Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowe zasady stare egzaminy

Featured Replies

Napisano

to widzieli?

w skrocie, RPO twierdzi, ze jesli chociaz zaczelo sie kurs na starych zasadach, tj. przed 19.01, to powinno sie zdawac na starych warunkach na stare kategorie co najbardziej dotyczy zdajacych na A

Napisano

> to widzieli?

> w skrocie, RPO twierdzi, ze jesli chociaz zaczelo sie kurs na starych zasadach, tj. przed 19.01, to

> powinno sie zdawac na starych warunkach na stare kategorie co najbardziej dotyczy zdajacych na

> A

Moim zdaniem tak własnie powinno być ok.gif Ja skończyłem kurs na instruktora nauki jazdy i czekam własnie na egzamin. Prawdopodobnie będę miał jedną szansę w Gorzowie aby zdać a potem sam się zastanawiam jak to będzie wyglądało ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem tak własnie powinno być Ja skończyłem kurs na instruktora nauki jazdy i czekam

> własnie na egzamin. Prawdopodobnie będę miał jedną szansę w Gorzowie aby zdać a potem sam się

> zastanawiam jak to będzie wyglądało

no moj mlody zdal teorie na A i teraz czeka na praktyke ...

Napisano

> to widzieli?

> w skrocie, RPO twierdzi, ze jesli chociaz zaczelo sie kurs na starych zasadach, tj. przed 19.01, to

> powinno sie zdawac na starych warunkach na stare kategorie co najbardziej dotyczy zdajacych na

> A

Nie wiem jak w innych miastach ale WORD Wroc nie jest przygotowany do nowego egzaminu praktycznego pod względem infrastruktury zlosnik.gif

Napisano

> Nie wiem jak w innych miastach ale WORD Wroc nie jest przygotowany do nowego egzaminu praktycznego

> pod względem infrastruktury

We Wrocławiu już w Grudniu poinformowali, że żadnych egzaminów nie będzie do 19 stycznia(jeżeli chodzi o instruktora oczywiście) ok.gif

Napisano

> to widzieli?

Pan minister twierdzi (od 9:04), że powinni mieć raczej pecha grinser006.gif

Napisano

> We Wrocławiu już w Grudniu poinformowali, że żadnych egzaminów nie będzie do 19 stycznia(jeżeli

> chodzi o instruktora oczywiście)

A tego nie wiem, nie interesuje się tym co jest w DUW.

Napisano

> to widzieli?

> A

Rzecznik to sobie może...

Przecież przepisy ruchu drogowego się nie zmieniają. Faktem jest, że większość przyszłych kierowców nie chodzi na wykłady z teorii, o ile w ogóle jakieś wykłady ma. Szkoły mają to głęboko, kursant zapłacił i to jego sprawa. Delikwent przygotowuje się do egzaminu teoretycznego samodzielnie przez rozwiązywanie testów ,,na małpę", idzie i zdaje. Teraz będzie to trochę trudniejsze.

Napisano

> no moj mlody zdal teorie na A i teraz czeka na praktyke ...

Jestem w podobnej sytuacji - z tą różnicą, że nie mój syn(którego nie mam), a ja sam zdałem teorię i niestety nie doczekałem się terminu na praktykę A. mam nadzieję, że uda mi się zdawać jeszcze na kategorię A, a nie na A2. Tę podkategorię jeszcze bym przeżył, bo nie mam zamiaru na pierwsze 2oo brać "lytrowej Hundy", ale wolałbym oszczędzić sobie za 2 lata wykupienia 10H + opłacenia egzaminu praktycznego...

Napisano

> Rzecznik to sobie może...

> Przecież przepisy ruchu drogowego się nie zmieniają. Faktem jest, że większość przyszłych kierowców

> nie chodzi na wykłady z teorii, o ile w ogóle jakieś wykłady ma. Szkoły mają to głęboko,

> kursant zapłacił i to jego sprawa. Delikwent przygotowuje się do egzaminu teoretycznego

> samodzielnie przez rozwiązywanie testów ,,na małpę", idzie i zdaje. Teraz będzie to trochę

> trudniejsze.

Są jeszcze ośrodki, w których aby w ogóle podejść do jazd praktycznych trzeba zdać teorię, bo jak takiego dopuścić do ruchu skoro nie zna przepisów confused.gif.

