilem centre do seja ale nie pamietam jaka, chyba plus 40ah, jak narazie mroz na dworze i sej po tygodniu odpalil od strzala zlosnik.gif

Napisano

Ja kupiłem na allegro ale odbiór był osobisty i odebrałem sam. Na aku bylo 50pln roznicy w cenie jak bym kupował w sklepie Kupiłem centra futura 53Ah Gwarancje mam i co najwazniejsze jak padnie itp to pojade tam gdzie kupowałem a nie bede sie bawil w jakies wysylki itp.

Poszukaj na allegro ale z okolicy gdzie mieszkasz i napewno cos znajdziesz

Napisano
  • Autor

> Centra futura 60ah śmigała mi w uno w 899 potem w 1.2, potem w 1.2t, potem w 1.4t, potem znowu w

> 1.2t a teraz śmiga w marei 20v i ma się świetnie, nie wiem ile to lat ale 5 na pewno.

> Dodam, że zarżnąłem ją xxxxx razy do cna i nic jej nie zaszkodziło.

60ah da rade mi altek ładowac czy szukac cos koło53ah.?

Napisano

> 60ah da rade mi altek ładowac czy szukac cos koło53ah.?

Jak się zmieści to da radę. Przed zimą zawsze go będziesz mógł doładować prostownikiem. Z ciekawości zerkłem na aku kupiony w zeszłym roku w oszą za 126zł chyba 45Ah, z boku pisze made by centra, u góry ma wskaźnik naładowania jak standardowe centry.

Napisano
  • Autor

> Jak się zmieści to da radę. Przed zimą zawsze go będziesz mógł doładować prostownikiem. Z

> ciekawości zerkłem na aku kupiony w zeszłym roku w oszą za 126zł chyba 45Ah, z boku pisze made

> by centra, u góry ma wskaźnik naładowania jak standardowe centry.

OK panowie będę szukał coś koło 53 Ah.Dzienki za podpowiedz

Napisano

jak Wam sie 60Ah miesci ?? przeca to kawał aku

ja w przyszłym tygodniu chyba też zakupię - centera PLUS 50Ah / 450A. Myślę że do 16v wystarczy

Napisano

> Ja kupilem centre do seja ale nie pamietam jaka, chyba plus 40ah, jak narazie mroz na dworze i sej

> po tygodniu odpalil od strzala

Centre mogę polecić jak najbardziej, poprzednią (standard) miałem 6 lat i śmigała bez zarzutu, zabił ją tylko zdupczony alternator, który miał problem z ładowaniem, teraz mam centre plus trzeci rok, w drugim aucie mam futurę, naprawdę godne polecenia

Napisano
  • Autor

> jak Wam sie 60Ah miesci ?? przeca to kawał aku

> ja w przyszłym tygodniu chyba też zakupię - centera PLUS 50Ah / 450A. Myślę że do 16v wystarczy

Koszt takiej centry 250pln kupiłem.Kręci jak wsciekły

Napisano

> ja w przyszłym tygodniu chyba też zakupię - centera PLUS 50Ah / 450A. Myślę że do 16v wystarczy

> Koszt takiej centry 250pln kupiłem.Kręci jak wsciekły

ale to chyba Futury , bo centre PLUS 50Ah / 450A za 190 PLN znalazłem w sklepie (świeżą)

Napisano
  • Autor

> ale to chyba Futury , bo centre PLUS 50Ah / 450A za 190 PLN znalazłem w sklepie (świeżą)

Nie wszędzie są tak niskie ceny moja bateria leżała 1mies została zakupiona na moim CPN gdzie się zaopatruje bp95.Być może przepłaciłem ale warto było.