Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dla wierzących w cuda, że się nie da

Featured Replies

Napisano

swego czasu toczyła się dyskusja, gdzie klient zrobił dzwona i zaraz wyżłopał sporą dawkę alkoholu. Zdania podzielone jak to w dyskusji ale ci wierzący, że się nie da niech 2x sobie przeczytają jakiś tekst wink.gif.

Najlepsza rada, nie jechać na 2 gazy ok.gif

Napisano

> swego czasu toczyła się dyskusja, gdzie klient zrobił dzwona i zaraz wyżłopał sporą dawkę alkoholu.

> Zdania podzielone jak to w dyskusji ale ci wierzący, że się nie da niech 2x sobie przeczytają

> jakiś tekst .

> Najlepsza rada, nie jechać na 2 gazy

O ile pamiętam, to wniosek był, że jeśli miał jakieś niewielkie pozostałości, to nie wykryją, ale jeśli był nachlany jak Messerschmidt to wyjdzie w badaniu. 1,4%o to zdecydowanie nie jest niewiele - więc tak naprawdę nic zaskakującego 270751858-jezyk.gif

Napisano

> wg. CIebie 1,4 promila to mało? Gość już dobrze trafiony był uwierz

przeczytaj jeszcze raz, spokojnie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> swego czasu toczyła się dyskusja, gdzie klient zrobił dzwona i zaraz wyżłopał sporą dawkę alkoholu.

> Zdania podzielone jak to w dyskusji ale ci wierzący, że się nie da niech 2x sobie przeczytają

> jakiś tekst .

> Najlepsza rada, nie jechać na 2 gazy

W zasadzie wcale mnie to nie dziwi, ale ciekaw jestem jak oni to tak precyzyjnie wyliczyli?

Napisano

> O ile pamiętam, to wniosek był, że jeśli miał jakieś niewielkie pozostałości, to nie wykryją, ale

> jeśli był nachlany jak Messerschmidt to wyjdzie w badaniu. 1,4%o to zdecydowanie nie jest

> niewiele - więc tak naprawdę nic zaskakującego

Tez tak uwazam, ze male stezenie byloby w granicach "bledu pomiarowego".

Teraz pytanie na ile mu to udowodnia i jaki to bedzie mialo skutek prawny.

To tak troche jak z pomiarem czasu i przebytego dystansu, gdzie mozna wyliczyc jaka byla predkosc, ale na tej podstawie ukarac nie mozna wink.gif

Napisano

> Tez tak uwazam, ze male stezenie byloby w granicach "bledu pomiarowego".

> Teraz pytanie na ile mu to udowodnia i jaki to bedzie mialo skutek prawny.

i czy dobry prawnik tego nie podważy hmm.gif

> To tak troche jak z pomiarem czasu i przebytego dystansu, gdzie mozna wyliczyc jaka byla predkosc,

> ale na tej podstawie ukarac nie mozna

już można 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Tez tak uwazam, ze male stezenie byloby w granicach "bledu pomiarowego".

> Teraz pytanie na ile mu to udowodnia i jaki to bedzie mialo skutek prawny.

> To tak troche jak z pomiarem czasu i przebytego dystansu, gdzie mozna wyliczyc jaka byla predkosc,

> ale na tej podstawie ukarac nie mozna

Postawią mu zarzut, jako materiał dowodowy załączą wynik biegłego i tyle. O ile delikwent nie wynajmie papugi za duże pieniądze to ma pozamiatane, chociaż moim zdaniem nawet z papugą ma.

Napisano

> Postawią mu zarzut, jako materiał dowodowy załączą wynik biegłego i tyle. O ile delikwent nie

> wynajmie papugi za duże pieniądze to ma pozamiatane, chociaż moim zdaniem nawet z papugą ma.

pytanie co jest tym dowodem, wg bieglego i na ile do obalenia przez adwokata hmm.gif

Ciekaw jestem jak to sie zakonczy.

Napisano

> W zasadzie wcale mnie to nie dziwi, ale ciekaw jestem jak oni to tak precyzyjnie wyliczyli?

Rachunek retrospektywny! biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Co to są "specjalistyczne badania"? Bo to, że do sądu pójdzie akt oskarżenia nie znaczy, że ten go

> klepnie. Wszystko pewnie rozstrzygną biegli co może być trudne.

moja wina zlosnik.gif podejrzewam, że po badaniach na zwartość alkoholu w organiźmie we krwi biegli wydali opinię, pewno będą się musieli do sądu na przesłuchańsko pofatygować zlosnik.gif

W skrócie bierze się juchę od pacjenta i do laboratorium do biegłego i wraca opinia wink.gif

Napisano

ale w tym przypadku juchę musieli by brać kilkakrotnie i sprawdzać tempo narastania i następnie malejąco ( ale to malejące jest też do oszukania przez wysiłek fizyczny lub jego brak ) - zrobić krzywą i na tej podstawie PRÓBOWAĆ ocenić jaka była zawartość przed spożyciem

ale ja nie wiem... niewiem.gif

się nie znam zlosnik.gif

Napisano

> ale w tym przypadku juchę musieli by brać kilkakrotnie i sprawdzać tempo narastania i następnie

> malejąco ( ale to malejące jest też do oszukania przez wysiłek fizyczny lub jego brak ) -

> zrobić krzywą i na tej podstawie PRÓBOWAĆ ocenić jaka była zawartość przed spożyciem

no i pytanie czy ta Próba = dowód w sądzie.

> ale ja nie wiem...

> się nie znam

ja też ale lubię zagwozdki prawne, a sprawa wydaje się być ciekawa.

BTW. Podobało mi sie tłumaczenie sprawcy grinser006.gif:

Później tłumaczył, że się zdenerwował i było mu szkoda jego ukochanego samochodu.

gazeta