Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wycieraczki z czujnikiem deszczu

Featured Replies

Napisano

Na pierwszym biegu - praca przerywana - są sterowane czujnikiem deszczu (z możliwością regulacji czułości).

Fajne ustrojstwo, wcześniej nie miałem i teraz zapominam wyłączyć jak przestanie padać.

Czy można je tak zostawiać i cały czas jeździć z wajchą na pierwszym położeniu? Czy trzeba jak nie pada cofnąć na 0?

Napisano

> Czy można je tak zostawiać i cały czas jeździć z wajchą na pierwszym położeniu? Czy trzeba jak nie

> pada cofnąć na 0?

w fordzie jest tak, ze jak zostawie w polozeniu "auto" to przy kolejnym wlaczeniu zaplonu wycieraczki przejada raz po szybie (niezaleznie czy pada czy nie). Wiec trzeba niestety pamietac, zeby przelaczac na "0"

Napisano

> Czy można je tak zostawiać i cały czas jeździć z wajchą na pierwszym położeniu? Czy trzeba jak nie

> pada cofnąć na 0?

Można, ale uważaj jak jedziesz do myjni.

Napisano
  • Autor

> w fordzie jest tak, ze jak zostawie w polozeniu "auto" to przy kolejnym wlaczeniu zaplonu

> wycieraczki przejada raz po szybie (niezaleznie czy pada czy nie). Wiec trzeba niestety

> pamietac, zeby przelaczac na "0"

W renówce (przynajmniej Fluence) tak nie jest. Dlatego też łatwiej zapomnieć.

Napisano
  • Autor

> Można, ale uważaj jak jedziesz do myjni.

U nas rzadko jest tak że się siedzi w aucie w myjni. Raczej trzeba wyjść no to i wyłączyć zapłon.

Napisano

> Na pierwszym biegu - praca przerywana - są sterowane czujnikiem deszczu (z możliwością regulacji

> czułości).

> Fajne ustrojstwo, wcześniej nie miałem i teraz zapominam wyłączyć jak przestanie padać.

> pada cofnąć na 0?

Teoretycznie można. Chociaż mogą Ci rozmazać na szybie coś, co niekoniecznie chciałbyś nimi zmywać (np. jak Cię niefortunnie trafi jakiś owad, lub z auta przed tobą posypie się piasek).

Do tego u mnie po włączeniu zapłonu robią jeden ruch po szybie (żeby mi przypomnieć że są włączone). Zwykle jadą wtedy po suchej szybie co wkurza.

Napisano

> w fordzie jest tak, ze jak zostawie w polozeniu "auto" to przy kolejnym wlaczeniu zaplonu

> wycieraczki przejada raz po szybie (niezaleznie czy pada czy nie). Wiec trzeba niestety

> pamietac, zeby przelaczac na "0"

w nissanie czekaja zawsze na deszcz ok.gif

Napisano

> U nas rzadko jest tak że się siedzi w aucie w myjni. Raczej trzeba wyjść no to i wyłączyć zapłon.

A jak ktoś wtedy ukradnie samochód?

Napisano

> Teoretycznie można. Chociaż mogą Ci rozmazać na szybie coś, co niekoniecznie chciałbyś nimi zmywać

> (np. jak Cię niefortunnie trafi jakiś owad, lub z auta przed tobą posypie się piasek).

> Do tego u mnie po włączeniu zapłonu robią jeden ruch po szybie (żeby mi przypomnieć że są

> włączone). Zwykle jadą wtedy po suchej szybie co wkurza.

Tak naprawde to zalezy jak sa zaprojektowane grinser006.gif

W Nissanie, wystarczylo raz wlaczyc i zapomniec, aktywowaly sie same w trakcie deszczuok.gif

W Citroenie musze za kazdym razem machnac wajcha w dol i od tego czasu dopiero uaktywnia sie system auto...

Napisano

> A jak ktoś wtedy ukradnie samochód?

Zmień dzielnice na jakąś lepszą... bielszą zlosnik.gif

Napisano

W Lagunie mam cały czas na AUTO, jedynie na zimę wyłączam bo skrobie po lodzie

Napisano

mam na auto caly czas

Napisano

> pada cofnąć na 0?

Zależy jakie auto. W Epice przy pozycji AUTO i przekręceniu kluczyka uruchamiało wycieraczki niezależnie od opadów sick.gif

Napisano

Avensis - cały czas w położeniu "auto".

Napisano

> W Lagunie mam cały czas na AUTO, jedynie na zimę wyłączam bo skrobie po lodzie

ja wyłączam, bo rano zawsze rozmazuje to co jest na szybie, do tego właśnie mogą przymarzać...