Napisano

> Ja skończyłem kurs na instruktora nauki jazdy i czekam

> własnie na egzamin. Prawdopodobnie będę miał jedną szansę w Gorzowie aby zdać

To czego nic tu nie pisał chaja.gif Zdałem w Lublinie w grudniu instruktora na kat. C i będę miał w połowie stycznia kat. A. Jak poczytasz na necie to komisja z Lublina bardzo przyjazna i bez powodu nie uwali. Jak rozmawiałem z ludźmi na grudniowej sesji to aż sam się dziwiłem że z drugiego końca Polski potrafią przyjechać. Materiały na egzamin też bym podesłał bo od kilku lat takie same także szanse miałbyś spore. Nie wiem jak w Gorzowie, bo nigdy się nie interesowałem ale jak by nie było życzę powodzenia ok.gif

Wysyłałem materiały jednej osobie z forum, nie dała znać jak poszło, ale może się ujawni spy.giftuk.gifgrinser006.gif

Napisano

> To czego nic tu nie pisał Zdałem w Lublinie w grudniu instruktora na kat. C i będę miał w połowie

> stycznia kat. A. Jak poczytasz na necie to komisja z Lublina bardzo przyjazna i bez powodu nie

> uwali. Jak rozmawiałem z ludźmi na grudniowej sesji to aż sam się dziwiłem że z drugiego końca

> Polski potrafią przyjechać. Materiały na egzamin też bym podesłał bo od kilku lat takie same

> także szanse miałbyś spore. Nie wiem jak w Gorzowie, bo nigdy się nie interesowałem ale jak by

> nie było życzę powodzenia

> Wysyłałem materiały jednej osobie z forum, nie dała znać jak poszło, ale może się ujawni

A widzisz, trzeba było pisać oficjalnie to byśmy sie "zaprzyjaźnili" Teraz już chyba po frytkach. Jeśli nie będzie terminu w Gorzowie to zapewne i tak się uśmiechnę do Ciebie po te materiały zlosnik.gif

Napisano

> A widzisz, trzeba było pisać oficjalnie to byśmy sie "zaprzyjaźnili"

Temat był oficjalny na Grupie Lubelskiej lub tu na Motokąciku, ale to było lekko ponad rok temu.

> Jeśli nie będzie terminu w Gorzowie to zapewne i tak się uśmiechnę do Ciebie po te materiały

Wal jak w dym cool.gif

Napisano

> Temat był oficjalny na Grupie Lubelskiej lub tu na Motokąciku, ale to było lekko ponad rok temu.

> Wal jak w dym

Dzieki niezmiernie Kolego. Bede sie na pewno odzywal w tej sprawie ok.gif Dobrej Nocki zlosnik.gif

Napisano

> Są jeszcze ośrodki, w których aby w ogóle podejść do jazd praktycznych trzeba zdać teorię, bo jak

> takiego dopuścić do ruchu skoro nie zna przepisów .

Może są takie ośrodki, ale takie egzaminowanie jest wbrew przepisom. Tam stoi jak wół, że egzamin wewnętrzny ma byc przeprowadzony dopiero po całym cyklu szkolenia, teoretycznym i praktycznym. Dla mnie jest to zupełnie bez sensu, ale tak właśnie jest. Podobnie nie wolno zapisać na kurs człowieka bez ważnego orzeczenia lekarskiego. Na zdrowy rozum powinno być: nie wolno posadzic za kierownicę bez orzeczenia. Co szkodzi dopuścić bez orzeczenia do zajęć teoretycznych?

Napisano

> Nie wiem jak w innych miastach ale WORD Wroc nie jest przygotowany do nowego egzaminu praktycznego

> pod względem infrastruktury

Moze inaczej, zadko ktory osrodek egzaminacyjny jest na dzien dzisiejszy na to przygotowany, co nie zmienia faktu....

A rzecznik to sobie moze palecem wbucie

wink.gif

Napisano

> Moim zdaniem tak własnie powinno być Ja skończyłem kurs na instruktora nauki jazdy i czekam

> własnie na egzamin. Prawdopodobnie będę miał jedną szansę w Gorzowie aby zdać a potem sam się

> zastanawiam jak to będzie wyglądało

Pod koniec listopada zdawałem egzamin i materiały, które dostałem dużo pomogły smile.gif niestety gorzej z rynkiem pracy w Łodzi w tym kierunku crazy.gif

Powodzenia ok.gif

Napisano

Zapytałem w niedzielę znajomego właściciela OSK i powiedział, że to, o czym mówi Rzecznik Praw Obywatela nie przeszło.